تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به نيازمند كمك مالى كند و با مردم منصفانه رفتار نمايد چنين كسى مؤمن حقيقى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830258393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه بين كار بيرون از منزل و نگهداري از فرزندان تعادل برقرار كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: وقتی مامان میره سرکار...!




مهارت.های زندگی > خانواده - ترجمه - یکتا فراهانی :
مادربودن موهبتی شگفت.انگیز است و شاید پیچیده.ترین، مشکل.ترین و در عین حال خاص.ترین واقعه زندگی هر زن باشد.
البته اگر به این موضوع، احساسات ناشی از تنهاگذاشتن کودک در خانه و بازگشت به کار را هم بیفزایید، آنگاه سختی و عظمت مادری شاغل.بودن بیشتر نمایان می.شود. این کار در واقع هنری است که مستلزم شهامت و جسارت خاصی نیز هست.
هر مادر شاغلی پس از تولد فرزند خود و در آستانه بازگشت به کار با سؤالاتی مانند اینها رو.به.رو خواهد شد: آیا می.توانم به خوبی به فرزندم رسیدگی کنم؟ آیا قادر خواهم بود همزمان از عهده وظایف خانوادگی و کاری خود برآیم؟ این موضوع چه تأثیری بر فرزند و همچنین روند کاری.ام در محل کار خواهد گذاشت؟ آیا فرزندم آزرده.خاطر نخواهد شد؟ و... .
هنگام تصمیم.گیری درباره کارکردن، عوامل گوناگونی مانند ارزش و معنای شغل، استفاده از مهدکودک یا پرستار بچه، سپردن فرزند به خویشاوندان و همچنین احساسات و عقاید ، در مورد نقش مادر به میان می.آید. اما آنچه مهم است این است که بتوانیم با توجه به شرایط موجود بهترین راه را انتخاب کنیم؛ به.گونه.ای که نه فرزندمان آسیب زیادی ببیند و نه به کارمان لطمه جدی.ای وارد شود.در واقع شما بهترین کسی هستید که می.توانید درباره کیفیت نگهداری از فرزندتان تصمیم بگیرید و خوب می.دانید که تصمیم.تان چه اندازه در آینده او و خودتان مؤثر خواهد بود.
بازگشت به کار پس از به.دنیاآوردن یک نوزاد، فصل تازه.ای در زندگی شما به وجود خواهد آورد. پس از تولد فرزند، احتمالا احساس متفاوتی نسبت به شغل خود خواهید داشت.
بعضی مادران آن.قدر شیفته کارشان هستند که علاقه زیادی به ماندن در منزل و نگهداری از فرزندشان ندارند و دوست دارند بیشتر در کارهای اجتماعی بیرون از منزل موفق باشند تا اینکه صرفا به عنوان مادر شناخته شوند. اما عده.ای دیگر از مادران هم هنگامی که برای اولین بار پس از مرخصی به محل کارشان برمی.گردند احساس خاصی دارند و به نظرشان می.رسد میان انتخاب ماندن در منزل و برگشت مجدد به محل کار در نوسان هستند. در واقع هرگونه هم که فکر کنید، تنها گذاشتن نوزاد در این شرایط یکی از دشوارترین کارهایی است که با آن روبه.رو می.شوید. به علاوه مشکل زمانی بیشتر نمایان می.شود که فرزندتان چهاردست و پا راه می.رود و گاهی هنگام خداحافظی تا مدت.ها صدای گریه.اش در گوش.تان می.پیچد! همچنین ممکن است وقتی به سن و سال مدرسه می.رسد سختی.های دیگری به وجود بیاید و فرزندان از این وضعیت شکایت کنند و بخواهند شما زمان بیشتری را به آنها اختصاص دهید.
در این هنگام بهتر است نیازهای کودکان و موقعیت خود و آنها را بسنجید، درباره.اش با همسرتان گفت.وگو کنید و تصمیم بگیرید چه چیزی به نفع همگی.تان خواهد بود و آرامش بیشتری به شما می.دهد.ممکن است اطرافیان هم عقاید مختلفی داشته باشند و حتی خانواده یا دوستان و همکارانتان اصرار داشته باشند که مبادا شغل به این خوبی را فدای وظایف خانه.داری و نگهداری از فرزندتان کنید. البته خوب است که نظر همه را بشنوید و از تجربیاتشان استفاده کنید ولی فراموش نکنید این تصمیم.گیری کاملا شخصی و خصوصی است و به وضعیت و احساس خاص خودتان و همسرتان مربوط می.شود.
تصمیم.گیری
هنگام بازگشت به کار می.توانید احتمالاتی را برای خود در نظر بگیرید و در صورت امکان در چند ماه اول- تا زمانی که فرزندتان به نبود شما عادت کند- شرایط را به گونه.ای تغییر دهید. شما ببینید آیا کارفرمایان شما مایلند تا ساعت کاری متغیری را برای شما درنظر بگیرند. این را حتما از آنها سؤال کنید. زمان کاری متغیر، این امکان را برای شما فراهم می.سازد تا اوقات شروع و پایان کار و استراحت.تان را خودتان تعیین کنید. بنابراین در مدتی معین و ساعاتی که توافق کرده.اید در محل کار خود حاضر خواهید بود. شاید بتوانید ساعات کارتان را فشرده.تر کنید، یعنی تعداد روزهای کمتری سرکار بروید ولی آن را به.گونه.ای در روزهای دیگر جبران کنید؛ برای مثال 4روز در هفته به صورت تمام.وقت یا 9روز در هر 2هفته، با یک روز تعطیل.به علاوه شاید بتوانید ترتیبی فراهم آورید که حداقل چند روز از هفته را در خانه کار کنید. به این ترتیب در زمان رفت.وآمد به محل کار صرفه.جویی می.کنید و می.توانید با انعطاف بیشتری کار کنید. انتخاب کار پاره.وقت نیز گزینه مناسبی است و راه.حل ایده.آلی برای معضل ترکیب کار و خانواده به حساب می.آید زیرا بدین.ترتیب هم کارتان را ترک نمی.کنید و هم درآمدی خواهید داشت، به علاوه از سایر مزایای زندگی افراد شاغل نظیر جنب.وجوش.های کاری، فعالیت.های اجتماعی و همکاری با دیگران هم بهره.مند می.شوید.
از همه مهم.تر، اینکه وقت بیشتری دارید تا با فرزندتان باشید و کمی هم به کارهای خانه برسید در ضمن بتوانید بیشتر مطالعه و استراحت کنید؛ بدون آنکه مجبور باشید با وجود خستگی، همه کارها را طی چند ساعت (بعد از پایان کار تمام.وقت) یا تعطیلات آخر هفته به صورت فشرده سروسامان دهید.
البته این موضوع مستلزم آن است که بتوانید کاری نیمه.وقت پیدا کنید. در بعضی کارها این موضوع چندان سخت نیست اما در بعضی دیگر امکان کارکردن به طور نیمه.وقت وجود ندارد.
کار در خانه نیز موضوعی است که در این شرایط می.توانید به آن فکر کنید اما آیا واقعا امکان چنین کاری وجود دارد؟! کسی که آشنایی کمی هم با وظایف نگهداری از کودکان داشته باشد می.داند که این موضوع به سادگی امکان.پذیر نیست!
فکر نکنید که مادرتان یا شخص دیگری می.تواند از فرزندتان مراقبت کند تا شما در خانه کار اداری.تان را انجام دهید. نشستن پشت میز کامپیوتر و نادیده گرفتن آنچه بیرون از اتاق شما می.گذرد کاری بسیار سخت به.نظر می.آید! در بسیاری از مواقع اگر کودک.تان بداند که شما در خانه هستید ترجیح می.دهد در کنار شما بماند، نه کس دیگر. به این ترتیب تنها کاری که می.شود کرد این است که او را به جایی بیرون از خانه- خانه والدین یا خویشاوندان- ببرید که البته در آن صورت هم باید ذهن.تان را به.گونه.ای روی کار متمرکز کنید که نخواهید دائم نگران فرزندتان باشید که این هم چندان آسان به نظر نمی.رسد.البته مزیت کار در منزل آن است که از مزاحمت.های وقت و بی.وقت اطرافیان، رفت.وآمدهای محل کار، حضور در جلسات بیهوده و... آزاد هستید و هر زمان دوست داشته باشید می.توانید کار کنید. اما اگر واقعا تصمیم دارید که کارتان را ترک کنید و در خانه کار کنید، باید تمامی شرایط را در نظر بگیرید و بعد اقدام به چنین کاری کنید. برای مثال بهتر است قبل از تصمیم.گیری نهایی، چند وقتی آن را امتحان کنید.
نگهداری از کودک
بعد از بازگشت به کار، مهم.ترین موضوع پیدا کردن مهدکودکی مناسب برای نوزادتان است. شاید هم می.خواهید فرزندتان را به دوست یا یکی از خویشاوندتان بسپارید. در هر صورت فراموش نکنید که هزینه نگهداری از کودک در چند سال آینده یکی از مخارج اصلی شما خواهد بود. یکی دیگر از مشکلات موجود برای مادران، بی.خوابی فرزندانشان است. اگر فرزندتان دوست ندارد شب.ها بخوابد به این موارد توجه کنید:
- هنگام شب محیط خانه را آرام و لذت.بخش کنید تا فرزندتان بداند که زمان خواب رسیده است. همچنین استحمام، شیردادن، لالایی خواندن و قصه گفتن و بوسه شب.به.خیر را نیز فراموش نکنید.
- شب.ها را تا حد امکان از روزها متفاوت سازید تا کودک.تان متوجه این تفاوت شود و بداند شب.ها باید استراحت کند. برای مثال وقتی او را در تخت.اش می.گذارید تا بخوابد دوباره او را بیرون نیاورید تا مشغول بازی.کردن شود.
- کودک.تان را در رختخواب بخوابانید و موسیقی یا داستان مورد علاقه.اش را برایش بخوانید. چراغ.ها را خاموش کنید. احتمالا او قبل از اتمام قصه یا موسیقی به خواب می.رود.
چگونه زمان را مدیریت کنیم
شاید یکی از چیزهایی که زنان بیش از هر چیز دیگری به آن احتیاج دارند این است که از طرف دیگران- به ویژه همسر خود- درک شوند. آنها فکر می.کنند در واقع اگر کسی در خانه به امور خانه و بچه.ها رسیدگی می.کرد یا حداقل تنها نبود و همه کارها را یک تنه برعهده نمی.گرفت، چقدر خوب می.شد. اما می.دانیم که متأسفانه در اکثر مواقع مادر تنها می.ماند و علاوه بر انجام کار بیرون، باید بیشتر کارها را نیز خود به تنهایی انجام دهد ولی بسیاری از مادران شاغل خیلی زود در مدیریت زمان تبحر پیدا می.کنند. اما پیشنهادهایی هم وجود دارد که می.تواند به شما کمک کند تا بهتر بتوانید از وقت باارزش.تان استفاده کنید.
- یادداشت کنید. هنگامی که مشغله زیادی دارید و می.ترسید که بعضی از کارهای مهم.تان از قلم بیفتد حتما آنها را به ترتیب اولویت، زمان.بندی و یادداشت، کنید. یادداشت.کردن موضوعات مهم افراد خانواده در تقویم یا تابلوی یادداشت.ها موجب می.شود که موضوعات آن در دسترس همه باشد و بدین.ترتیب کاری فراموش نشود.
- از قبل آماده باشید. گفتن این موضوع آسان.تر از عمل کردن به آن است. سعی کنید از شب قبل موارد مورد نیاز خود را برای روز بعد آماده کنید. به کارهای فرزندتان هم از شب قبل رسیدگی کنید اما بعدها که بزرگ.ترها شد، به او بگویید که انجام این وظایف برعهده خود اوست. فراموش نکنید به محض آنکه تقویم سال جدید را تهیه می.کنید فهرست تاریخ.تولدهایی که برایتان مهم. هستند در آن یادداشت کنید و نگذارید هیچ چیز مهمی از قلم بیفتد.
- زمان.تان را در محل کار مدیریت کنید. شاید به کاری اشتغال داشته باشید که ساعات مشخصی دارد و می.توانید رأس ساعت معین، کارتان را ترک کنید. در هر صورت مادری شاغل.بودن ذهن شما را به.گونه.ای تمرکز می.دهد تا در.یابید که دیگر تمایلی به امور بی.حاصل و بیهوده ندارید و سعی می.کنید هرچه زودتر کارهایتان را در محل کار انجام دهید و به خانه برگردید.در واقع همه ما می.توانیم با برنامه.ریزی صحیح در زندگی، زمانمان را به.گونه.ای مؤثرتر اداره کنیم.
- در وقت لزوم «نه» بگویید. هنگامی که کسی از شما می.خواهد تا پروژه.ای اضافی را قبول کنید، تا دیر وقت کار کنید یا به جای شخص دیگری در محیط کار خود باشید، قبول نکردن کار سختی به.نظر می.رسد اما سعی کنید پس از این، بدون فکر فورا موافقت نکنید تا بعدا از این کار پشیمان نشوید. حالا دیگر وقت شما فقط به خودتان اختصاص ندارد و فرزند.تان در خانه منتظر شماست تا هرچه زودتر شما را ببیند. پس در چنین شرایطی به خود وقت دهید تا بتوانید درست تصمیم بگیرید که آیا واقعا می.خواهید این کار را قبول کنید یا نه.
- استراحت را فراموش نکنید! هنگامی که کارتان خیلی زیاد است و تحت فشار قرار دارید و می.ترسید که نتوانید به خوبی به همه کارهایتان رسیدگی کنید شاید وسوسه شوید که حتی در ساعات ناهار هم کار کنید. ولی این کار را فراموش کنید و نگذارید سختی کار زیاد، سلامت.تان را به خطر بیندازد. اگر هم خودتان را زیاد از حد خسته کرده.اید بهتر است حتما چند روز استراحت کنید و مرخصی بگیرید تا دوباره با انرژی بیشتر سرکار حاضر شوید.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن