واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارش چين با نگراني و اميد پيروزي اوباما را دنبال ميكند
سياسي. چين . آمريكا . اوباما
پكن- از ديدگاه بسياري از مقامها و مردم چين ، پيروزي باراك اوباما رييس جمهوري منتخب آمريكا ميتواند براي منافع دوكشور مفيد و مناسب و در عين حال نگرانكننده و حساس باشد.
پس از انتخابات رياست جمهوري هفته گذشته در آمريكا كه به پيروزي باراك اوباما نامزد حزب دمكرات منجر شد مطبوعات و رسانههاي چيني گزارشهايي از ديدگاهها و نظرات قشرهاي مختلف مردم چين منتشر كردند كه بررسي اين اخبار از وجود نگرانيها و در عين حال اميدهايي از آينده روابط دوكشور حكايت دارد.
هرچند بسياري از مردم آمريكا بويژه طرفداران حزب دمكرات اين كشور پيروزي اوباما را به فال نيك گرفتهاند اما ظاهرا در چين اين پيروزي براي بخش هايي از جامعه با نگرانيهايي نيز همراه است .
براي تجار و بازرگانان چيني هر اقدامي در راستاي ايجاد تغيير و تحول در سياستهاي آمريكا در برخورد با اقتصاد جهاني ميتواند وضعيت فعلي را تغيير دهد و آنان در عين اميدواري براي تلاش اوباما به منظور تغيير اين شرايط خواستار آن هستند كه بازار آمريكا به روي كالاهاي چيني بازتر شده و از تدابير سخت دامپينگ كاسته شود.
آمريكا سالهاست كه با اجراي تدابيري از ورود كالاهاي چيني به اين كشور جلوگيري كرده است هرچند تجار و بازرگانان چيني به انحاء مختلف همچنان اجناس خود كه بعضا از نظر كيفيت نيز مورد انتقاد جامعه آمريكا قرار مي گيرد به اين كشور صادر ميكنند.
بازرگانان چيني با اشاره به وضعيت موجود ، همچنان از شرايط كنوني و ابراز نگراني ميكنند و بدرستي نميدانند كه اوباماي ۴۷ساله چه برنامههايي را در پيش خواهد گرفت و در زمينه بهبود شرايط اقتصادي آمريكا تا چه اندازه موفق خواهد بود اما به هرصورت آنان اميدوار هستند اوباما تدابيري اتخاذ كند كه تثبيت اقتصادي را در زودترين زمان ممكن براي آمريكا و جهان به دنبال داشته باشد.
دانشجويان چيني نيز اكنون در اين انديشه هستند كه با روي كار آمدن اين رييس جمهور دمكرات راه براي تحصيل آنان در آمريكا هموارتر شود و آنان بتوانند دورههاي تحصيلي تكميلي را نيز در آن كشور طي كنند.
با اين حال بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد اصولا اقشار مختلف چين نمي دانند تحولات اساسي دولت اوباما در روابط آنان با چين و ديگر كشورهاي جهان چه خواهد بود و چه تدابيري در دولت جديد اتخاذ خواهد شد. اين مساله براي مقامهاي چين نيز تقريبا مشابه است.
از ديدگاه مقامهاي چين دولت جديد آمريكا ممكن است سياستهاي سخت اقتصادي عليه پكن اتخاذ كرده و يا به عكس به دنبال گفت و گو براي پيشبرد روابط تجاري باشد .
از سوي ديگر چينيها اميدوارند اوباما به برطرف كردن برخي موانع در منطقه از جمله توقف فروش تسليحات پيشرفته به تايوان كمك كند و اين موضوع را مي توان همچنان حساسترين مساله در روابط چين و آمريكا ارزيابي كرد.
در همين ارتباط ميتوان گفت و گوي اخير تلفني هوجين تائو با اوباما و تاكيد مقام چيني بر حل و فصل مساله تايوان را يكي از نگرانيهاي دولتمردان چيني در ارتباط با سياستهاي رييس جمهوري آينده آمريكا برشمرد.
به تازگي به دليل ارتباطات نظامي آمريكا و تايوان ، روابط نظامي پكن - واشنگتن كمي به سردي گراييد و اوباما اكنون بايد بهبود اين روابط را با توقف فروش تسليحات به تايوان در دستور كار قرار دهد اگرچه او نيز تا اندازهاي از فروش تسليحاتي به تايوان حمايت كرده است.
بنا بر اين مساله تايوان و همچنين روابط نظامي چين و آمريكا و ارتباطات اقتصادي دو كشور و فشارهاي آمريكا براي افزايش ارزش واحد پول ملي چين در برابردلار آمريكا و مازاد تجاري دوكشور مسايلي است كه پيش روي اوباما قرار دارد .
برخي از مردم چين نيز براين باورند كه اوباما روابط خوبي با چين برقرار خواهد كرد . او كسي است كه با جنگ در عراق مخالف است و مسلما راهي براي حل بحران اقتصادي پيدا خواهد كرد .
برخي نيز اوباما را فردي ميدانند كه هميشه تبسم بر لب دارد و شخصيت خاصي دارد كه ميتواند مخاطبان خود را تحت تاثير قرار دهد .
اكنون از ديدگاه بسياري از كارشناسان چين تفاوتهاي بين دمكراتها و جمهوريخواهان در اجراي سياست خارجي رقم زننده روابط و مناسبات آمريكا با چين و ديگر كشورهاي جهان است.
تحليلگران چيني ميگويند دمكراتها بيشتر از جمهوريخواهان به دنبال همكاري بينالمللي هستند و كمتر دنباله رو سياست تك قطبي و يكجانبه مي باشند . اما نبايد فراموش كرد كه دمكراتها نيز به سياستها و برنامههاي تجاري چين چندان خوشبين نيستند و اصولا با تدابير تحريمي عليه چين موافقت به عمل آوردهاند .
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]