واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ميزگرد روز آزادي بيان- 1 مزروعي: قانون اساسي ايران يكي از مترقيترين قوانين جهاني است
خبرگزاري فارس: عضو شوراي مركزي مشاركت گفت: قانون اساسي ما يكي از مترقيترين قوانين جهاني در عرصه نظري است، اما در عرصه عمل، عدول از قانون و عدم اجراي آن را نيز مشاهده ميكنيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، رجبعلي مزروعي عضو شوراي مركزي حزب مشاركت در ميزگرد روز آزادي بيان كه از سوي انجمن اسلامي دانشكده فني دانشگاه تهران برگزار شد، طي سخناني به اصولي از قانون اساسي در خصوص لزوم آزاديهاي مدني اشاره كرد و گفت: خيليها انتقاد ميكنند و ميگويند كه قانون اساسي ناقص است، در حالي كه اگر به مذاكرات مجلس خبرگان درباره تصويب قانون اساسي رجوع كنيد ميتوانيد متوجه شويد كه تا چه اندازه قانون اساسي پتانسيل و ظرفيت دارد.
مزروعي به سخنان يكي از فقهاي خبرگان قانون اساسي در آن سالها اشاره كرد و گفت: آيتالله موسوي تبريزي تاكيد داشتند كه اصل آزادي خدادادي است و انسان حتي در انتخاب دين هم آزاد است و معتقديم كه احزاب از جمله حزب كمونيست هم بايد آزاد باشند و حتي براي ترويج مرام خود آزادانه بتواند فعاليت كنند، اين همان آزادي است كه انسان به خدا داده و تكويني است.
مزروعي افزود: موسوي تبريزي در خصوص احكام تشريحي نيز ميگويد كه در عصر غيبت همه گروهها و اقليتهاي مذهبي آزاد هستند كه فعاليت كنند و براي مذهب خود تبليغ كنند، مگر آنكه اخلال در كشور اسلامي انجام دهد.
وي در ادامه به اصل 26 قانون اساسي اشاره كرد كه در آن همه افراد اين آزادي را دارند كه براي تفكر خود فعاليت كنند و مخالفان اگر كار سياسي در قالب نظام جمهوري اسلامي بخواهد انجام دهد، آزاد هستند. در قالب نظام حركت كردن يعني اينكه قصد براندازي مسلحانه نظام را نداشته باشند، مثل فعاليت حزب سوسياليست فرانسه كه مخالف قالب ليبرال فرانسه است، اما آزادانه فعاليت ميكنند.
عضو شوراي مركزي حزب مشاركت افزود: در اصل 168 قانون اساسي نيز كه از اصول مهم حقوق شهروندي است سلامت و فضاي فعاليت نيروهاي سياسي، اجتماعي و مطبوعاتي تضمين شده است و در آن آمده است رسيدگي به جرايم سياسي و مطبوعاتي بايد علني و با حضور هيئت منصفه انجام شود.
مزروعي در ادامه به "سخنان شهيد بهشتي" در دفاع از تصويب اين قانون اشاره كرد و گفت: شهيد بهشتي در مشروح مذاكرات خبرگان قانون اساسي در خصوص اين اصل گفته است خود اين كه جرم سياسي و مطبوعاتي علني برگزار شود جلوي بسياري از مضيقهها، مفاسد و ديكتاتوريها را ميگيرد و اگر بخواهد هرگاه كه تشخيص دهد اين قانون را ناديده بگيرد مثل اين است كه اصلا اين قانون نباشد و اين اصل با 58 راي موافق، 2 مخالف و 2 ممتنع به تصويب رسيد.
وي در ادامه سخنان خود در دانشكده فني دانشگاه تهران اظهار داشت: در قانون اساسي حقوق همه شهروندان تبيين شده است و قانون اساسي ما يكي از مترقيترين قوانين جهاني در عرصه نظري است اما در عرصه عمل متاسفانه عدول از قانون و عدم اجراي آن مشاهده ميشود و آزاديهاي به رسميت شناخته شده نيز متناسب با ساختار حقيقي قدرت اجرا شده است.
نماينده مردم اصفهان در مجلس ششم در پاسخ به پرسش يكي از دانشجويان مبني بر اينكه چرا حزب مشاركت هيچ تريبوني ندارد، تصريح كرد: شما اگر انتشار روزنامه اصلاحطلبي را سراغ داريد كه دوستان حزب مشاركت در آن نقش نداشته باشند آن را به من نشان دهيد.
مزروعي در خصوص قانون مطبوعات نيز گفت: در سال پاياني مجلس پنجم، اصلاحيهاي را بر قانون مطبوعات مصوب سال 64 ارائه كردم كه مثلا تغيير تركيب هيئت نظارت و منصفه در آن به گونهاي بود كه اين دو هيئت را همواره در دست خود داشته باشند تا آنكه اصلاحطلبان اكثريت مجلس ششم را كسب كردند و تمام كاري كه ميخواستيم انجام بدهيم اين بود كه قانون مطبوعات را به همان قانون سال 64 برگردانيم كه جلوي آن را گرفتند.
رجبعلي مزروعي با ذكر مثالي در خصوص آن روزها گفت: در آن زمان روزنامه همشهري در دست اصلاحطلبان بود، دادگاه اعلام كرد كه روزنامه تنها بايد در تهران منتشر شود، در مجلس يك اصلاحيه نوشتيم كه همشهري بتواند در سراسر كشور منتشر شود، اما با مخالفت شوراي نگهبان مواجه شد و نهايتا به بايگاني مجمع تشخيص مصلحت رفت تا اينكه روزنامه همشهري در دست اصولگرايان افتاد و با وجود آنكه قانون تغيير نكرد، اما كسي سوال نكرد كه چرا همشهري در سراسر كشور منتشر ميشود يعني دعوا بر سر لحاف ملانصرالدين بود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]