پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848167805
جزئيات قيمت برق تهرانيها درتابستان
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قيمت تمام شده هر كيلووات ساعت برق به تنهايي براي بخش برق همين 26 تومان و 4 ريال است.
فارس: معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از تحولاتي بزرگ خبر مي.دهد، خروج دولت از عرصه نيروگاه.سازي، نحوه تعيين قيمت. برق براي بخش.هاي مختلف اقتصادي، تازه.ترين جزئيات واگذاري نيروگاه.ها و هيجان بخش خصوصي براي ورود به صنعت برق خبرهايي است كه محمد بهزاد مي.دهد.
نويدي كه از گذشت نزديك به دو ماه از هدفمندي يارانه ها مي توانست نقطه قوت هدفمندي يارانه ها باشد، كاهش مصرف برق بعد از 28 آذر ماه يعني آغاز هدفمندي يارانه ها بود. سوالات مختلفي چون بررسي نقاط قوت و ضعف هدفمندي يارانه ها،نحوه اجراي طرح هدفمندي و ميزان رضايت مردم،آخرين وضعيت بدهي وزارت نيرو به پيمانكاران، چگونگي تعيين قيمت برق، احتمال افزايش قيمت برق و نحوه محاسبه برق مناطق گرم و تابستان باعث شد تا با حضور در دفتر محمد بهزاد معاون وزير نيرو حاضر شويم، گفت و گويي كه خبرهاي خوش در بخش زيربنايي اين صنعت را به همراه داشت، بهزاد در اين گفت و گو خبر داد نه تنها در مدت گذشته از اجراي طرح هدفمندي كاهش مصرف برق رخ داده و مردم از اين طرح استقبال كرده.اند، كه بخش خصوصي نيز رغبت بيشتري براي سرمايه گذاري در صنعت برق از خود نشان داده است.
با گذشت بيش از 50 روز از آغاز هدفمندي يارانه ها، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي اولين مقام مسئول وزارت نيرو است كه بخش برق را در هدفمندي يارانه ها بصورت بخشي واكاوي كرده و معتقد است كه با گذشت بيش از 50 روز از اجراي هدفمندي يارانه ها در بخش برق نقطه ضعفي گزارش نشده. است. از زماني كه اين طرح آغاز شده از هفته 39 تا هفته 44 سال مجموعاً حدود 5.7 درصد انرژي برق نسبت به هفته 38 كاهش داشته است و پيك برق هم 7.5 درصد كاهش پيدا كرده است. او نحوه اجراي هدفمندي يارانه ها را خوب ارزيابي مي.كند و مي گويد در مجموع نحوه اجراي طرح را خوب ارزيابي مي.كنيم.
وي در خصوص الگوي مصرف برق مناطق گرم نيز خبرهاي تازه.اي مي دهد، اينكه الگوي مصرف برق مناطق گرم در تابستان از 200 كيلو وات ساعت به 300 كيلووات ساعت افزايش مي يابد، مناطق گرمي ها هم نگران نباشند، چرا كه متوسط قيمت برق آنها 14 تومان است و 45 توماني كه براي مناطق عادي محاسبه مي شود از آنها دريافت نخواهد شد.
بهزاد در خصوص سناريوهايي كه براي تعيين قيمت برق مطرح بود نيز توضيحات جالبي دارد و خبر جالبترش اينكه
بدهي وزارت نيرو به پيمانكاران 6 ميليارد دلار نيست، بلكه 2 ميليارد دلار است.
از معاون وزير نيرو خواستيم خلاصه.اي از سوابق كاريش را در اختيارمان بگذارد تا وارد بحث و مصاحبه شويم .او گفت متولد 1328 صادره از بهبهان و فارغ.التحصيل رشته مهندسي برق در سال 1351 است. بعد از فارغ.التحصيلي دو سال اول را در شركت ملي ذوب.آهن اصفهان مشغول بوده و در واقع خدمت سربازي را در اين شركت گذرانده است. پس از آن در فروردين 1353 وارد سازمان آب و برق خوزستان شد و از مهندس برق طبقه سه كارآموز شروع و در اولين روزهاي انقلاب اسلامي به عنوان مدير برق در شهرستان ماهشهر معرفي شد.
وي در اوايل سال 1358 به عنوان مدير توزيع برق در جنوب شرق خوزستان شروع به كار كرد و سپس در سال 1367 عضو هيئت مديره سازمان آب و برق خوزستان شد. بهزاد در سال 1368 قائم مقام سازمان آب و برق خوزستان شد ،تا سال 1373 در خوزستان بود و بعد از آن به شمال رفته و مديرعامل شركت برق منطقه.اي مازندران شد.
او پنج سال در اين سمت باقي مانده و بعد از آن در سال 78 در سازمان توسعه برق ايران مشغول شد و حدود 10 سال در اين سازمان از مجري طرح خطوط برق و پست.هاي برق تا مجري نيروگاه.هاي سيكل تركيبي و نزديك به سه سال هم رئيس سازمان توسعه. برق بود و سپس مديرعامل توانير و در حال حاضر هم معاون وزير نيرو در امور برق انرژي است.خودش مي.گويد حدود 38 سال سابقه.كار دارد كه 36 سال آن را در وزارت نيرو بوده است.
مشروح گفت و گوي خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با محمد بهزاد را مي خوانيم:
*مردم از نحوه اجراي هدفمندي يارانه ها استقبال كرده اند
فارس:. با توجه به اينكه هدفمندي يارانه.ها در بخش برق به اجرا درآمده است، شما مكانيزم.هاي اجراي طرح را چگونه ارزيابي مي.كنيد و در كل نظرتان درباره نحوه اجراي طرح. چيست؟
بهزاد: بررسي.هاي وزارت نيرو نشان مي.دهد كه مردم در مورد هدفمندي يارانه به ويژه در بخش برق همكاري خوبي داشته.اند. صورتحساب.ها صادر شده است. اين صورتحساب.ها فعلاً به شكلي است كه چند روزي از آن مربوط به قبل از اجراي طرح هدفمندي و چند روزي نيز بعد از اجراي هدفمندي يارانه.ها (28 آذرماه) است. وزارت نيرو اين موضوع را در قبض.ها به طور كامل رعايت كرده و قيمت دو دوره را تفكيك كرده است، آن مصارف و مبلغي كه مربوط به بعد از 28 آذرماه يعني قبل از شروع هدفمندي يارانه.ها است مشخص است، بنابراين صورتحساب.ها صادر و توزيع شده است. مرتباً اين توزيع طبق سيكل.هاي مربوطه ادامه دارد و مردم حقيقتاً بسيار خوب استقبال كرده.اند. ضمن اينكه ما آمار گرفتيم از هفته 39 تا هفته 44 سال جاري مجموعاً حدود 5.7 درصد انرژي برق نسبت به هفته 38 سال كاهش داشته و پيك برق هم 7.5 درصد كاهش پيدا كرده است. در مجموع نحوه اجراي طرح را خوب ارزيابي مي.كنيم ضمن اينكه در خدمت مردم هم هستيم .سامانه 121 را در اين مورد فعال كرديم تا هر سؤالي مردم داشتند بتوانند از طريق اين سامانه وارد و سؤالات خود را مطرح كنند، البته به صورت گويا هم جواب را دريافت مي كنند.
* قيمتهاي جديد برق به پيشنهادات وزارت نيرو بسيار نزديك است
فارس:. قبل از اجراي طرح هدفمندي يارانه.ها، وزارت نيرو پيشنهاداتي در خصوص اصلاح قيمت برق به دولت ارائه كرده بود، قيمتهايي كه در حال حاضر مصوب و اعلام شده است تا چه حد به قيمت كنوني برق و پيشنهادات شما نزديك است.
بهزاد:. وزارت نيرو پيشنهادات خود را مطرح كرد و در جلسات كارشناسي من بارها اين پبشنهادات را اعلام كردم، حتي 14 جلسه با حضور شخص رئيس جمهوري برگزار شد. اين بررسي.ها در آن كميته و كارگروه تحول اقتصادي مطرح و نهايتاًَ. تصويب شد كه خيلي به پيشنهاد وزارت نيرو نزديك بود.
* تاكيد احمدي.نژاد بر رعايت انصاف و افزايش حداقلي قيمت برق
فارس: پس تقريباً قيمت برق بعد از هدفمندي يارانه.ها به پيشنهاد شما نزديك بود.
بهزاد: يك كار جمعي بود. آن چيزي كه نهايتاً. تصويب شد خيلي به پيشنهاد وزارت نيرو نزديك بود و با اين ويژگي كه آقاي احمدي.نژاد بسيار تأكيد داشتند براي طبقات پائين و متوسط جامعه كمترين افزايش را در قيمت برق داشته باشيم، ما نيز به اين مسئله توجه داشتيم ولي نه به اندازه.اي كه رئيس جمهور تأكيد داشت.
فارس: پس با اين حساب آقاي احمدي.نژاد از وزارت نيرو با انصاف.تر بود.
بهزاد با خنده: بله، ايشان در تعيين قيمت برق با انصاف.تر از وزارت نيرو بود.
* قيمتهاي پيشنهادي وزارت نيرو و كاهش 2 تا 20 توماني
فارس: سناريوهايي كه در رابطه با تعيين قيمت برق مطرح شد چه بود و چه شد كه قيمت برق نهايي شد.
بهزاد:. خيلي نياز نيست كه وارد اين مباحث شويم، اما قيمت برق از لحاظ كلي بسيار به هم نزديك بود. به هر حال مهمترين سناريو براي تعيين قيمت برق به طور متوسط 43 تومان بود،البته ابتدا قيمتي كه ما پيشنهاد داديم 45 تومان بود، قيمت برق تجاري هم از 120 تومان پيشنهادي به 100 تومان كاهش يافت و قيمت پيشنهادي ما براي برق كشاورزي از 14 تومان به 12 تومان رسيد و نهايتاً. اين متوسط قيمت برق 43 تومان تعيين شد و آن عددي شد كه پيشنهاد شده بود با اين تأكيد كه حتي تا دهك هفتم ما كمترين افزايش را داريم،به هر حال همه به خوبي مي.دانند كه در حال حاضر تا دهك. هفتم با صرفه.جويي جزيي كه انجام صورتحسابشان در ماه بيش از 4 هزار تومان افزايش نداشته باشد. يعني اگر هر خانواده 4 نفر باشد به ازاي هر نفر يك هزار تومان مي.شود.
فارس: يعني از همان روز نخست وزارت نيرو 45 تومان پيشنهاد داده بود.
بهزاد: نه از همان روز نخست 43 تومان پيشنهاد داشتيم، سپس بحث.هايي كه شد 45 تومان تصميم.گيري شد ولي با آن تصميمات نهايي همان 43 تومان مصوب شد.
* قيمت تمام شده برق 26 تومان و 4 ريال است
فارس: در مصاحبه.اي كه با وزير نيرو داشتم ايشان اعلام كرد كه اگر قيمت برق به 43 يا 45 تومان افزايش يابد، ما ديگر هيچ مشكلي نخواهيم داشت آيا مي.توان گفت كه وزارت نيرو ديگر مشكل مالي ندارد.
بهزاد:.نه اين 43 تومان پولي است كه ما از مردم مي.گيريم و حالا اين يك مقداري مربوط به سوخت و يك مقداري مربوط به پول برق است به هر صورت آن چيزي كه براي برق به تنهايي وجود دارد 26 تومان و چهار ريال است، پس سهم خالص بخش برق 26 تومان و 4 ريال است و 15 ريال هم مربوط به سوخت يارانه..اي است، آنچه هست در بودجه سنواتي عدد 43 تومان براي هزينه.هاي جاري كافي ست و براي طرح.ها و پروژه.ها نياز است مجدداً اعتباراتي در مجلس تصويب شود.
فارس: قيمت تمام شده هر كيلووات ساعت برق براي وزارت نيرو چقدر است.
بهزاد: قيمت تمام شده هر كيلووات ساعت برق به تنهايي براي بخش برق همين 26 تومان و 4 ريال است.
فارس: وزارت نيرو به چه قيمتي برق را به فروش مي.رساند.
بهزاد: ما نيز به همان قيمت 26 تومان و 4 ريال به فروش مي.رسانيم.
فارس: يعني به همان اندازه كه هزينه مي.كنيد به همان اندازه نيز به فروش مي.رسانيد.
بهزاد: به اندازه.اي كه نياز است همان تصويب شده است.
فارس: احتمال دارد كه اين هزينه.ها سال آينده افزايش يابد و احساس كنيد لازم است تجديد نظري در قيمت.ها صورت گيرد.
بهزاد: بله اين هر سال قابل تجديدنظر است.
*تخفيف 40 درصدي مناطق گرم تا پايان سال
فارس: مبناي محاسبه برق براي مناطق گرم چگونه بوده است، در اين مورد توضيح مي.دهيد؟
بهزاد: در حال حاضر چون هوا سرد است به جز چند استثناء ، در خوزستان، هرمزگان، بوشهر، آبادان، چابهار و كنارك كه لوله.كشي گاز نشده، تخفيف 40 درصدي تا پايان سال داريم كه قبلاً هم بوده و وجود داشته است، در مابقي مناطق كشور هم قيمت يكسان است. بحث مناطق گرم از فرودين آغاز مي.شود كه ما در كشور چهار منطقه گرم يك، گرم دو، گرم سه و گرم چهار داريم كه اين.ها هم متوسط قيمت برقشان 14 تومان است و ديگر آن 45 تومان را كه در حال حاضر براي مناطق عادي است را براي آنها نداريم. متوسط مناطق گرم 14 تومان است كه اين را هم به تدريج داريم آماده مي.كنيم كه به مردم اعلام كنيم و از ابتداي سال آينده آغاز و اجرا مي.شود. يعني در اين فصل از سال- زمستان- تعرفه. مناطق گرم نداريم.
* تغيير الگوي بهينه مصرف تهران از 200 به 300 كيلووات در تابستان
فارس: مبناي محاسبه قيمت براي مناطق گرم چند دسته است، مي.شود اين را توضيح دهيد، يعني الگوي مصرف اين مناطق چقدر است.
بهزاد: مناطق گرم براي تعيين مبناي محاسبه قيمت چهار دسته هستند كه الگوي مصرف برق گروه "يك " 3 هزار كيلووات ساعت در ماه،گرم دو ، 2 هزار كيلووات ساعت، گروه سه يك هزار كيلووات ساعت و گروه چهار 500 كيلووات ساعت است. ضمن اينكه در تهران در ماه.هاي تير، مرداد و شهريور هم الگوي مصرف به جاي 200 كيلووات ساعت 300 كيلووات ساعت است.
فارس: پس بنابراين تدابيري براي اينكه در فصل تابستان مصرف برق بالا مي.رود، انديشيده شده است.
بهزاد: بله، الگوي مصرف بالا مي.رود يعني آن قيمتي كه ما براي 200 كيلووات ساعت در اين فصل در نظر مي.گيريم را براي 300 كيلووات در نظر مي.گيريم.
*بالاترين تعرفه متلق به ادارات دولتي و پائين.ترين كشاورزي است
فارس: براي قيمتهاي تبعيضي انرژي براي كشاورزي چه فاكتورهايي در نظر گرفته شده است.
بهزاد: براي كشاورزي ما حداقل قيمت را در نظر گرفته.ايم، يعني هر كيلووات ساعت 12 تومان در نظر گرفته.ايم ، كمترين قيمت در مجموعه قيمت.ها و تعرفه.هاي مختلف براي حمايت از بخش كشاورزي در نظر گرفته شده است.
فارس: برق صنايع چطور؟
بهزاد: در صنايع نيز متوسط قيمت برق 40 تومان است كه از متوسط كل قيمت برق پايين.تر است، اين هم براي حمايت از توليد و صنعت است اما بالاترين قيمت برق متعلق به ادارات دولتي است، يعني دولت اول به خود توجه كرده تا مصرف برق به شكل قابل توجهي كاهش يابد. به همين دليل بالاترين قيمت كه همانا 120 تومان است براي ادارات دولتي است.
* سوخت نيروگاه.ها به ازاء هر متر مكعب گاز 80 تومان
فارس: در حال حاضر با توجه به اينكه متوسط قيمت برق 43 تومان تعيين شده است، نرخ سوخت نيروگاه.ها چقدر تعيين شده است.
بهزاد: سوخت نيروگاه.ها به ازاء هر متر مكعب گاز 80 تومان است، پس هر متر مكعب گازي كه به نيروگاه.ها داده مي.شود 80 تومان است اگر هم گاز ندهند، سوخت مايع هم كه بدهند باز هم معادل 80 تومان با ما حساب مي.كنند.
فارس: اين قيمت.ها چه تأثيري بر توليد برق دارند؟
بهزاد: هيچ تأثيري ندارد و همان سيستم هدفمندي با وزارت نفت را محاسبه مي.كند.
فارس: قبلاً چطور بود يعني قبل از هدفمندي يارانه.ها؟
بهزاد: قبلا براساس قيمت تمام شده و فوب خليج فارس بود، ولي در حال حاضر قيمتي كه براي ما در نيروگاه.ها محاسبه مي.شود 80 تومان است. اگر هم گاز ندهند و سوخت مايع بدهند مجددا به ازاء معادل آن هر ليتري كه مي.دهند معادل يك متر مكعب گاز محاسبه مي.كنند.
فارس: شايد برخي از مشتركان گمان كنند وزارت نيرو بعد از هدفمندي يارانه.ها به ساعت پيك توجه.اي ندارد، پس بنابراين توضيح مي.دهيد كه ساعت پيك مصرف در چه ساعتي است.
*ساعات پيك مصرف زمستان
بهزاد: در حال حاضر در فصل زمستان پيك مصرف برق بين ساعت 17 الي 21 شب است.
*پيشنهادات معاون وزير براي كاهش هزينه و مصرف برق
فارس: پس هنوز هم وزارت نيرو به ساعت پيك توجه دارد، چه پيشنهادي به مشتركان خود داريد كه مصرف برق خود را كاهش دهند.
بهزاد: يك مشترك اگر در سيستم صورت.حساب.هاي خانگي ،يك كيلو وات ساعت برق مصرفي پيك خود را به جاي اينكه در ساعت پيك مصرف كند به بعد از ساعت پيك منتقل كند 45 تومان به نفع او خواهد بود يعني هم 30 تومان پول پيك را پرداخت نمي.كند و در عوض 15 تومان هم به ازاء مصرف بعد از ساعت پيك تخفيف شامل حال او خواهد شد.
بنابراين به طور اتوماتيك بدون اينكه ما بگوئيم خود مشتركان احساس مي.كنند مصرف برق خود را نسبت به ساعت پيك كم كنند و به ساعت كم باري يا نيمه شب منتقل كنند، از نصفه شب آغاز و تا صبح ساعت 7 ادامه دارد.
* هر چه از هدفمندي ديده.ايم؛ نقاط قوت بوده است
فارس: حال مي.خواهيم وارد يك بحث ديگر شويم و آن اين است كه به عنوان معاون وزير نيرو در امور برق فكر مي.كنيد طرح هدفمندي يارانه.ها در كل و يا در بخش برق چقدر موفقيت.آميز بوده است.
بهزاد: بر روي هدفمندي يارانه.ها بسيار كار كارشناسي شده است و ما تاكنون هر چه ديده.ايم فقط نقاط قوت بوده است.بالطبع اگر در عمل نقاط ضعفي پيدا شود با توجه به اينكه ما در وزارت نيرو، توانير و كل كشور يك ستادي داريم كه مرتبا اين كار را پايش مي.كند و حتي در حال حاضر در هفته سه يا چهار شب اين جلسه را تشكيل مي..دهد و تقريباً يك شب در ميان با وزرا در حضور رئيس.جمهوريه تشكيل مي.شود، اگر مواردي باشد بلافاصله تصميم جديد گرفته و رفع مي.شود.
فارس: با توجه به گذشت بيش از يك ماه از هدفمندي يارانه.ها آيا نقاط ضعفي در آن ديده شده است.
بهزاد: تاكنون در بخش برق با اجراي هدفمندي يارانه.ها نقطه ضعفي دريافت نكرده.ايم، چرا كه صورتحسابها صادر شده و مردم هم پرداخت كرده.اند. هر كدام اگر سوالي دارند در تماس با سامانه 121 مشكل خود را برطرف مي.كنند ضمن اينكه صورتحسابها به گونه.اي ساده.سازي و شفاف شده است كه تاكنون مشكلي نداشته.ايم.
*تمام جوانب هدفمندي را در نظر گرفته.ايم
فارس: يعني در تماس مردم با سامانه 121 سوالي مطرح نشده كه كارشناسان وزارت نيرو در خصوص اين سوال فكري نكرده باشند، يعني كارشناسان وزارت نيرو تمام جوانب را در نظر گرفته و جاي هيچ سوالي را باقي نگذاشته.اند.
بهزاد: بله همين طور است، تمام جوانب را در نظر گرفته.ايم. بعضي مواقع سؤال مي.كنند كه چگونه مصرف برق را قبل از هدفمندي و بعد از هدفمندي را محاسبه مي.كنيد كه ما مي.آئيم مصرف يك ماه مشترك را محاسبه مي.كنيم و آن يك ماه را به روش جديد در مي.آوريم و مابقي را براساس سيستم قديم محاسبه مي.كنيم.
*خبري از تغيير قيمتها در سال آينده نيست
فارس: آيا سال آينده اصلاح قيمت برق داريم؟
بهزاد: تا اين لحظه خبري نداريم كه قيمت برق تغيير مي.يابد.
فارس: از سوي مقام.هاي مسوول وزارت نيرو گفته مي.شود كه سال آينده قيمت برق تغيير مي.كند، شما به عنوان معاون وزير نيرو فكر مي.كنيد كه قيمت برق در سال آينده افزايش مي.يابد؟
بهزاد: بعيد به نظر مي.رسد كه در مورد قيمت برق از هم اكنون تصميم.گيري شود، اما به هر حال هر تصميمي بر عهده كار گروه است ولي تا اين لحظه پيشنهادي نداده.ايم.
فارس: شما فكر نمي..كنيد كه چون هزينه.ها با توجه به افزايش نرخ تورم افزايش مي.يابد افزايش قيمت برق هم عقلاني باشد.
بهزاد: به نظر من با توجه به افزايش نرخ تورم بايد افزايش يابد، اما به هر حال تصميم نهايي به عهده كار گروه است.
فارس: يعني اصلاً اين افزايش قيمت براي سال آينده مطرح هم نشده است كه باعث شود شما كار كارشناسي كنيد تا سال آينده قيمت برق چقدر افزايش داشته باشد.
بهزاد: نه تا اين لحظه به ما براي كار كارشناسي اين موضوع كه مي.فرمائيد چيزي ابلاغ نشده است.
*مخلص پيمانكاران هم هستيم ؛اما ارقام اين نيست
فارس: هدفمندي يارانه.ها تا چه ميزان مي.تواند هزينه.هاي مالي وزارت نيرو را پوشش دهد، آيا مي.تواند تأثيري داشته باشد تا وزارت نيرو كمتر از گذشته به پيمانكاران كه گفته مي.شود 6 ميليارد دلار طلبكارند،بدهكار باشد.
بهزاد: ما مخلص پيمانكاران هم هستيم اما اعداد اين اعدادي نيست كه آنها مي.گويند. كل مبلغي كه وزارت نيرو به پيمانكاران بدهكار است آن هم در صورت وضعيتها در حال پرداخت است چرا كه اين صورت وضعيت.ها پرداخت مي.شود و مجدداً يك مقدار كار مي.كنند باز اضافه مي.شود چون پيمانكاران برق علاقمند هستند كه همواره كار كنند.
فارس: به هر حال وزارت نيرو چقدر بدهكار است.
بهزاد: حدود 2 هزار ميليارد تومان است.
فارس: اين مبلغي كه شما مي.فرمائيد با مبلغي كه پيمانكاران عنوان مي.كنند 4 هزار ميليارد تومان تفاوت دارد.
بهزاد: آمار دقيق كه اعلام كردم همان 2 هزار ميليارد تومان است.
فارس: شايد اين 4 هزار ميليارد تومان به خاطر متضرر شدن پيمانكاران از بابت عدم پرداخت به موقع بدهي.ها توسط وزارت نيرو باشد.
بهزاد: بدهي كه وزارت نيرو به پيمانكاران و سازندگان تجهيزات برق، صورت وضعيت دارد و بايد پرداخت كنيم حدود 2 هزار ميليارد تومان است، تقريبا 800 ميليارد تومان آن در شركت.هاي توزيع و 1200 ميليارد تومان هم در شركت.هاي برق منطقه.اي و توانير است.
*پيمانكاران خود را جاي ما قرار مي.دهند
فارس: پس اين 4 ميليارد دلار كه پيمانكاران اعلام مي.كنند از كجا آمده است.
بهزاد: پيمانكاران يك مقدار برخي از اوقات خود را جاي ما قرار مي.دهند يعني اگر ما از سيستم بانكي هم 2 هزار ميليارد تومان تسهيلات گرفته باشيم كه آن را هم بايد پرداخت كنيم ، آن را هم جزو بدهي صنعت برق و خودشان قرار مي.دهند.
فارس: پس اعدادي كه پيمانكاران اعلام مي.كنند تا آن حد نيست.
بهزاد: بدهي.ها همين اعدادي است كه من اعلام مي.كنم يعني به پيمانكاران همين 2 هزار ميليارد تومان كه اعلام كردم بدهكار هستيم.
فارس: پس تاكنون پرداخت نشده است.
بهزاد: چرا مرتب پرداخت مي.شود و ما هر هفته جلسه پرداخت به پيمانكاران داديم كه اين تشكيل مي.شود و سعي مي.شود با اولويت اين را پرداخت كنيم.
*هيجان بخش خصوصي براي ورود به صنعت برق
فارس: آيا طرح هدفمندي يارانه.ها باعث تشويق و ايجاد انگيزه براي ورود بخش خصوصي به صنعت برق شده است؟
بهزاد: بعد از اجراي اين طرح خيلي علاقه.مند.تر شده.اند، روزانه يك تا دو شركت بخش خصوصي و سرمايه.گذار به وزارت نيرو مراجعه مي.كند تا در احداث نيروگاه و يا نيروگاه.هايي كه در حال وزش هستند سرمايه.گذاري كنند. بايد اذعان كرد كه حتي خيلي از نيروگاه.ها را تا 38 درصد بيش از قيمتي كه قيمت گذاري شده را خريداري كرده.اند، يعني يك هيجان جديدي در مورد خصوص.سازي و سرمايه.گذاري توسط بخش خصوصي در برق ايجاد شده است.
فارس: آيا در اين يك ماه كار خاصي انجام شده است.
بهزاد: تا همين هفته گذشته 4 تا شركت بخش خصوصي مراجعه كردند تا نيروگاه احداث كنند و در حال حاضر هم 4 نيروگاه جديد را در حال عرضه داريم كه نيروگاه.هاي شريعتي، نيشابور، زنبق يزد و زرند كرمان هستند و به زودي براي فروش اعلام خواهند شد، چهار نيروگاه هم براي اين كه از محل آن پيمانكاران بيايند پيشنهاد بدهند و سهامدار آن شوند، به زودي اعلام مي.شود.
فارس: اسامي اين نيروگاه.ها؟
بهزاد: نيروگاه.هاي اردبيل، اروميه و قائن هستند كه به زودي اعلام مي.شود.
فارس: حجم سرمايه.گذاري بخش خصوصي در صنعت برق چقدر است.
بهزاد: چند روز پيش كه در بانك مركزي بوديم قرار بود، براي 10 نيروگاه سهميه ارزي از بانك مركزي بگيريم مي.دانيد كه در صندوق جديد توسعه ملي كه بايد ارز اختصاص يابد، فقط به بخش خصوصي داده مي.شود و جالب است كه هر 10 نيروگاه توسط بخش خصوصي انجام خواهد شد.
* خروج دولت از ساخت نيروگاه و ورود بخش خصوصي به پشتوانه صندوق توسعه ملي
فارس: اين 10 نيروگاه چه سرمايه.اي جذب خواهد كرد.
بهزاد: اين 10 نيروگاه 2 ميليارد دلار ارز از صندوق توسعه ملي جذب خواهند كرد كه مصوب شد، البته با تأكيد رئيس جمهور و تأييد رئيس كل بانك مركزي تمام اين نيروگاه.ها قرار شد توسط صندوق توسعه ملي به بخش خصوصي داده شود. اين 10 نيروگاه.ها نشان مي.دهد كه دولت ديگر وارد ساخت نيروگاه نخواهد شد البته با حمايت دولت و ارزي كه به بخش خصوصي مي.دهيم كار توسط بخش خصوصي انجام خواهد شد.
فارس: در حال حاضر بخش خصوصي چه ميزان برق توليد مي.كند.
بهزاد: در حال حاضر حدود 10 درصد انرژي توليدي توسط بخش خصوصي است.
*35 نيروگاه تا سال 90 واگذار مي شود
فارس: افق ديد براي توليد انرژي توسط بخش خصوصي چقدر است.
بهزاد: ما با اين نيروگاهي كه واگذار مي.كنيم در حال حاضر 35 نيروگاه از 50 نيروگاه را داريم واگذار مي.كنيم، يعني تا سال 90 تمام اين 35 نيروگاه واگذار شود و به يكباره 60 درصد انرژي توليدي در سال آينده توسط بخش خصوصي انجام شود.
فارس: پس دولت بر روي حرف خود كه وارد ساخت نيروگاه نخواهد شد ايستاده است.
بهزاد: از شروع دولت نهم دولت وارد ساخت هيچ نيروگاه جديدي نشده است مگر اينكه قبلاً اقدام به ساخت كرده بوده و هنوز ادامه داشته باشد.
فارس: وضعيت توليد برق نيروگاه.هاي برق آبي چگونه است.
بهزاد: در حال حاضر توليد و ظرفيت برق نيروگاه.هاي برق آبي حدود 8 هزار مگاوات است و تا قبل از پيك مصرف سال آينده 3 واحد ديگر نيروگاه كارون 4 وارد مدار مي.شود. پيش.بيني مي.شود در سال جاري 10 ميليارد كيلووات ساعت از انرژي توليد برق مربوط به نيروگاه.هاي برق آبي باشد. 5 درصد انرژي برق كشور در سال جاري توسط نيروگاه.هاي برق آبي صورت مي.گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-