تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام مى‏گيرد و تصويب آن در شب بيست ويكم و تنفيذ آن در شب بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837583945




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افت داشت اگه می ‌گفتم نه!


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: افت داشت اگه می گفتم نه!

چند روز پیش داخل تاكسی خانم جوانی كنارم نشسته بود. صحبت از بیكاری جوان‌ها و بی‌انگیزه بودن و كشیده شدنشان به سمت مواد مخدر شد. سردرد دل هر دویمان باز شد. او گفت و من گفتم. گفت: خانم، اگه برات بگم، باورت نمی‌شه، چند وقت پیش چه خطری از بیخ‌گوش من و شوهرم گذشت! «،گفتم: برای چه»، گفت: «شما فكرش را بكن! من، لیسانس، شوهرم تحصیل كرده؛ داشتیم معتاد می‌شدیم .

رفته بودیم مهمونی، یك مهمونی خیلی با كلاس، چه تیپ‌هایی. ما دو تا با این موفقیت تحصیلی و شغلی كه داریم اصلاً در مورد قرصX اطلاع نداشتیم و آنقدر معمولی و راحت به ما قرص تعارف كردند كه ما داشتیم برمی‌داشتیم بخوریم! «گفتم: نه، امكان نداره، شما با این سواد و تحصیلات، چطور ممكنه در این باره اطلاع نداشته باشید؟» «گفت: اطلاع نداشتیم كه هیچی، هر دوتامون رومون نمی‌شد بگیم نه نمی‌خوریم و با هزار بدبختی و التماس نگذاشتم شوهرم قرص بخوره و با كلی بالا و پایین كردن از دست اون جماعت «X بزن و بترك» خلاص شدیم!، نمی‌دونی چه آدم‌هایی، با چه كلاسی، تو چه ظرفی قرص ریخته بودن و تعارف می‌كردند. اصلاً هیچ‌جوری روت نمی‌شه تعارفشون رو رد كنی و بگی نه نمی‌‌خورم! »

خوشبختانه قبل از اینكه فریاد بزنم «نه، نه، نه، این امكان نداره،» و همه مسافرهای تاكسی را از جایشان بپرانم، آن خانم از تاكسی پیاده شد و رفت.داشتن اطلاعات هر چند ابتدایی و اولیه به ما كمك می‌كند هنگام قرار گرفتن در موقعیت خاص، واكنش نسبتاً مناسبی از خود نشان دهیم و منفعل و مرّدد برخورد نكنیم.عجیب ولی واقعیگفتگویی كه در بالا آمد، واقعی است و می‌توانید اطمینان داشته باشید كه چنین صحبت‌هایی وجود خارجی داشته است. اگر به این مكالمه كمی دقت كنیم می‌بینیم مواردی هست كه واقعاً جای تامل دارد.

اینكه بعد از سال‌ها صحبت در مورد قرص‌هایXیا اكستازیچطور هنوز یك جوان تحصیل كرده از وجود چنین مواد اعتیاد‌آوری كه با یك بار مصرف، معتاد شدن به آن قطعی است، اطلاعی ندارد.نكته دیگر این كه چرا باید تحت تأثیر جمع باشیم و بخاطر جوزدگی، كمرویی، خجالت و ... خودمان را از حق انتخاب كردن، محروم كنیم؟ انتخابی كه می‌تواند سرنوشت ما را تغییر دهد و از شرّ یك عمر اعتیاد و مشكلات جانبی‌اش، نجاتمان دهد.آیا تا به حال فكر كرده‌ایم كه چرا نمی‌توانیم به اطرافیانمان"نه" بگوییم .

چرا نمی‌دونستم اون چیه؟ریشه‌های نداستن‌های ما به خیلی از موارد اطرافمان مربوط می‌شود. از ضعف اطلاع رسانی گرفته، تا كوتاهی و اهمال ما در گرفتن اطلاعات و یا فكر می‌كنیم چنین مسائلی به ما ارتباطی پیدا نمی‌كند، یا اصلاً برای ما برخورد با چنین مواردی پیش نمی‌آید كه بخواهیم در موردش بدانیم.

اگر كمی وقت بگذاریم و در مورد مدل‌های جدید مواد اعتیادآور یا هر مسئله اجتماعی كه می‌شنویم اطلاعات كسب كنیم خیلی بهتر از این است كه بخاطر ندانستن، ماه‌ها، سال‌ها و حتی یك عمر درگیر قضیه‌ای بشویم و به‌قول معروف چوب ندانستنمان را بخوریم.داشتن اطلاعات هر چند ابتدایی و اولیه به ما كمك می‌كند در هنگام قرار گرفتن در موقعیت خاص، واكنش نسبتاً مناسبی از خود نشان دهیم و منفعل و مرّدد برخورد نكنیم.

چرا "نه" نمی‌گوئیم!دلایل"نه" نگفتن بسیار زیاد است، و ریشه‌های بسیاری دارد. ریشه"نه" نگفتن‌ ما می‌تواند عوامل شخصیتی، اجتماعی و خانوادگی باشد.برخی از این دلایل می‌تواند یك یا چند مورد از موارد ذیل باشد:

-"نه" نمی‌گوئیم چون با طرف مقابل‌مان رودرواسی داریم-"نه" نمی‌گوئیم چون فكر می‌كنیم اگر بگوئیم"نه" برایمان بد می‌شود و در موردمان بد فكر می‌كنند-"نه" نمی‌گوئیم چون فكر می‌كنند ترسیده‌ایم-"نه" نمی‌گوئیم چون فكر می‌كنند بی عرضه‌ایم-"نه" نمی‌گوئیم چون كوچك می‌شویم-"نه" نمی‌گوئیم چون اگر بگوئیم مسخره‌مان می‌كنند .

-"نه" نمی‌گوئیم چون از چشم دوستانمان می‌افتیم، آنها را از دست می‌دهیم و تنها می‌شویم.به نظر می‌رسد آنچه برای ما بسیار مهم است و در دلایل فوق و دلیل‌های دیگر"نه" نگفتن اثرش مشاهده می‌شود، قضاوت دیگران است. معمولا كسانی كه قضاوتشان برای ما مهم است، آنهایی هستند كه دوستشان داریم.

مهم بودن افراد برای ما، دوست داشتن آنها و ترس از دست دادنشان باعث می‌شود كه نسبت به آنها حساس شویم، احساس وابستگی به آنها پیدا كنیم و سعی كنیم در مورد ما همیشه قضاوت مثبت داشته باشند.مهم بودن افراد برای ما، دوست داشتن آنها و ترس از دست دادنشان باعث می‌شود كه نسبت به آنها حساس شویم، احساس وابستگی به آنها پیدا كنیم و سعی كنیم در مورد ما همیشه قضاوت مثبت داشته باشند.معمولاً در شرایطی نگرانی از"نه" گفتن به سراغمان می‌آید كه به لحاظ احساسی به طرف یا گروه مقابل (فامیل یا دوستان) وابستگی داشته باشیم. علاقه داشتن به فرد یا گروه مقابل ما را در اظهارنظر كردن، دچار تردید و نگرانی می‌كند و شروع به ملاحظه كاری می‌كنیم.

چه وقت موقع "نه" گفتن استاگر كمی به خودمان اطمینان و اعتماد به نفس داشته باشیم و به حسگرهای فكری و درونی خودمان توجه نشان دهیم معمولاً در مواقع خطر یا تردید در كاری، بدن و ذهن ما از خود واكنش نشان می‌دهد. همین احساس تردید، دودلی، ناشناخته بودن عمل و راهی كه باید برویم، نشان از مبهم و مجهول بودن عواقب كار را دارد.

احساس خجالت، رودرواسی و اینكه در موردمان بد قضاوت كنند و از چشم اطرافیان و دوستانمان بیافتیم در ما ایجاد نگرانی و استرس می‌كند، احساس می‌كنیم كه گُر گرفته‌ایم، ضربان قلبمان بالا می‌رود، عرق می‌كنیم و در نهایت احساس می‌كنیم  در موقعیت نامطلوبی گیر افتاده‌ایم.

به‌طور خلاصه می‌توانیم بگوئیم در شرایطی كه می‌خواهیم نه بگوئیم دچار چنین حالاتی می‌شویم:- شك، تردید و دودلی- خجالت و كمرو ئی- عدم توانایی در اظهارنظر- گُر گرفتگی، داغ شدن و تعریق- افزایش ضربان قلب- ترس و واهمه از تغییر طرز تفكر دیگران- احساس ضعف و حقارت

بروز چنین حالاتی در ما، دقیقاً نشان‌دهنده این است  كه برای انجام دادن آن كار، احتیاج بیشتری به فكر كردن داریم، باید در خلوت و آرامش به این موضوع فكر كنیم و ابعاد مساله را مورد بررسی قرار دهیم.با گفتن"نه"، به خود زمان می‌دهیم كه فكر كنیم. همیشه برای انجام كار و تجربه كردن، وقت داریم. مهم این است كه به درستی، انتخاب كنیم.

حالاتی كه ممكن است هنگام"نه"  گفتن برایمان پیش بیاید، نزدیك به زمانی است كه قوه تمیز و تشخیص ما در حال فعالیت است، وجدان فردی ما در حال بررسی مسئله و احساس آگاهی و ادراك ما در حال نتیجه‌گیری برای انتخاب یا عدم انتخاب، بله یا نه گفتن به موضوع است.با گفتن "نه"، به خود زمان می‌دهیم كه فكر كنیم. همیشه برای انجام كار و تجربه كردن، وقت داریم. مهم این است كه به درستی، انتخاب كنیم.با "وجدان جمعی" مشورت كنیماستاندارد و قوه دیگری كه می‌تواند در تشخیص و انتخاب بله یا نه به ما كمك كند آگاهی  و انتخاب جمع است. هر چه گروه و جمعی كه به آرایشان مراجعه می‌كنیم بزرگتر باشند، معمولاً، انتخاب و نظراتشان درست‌تر و قابل اطمینان‌تر است.«وجدان جمعی ... به معنای قضاوت و داوری جمعی است كه از مجموعه اعتقاد‌ها، نگرش‌ها، باور و احساسات مشترك میانگین افراد یك جامعه واحد پدید می‌آید ... وجدان جمعی، بیانگر حالات مشترك جامعه است و در «تمامی گستره جامعه پراكنده، می‌باشد.»(1)

اگر ما هنگام برخورد با موضوعات مبهم، پدیده‌های جدید كه در موردشان اطلاع چندانی نداریم، هنگامی كه دعوت به كاری می‌شویم كه در ما ایجاد شك و تردید می‌كند، به وجدان فردی و جمعی مراجعه كنیم، خود را از جریان اتفاق كنار بكشیم،"نه" بگوئیم تا به خودمان فرصت فكر كردن بدهیم و بتوانیم در فرصت به‌دست آمده به قوه تعقل و وجدان جمعی مراجعه كنیم خیلی خوب و با اطمینان بیشتری می‌توانیم تصمیم‌گیری كنیم.احساس تردید، دودلی، ناشناخته بودن عمل و راهی كه باید برویم، نشان از مبهم و مجهول بودن عواقب كار را دارد.تبیانمهرزاد پزش پوركارشناس ارشد جامعه شناسیپی نوشت:1- همبستگی ملی، مبانی، اصول و راهكارها(3)، عوامل همگرایی و واگرایی، سید حسین تقوی





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن