واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پايان ليگ دووميداني، آغاز خواب زمستاني
آخرين مرحله ليگ برتر دووميداني در سال 1387 با قهرماني تيم نفت تهران به پايان رسيد تا دووميداني كاران به خواب زمستاني فرو روند. در اين شرايط فرصت مناسبي است تا يك فصل كم افت و خيز و راكد را در دووميداني ايران بررسي كنيم. فصلي كه ورزشكاران ايران ضعيفترين نتايج را در چند سال اخير كسب كرده و ناكام از ميدانهاي بزرگ به خانه بازگشتند.
تا زماني كه يك سيستم به صورت منظم، با برنامه و همراه با بازدهي و نتيجه پيش ميرود، كمتر كارشناس و آگاهي را ميتوان يافت كه نسبت به آن سيستم اعتراض يا انتقادي داشته باشد؛ اما كسب نتايج ضعيف ورزشكاران و دووميدانيكاران ايران در فصل جاري راه را براي منتقدان اين فدراسيون باز كرده تا به كالبدشكافي نقاط ضعف بپردازند. البته اگر بخواهيم از روي انصاف به اين نقدها بنگريم، ميتوان از آنها در بهبود روند امور كمك گرفت.
مهمترين منتقد فدراسيون دووميداني در روزهاي اخير قهرمان و ركوددار سابق پرش با نيزه ايران و رييس كميته پرشهاي فدراسيون دووميداني در سالهاي اخير است كه ميگويد: طاقتم تمام شد و از فدراسيون كنارهگيري كردم. وي محورهاي مختلفي را در بحثهاي خود بيان ميكند كه به اين شرح است:
فضاي حاكم
دووميداني ايران در چند سال اخير (از سال 1381 به بعد) با تكاپوي فراوان رشد چشمگيري را داشته است. به طوري كه اين رشته ورزشي از شرايطي كه حتي آرزوي كسب يك مدال را در آسيا داشت مسير خود را پيموده و وارد مرحلهاي شد كه نه تنها كسب 9 مدال در مسابقات آسيايي براي ايران كافي نبود، بلكه به فكر كسب مدال المپيك هم افتاد.
در اين شرايط ورزشكاران اين رشته توانستند، شش سهميه براي حضور در بازيهاي المپيك كسب كنند و در ابتداي فصل برخي از آنان عملكرد خوبي را به نمايش گذاشتند، اما اين نتايج خوب در بين چند ورزشكار اندك و آن هم در مدت زماني كوتاه بود.
وي، فضاي حاكم بر ورزش دووميداني را سنگين و رخوتآور دانست و گفت: نتيجه نگرفتن ورزشكاران ايران از جمله احسان حدادي در رقابتهاي المپيك، تعويق و تعليق برنامههاي فدراسيون از جمله ليگ باشگاهها، برگزاري سطح پايين رقابتهاي داخلي، كمبود باشگاهها در ليگ دووميداني، كمبود تجهيزات ورزشي در رشتههاي تخصصي، نبود اسپانسر و تماشاگر در مسابقههاي ملي، همه و همه دست به دست هم داده تا يك جو بيانگيزگي در ميان بهترين دووميداني كاران ايران به وجود آيد. در سال جاري بيشتر ورزشكاران كشورمان به غير از حدادي و سجاد مرادي، نسبت به ركوردهاي اصليشان فاصله گرفتهاند و كمتر انگيزهاي براي رقابت دارند. اين فضا به هيچ وجه به نفع دووميداني نيست و اميدوارم هرچه زودتر فكري براي اين مشكلات شود.
وي افزود: در برخي موارد بسياري از ورزشكاران از انجام مصاحبه ممنوع شده بودند و يا به اجبار ورزشكاري را به مسابقهها اعزام ميكردند. موضوع ديگر اينكه به خاطر چند ورزشكار اندك، ليگي كه بيش از 200 ورزشكار در آن حضور دارند را تعطيل ميكنند. جالب اين جاست، وقتي دوباره ليگ برگزار ميشود، تنها دو يا سه ورزشكار المپيكي در رقابتهاي ليگ شركت ميكنند.
كادر ستادي
فدراسيون دووميداني داراي يك تيم ملي عريض و طويل است كه كنترل و نظارت بر قهرمانان ملي كه در جاي جاي ايران تمرين ميكنند و حمايت آنان بسيار سخت و نياز به نيروهاي تمام وقت دارد. شوقيان در اين باره گفت: يكي از نقاط ضعف كنوني فدراسيون دووميداني اين است كه مديران آن به صورت تمام وقت در اختيار فدراسيون نيستند. اين موضوع بيانگيزگي را در كادر ستادي فدراسيون ايجاد كرده و اين مساله تاكنون تاثير بسيار زيادي بر عملكرد قهرمانان تيمهاي ملي گذارده است. در اين شرايط شاهد هستيم كه كمتر نظارتي بر عملكرد قهرمانان ملي وجود دارد. بارها شاهد بودهام كه هيچ كس نيست بر عملكرد بهترين ورزشكاران دووميداني ايران نظارت كند كه آنها چگونه تمرين ميكنند. اين موضوع به ويژه در مليپوشاني كه در شهرستانها تمرين ميكنند به چشم ميخورد. اين ميشود كه ركوردداران ايران در يك فصل حتي به نزديك ركوردهاي خودشان هم نميرسند. چه رسد به شكستن آنها و ثبت ركوردهاي جديد. اين موضوع را در كنار بيمربي بودن بسياري از قهرمانان ملي كه قرار بدهيم، به عمق مشكلات پيخواهيم برد.
ركورددار سابق پرش با نيزه ايران افزود: در شرايط كنوني در فدراسيون دووميداني نه تنها مديران به صورت تمام وقت در اختيار فدراسيون نيستند، بلكه بسياري از مسئوليتها در اختيار افراد شناخته شدهاي است كه سالها در اين پستها حضور دارند و عملكرد خود را نشان دادهاند.
متاسفانه اكنون با اين شرايط هيچ اميدي به حضور نيروهاي جوان و پرانگيزه براي فعاليت در بخشهاي مختلف فدراسيون وجود ندارد.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]