واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: همزمان در شش استان كشور: جشنواره فيلم كوتاه تهران فردا آغاز مي شود
گروه فرهنگ: ناصر باكيده مديرعامل انجمن سينماي جوان و دبير جشنواره فيلم كوتاه تهران مضمون را از موارد مهم در فيلم هاي كوتاه دانست و توجه به آن را از راه هايي برشمرد كه موجب مطرح شدن فيلم هاي كوتاه ايراني درسطح جهاني مي شود.
به گزارش مردم سالا ري در نشست مطبوعاتي بيست وپنجمين جشنواره ي فيلم كوتاه تهران كه صبح ديروز دوشنبه بيستم آبان ماه برگزار شد، ناصر باكيده ضمن تبريك ايام ولادت امام رضا (ع)، جشنواره ي فيلم كوتاه تهران را بزرگترين رخداد سينمايي كشور در حوزه ي فيلم كوتاه دانست و گفت: دراين جشنواره سعي داريم بضاعت ها و توانمندي هاي سينماي كوتاه كشور را در سطح بين المللي براي جهانيان به نمايش بگذاريم.
وي همچنين به تفاوت هاي موجود ميان اين جشنواره با دوره هاي قبلي اشاره كرد و افزود: اين جشنواره كه از آن تحت عنوان جشن فيلمسازان كوتاه كشور نام برده مي شود، امروزه در سطح بين المللي داراي ارزش، اعتبار و جايگاهي خاص است كه اين ارزش و اعتبار از دستاوردهاي مهم 30 سال پس از انقلاب در زمينه ي فعاليت هاي سينمايي به شمار مي رود.
مديرعامل انجمن سينماي جوان درادامه به معرفي بخش هاي مختلف بيست وپنجمين دوره جشنواره ي فيلم كوتاه تهران پرداخت و از حركت اين جشنواره از سمت كميت به كيفيت خبر داد و گفت: جشنواره تلاش كرده است فضا و فرصتي عادلانه را براي فيلمسازان كل كشور فراهم آورد.
او در مورد بخش بين المللي اين جشنواره نيز عنوان كرد: دراين بخش بيش از دوهزار فيلم، متقاضي حضور دراين جشنواره بودند و 115 عنوان فيلم نيز از ميان كشورهاي اسلامي به اين جشنواره رسيده بود. هم چنين از نظر تعداد كشورها نيز امسال جشنواره با تقاضاي حضور شش كشور جديد مواجه بود.
باكيده هم چنين حضور 7 كشور از اعضاي اتحاديه فيلمسازان كشورهاي مسلمان را از رخدادهاي مهم اين جشنواره خواند و به برگزاري سومين نشست رسمي اين اتحاديه درتهران اشاره كرد.
او درادامه از برگزاري چند نشست ويژه خبر داد و گفت: در اين نشست ها، نشستي وسيع نيز در سطح مديران 10 الي 12 جشنواره دنيا برگزار خواهد شد و مديران اين جشنواره ها به عقد تفاهم نامه همكاري با يكديگر خواهند پرداخت.
باكيده دربخش ديگري از صحبت هايش نيز خاطرنشان كرد: جشنواره فيلم كوتاه تهران در بيست وپنجمين دوره خود به سمت كيفيت پيش رفته و به دنبال آثار شاخصي است كه برگرفته از منابع هويتي و سينما ملي ما باشند.
او ادامه داد: هيات انتخاب امسال نيز از سه بخش تشكيل شده بود و در بخش هاي مستند و تجربي يك هيات، در بخش پويانمايي هياتي ديگر و در بخش بين الملل نيز هياتي مستقل به انتخاب فيلم ها پرداختند.
اوعلت ديگر رد شدن برخي از آثار را تنوع و گستردگي آثار ارسال شده به جشنواره دانست و در پاسخ به عده اي كه علي رغم پذيرفته شدن فيلمشان در جشنواره هاي ديگر، فيلم آنها دراين جشنواره انتخاب نشده بود گفت: دليل نمي شود كه اگر فيلمي در يك جشنواره جايزه اي گرفت در جشنواره هاي ديگر نيز همين طور باشد و جشنواره ها اهداف و كاركردهاي مختلفي را دنبال مي كنند.
او درمورد چرخه اقتصادي فيلم كوتاه نيز گفت: طي دو الي سه سال اخير خود من بارها از عدم چرخه اقتصادي فيلم كوتاه فرياد برآورده ام. در جشنواره فيلم كوتاه تهران نيز از اين جريان غافل نبوده ام. اما امروزه اكثر خريداران خارجي به دنبال فيلم هاي برگزيده جشنواره ها هستند و خريداران فيلم هاي برگزيده جشنواره ها را انتخاب مي كنند.
او در ادامه از ارتباط انجمن سينماي جوان با مراكز صدا وسيماي برخي استان ها خبر داد و افزود: به منظور اكران محلي برخي محصولات استان ها با صدا وسيماي آن استان وارد مذاكره شده ايم و تعامل خوبي با صدا وسيما ايجاد شده اما اين تعامل كافي نيست و لازم است رسانه ها و سازمان هاي ديگر نيز به اين جريان كمك كنند.
باكيده درادامه با اشاره به پخش 10 حلقه فيلم كوتاه توسط موسسه ي رسانه هاي تصويري طي سال گذشته، از حمايت اين ارگان از جشنواره امسال خبر داد و گفت: قرار است فيلم هاي دو بخش از بخش هاي مختلف اين جشنواره توسط اين موسسه پخش شود.
باكيده در پايان صحبت هايش نيز در پاسخ به سوالي كه مبني بر اعتراض عده اي به كيفيت پايين آثار خارجي جشنواره مطرح مي شود، پاسخ داد: افرادي كه اين گونه اعتراضات مي كنند بايد از آنها پرسيد، تا چه اندازه فيلم هاي كوتاه دنيا را ديده اند و اين كه اصلا در ايران تا چه اندازه امكان تماشاي فيلم هاي كوتاه جهان وجود دارد.
هم چنين بايد توجه داشت كه ما دراين جشنواره به انتخاب از ميان فيلم هاي ارسالي پرداخته اي و فيلم هاي اين بخش را بايد درقياس با فيلم هاي ديگر همان كشور در نظر گرفتيم، نه در مقايسه با تمام فيلم هاي دنيا و ديگر آنكه همواره مضمون، در فيلم هاي كوتاه مهم تر از ساختار است و شايد راه مطرح شدن فيلمسازان ما درعرصه جهاني نيز توجه به همين نكته باشد.
يزدان عشيري، مدير روابط عمومي جشنواره نيز دراين نشست به ذكر آماري از تعداد فيلم هاي ارسال شده به جشنواره پرداخت و گفت: بيش از 3600 فيلم از 95 كشور جهان متقاضي شركت دراين جشنواره بودند كه 1617 اثر از ميان آنها متعلق به ايران بود كه از اين تعداد 274 فيلم براي شركت در بخش مسابقه انتخاب شدند. او همچنين از افزايش سانس هاي بخش «ميراث نبوي» و «چشم انداز سرزمين زيباي ما» نسبت به سال هاي گذشته خبر داد.
عشيري همچنين از چاپ كتابي به نام «باغ بيكران» خبر داد و گفت: اين كتاب به كوشش مهدي فرودگاهي، با آثاري از دكتر علي موسوي گرمارودي، هوشنگ مرادي كرماني، دكتر محمد جلال الدين كزازي، ابراهيم فروزش، دكتر شهاب الدين بيست وپنجمين جشنواره فيلم كوتاه تهران از 22 تا 27 آبان ماه به طور همزمان در تهران و پنج استان گيلان، كهگيلويه و بويراحمد، همدان، كردستان و خوزستان برگزار خواهد شد.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]