تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ما اهل بيت، وعده‏هاى خود را براى خودمان، بدهى و دِين حساب مى‏كنيم، چنانكه رسول اكر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829698580




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بزرگداشت «سيدجمال‌الدين اسدآبادي» برگزار مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بزرگداشت «سيدجمال‌الدين اسدآبادي» برگزار مي‌شود
خبرگزاري فارس: همايش بين‌المللي بزرگداشت يكصد و پنجاهمين سالگرد حيات فعال سيدجمال‌الدين حسيني اسدآبادي كه در فهرست مشاهير جهان يونسكو براي سال 2008 گنجانده شده، برگزار مي‌شود.
به گزارش خبرنگار فارس، در اين همايش بيش از 20 سخنران انديشه‌‌هاي اين متفكر و اطلاح‌طلب ديني برجسته را از منظرهاي مختلف مورد بررسي قرار خواهند داد.
برخي از سخنرانان اين همايش عبارت‌اند از: محمد بقايي ماكان، محسن بهشتي سرشت، حسن تبراييان، هادي خسروشاهي، داريوش رحمانيان، غلامرضا زرگري‌نژاد، كريم مجتهدي، مجتبا مقصودي و احمد موثق.
همچنين انديشمندان افغاني در اين همايش حضور دارند.
اين همايش در روزهاي 21 و 22 آبان از ساعت 8:20 تا 17:30 در دانشگاه بين‌المللي امام خميني(ره) قزوين برگزار مي‌شود.

* نگاهي به زندگي سيدجمال‌الدين اسدآبادي

سيد جمال الدين در ماه شعبان 1254 ق (1217 ش) در روستاي اسدآباد همدان در محله با سابقه «امامزاده احمد» به‌دنيا آمد. پدرش سيد صفدر، عالمي پرهيزگار و دانشمند و مادرش سكينه بيگم، زني باسواد بود. وي از پنج سالگي آموزش قرآن مقدمات عربي را را نزد پدر و مادر آغاز كرد. در سال 1264 ق، به همراه پدرش «سيد صفدر» وارد قزوين شد و بمدت چهار سال در حوزه علميه اين شهر به درس و بحث پرداخت و در ادبيات عرب، منطق، فقه و اصول سرآمد همدرسان خود شد. سيد در سال 1266 ق همراه پدر به قصد نجف اشرف از تهران حركت كرد و به شاگردي شيخ مرتضي انصاري در آمد. وي پس از چهار سال تحصيل و تحقيق در علوم تفسيري، حديث، فقه، اصول، كلام، منطق، فلسفه، رياضي، طب، تشريح، هيئت و نجوم اجازه فتوا دادن در امور شرعي دريافت كرد. وي در 16 سالگي به همراهي يكي از علماي مورد وثوق به هندوستان رفت و در مدت دو سال اقامت در آنجا و ملاقات با عالمان و روشنفكران و مشاهده زندگي مردم بخوبي دريافت كه هندوستان يكسره در اختيار دولت انگليس است و كشور بريتانيا گرچه به اندازه يك ايالت هندوستان نيست و جمعيتش در مقايسه با جمعيت هندوستان ناچيز به شمار مي رود اما توانسته است به آساني اين كشور پهناور را زير سلطه در آورد. از اين زمان بود كه فعاليتهاي سياسي و اصلاحي سيد جمال الدين آغاز شد. او به تجزيه و تحليل علل و منشأ ضعف و انحطاط مسلمين پرداخت و در پي يافتن راه حل تلاش كرد.

او در سال 3ـ1272 ق (1234 ش) به قصد مكه و زيارت خانه خدا از هندوستان خارج شد. پس از زيارت خانه خدا به افغانستان رفت و حدود 5 تا 6 سال در آنجا اقامت كرد و دوباره به هندوستان بازگشت و با سخنرانيهاي آتشين به روشنگري مردم هندوستان پرداخت. دولت انگليس كه نمي‌توانست تماشاگر اين صحنه ها باشد دستور اخراج وي از هند را صادر كرد. اين بود كه سيد تصميم گرفت هندوستان را به سوي كشور مصر ترك گويد.

او در سال 1285 ق، از راه دريا وارد مصر شد و در مدرسه جامع الازهر با علماي بزرگ آن كشور ملاقات كرد و در اقامتگاه خود براي جوانان عرب كرسي درس برپا نمود و با سخنرانيهاي پرشور آنان را مجذوب خويش ساخت. ولي اين سفر چهل روز دوام نياورد زيرا حكم اخراج وي از سوي «خديو مصر» صادر شد و سيد به ناچار روانه اسلامبول شد. پس از مدتي، او بار ديگر وارد كشور مصر شد. در اين سفر، پس از ديداري كه ميان سيد و رياض پاشا (رئيس دولت مصر) انجام پذيرفت، رياض پاشا كه شيفته كمالات روحي و معنوي سيد شده بود و از او خواست تا در مصر اقامت گزيند. سيدجمال الدين از اين فرصت طلايي استفاده كرد و نخست در منزل جلسه درس و بحث براي جوانان دانشگاهي و طلبه تشكيل داد و سپس آن را به دانشگاه الازهر انتقال داد و شاگردان بسياري را بسوي خود جلب كرد. تا اينكه در شب 17 رمضان 1299 توقيف و بار ديگر از اين كشور تبعيد گرديد. وي پس از آن به مكه و سپس به سوي كشور هند روانه گشت. بعد از آن به پاريس رفت و مبارزات خود را در آنجا دنبال نمود و در آنجا بود كه به يك چهره جهاني تبديل گشت.

پس از سال‌ها، سيد در روز 23 ربيع الاول 1304 ق وارد تهران شد و در منزل حاج امين الضرب براي خود مسكن گزيد. ولي ديري نپاييد كه مورد ترس و وحشت و كينه شاه و اطرافيان قرار گرفت و در نتيجه شاه محرمانه از حاج امين الضرب خواست تا عذر مهمان خود را بخواهد! از طرف ديگر نيز از آنجا كه سياستمدار و روزنامه نگار روسي (كاتكوف) از سيد براي سفر به مسكو دعوت كرده بود، سيد در نهم شعبان 1304 ق به آن كشور هجرت كرد. وي در آنجا دو سال اقامت گزيد و با رجال سياسي، نظامي و مذهبي روسيه ديدار و مذاكره نمود.

در اين هنگام، ناصرالدين شاه كه براى شركت در جشن جمهوريت پاريس عازم اروپا شده بود، در ديدارى كه با سيد در مونيخ داشت، سعى كرد او را براى آمدن به ايران و اصلاح وضع سياسى و اقتصادى كشور تشويق كند. سيد اين تقاضا را پذيرفت. نخست در محرم 1307 ق وارد مذاكره با رجال سياسى روسيه شد و آنها را راضى كرد تا از امتيازاتى كه در آن زمان مى‏خواستند از ايران بگيرند، دست بردارند. سپس در هفتم ربيع‏الثانى همان سال به ايران بازگشت تا كار اصلاحات را به طور جدى آغاز كند؛ ولى در اثر توطئه‏هاى پشت پرده استعمار پير انگليس، زمينه بدبينى درباريان و شاه فراهم شد. هنوز شش ماه از حضور سيد در ايران نگذشته بود كه ناگهان نامه شاه در منزل حاج امين الضرب به دست وى رسيد. هنگامى كه سيد از حكم اخراج خود آگاه شد، به عنوان اعتراض به شهر رى رفت و در حرم حضرت عبدالعظيم حسنى عليه‏السلام تحصن نمود.

سيد جمال‏الدين در نيمه اول شعبان 1308 ق وارد بصره شد. از آنجا نامه‏اى بسيار مهم و سرنوشت‏ساز به آيت ‏الله ميرزاى شيرازى نوشت. آن‏گاه از عراق به سوى لندن حركت كرد و در آنجا با شدت بيشترى اوضاع ناهنجار دربار ايران را در روزنامه‏هاى اروپايى افشا كرد و خطر استبداد داخلى و استعمار خارجى را بر ملل مشرق ‏زمين توضيح داد. در اين هنگام، نامه «سلطان عبدالحميد» پادشاه عثمانى توسط «رستم‏پاشا» سفير آن كشور در لندن مبنى بر دعوت سيد جمال‏الدين به شهر «آستانه» تركيه جهت اصلاحات در كشور عثمانى، به دست وى رسيد. سيد ابتدا امتناع ورزيد، ولي نامه‏هاى پى در پى و اصرار رستم‏پاشا، سبب شد تا اين دعوت را بپذيرد.

سرانجام، سيد روز سه شنبه 5 شوال 1314 ق (19 اسفند 1275 ش و 9 مارس 1897 م) پس از گذشت چهار سال از ورود به مركز خلافت اسلامى و تلاش فراوان در اين كشور جهت ايجاد اتحاد اسلامى، با دسيسه سلطان عبدالحميد، خليفه عثمانى، مسموم شد و جان به جانان سپرد.

آثار سيد جمال‌الدين:
ضياء الخافقين
رسائل في‌الفسفه و العرفان
مجموعه رسائل و مقالات
تاريخ ايران و الافغان
نيچريه
القضا و القدر
الوحده الاسلاميه
الواردات في سر التجليات
روزنامه عروه الوثقي
انتهاي پيام/
 دوشنبه 20 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن