واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون وزير نيرو :توسعه منابع آب جهت تامين نياز ساير بخشها ضروري است
اقتصاد. وزارت نيرو . منابع آب
معاون وزير نيرو در امور آب گفت : توسعه منابع آب جهت تامين نيازهاي توسعه و رفاه ساير بخشها ضروري است و براي كشورهايي كه با مشكلات كم آبي مواجه هستند و دورههاي خشكسالي نيز هر از چند گاهي گريبان آنها را مي گيرد ،به مراتب دشوارتر است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا محمد رضا عطارزاده روز سه شنبه در هفتمين كنفرانس هيدروليك ايران كه در دانشگاه صنعت آب و برق ( شهيد عباسپور) برگزار شد ، افزود: رشد اقتصادي و جمعيتي و همچنين افزايش شاخص هاي سلامت و رفاه نياز به آب را افزايش داده است .
وي در ادامه اظهار داشت :ايران با توجه به قرار گرفتن در اقليم خشك و نيمه خشك (حدود ۸۵درصد) با چالشهاي متعددي در اين بخش روبه رو است .
وي در ادامه اظهار داشت : در اين راستا مديريت بخش آب تمهيداتي چه در بخش سازهاي و غير سازهاي در نظر گرفته و در اين ارتباط در هر دو بخش با چالشهاي متعددي مواجه است .
عطار زاده سپس با اشاره به چالشهاي بخش غير سازهاي گفت : اجراي طرح هاي توسعه در نقاط مختلف كشور با توجه به محدوديت منابع آب و نگرشهاي ملي و لزوم توجه به ارزش و هزينه كامل در حوضههاي آبريز از مهمترين چالش هاي غير سازهاي در بخش آب محسوب ميشود.
وي در ادامه بيان داشت : همچنين مقابله با تهديدهاي فزاينده در تخريب كيفي منابع سطحي و زير زميني آب و برداشتهاي بيرويه از منابع ،رقابت در مناطق مختلف حوضه آبريز در خصوص تقسيم و تسهيم آب ،رعايت الزامات برنامه ريزي در مقياس حوزههاي آبريز ،حفظ اكوسيستمهاي آبي و پيشگيري از تهديدهاي فزاينده در اين زمينه ،افزايش كارايي مصرف آب در بخشهاي مختلف و تقويت مديريت سيل و خشكسالي از ديگر چالشهاي غير سازهاي است .
معاون وزارت نيرو با اشاره به چالشهاي بخش سازهاي گفت : لزوم توجه به آبهاي مرزي و اجراي طرحهاي توسعه در جهت استحصال بيشتر از اين آبها ، به درازا كشيدن اجراي طرحها و خارج شدن از زمان برنامه ريزي شده براي آنها و به تبع آن بروز مشكلات سياسي ، اجتماعي و اقتصادي ، اشكال در مطالعات و طراحي برخي از طرحها و عدم كفايت و دقت در مطالعات و ملزومات طراحي برخي پروژهها از چالشهاي بخش سازهاي است .
اين مقام مسئول در ادامه تاكيد كرد : عدم توجه به مباحث اجتماعي ،سياسي و محيط زيستي در كنار مباحث فني و لزوم توجه به مباحث نگهداري و بهره برداري و ترميم سازههاي ساخته شده و افزايش بازده و بهره وري در اين بخش از ديگر چالشهاي بخش سازهاي تاسيسات آب محسوب ميشود.
معاون وزير نيرو با اشاره به مهندسي هيدروليك گفت : نقش مهندسي هيدروليك به عنوان قلب طراحي و اجراي طرحهاي توسعه آبي مطرح است .
عطارزاده تصريح كرد: هم اكنون در ايران در بخش سدسازي حدود ۲۸۰سد با حجم مخزن ۳۵ميليارد متر مكعب در حال بهره برداري است . همچنين پروژه ۱۲۰سد با حجم مخزن ۲۲ميليارد متر مكعب در حال اجرا است . در همين حال حدود ۴۵۰ پروژه سدسازي نيز با حجم مخزن بيش از ۵۰ميليارد مترمكعب در دست مطالعه است .
وي در ادامه افزود: همچنين ظرفيت توليد انرژي برق آبي در كشور به بيش از پنج هزار مگاوات ساعت ميرسد. همچنين ميتوان به حدود ۴۵شبكه بزرگ آبياري و ۱۰۰مورد طرح بزرگ انتقال آب در كشور اشاره كرد.
به گفته عطارزاده يكي از مواردي كه بايد در اجراي طرحهاي سازهاي مورد توجه قرار گيرد توجه به مسائل اجتماعي ،محيط زيستي و به ويژه اقتصادي است زيرا كه يك طرح سازهاي با هدف توسعه منابع آب بدون در نظر گرفتن اين معيارها چه بسا اثار منفي و مخرب تري از فوايد طرح دارد .
وي تاكيد كرد: مهندسان بايد با توجه به شرايط اقليمي و معيارهاي روز دنيا به سمت طراحي سازههايي با بازده بالاتر بهره برداري و ايجاد زير ساختهاي توسعهاي با توجيه پذيري سرمايهگذاري گام بردارند.
معاون وزارت نيرو در ادامه گفت : موضوع ديگري كه بايد به ان توجه شود ، اولويت بندي و زمان بندي درست در طراحي و اجراي طرحها و در نظر گرفتن عدم قطعيتها در اين خصوص است .
به گفته وي ، تاخير در اتمام ويا اشتباه در طراحي و اجراي طرحها آسيب هاي سنگيني به كشور و منابع آن وارد خواهند كرد.
عطار زاده سپس اظهار داشت : لزوم توجه به مهندسي ارزش و بازبيني طرح ها به خوبي نقش خود را ميتواند در مهندسي هيدروليك نشان دهد و باعث تحولات اساسي در اين بخش شود.
به گفته وي ، مبحث نگهداري ،بهره برداري و ترميم نيز در كنار مباحث طراحي و اجرا قرار دارد و نگاه به اين موضوع كه تنها ساخت يك مجموعه كفايت از نظر اجراي يك پروژه را دارد ، ديدگاهي اشتباه است .
به گزارش خبرنگار ايرنا ، وي گفت : با توجه به تجارب ارزشمندي كه طي نيم قرن اخير متخصصان داخلي در ارتباط با علم هيدروليك كسب كردهاند ، ايران قادر است بدون استفاده از توان سركتهاي خارجي ، مباحث مربوط به طراحي و اجراي سازههاي آبي را با استفاده از تخصص و توان كارشناسان داخلي به انجام برساند.
معاون وزارت نيرو در پايان افزود : صادرات خدمات مهندسي هيدروليك به ساير كشورها و عضويت پيشگام در نهادها و مجامع علمي اين رشته ، خود مويد رشد و بالندگي مهندسي هيدروليك در ايران است و هنوز جاي كار براي تبادل اطلاعات و استفاده از دانش و روشهاي نوين ساير كشورها جهت بهبود روشها و كاهش هزينهها در اين بخش ، وجود دارد.
اين كنفرانس سه روز ادامه دارد .
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]