تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828733774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتگوي مشروح مهر با مرعشي-2بدنبال توسعه ايم ، نه جنجال و قدرت / كارگزاران بنيانگذار اصلاحات است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتگوي مشروح مهر با مرعشي-2بدنبال توسعه ايم ، نه جنجال و قدرت / كارگزاران بنيانگذار اصلاحات است
عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه تشكل سياسي متبوعش در قالب جريان اصلاحات و "اساسا بنيانگذار اصلاحات" بوده است ،گفت: نه در پي قدرت هستيم و نه جنجال ، بلكه توسعه ايران براي ما مهم است كه آن نيازمند استمرار سياستهاي باثبات است . ما تصور مي كنيم كه با سوق دادن كشور به سمت سياستهاي باثبات مي توانيم خدمت بيشتري به ايران كنيم.

سيد حسين مرعشي عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي در ادامه گفتگوي مشروح خود با خبرنگاران مهر كه در محل اين خبرگزاري برگزار شد، در پاسخ به اين سئوال كه آيا جريانات سياسي با دور ماندن از عرصه قدرت حذف نخواهند شد، اظهار داشت: هر دو جريان اصولگرايي و اصلاح طلبي داراي پايگاه اجتماعي واقعي هستند و از بين رفتني نيستند و صرفا ممكن است فضاي سياسي به آنها امكان مانور كمتري بدهد يا خودشان از امكانات كمتري استفاده كنند.

وي افزود: چون اصلاحات پايگاه دارد و بخش مهمي از سياست ايران امروز است هيچ گاه حذف نخواهد شد.

مرعشي همچنين در پاسخ به اين سئوال كه جبهه اصلاحات به چه ميزان داراي فضاي اجتماعي است، به فعاليتهاي جناح اصولگرا اشاره كرد و ادامه داد: جناح راست تا كنون به چه ميزان تابلو عوض كرده است ؟ و آيا جبهه پيروان خط امام و رهبري اكنون وجود دارد يا خير، اكنون ناطق نوري كجاست؟ او مي گويد كنار كشيده ام و بازنشست شده ام ، شوخي نمي كند؟

اين عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي گفت: جريانات سياسي در ايران ماندگارند ، اما چون سازمان حزبي در ايران ضعيف است ائتلاف هايي كه در درون دو جناح صورت مي گيرد متفاوت است و محورهاي آن جابجا مي شود به گونه اي كه يكجا ممكن است محور ائتلاف مشاركت ، روحانيون مبارز و يا كارگزاران باشد. لذا متناسب با شرايط زمان محورها متفاوت خواهند بود.

وي به روند شكل گيري آبادگران جوان اشاره كرد و اظهار داشت: قطعا روحانيت مبارز با محوريت آنان فعال نمي شود زيرا آبادگران جوان يك جريان است و حزب نيست. مرعشي ادامه داد: يك حزب شناسنامه خود را حفظ مي كند و شايد تنها شعارها و چهره هاي خود را عوض كند.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي همچنين درباره شكل گيري اصولگرايان تحول خواه و يا منتقدين احمدي نژاد، گفت: هركسي كه منتقد احمدي نژاد باشد نمي توان او را اصلاح طلب تلقي كرد چرا كه احمدي نژاد يك جريان ماندگار سياسي نيست و در مقطعي آمده و مي رود.

وي در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر اينكه وجه تمايز و اشتراك اصلاح طلبان و اصولگرايان چيست، گفت: هر دو گروه به مصالح كشور و نظام پايبند هستند ولي وجه تمايز آنان اين است كه اصولگرايان سنت گراتر هستند و اصلاح طلبان نوگراترند ، امر خاص ديگري نيست و در تفاوت اين دو جناح موضوع اساسي ديگري نمي بينم.

مرعشي ادامه داد: هر يك متناسب با پايگاه اجتماعي خود حرف مي زنند ولي در عرصه عمل چندان سياستهاي متفاوتي ندارند و اگر اصولگرايان هم روي كار بيايند و بخواهند كشور داري كنند همان كارهايي را مي كنند كه اصلاح طلبان انجام مي دهند.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي تاكيد كرد: اگر اصلاح طلبان هم روي كار باشند به همان مقدار به پايداري نظام مي انديشند كه اصولگرايان مي انديشند و خيلي محل اختلاف اساسي بين اين دو وجود ندارد، بلكه تنها سياستهايشان متفاوت است و در گذشته متفاوت بوده و اكنون شايد در اثر تجربه ، سياستها به هم نزديك شده باشد.

وي درپاسخ به اين سئوال كه با توجه به نگاه شما به توسعه كداميك از نامزدهاي احتمالي( كروبي، احمدي نژاد، قاليباف، خاتمي ، ميرحسين موسوي و ... ) مي توانند توسعه را عملياتي كنند، گفت: در ميان همه اينها خاتمي بهتر مي تواند توسعه را پشتيباني كند.

مرعشي با اشاره به اقدامات خاتمي در دوران اصلاحات به توسعه سياسي كه خاتمي مطرح كرده بود، پرداخت و افزود: زماني كه خاتمي توسعه سياسي را مطرح كرد، فرض بر اين بود كه توسعه اقتصادي در دوران سازندگي انجام شده و يا در حال انجام است و لذا وي توسعه سياسي و فرهنگي را به توسعه اقتصادي اضافه كرد. ولي به طور كلي برنامه اي كه خاتمي داشت براي توسعه كشور بود و البته ابعاد توسعه اقتصادي در كاركرد پررنگ تر بود.

وي با بيان اينكه توسعه ترم تعريف شده اي است و درباره آن كتاب نوشته شده و تجربيات مختلف دنيا مدون شده، ادامه داد: اما توسعه سياسي در هر كشوري متناسب با امكانات خودش تعريف مي شود يعني هيچ ترم شناخته شده، بين المللي نيست و خيلي از كشورهايي كه داراي نظام هاي بسته هستند ، به آن نمي پردازند.مرعشي منظور خاتمي از توسعه سياسي را همان مردم سالاري ديني خواند كه مورد اتفاق همه قرار دارد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب همچنين گفت: توسعه سياسي زماني مي تواند محقق شود كه پاسخگويي نهادهاي قدرت به مردم جدي باشد و منشاء قدرت مردم باشند كه الان هم همينطور است .

سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي با بيان اينكه جابجايي قدرت با راي مردم بايد خيلي عادي تلقي شود، گفت: اگر اصلاح طلبان پيروز انتخابات شوند نبايد اينگونه تلقي شود كه نظام يا اسلام از دست رفت و از سوي ديگر اگر اصولگرايان بردند ما نبايد داد بزنيم كه افرادي حاكم شدند كه با مردم نيستند، بلكه مردم هر كه را انتخاب كردند بايد مورد احترام باشند و اين را بايد تمرين كنيم.

مرعشي در بخش ديگري از اين گفتگو ابراز عقيده كرد : به هر ميزان فاصله ما از سياستهاي راديكالي دوران انقلاب بيشتر باشد اين پختگي و تكامل بيشتر مي شود و جابجايي ها راحت تر انجام مي شود و مردم بهتر مي توانند نقش خود را ايفاء كنند و مردم هم ممكن است در مقاطعي راجع به انتخاب هاي خود اشتباه كنند ولي به هر حال هزينه اشتباهات خود را خود مي پردازند و بعد اشتباهاشان را اصلاح مي كنند و كسي نبايد جلوي انتخاب مردم را بگيرد. لذا نبايد بگوييم چون مردم يك جا اشتباه كردند ديگر نمي توانند انتخاب كنند بالاخره دموكراسي ضعف هايي دارد و براي آن بايد راه حل پيدا كرد نه اينكه صورت مساله پاك شود.

وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه آيا در دوران سازندگي واقعا به توسعه اقتصادي پرداخته شد يا خير، گفت: بله حتما اينگونه بوده است.

اين فعال سياسي اصلاح طلب همچنين در پاسخ به اين سئوال كه اگر واقعا توسعه اقتصادي انجام شده بود چرا اكنون با اين همه مشكلات در زمينه اقتصاد مواجه هستيم، افزود: اين موضوع را هميشه به خاطر بسپاريد كه در اقتصاد قرار نيست به جايي برسيم كه هيچ مشكلي نداشته باشيم بلكه نوع مشكلات تغييرمي كند چون يك زمان دريك جامعه كمتر توسعه يافته فقير،تنها دغدغه حل مشكل گرسنگي مردم است وبه حداقل ها مي انديشيم، در مرحله بعد و پس از حل مشكل غذا مشكل مسكن و سپس تحصيل و تحصيلات تكميلي و مسائل رضايت اجتماعي و ايجاد فرصت براي بيان انتقادات، امكان اعتصاب، اينترنت و پوشش موبايل مطرح مي شود و به اين ترتيب سطح موضوعات فرق مي كند . پس هيچ وقت نمي توانيم بگوييم كه اگر در يك دروه اي مشكل داريم در گذشته بد عمل كرده ايم بلكه بايد ديد كه از چه نقطه اي به چه نقطه اي عزيمت كرده ايم.

مرعشي ادامه داد: به طور حتم دوران 8 ساله هاشمي رفسنجاني يكي از درخشان ترين دوران توسعه صنعتي ايران است و البته اين سخن به اين معنا نيست كه ايران صنعتي شد بلكه ايران حركت بسيار صحيحي را در جهت صنعتي شدن آغاز كرد و گام هايي را برداشت و مثال زنده در اين باره مثال توسعه صنعتي در چين است به اين ترتيب كه چيني ها يك سال قبل از انقلاب ايران سياستهاي خود را تغيير دادند و عزيمت جديدي را آغاز كردند .

وي همچنين گفت: در اين مدت 30 ساله سياستهاي خود را در همان جهت و كريدور ادامه دادند و به طور مداوم سالي 8 درصد رشد داشته اند بنابر اين همانگونه كه مشاهده مي كنيم چين امروز با چين 30 سال پيش قابل مقايسه نيست و البته معنايش هم اين نيست كه چين امروز مشكلي ندارد بلكه مسائل چين امروز با چين 30 سال پيش متفاوت است.

اين فعال سياسي اصلاح طلب خاطر نشان كرد : امروز چين بايد به اين موضوع فكر كند كه اين انبوه توليدات را بايد چگونه بفروشد چراكه در اقتصاد كنوني مساله بازاريابي اهميت بيشتري پيدا كرده و همچنين بايد به اين موضوع بينديشد كه چگونه منابع را تامين كند چون ظرفيت وسيعي ايجاد شده است.

مرعشي دربخش ديگري از گفتگو با مهر با اشاره به تغيير روند سياستهاي كشورمان در دروه هاي مختلف ، تصريح كرد: اتفاقي كه در ايران افتاد به اين ترتيب بود كه در دوران سازندگي هاشمي رفسنجاني بر اساس يك سياست حركت نكرديم ، يعني در سه سال اول يك خيز داريم و بعد شيب كم مي شود.

وي با بيان اينكه اگر به ارائه اين توضيحات در قالب برنامه بپردازيم بهتر است، گفت: در برنامه اول رشد اقتصادي 2/7 درصد، دربرنامه دوم رشد اقتصادي 5/2 ، دربرنامه سوم رشد اقتصادي 5/5 و در برنامه چهارم حدود 6 درصد رشد داشته ايم و اين بالا و پائين شدن ها ناشي از تغيير در سياست هاست .به اين معنا كه در كشورمان سياستهاي بازسازي كه در برنامه اول تدوين شد، در برنامه دوم كنار گذاشته شد واستراتژي مداومي نداشتيم و مدام درحال رفت و برگشت ها بوده ايم به گونه اي كه با تاكتيك ها استراتژي ها را تغيير داديم. لذا طبيعي است كه نمي توان نتيجه مطلوب را اخذ كرد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب ادامه داد: دردوران خاتمي هم يكنواختي وجود نداشت ودر دوره هاشمي رفسنجاني با رشد اقتصادي بالا يك دوره تعديل جدي در اقتصاد را شاهد بوديم به نحوي كه سياستهاي كشور به طور كلي تحت تاثير قرار گرفت و حالت تعديل تعديل را به خود گرفت و به جايي رسيد كه ثابت شد و خاتمي دوباره در سالهاي اول تثبيتي حركت مي كرد و از ميانه دوره اول خاتمي سياستها تعديلي شد و زماني كه خاتمي دولت را تحويل داد سياستهايش كاملا با آغاز دولتش تغيير كرد به دليل اينكه تجربه اش بيشتر شده بود.

مرعشي افزود: البته قيمت نفت كه مدام در حال رشد بود اين امكان را مي داد كه سياستها رشد داشته باشد و خاتمي با واقعيتها سازگارتر شد تا به دوره جديد نزديك شديم. در دوره جديد هم كل 16 سال زير سئوال رفت و به قبل از آن بازگشتيم به گونه اي كه سياستها كاملا عوض شد.

وي در ادامه گفتگو با مهر در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه تمرين دموكراسي تا چه حدي در دوران خاتمي انجام شد، گفت: با وجود اينكه داعيه آن را آقاي خاتمي گذاشتند اما اين موضوع فقط به دوران خاتمي بازنمي گردد و ما از ابتداي انقلاب مشغول اين كار بوده ايم.

مرعشي اين موضوع را به دوره هاي مختلفي تقسيم كرد و ادامه داد: يك دوره مربوط به دوران دولت موقت است كه نهادسازي در قانون اساسي كشور نداشته ايم، دوره بعد مربوط به پس از تدوين قانون اساسي و متعلق به دوران بني صدر است كه تجربه بدي بوده و براي كشور مفيد نبود.

اين فعال سياسي اصلاح طلب از دوره رياست جمهوري شهيد رجايي تا پايان دوره اول هاشمي را دموكراسي مديريت شده اي خواند و تصريح كرد: انتخابات تا اين دوره رقابتي نبود. وي اولين تمرين ملايم دموكراسي را دررقابت احمد توكلي با هاشمي رفسنجاني براي دوردوم انتخابات خواند و افزود: نخستين رقابت جدي در صحنه انتخابات نيز رقابت بين ناطق نوري و خاتمي بود هرچند كه آيت الله خامنه اي، شهيد رجايي و آقاي هاشمي رفسنجاني هم با راي مردم انتخاب شدند اما در ابتداي انقلاب رقابت آنچناني براي تصاحب قدرت وجود نداشت.

اين عضو ارشد حزب كارگزاران سازندگي ادامه داد: در حقيقت مي توان گفت واقعه دوم خرداد به اين دليل بود كه پس از انقلاب اسلامي 2 نفر با هم در صحنه انتخابات به رقابت جدي پرداختند و مردم نيز قدرت واقعي انتخاب را پيدا كردند.

مرعشي خاطرنشان كرد: قرار نبود در دوم خرداد خاتمي و ناطق نوري با هم رقابت كنند و ناطق رئيس جمهور بشود بلكه قرار بر اين بود كه هر دو با هم به رقابت جدي بپردازند.وي همچنين گفت كه اين روش هنوز هم ادامه دارد و به عقيده بنده تمرين بدي نبوده است به گونه اي كه در دوران رياست جمهوري خاتمي 7 الي 8 نفر با يكديگر به رقابت جدي پرداختند و در دوره رياست جمهوري احمدي نژاد هم يك رقابت بيش از حد جدي به دليل پراكندگي شكل گرفته بود.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي اظهار اميدواري كرد كه اين روند همچنان ادامه يابد و از آن پشيمان نشويم. گر چه اين بار نمي دانيم دولت چگونه انتخابات را برگزار خواهد كرد.مرعشي ابراز عقيده كرد : با وجود اينكه دولت خاتمي نسبت به برخي از كانديداها نظر داشت اما با امانت انتخابات را برگزار كرد به گونه اي كه يكي از مخالفين آقاي خاتمي توانست پيروز انتخابات شود .وي در عين حال ادامه داد: دولت نهم در انتخابات مجلس و شوراها خوب عمل نكرد و هنوز برايمان مشخص نيست كه انتخابات رياست جمهوري آتي چگونه برگزار خواهد شد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب برخي رفتارهاي دولت را درباره انتخابات طبيعي نداست و گفت: پرداخت معوقه حقوق بازنشستگان كه مجلس شوراي اسلامي آن را 18 ماه قبل افزايش داده در شب انتخابات و اجراي طرح تحول اقتصادي و اصرار رئيس جمهور مبني بر پرداخت نقدي به مردم در آستانه برگزاري انتخابات آتي ، به هيچ وجه طبيعي نيست.

مرعشي با بيان اينكه ازاحمدي نژاد انتظار مي رود نشان دهد، انتخابات آتي به درستي برگزارخواهد شد ، افزود: انتخابات رياست جمهوري دهم بايد آزاد و عادلانه برگزار شود به گونه اي كه مردم تصميم گيرنده واقعي باشند.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي همچنين گفت: اگر مردم سياستهاي احمدي نژاد را در اين چهار سال مي پذيرند و از كاركرد دولت راضي هستند ، چه اشكالي دارد كه مجددا به او راي بدهند ما هم به اين راي احترام مي گذاريم و اگر ناراضي هستند و اين سياستها را قبول ندارند اجازه دهيم مردم به عنوان داور نهايي خود قضاوت كنند.

وي افزود: اقداماتي از قبيل راه اندازي دو روزنامه با پول سايپا و تامين اجتماعي و قرار دادن دو سازمان مهم اقتصادي پشت سر يك جريان سياسي اقدامات مباركي نيستند.

مرعشي در پاسخ به اين سئوال كه به فرض راي آوردن خاتمي در انتخابات رياست جمهوري دهم ، به چه ميزان سياستهاي اصلاح طلبان تغيير خواهد كرد، گفت: به هر حال با توجه به طبع تكامل انسانها و همچنين تغيير شرايط سياسي ، اجتماعي كه همواره در حال وقوع است ، تغييرات لازم است و نمي توان با سياستهاي 8 سال قبل ايران امروز را اداره كرد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب با تاكيد بر اينكه بسياري از امورات در ايران امروز تغيير كرده ، تصريح كرد: اگر قرار باشد بنده درسياستگذاري ها تاثير گذارباشم چند سياست را به طور جدي تغيير خواهم داد. وي يكي از اين سياستها را نگاه به رقيب دانست و گفت: بنده رقيب نيرومند را مي پسندم به اين معنا كه هر اندازه كه جبهه خودي اهميت دارد ، جبهه غير خودي و رقيب هم داراي اهميت است زيرا اگر رقيب ما نيرومند نباشد ما هم نيرومند نخواهيم بود.

مرعشي افزود: بنده به همان ميزان كه به جبهه خودي براي ساماندهي سازمان سياسي ، متشكل و منسجم بودن و تدوين برنامه براي آينده سياسي كشور تاكيد مي كنم به رقيب هم همين توصيه را مي كنم زيرا وجود جريانات نيرومند سياسي چه جريان خودي و رقيب ، پشتوانه اي براي پيشبرد اهداف كشور و خدمت به مردم خواهند بود.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي ادامه داد: شايد يكي از ضعفهاي ما در گذشته اين بود كه رقيب قدرتمند را نمي خواستيم و يا اينكه در دوران ما رقيب خيلي ضعيف شد لذا همين مساله كشور را به دست جريانات بي ريشه انداخت و اين به نفع كشور نبود.

وي با بيان اينكه يكي از تغييرات بايد تغيير نگاه به رقيب و تقويت رقبا باشد، گفت: به رقيب بايد با احترام بيشتري نگاه كنيم.

مرعشي تغيير دوم را تعريف مرزبندي جديد بين سياست و امور فني و مديريتي دانست و اظهار داشت: همه مسائل كشور نمي تواند تحت تاثير تغييرات سياسي قرار بگيرد و اين يك اشتباه است.

اين فعال سياسي اصلاح طلب افزود: پست هاي سياسي بايد محدود شوند و دامنه تغيير مديريت بر اثر تحول سياسي بايد كم شود و به هيچ وجه نبايد در مسائل فني نگاه سياسي اعمال شود چرا كه اين مساله تجربه پرهزينه اي براي كشور خواهد بود .

وي دامنه تغييرات را در دوران خاتمي محدود عنوان كرد و ادامه داد: اما اين تغييرات در دوران احمدي نژاد به طور وسيع رخ نمود به گونه اي كه دامنه كشمكشهاي سياسي به كليه مسائل فني كشور حتي در موضوعي به مانند موزه ملي ، كشيده شد لذا دامنه تغييرات سياسي بايد محدود شود.

مرعشي در ادامه گفتگو با مهر در پاسخ به اين سئوال كه انتخابات رياست جمهوري دهم را چند قطبي پيش بيني مي كنيد و اينكه آيا احمدي نژاد رقيب جدي گروه هاي سياسي خواهد بود يا خير، گفت: در حال حاضر تصور مي كنم انتخابات آينده دوقطبي خواهد بود ولي علاقمند بوديم كه دوقطبي بودنش بين يك اصولگرا و اصلاح طلب باشد اما نمي توان وجود احمدي نژاد را منكر شد.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي با بيان اينكه در حال حاضر نمي دانيم تحولات سياسي به چه سمتي حركت خواهد كرد، افزود: شتاب تحولات سياسي رفته رفته بيشتر مي شود.

وي همچنين در پاسخ به اين سئوال كه ايده آل شما رقابت بين چه كساني است، ادامه داد: دو قطبي بين جريان اصيل اصولگرايي با جريان اصلاح طلبي.

مرعشي در ادامه گفت: تصور مي كنم در انتخابات آينده رقابت بين احمدي نژاد و اصلاح طلبان باشد چون جريان اصولگرايي تا به امروز نشان نداده كه قدرت تصميم گيري جدي براي انسجام داخلي خود را دارد و لذا اگر جريان اصولگرايي ظرفيت ها، توانايي ها، تجارب و موقعيت واقعي خود را بازيابي كند ، فضا تغيير خواهد كرد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب جريان اصولگرايي را جريان ريشه داري خواند و تصريح كرد: به اين جريان توصيه مي كنم كه حول محور روحانيت مبارز گرد هم جمع شوند و از امكانات خوب موجود در اين جريان استفاده كنند و احمدي نژاد را وادار كنند كه تكليف خود را با كليت جريان اصولگرايي روشن كند.

وي با بيان اينكه در دوران اصلاحات نقدهايي هم به برخي تندورهاي جريان ما وارد بود، اينگونه ابراز عقيده كرد: ما اين موضوع را قبول داشتيم با اين تفاوت كه خاتمي خود جزو راديكال ها نبود و خاتمي با تندورهاي جناح اصلاحات تفاوت واقعي داشت اما به نظر من احمدي نژاد خود در راس تندروها قرار دارد.

مرعشي همچنين گفت: اگر بين اصلاح طلبان و احمدي نژاد در انتخابات آتي رقابتي دربگيرد و چنانچه اصلاح طلبان برنده انتخابات شوند چيزي گيراصولگرايان نمي آيد و درصورتي كه احمدي نژاد پيروز اين ميدان شود بازهم اصولگرايان برد نخواهند كرد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب در بخش ديگري از اين گفتگو در پاسخ به اين سئوال كه چند درصد احتمال مي دهيد احمدي نژاد در انتخابات آينده پيروز شود، به اين نكته بسنده كرد كه "فعلا احمدي نژاد در نظرسنجي ها موقعيت مناسبي ندارد."

وي همچنين در پاسخ به اين سئوال كه آقايان كرباسچي و كروبي بر برنامه محوري تكيه دارند اما احزابي مانند مشاركت و مجاهدين بر كانديدا محوري لذا اجماع چگونه حاصل خواهد شد، گفت: هر دو برنامه را قبول دارند منتها ممكن است در مصداق و اينكه چه كسي مي تواند برنامه را عملي كند، اختلافاتي وجود داشته باشد وگرنه در اصل اين موضوع كه برنامه بايد محور كار باشد، هيچ اختلافي وجود ندارد.

مرعشي در ادامه در پاسخ به اين سئوال كه چرا مردان سياسي كشورمان خود را در قالب دو قطب برده اند و بهتر نيست كه كارگزاران هم از قابليت هاي خود براي سرمايه گذاري و نگاه به جريان سوم استفاده كند، افزود: اصولا ايجاد جريان سوم در كشور كار ساده اي نيست چون مخاطبان هم مشترك هستند و احمدي نژاد هم در موضعي نبود كه بتواند جريان ايجاد كند.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي با بيان اينكه جريان ايجاد كردن هميشه روند مثبتي را با خود به همراه ندارد، ادامه داد: در جريان ايجاد كردن ، چاره اي جز حركت به سمت راديكاليسم وجود ندارد و كارگزاران سازندگي هم با راديكاليسم فاصله دارد و ايده كارگزاران اين است كه بايد طوري رفتار شود كه هر گروهي كه برنده انتخابات مي شود به توسعه كشور لطمه وارد نشود.

وي با تاكيد بر اينكه كارگزاران سازندگي به توسعه كشور مي انديشد، تصريح كرد: توسعه كشور نيازمند سياستهاي باثبات و استمرار است و اين مسائل هم با راديكاليسم و جريان جديد ساختن ميانه اي ندارد زيرا هر جريان جديدي كه ساخته مي شود يك زحمت 7 الي 8 ساله اي را براي كشور ايجاد مي كند و هماني مي شود كه دشمنان داخلي و خارجي آن را مي خواهند.

مرعشي خاطرنشان كرد: ما تصور مي كنيم كه با سوق دادن كشور به سمت سياستهاي باثبات مي توانيم خدمت بيشتري به ايران خواهيم كرد تا اينكه يك چهره جنجالي را براي يك دوره هم رئيس جمهور ايران بكنيم.

وي همچنين گفت: زماني سياستهاي ايران منجر به توسعه مي شود كه همه در يك آرامش شروع به كار كنند و با اميد زندگي را پيش ببرند.

اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينكه ما خود را ناموفق نمي دانيم، افزود: ما تاثيرگذاري خودمان را در قالب كمكهاي فكري خواهيم داشت و سعي مي كنيم در سياست به دوستان سياسي مان و در حوزه تكنوكراسي به دوستان فني مان كمك كنيم.

مرعشي ادامه داد: كارگزاران در دوره اي از تاريخ اثر گذاري خود را در حوزه هايي به مانند استفاده از منابع خارجي، كاهش نرخ مالياتها براي ايجاد رونق اقتصادي داشته و ما ترجيح مي دهيم در قدرت نباشيم و در حاشيه باقي بمانيم ولي به سياستهاي صحيح در كشور كمك خواهيم كرد.

وي هدف حزبي كارگزاران سازندگي را توسعه ايران برشمرد و گفت: هدف براي ما دستيابي به قدرت نيست زيرا تصور مي كنيم كه ايران توسعه يافته از فقر، استبداد و فساد رها شده و محل رشد استعدادها و خلاقيت ها خواهد بود و عقده هاي سياسي و اجتماعي در آن وجود نخواهد داشت.

اين عضو حزب كارگزاران سازندگي با تاكيد بر اينكه اساسا تشكل متبوعش به دنبال ماجراجويي، موج آفريني و سوار شدن بر موج نيست ، تصريح كرد: برخي كشورها به ما فشار مي آورند كه به عنوان يك حزب چرا كنگره تشكيل نمي دهيد خوب دليل آن اين است كه كنگره حزبي براي ما اصالت ندارد و اگر قرار باشد اصالت هاي حزبي از ميان برود چرا بايد كنگره تشكيل بدهيم.

مرعشي در ادامه با بيان اينكه كارگزاران سازندگي نمي خواهد حزب جنجالي باشد، افزود: ما درصدديم تا حزبي در خدمت توسعه باشيم واگر قرار باشد روزي دولتي تشكيل دهيم قوي ترين دولت را مي توانيم تشكيل دهيم و اگرقرار باشد كانديداي حزبي معرفي كنيم، قوي ترين نامزدها را معرفي مي كنيم. منتها اين مسائل زماني رخ مي دهد كه مجموعه شرايط سياسي و اجتماعي كشور براي اين كار مناسب باشد.

وي ادامه داد: احتمال دارد روزي ماموريتي به كارگزاران سازندگي محول شود و ما در آن روز نشان خواهيم داد كه مديريت به چه معناست.

اين فعال سياسي اصلاح طلب در ادامه در پاسخ به اين سئوال كه آيا كارگزاران خود را در قالب اصلاحات نمي داند، گفت: چرا، اساسا ما اصلاحات را بنيانگذاري كرده ايم.

مرعشي همچنين در پاسخ به اين سئوال كه آيا روحاني با توجه به نزديكي كه به كارگزاران سازندگي دارد ، احتمال دارد به عنوان كانديداي مورد بررسي اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري دهم مطرح شود، تصريح كرد: بالاخره روحاني از شخصيتهاي معتبر و مورد احترام است و اين موضوع به تصميم خود او منوط است ولي كارگزاران در چارچوب ائتلاف حركت مي كند و ما نيز در هيچ شرايطي از ائتلاف خارج نخواهيم شد.

وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا احتمال دارد روحاني در چارچوب ائتلاف مطرح شود، اظهارداشت: اگر خاتمي در انتخابات شركت نكند ، روحاني مي تواند يكي از كانديداهاي مطرح باشد ولي طبيعي است كه فعلا خاتمي در اولويت قرار دارد.

اين فعال سياسي اصلاح طلب همچنين در خصوص اينكه آيا ستاد خبري براي تخريب اصلاحات تشكيل شده ، گفت: هنوز آثار چنين موضوعي را مشاهده نكرده ايم اما در انتخابات گذشته با چنين مواردي برخورد كرده ايم.
 يکشنبه 19 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن