تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830305134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قواعد مسابقه پرورش اندام


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:





به راند فیگورهای مقایسه ای در مسابقات پرورش اندام (بدنسازی) پیش داوری یا (Pre judging) گفته می شود و قبل از فینال نیز انجام می گیرد.راند یا مرحله پیش داوری با اجراء فیگورهای استاندارد به اجراء درمی آید. کمیته داوران تشکیل شده از شش و یا هشت داور رسمی و مجرب سرداور، داوری است که با شرکت کننده ها صحبت کرده و به آنها گرفتن فیگور موردنظر را اعلام می کند. سرداور از شرکت کنندگان می خواهد تا فیگورهای مقایسه ای اجباری اولیه را به ترتیب سازمان دهی شده ای اجراء کنند.
هنگامی که کمیته داوران از ۶ داور تشکیل شده باشد. ۵ داور امتیاز می دهند و وقتی که کمیته داوران از ۸ داور تشکیل شده باشد. ۷ داور امتیاز می دهند یعنی تعداد داورها عدد فرد است.
پس از امتیازدهی بالاترین و پائین ترین امتیازها حذف و پس از جمع کردن سایر امتیاز پائین ترین نمره به عنوان برنده آن دسته محسوب می شود.
زمانی که تعداد شرکت کننده ها در یک دسته وزنی بیشت راز ده نفر باشد جهت تسهیل در داوری و مقایسه اولیه سرداور می تواند شرکت کننده ها را به دو گروه تقسیم بنماید تا بدین ترتیب امر قضاوت آسانتر و منصفانه تر اجراء گردد. پس از اتمام مقایسه های اولیه سرداور می بایست با جلو آوردن و عقب بردن شرکت کننده ها و بنا بر درخواست داورها از ارزیابی کل شرکت کننده جهت دادن مقام های آنها اظهار رایت کنند انجام دهد.
پس از اتمام این مرحله قبل از فرستادن شرکت کننده ها به پشت سن مسابقه ممکن است یک قدردانی مختصر صورت گیرد. پس از اختتام تمامی مورد فوق داورها برگه امتیازدهی شان را به صورت کامل پر می کنند.
در مرحله مقایسه اولیه از شرکت کننده خواسته می شود تا ۹ فیگور اجباری (و یا بیشتر از آن) را اجراء کنند که این فیگورها چه برای اقایان و چه برای خانم ها یکسان است.
فیگورهائی که در مرحله مقایسه اولیه به ترتیب مشخص شده و جهت اجراء از شرکت کنندگان خواسته می شود عبارتند از
۱) ایستادن به روبرو سپس گردش ۹۰ درجه به راست و ایستادن به صورت نیم رخ (پهلو یا راست). پشت، پهلوی چپ
۲) جفت بازو و از روبرو
۳) زیربغل از روبرو
۴) شکم و یا
۵) قفسه سینه
۶) پشت بازو از پهلو
۷) جفت بازو از پشت
۸) زیربغل از پشت
۹) کول
در هنگام مقایسه بین نفرات الو هر وزن جهت مشخص کردن قهرمان قهرمانان مزانی که تمامی مقایسه ها سیستماتیک ریزبینانه به اتمام رسید سرداور به شرکت کننده زمانی را جهت اجراء فیگورهای آزاد اختصاص می دهد. در این زمان شرکت کننده آزاد است. هر نوع فیلگوری که دوست دارد را برای داورها و تماشاچیان اجراء کند. به طور معمول محدوده زمانی برای اجراء این قبیل فیگورها ۳۰ تا ۶۰ ثانیه می باشد.
● روند داوری
A) گردش های ۹۰ درجه ای در وضعیت انقباض نیمه و بدون فیگور
داورها در این مرحله امتیازات مربوط به تقارن (Symmetry) آن دسته وزنی را در راند پیش قضاوت تعیین می نمایند.
B) فیگورهای اجباری
در مقایسه های اولیه این فیگورها می بایست به ترتیب اعداد و به صورت پشت سر هم اجراء شود. احتمال دارد برخی از این فیگورها برای مقایسه های بیشتر بین شماری از شرکت کنندگان منتخب نیز اجراء گردد.
C) فیگورهای انتخابی (اختیاری)
اجرا این قبیل فیگورها در طول مرحله فیگورهای مقایسه و پس از اتمام مرحله مقایسه های اولیه صورت می گیرد که نوع و ترتیب اجراء این قبیل فیگورها به درخواست داورها می باشد.
● ترتیب فیگورگیری
فیگورهائی که در این بخش توضیح داده شده با توجه خاص بر روی فیگورهای استاندارد و اصلی می باشد. در مسابقات این امکان وجود دارد که شرکت کننده به دلیل ضعف در فیگورگیری به جایگاه پائین تری از مکان واقعی اش تنزل یابد.
تمامی فیگورها می بایست ابتدا با تثبیت موقعیت پاها و سپس با در نظر گرفتن نحوه صحیح اجراء آن اجراء شود. با وجودی که تمرکز خیلی از شرکت کننده ها بر روی بخش خاصی از بدن است ولی می بایست به این نکته دقت کافی داشت که کل بدن را در فیگور پوشش داد.
هدف از اجراء گردش های ۹۰ درجه حفظ انقباض نیمه عضلات می باشد و نه منقبض کردن کامل عضلات. ضمن اینکه کف پاها می بایست کاملاً بر روی زمین قرار داشته و توزین وزن به صورت هماهنگ و با تقارن و سر کاملاً صاف و دید به روبرو باشد. در بعضی مواقع یک چرخش مختصر جهت دید داشتن بهتر کل داورها نیز صورت می گیرد. فیگورهائی اجباری که گاهاً از آنها به عنوان فیگورهای الزامی نیز نام برده می شود در شرایطی انجام می گیرد که شرکت کننده ها شانه به شانه یکدیگر و در یک ردیف قرار دارند.
در شرایط برابر جهت قضاوت بدن ها با یکدیگر در هر دسته (وزنی) این فیگورها می بایست به صورت همزمان توسط تمامی شرکت کنندگان آن وزن گرفته شود.
● گردش یک چهارم (۹۰ درجه)
۱) ایستادن به روبرو در وضعیت نیمه فیگور
شرکت کننده در یک شرایط متقارن روبه رو به داروها می ایستد. در این فیگور کف هر دو پا کاملاً بر روی زمین قرار داشته و توزینن وزن می بایست به صورت برابر باشد و دست ها می بایست به صورت نرمال در طرفین قرار داشته باشند.
۲) ایستادن به پهلو در وضعیت نیمه فیگور (گردش ۹۰ درجه به راست) پهلو چپ
نحوه ایستادن شرکت کننده در این فیگور نیز مثل فیگور روبه رو می باشد تنها با این فرق که ۹۰ درجه به سمت راست گردش کرده است و این بار از سمت چپ روبروی داورها قرار دارد.
در این مرحله نیازی به چرخش اضافی نمی باشد و صورت فرد شرکت کننده می باسیت صاف و به صورت نیمرخ باشد.
۳) ایستادن به پشت در وضعیت نیمه فیگور
شکل ایستادن شرکت کننده مثل دو فیگور قبل است و در این وضعیت نیز کف پاها می بایست کاملاً بر روی زمین قرار داشته باشد و از ایستادن بر روی پنجه یا جلو یا عقب گذاشتن پاها خودداری شود.
۴) ایستادن به پهلو در وضعیت نیمه فیگور پهلو راست
در این مرحله باز شرکت کننده ۹۰ درجه در جهت عقربه ساعت می چرخد و در موقعیت پهلو راست قرار می گیرد. سایر موارد دقیقاً مثل فیگورهای قبلی می باشد و هیچ حرکت اضافه ای لازم نیست.
● فیگورهای اجباری (الزامی)
۱) جفت بازو از روبرو
در این فیگور دست ها از طرفین باز شده و پس از سفت کردن عضلات جلوبازو و مشت کردن کف دست و چرخاندن آن به سمت داخل قسمت بالای ارنج تقریباً موازی با زمین قرار می گیرد و پاها در این فیگور موقعیت از پیش تعیین شده ای ندارند و شرکت کننده می بایست در این فیگور تمام سعی خودش را برای نمایش دادن هر چه بهتر عضلات روبروی خود به کار گیرد.
در این فیگور به طور معمول پاها در یک وضعیت بالانس و راحت و یکی از زانوها کمی به سمت خارج می چرخد. شکم داخل و سفت شده دست ها کاملاً منقبض.
شگردهای سودمند سعی کنید در این فیگور تا جای ممکن عضلات زیربغل را باز کنید و عضلات پا و ساق را نیز کنترل کنید. ضمناً لبخند چهره تان در این فیگور فراموش نشود.
۲) زیربغل از روبرو
در این فیگور پاشنه ها نزدیک به یکدیگر قرار داشته و پنجه پاها حدود ۴۵ درجه به سمت خارج می چرخد و عضلات پا نیز کلاً تحت کنترل می باشد. هدف از اجراء این فیگور نمایش پهنای زیربغل و هفتی بودن بدن است. یک پا را کمی جلوتر از پای دیگر بگذارید و عضلات پا و شکم را سفت کنید. برای شروع فیگور دست ها را از آرنج خم کنید و دست های مشت شده را از قسمت پشت به زیر بغل را از طرفین باز کنید. در آرین بخش فیگور آرنج ها به سمت بیرون قرار داشته و عضلات دلتوئید سرشانه را منقبض کرده و بالا می آورید.
شگردهای سودمند ظاهر مصمم به خود بگیرید. انگشت شصت به شکل قلاب به دور کمر بیندازید و تا جای ممکن آرنج ها را به سمت جلو بیاورید.
۳) فیگور پا و شکم
در این فیگور بدن می بایست تقارن داشته باشد یک پا را بیرون و پاشنه و یا پنجه پا را به سمت پائین فشار دهید و تا جای ممکن عضلات پا را منقبض کنید. دست ها را بالا برده و پشت سر قرار دهید. سعی کنید آرنج ها را نزدیک سر نگهدارید و از پشت مشت تان به عضلات کولتان برسد. در همین حالت بازوها را سفت کنید. یک نفص عمیق بکشید و سینه را پر از هوا کنید و سپس تمام هوای داخل شش ها و شکم را خارج و عضلات شکم را کاملاً منقبض کنید و یا نمایش دادن عضلات شکم و عضلات کناری شکم پرورش یافته بودن آنها را به داورها نشان دهید.
۴) فیگور قفسه سینه
به پهلو ایستاده و سینه را کاملاً بالا می آورید و سرشانه را تا حد موازی شدن یا بالای سینه پائین می آورید و با یک دست مچ دست مخالف را می گیرید. سعی کنید در این فیگور برای داورها و تماشاچیان آن سمتی را که عضلاتتان رامی توانید بهتر به نمایش بگذارید نشان دهید. پاشنه پای جلو را از زمین بلند کرده و روی پنجه پا قرار بگیرید و سپس یک نفس عمیق بکشید و شش ها را تا جای ممکن از هوا پر کیند. سرشانه ها را به عقب بکشید و در همین حال بازوها را سفت کنید و با دست مخالف مچ آن دست را بکشید و کمی به کمر قوس بدهید. شکم را داخل داده عضلات سینه را منقبض کرده و صورت را رو به داورها کنید.
شگردهی سودمند ران جلوئی را به سمت ران پشتی فشار دهید تا بدین ترتیب پهنا تفکیک عضلات را بزرگتر جلوه کند یا بازوی دست پشتی عضلات سینه آن دست را به سمت مخالف فشار دهید تا برآمدگی عضلات سینه بهتر نمایان شود.
۵) فیگور پشت بازو از پهلو
به پهلو ایستاده و سمتی را که توانائی بهتری در فیگور گرفتن آن دارید را به سر داورها نشان دهید. دو دست را از پشت به یکدیگر قلاب کرده و دست را صاف کنید. روی پنجه پای جلوئی قرار بگیرید و عضلات ساق را بالا آورده و منقبض کنید و همزمان عضلات ران را نیز کنترل کنید.
شگردهای سودمند: زوایای مختلف دست را در این فیگور امتحان کنید تا مناسبترین آن را برای نمایش عضلات پشت بازویتان پیدا کنید.
۶) جفت بازو از پشت
فرم این فیگور شبیه به فیگور جفت بازو از روبرو می باشد با این تفاوت که هدف اصلی در این فیگور نمایش کل عضلات پشت است. آن پائی که کنترل بهتری بر روی آن دارید را عقب گذاشته و زانو را کمی به سمت خارج خم کنید و پاشنه را از زمین بلند کنید و عضلات پشت پا و ساق را منقبض کنید.با سفت کردن عضلات راست کننده ستون فقرات (فیله) ورزیدگی و پرورش یافته بودن آنها را به نمایش بگذارید. عضلات بازو، سرشانه بالای پشت، زیربغل و باسن را کاملاً منقبض کنید.
شگردهای سودمند با تعویض پاها می توانید پرورش یافتگی ساق ها و پشت پاها را به نمایش بگذارید.با چرخش سر به سمت چپ و راست می وانید تفکیک بهتر عضلات کول را نیز به نمایش بگذارید.
۷) فیگور زیربغل از پشت
این فیگور هم جزء فیگورهائی است که هفتی بودن بدن از سرشانه تا کمر را نشان می دهد.
موقعیت کلی بدن در این فیگور تقریباً شبیه به فیگور قبلی است. دست ها را از آرنج خم کرده و کف دست را مشت کرده و از پشت و مماس با بدن به سمت جلو و عضلات کنار شکم می آورید و در همین زمان عضلات زیربغل را از طرفین باز می کنید. سرشانه را بالا گرفته پشت را صاف نگه دارید.
شگردهای سودمند از قوز کردن بالاتنه در این فیگور خودداری کنید.برای شروع فیگورگیری سعی کنید سرشانه را از پشت به یکدیگر نزدیک کنید و سپس به آرامی و با ریتمی موزون فیگور را اجراء کنید.
۸) فیگور نمایش تمام عضلات از روبرو
در این فیگور کف دست ها بر روی قسمت بالائی و بیرونی ران قرار می گیرد و شرکت کننده با خارج کردن اکسیژن از داخل شش ها تمام عضلات روبروی بدن اعم از سینه و شکم و پا و دست و ساق را منقبض می کند.
● فیگورهای انتخابی
▪ فیگور کول
برای گرفتن این فیگور آن پائی را جلو بگذارید که هم در کنترل و هم در نمایش عضلات آن تبحر بیشتری دارید. سپس از کمر کمی به جلو خم شوید و دست های مشت کرده را از پائین تا روبروی شکم بالا بیاورید. (از قفل کردن دست ها به یکدیگر خودداری کنید) تفکیک عضلات کول را تا جای ممکن به نمیاش بگذارید و با خروج هوا از داخل شش و منقبض کردن عضلات سینه و یا شکم این فیگور را به بهترین وجه ممکن اجراء کنید.
▪ فیگور شکم چرخشی
شرکت کننده ها در این بخش به سمت دلخواه خود ۹۰ درجه می چرخند و از سمت پهلو روبروی داورها قرار می گیرند.
سپس با قرار دادن یک دست پشت سر و یک دست بر روی قسمت خارجی بالا ران و عمل بازدم تفکیک و پرورش یافته بودن عضلات دنده و شکم را به معرض دید داوران درمی آورند.
▪ فیگور پا
در این فیگور با قرار دادن پای چپ و یا راست به جلو که البته پای موردنظر جهت فیگور گرفتن معمولاً توسط سرداور مسابقه مشخص می شود بسته به مهارت فرد در کنترل عضلات پا پاشنه پا و یا پنجه پا به سمت زمین فشار داده می شود.
▪ امتیاز فیگور
سطح آمادگی اهمیت چندانی ندارد بلکه فرد می بایست قبل از آمدن بر روی سن مسابقه کاملاً بدن را دم انداخته و رنگ مناسب به بدن مالیده باشد از تمرین فیگورگیری می بایست به عنوان بخش جدائی ناپذیر دوران آماده سازی برای شرکت در مسابقه نام برد. آماده بودن بدن از اهمیت چندانی برخوردار نیست چون نیاز اصلی شرکت کننده برای ارتباط برقرار کردن با داورها با تماشاچیان نحوه فیگورگیری او می باشد.
جلب توجه داوران و مخاطبان تنها در صورت تبحر و چیرگی فرد شرکت کننده در فیگورگیری و توانائی در کنترل کامل عضلات حاصل می شود واقعیت این است که فیگورگیری یک هنر است و برای کامل شدن در هر هنری نیاز به تمرین و ممارست می باشد اختصاص دادن چند جلسه در هفته برای تمیرن فیگورها اصلاً اضافه به نر نمی رسد.
برای کسب مهارت در فیگورگیری فیلم های مسابقات بدنسازای حرفه ای را تماشا کنید و نحوه صحیح کنترل عضلات را در هر فیگور فرا بگیرید. برای نمونه یاد بگیری که در وقع فیگور گرفتن بدنتان لرزش نداشته باشد. علی الخصوص این مسئله در راند پیش داوری اهمیت قابل ملاحظه ای دارد. از فیگورگیری سریع و یا نگه داشتن بیش از حد یک فیگور خودداری کنید با خودتان رو راست و جدی باشید و ببینید که در کدام یک از فیگورها می توانید بهترین عضلات بدنتان را در عین مخفی کردن نقاط ضعفتان به نمایش بگذارید فیگورگیری یکی از بهترین راه ها برای نمایش تفکیک عضلات می باشد یک بدنساز با تجربه حتی پس از سپری کردن چند ساعت تمرین در باشگاه باز قادر به فیگورگیری و نمایش مناسب عضلات خود می باشد.
● نکات مهم فیگورگیری
به یاد داشته باشید که اولین تأثیری که از خود در روی سن مسابقه به نمایش می گذارید از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. تنها فیگورهای اختیاری را اجراء کنید که با فیزیک بدن تان متناسب هستند.
در تمامی فیگورها سعی کنید صورتان شکل طبیعی خود را داشته باشد و تا جای ممکن فیگورها را به صورتی خندان اجراء کنید.
قبل از رفتن روی سن تمام افکار متفرقه را از سر بیرون کنید.
سعی کنید ریتم فیگورگیری تان به شکلی باشد که بازگوکننده یک حماسه داستان و یا ... باشد.
در تمامی مقاطعی که بر روی سن قرار دارید تا جای ممکن عضلاتتان را تحت کنترل داشته باشید و تا جای ممکن از شل کردن آنها در زمان که تحت نظر هستند خودداری کنید.
از انجام هرگونه حرکت ناشایست و غیرمرتبط بر روی سن خودداری کنید.
چند روز قبل از مسابقه حتماً موهای سر خود را اصلاح کرده و موهای اضافی روی بدن را نیز برای هر چه صاف تر به نظر رسیدن پوست از بین ببرید.
در صورت امکان و از یک تا دو ماه مانده به روز مسابقه با آفتاب گیری های (۲۰ دقیقه یا بیشتر) بدن خود را به صورت طبیعی برنز نمائید. البته از مالیدن کرم های مخصوص برنزه کردن و جلوگیری کننده از سوختن پوست حتماً استفاده کنید.
در روز مسابقه از یک رنگ و یا کرم برنزه کننده باکیفیت استفاده کنید. ضمناً از بیش از حد مالیدن رنگ و یا کرم برنزه کننده خودداری کنید چون با این کار تفکیک عضلات را کاهش خواهید داد.
بر روی زمان و تعداد فیگورهائی که قرار است بگیرید تمرین کنید تا بدین ترتیب در حداقل زمان بهترین برنامه فیگورگیری را از خود به نمایش بگذارید اجراء فیگورگیری طولانی مدت و نامنظم چه برای داورها و چه برای تماشاچیان خوشایند نخواهد بود.
فیگورهای اختیاری این شانس را به فرد می دهد تا بتواند به بهترین وجه ممکن نقاط قوت خودرا به داوران و تماشاچیان نشان دهد. پس به خاطر داشته باشید که بر روی اجراء این فیگور کاملاً مسلط باشید. در خصوص فیگورگیری و مسابقه نکات و شگردها بسیار زیادی جود دارد که می توان با استفاده از تجربیات قهرمانان پیشین و قهرمانان فعلی از آنها بهره مند شد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 395]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن