واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دبيرجشنواره فيلم مستند كتاب: مهمترين هدف ما آشتي مردم با كتاب است
" محمد مشاري " دبير نخستين جشنواره فيلم مستند كتاب، هدف از برپايي اين رويداد فرهنگي وهنري را آشتي مردم با كتاب و كتابخواني دانست و گفت: فقر مطالعه بزرگترين آسيب فرهنگي ما است.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي اداره كل فرهنگي شهرداري تهران نشست خبري نخستين جشنواره فيلم مستند كتاب امروز ( دوشنبه) با حضور "محمد مشاعي" مدير كل امور فرهنگي و ارتباطات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و دبير اين جشنواره در تالار ياس شهرداري تهران برگزار شد.
مشاري، توجه به برنامه هاي توسعه كتاب و كتاب خواني را به عنوان يكي ازاهداف مهم مديريت فرهنگي شهرداري تهران دانست.
وي، گفت: ما در شهرداري و در راستاي تبيين مديريت فرهنگي، بخشي از توان خود را معطوف به ترويج سنت كتاب و كتاب خواني كرده ايم و جشنواره فيلم مستند كتاب، اولين گام مديريت شهري در راستاي عملي كردن اين كار فرهنگي به شمار مي آيد.
وي در ادامه افزود: بزرگترين آسيب فرهنگي كشور درعرصه كتاب و كتابخواني به فقرسرانه مطالعه اين كالاي فرهنگي در بين شهروندان است.
دبير نخستين جشنواره فيلم مستند كتاب هدف اصلي شهرداري از برگزاري اين جشنواره را آشتي دوباره بين جامعه و بخصوص جوانان با كتاب و كتاب خواني دانست .
مشاعي نگاه هنر و بيان فراز و نشيب هاي اين مقوله را توسط هنرمندان نگاه ويژه و نافذي دانست و خاطرنشان كرد: جشنواره فيلم مستند كتاب با همكاري هنرمندان اين گونه سينمايي با رويكرد به تصوير كشيدن تلاش زحمت كشان و خادمان عرصه كتاب در حالي اولين دوره خود را آغاز مي كند كه اگر نتيجه اين جشنواره بتواند در ترويج فرهنگ كتاب و كتاب خواني كمكي كرده باشد ما در گام اول از عملكرد خود راضي خواهيم بود، اما اين نهايت و سقف ايده آل ما نيست.
وي در ادامه تأكيد كرد: بايد در مسير تبليغ اين كالاي فرهنگي بازخواني مجددي صورت گيرد تا ارزش كتاب كه هيچ گاه به درستي در جامعه ما جا نيافتاده است، بين مردم و به خصوص نسل جوان نهادينه شود همچنين بايد جنبه هاي معنوي و ارزشي هر كالاي فرهنگي به درستي روشن شود.
مدير كل امور فرهنگي و ارتباطات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با انتقاد از رسانه هاي ديداري و شنيداري در كوتاهي وظايف شان در ترويج و تبليغ كتاب به عنوان يك كالاي اساسي فرهنگي گفت: اگر ما در حوزه فعاليتي خود به كليه جنبه هاي تبليغي توجه داشته باشيم و براي تبيين خواسته ها به طراحي درستي از فضا و موقعيت دست پيدا كنيم مي توانيم كارايي خود را به عنوان يك سازمان جريان ساز در امر فرهنگ را به رخ بكشيم.
مشاري گفت : بايد فاصله ايجاد شده ميان مردم و حوزه مطالعه كتاب را با تمام توان كم و كمتر نماييم تا بتوانيم به هدف نهايي خود يعني پيوند جامعه با كتاب دست يابيم.
وي يكي از اهداف شهرداري را توجه به مقوله فرهنگ و مديريت فرهنگي دانست و بيان داشت: اين جشنواره به عنوان اولين گام در جهت استفاده از هنرها براي ترويج فرهنگ كتاب خواني در جامعه با رويكرد افزايش حوزه هاي نشر و كتاب خواني فعاليت خود را آغاز نموده است و سعي مي كنيم با تجربه حاصل ازاين جشنواره به شناسايي نقاط ضعف خود بپردازيم تا در دوره هاي آتي ضمن برگزاري اين رويداد به صورت بين المللي شاهد نقاط ضعفي در برگزاري آن نباشيم.
مشاري در ادامه به ارايه گزارش اولين جشنواره فيلم مستند كتاب پرداخت و گفت: پس از اتمام مهلت مقرر فراخوان، 92 فيلم از هنرمندان سراسر كشور به دبيرخانه جشنواره رسيد و قرار شد اين جشنواره در دو بخش مستند و انيميشن به صورت رقابتي برگزار شود.
وي در ادامه افزود: پس از انتخاب هيئت بازبين، 16 فيلم در بخش مستند، 9 فيلم در بخش انيميشن و14فيلم دربخش جنبي پذيرفته شدند. ضمن اينكه در بخش مرور آثار پيشكسوتان فيلم مستند به اكران 15 اثر كيومرث درم بخش و11اثر منوچهر مشيري اقدام خواهيم كرد.
مدير كل امور فرهنگي و ارتباطات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به بخش هاي جنبي جشنواره گفت: چهار كارگاه آموزشي با حضور اساتيد و كارشناسان در راستاي ترويج و آموزش فرهنگ كتاب خواني در بخش جنبي جشنواره برگزار مي شود.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]