واضح آرشیو وب فارسی:مهر: امكان پرورش ميگوي "وانامي" در گلستان بررسي شد
گرگان - خبرگزاري مهر: مديركل شيلات گلستان گفت: امكان پرورش ميگوي پربازده وانامي در استان گلستان سنجيده شد.
به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حسين رستمي ظهر يكشنبه در حاشيه بازديد از مركز آموزش و ترويج گميشان افزود: سرمايه گذاريهاي انجام شده در استان در زيرساختهاي بخش شيلات و آبزيان به خصوص صنعت نوپاي پرورش ميگو در يك دهه گذشته باعث شد تا آبزي پروري با يك روند پايدار و قابل توجه توسعه يابد.
وي اظهار داشت: حمايت و نگرش مثبت مسئولان امر به توسعه آبزي پروري، چشم انداز روشني از توسعه پايدار و موفق آبزي پروري را فراهم كرده است.
وي خاطرنشان كرد: با انجام سرمايه گذاريهاي بلندمدت و تلاشهاي علمي صورت گرفته توسط كارشناسان شيلات گلستان در زمينه توسعه صنعت پرورش ميگو در مركز گميشان در سال جاري شاهد انجام يك پروژه تحقيقاتي در مركز آموزش و ترويج گميشان تحت عنوان امكان سنجي مولدسازي، تكثير و پرورش ميگوي وانامي هستيم.
به گفته رستمي، تكثير و پرورش تجاري اين گونه آبزيان در قاره آمريكا از حدود 20 تا ۲۵ سال قبل آغاز شده و كشورهاي عمده توليدكننده اين منطقه در سال 2003 شامل اكوادور، مكزيك، كلمبيا، نيكاراگوا، پاناما، پرو، آمريكا و ونزوئلا هستند و با توجه به سودآوربودن پرورش و تكثير اين گونه در حال حاضر بيش از 70 كشور در حال پرورش و تكثير اين گونه ميگو هستند.
مديركل شيلات گلستان بيان داشت: اين گونه از ميگو، بالاترين نرخ رشد را در ميان گونههاي پرورشي از خود نشان داده و طي مدت 90 روز پرورش به وزن حدود 20 گرم مي رسند.
وي يادآورشد: اين گونه ميتواند از آب نسبتا شيرين تا شوريهاي بالاتر از 50 قسمت در هزار را تحمل كرده و رشد كند و در مقابل درجه حرارتهاي پائين نسبت به ساير گونههاي گرمسيري، از تحمل بيشتري برخوردار است و ميتواند تا دماي 18 درجه سانتي گراد رشد كند.
وي اضافه كرد: ميزان پروتئين مورد نياز دوران پرورش اين گونه ميگو نسبت به ساير گونهها كمتر است و براساس تحقيقات و پژوهشهاي انجام شده، ميتوان در جيره غذايي آن نيز از پروتئينهاي گياهي با نسبت بيشتر استفاده كرد.
وي اظهار داشت: با توجه به اينكه بيش از ۵۰ درصد هزينههاي توليد در آبزي پروري تجاري، صرف تغذيه جانور ميشود، بنابراين ميتوان به ميزان قابل توجهي هزينه توليد را كاهش داد.
وي افزود: در حال حاضر صنعت تكثير و پرورش ميگوي ايران متكي به تنها گونه پرورشي ميگوي سفيد هندي است كه اين عامل سبب محدود نمودن امكان رقابت در بازارهاي جهاني شده و توجه به گونههايي كه امكان توليد آنها با هزينه كمتري ميسر است يكي از راههاي بهبود توليد و توسعه اين صنعت و زمينه ساز حضور در بازارهاي بينالمللي است.
وي يكي ازمشكلات عمده صنعت ميگو در كشور را توان توليد پايين در مزارع پرورشي دانست و گفت: دسترسي به ميانگين توليد بالاتر نيازمند گذر از پرورش نيمه متراكم به متراكم، بهبود مديريت و تكميل و توسعه زير ساخت هاي مورد نياز است.
به گفته رستمي، براي رشد و پيشرفت پرورش ميگو بايد مسائل ومشكلات پرورش دهندگان، هماهنگي بيشتردرميان سازمانهاي مرتبط با پرورش ميگو و ايجاد زمينه براي فرهنگ سازي در راستاي مصرف ميگو مد نظر قرارگيرد .
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]