واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمديان: *جرياني هدفمند دنبال تطهير رژيم پهلوي است *برخي ميخواهند همه دستاوردهاي انقلاب را تلخ و تاريك جلوه دهند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
حجتالاسلام محمديان مقابلهي اساتيد درس ريشههاي انقلاب اسلامي با گروههاي انحرافي را خواستار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در اولين نشست مدرسين درس ريشههاي انقلاب اسلامي استان تهران با بيان اينكه اوايل پيروزي انقلاب اسلامي عدهاي اظهار ميكردند انقلاب نظير فوارهاي اوج ميگيرد اما بالاخره روزي نقطهي فرودي خواهد داشت، گفت: از آن زمان تا كنون بسياري منتظر فرود فوارهاي هستند كه 30 سال مدام در حال اوجگيري است؛ چرا كه انقلاب اسلامي ايران تحقق وعدهي صادق الهي است كه در قرآن دربارهي خلافت مومنان در روي زمين داده شده است. «وعدالله الذين آمنو منكم و عملو الصالحات ليستخلفنهم فيالارض كما استخلف الذين من قبلهم و ليمكنن لهم دينهم الذي ارتضي لهم و ليبدلنهم من بعد خوفهم امنا يعبدونني لايشركون بي شيئا و من كفر بعد ذلك فاولئك هم الفاسقون» درست است كه حد اعتلاي اين آيه، حكومت جهاني حضرت حجت، امام عصر (عج) است اما آيه ميگويد «كما استخلف الذين من قبلهم» پس مضمون آيه بر همهي حكومتهايي دلالت ميكند كه مومنان در روي زمين ايجاد كردهاند.
محمديان افزود: انقلاب اسلامي فوارهاي نبود كه نظير برخي از حوادث اجتماعي اوج و فرودي داشته باشد بلكه وعده قابل تحقق براي مومنان است. البته اين به آن معنا نيست كه وعدهي الهي تا ابد تحقق داشته باشد بلكه بايد همواره با مراقبتهاي لازم باشد، از اين نظر ما معتقديم انقلاب اسلامي همان حكومت صالحان است و در راه تحقق تكليف الهي براي ايجاد حاكميت اسلامي در روي زمين شكل گرفته است.
وي در ادامه خطاب به اساتيد حاضر در نشست گفت: ترديدي وجود ندارد كه درس ريشههاي انقلاب اسلامي محملي براي بيان تاريخ نيست بلكه ما اهداف بلندي را در قالب اين درس دنبال ميكنيم. همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودهاند: «انقلاب اسلامي به دستاوردهايي رسيده كه قابل قيمتگذاري نيست» انقلاب ما دستاوردهاي عظيمي دارد اما برخي ميخواهند همهي دستاوردهاي انقلاب را تلخ و تاريك جلوه دهند.
حجتالاسلام محمديان با بيان اينكه تبيين درست دستاوردهاي اصلي انقلاب و دفاع از نظام از اهداف محوري درس ريشههاي انقلاب اسلامي است، افزود: نظام جمهوري اسلامي ايران امروز تنها سنگر مبارزه با ظلم و استكبار در دنيا است از اين نظر دفاع فكري و معرفتي از نظام در صحنههاي مهم آموزشي كه سرمايههاي اصلي كشور در آنجا تربيت ميشوند وظيفهي سنگيني است كه بر دوش ما گذاشته شده است. همچنان كه رهبر معظم انقلاب ميفرمايند: «كاري كنيد كه احساس مسووليت، روحيه تعهد در مقابل سرنوشت كشور در محيط دانشگاهها بيش از پيش وجود داشته باشد» پرورش روحيهي تعهد نسبت به سرنوشت كشور يكي از اهداف اصلي ما در درس ريشههاي انقلاب اسلامي است. ايشان در جاي ديگري ميگويند «ما در وسط ميدان مبارزهايم، ما از انقلابي سخن نميگوييم كه به پايان رسيده است، ما وسط ميدان مبارزه هستيم لذا جوان ما بايد تاكتيكها و ضد تاكتيكها را بشناسد، خودسازي كند و خود را براي مبارزه آماده كند. ما در دوران يك مبارزهايم و نبايد به چشم يك فاتح به خود بنگريم چرا كه مبارزه هنوز پايان نيافته است».
وي با بيان اينكه برانگيختن تعصب ملي در دانشجويان، پرورش غرور ملي، حس افتخار به تاريخ انقلاب و دلبستگي به آينده ميتواند در قالب درس ريشههاي انقلاب اسلامي متجلي شود، اظهار داشت: اگر مباني فكري انديشهها و آرمانهايي كه نظام اسلامي ما را ايجاد كرده است به درستي تبيين نشود نميتوانيم انقلاب را آنگونه كه شايسته است به جوانانمان معرفي كنيم. به عنوان نمونه وحدت دين و سياست از كليديترين مباني انقلاب است كه حتي ما روحانيون نتوانستهايم به كمال معرفتي در آن برسيم. امروز كم نيستند كساني كه در مقام نظر، سكولاريسم را نفي ميكنند اما در برنامهريزيها در ميدان عمل جدايي دين از سياست را دنبال ميكنند، موضوعي كه ميتواند به عنوان يك آسيب در فضاي دانشگاهي كشور دنبال شود.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به نياز پژوهشي در مباني فكري انقلاب در حوزههاي استكبارستيزي، مبارزه با ظلم و حاكميت ولي خداوند گفت: متاسفانه هنوز خاستگاه اجتماعي و منشأ فرهنگي، سياسي و اجتماعي انقلاب به طور كامل براي جوانان روشن نشده است. اين در حالي است كه امروز جرياني هدفمند به دنبال تطهير رژيم گذشته است و با زيركي و احتياط تلاش ميكند رژيمي را كه سر تا پايش وابستگي و فساد بود در ذهن جوانان ما تطهير كند. طبيعي است اگر ما نتوانيم مباني محوري انقلاب را به درستي براي جوانانمان بشناسيم ميدان را براي جرياني خالي ميكنيم كه قصد تطهير، زيباسازي و تراشيدن افتخارات واهي براي رژيم وابستهي پهلوي را دارد.
وي افزود: امروز وابستگي رژيم پهلوي به آمريكا و غرب براي جوانان ما ملموس و روشن نيست. آنها در آن دوران نزيستهاند و طبيعتا فاقد حسي هستند كه امثال ما به خاطر حضور در آن دوره داريم، ايجاد اين حس در جوانان و دانشجويان اگرچه با دشواريهايي همراه است اما به نظر ميرسد با هنرمندي و ظرافت ميتواند محقق شود.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با بيان تناقضات موجود در بطن نظام سلطه گفت: اپوزيسيون قانوني واقعا در غرب وجود ندارد. آنها عملا اجازهي شكلگيري اپوزيسيون را نميدهند اما در كشور ما به شدت دنبال قدرت گرفتن اپوزيسيون هستند. نظارتهاي استصوابي به شكلي گسترده و قدرتمند در درون نظامهاي سياسي آمريكا و اروپا وجود دارد اما همين نظام بيشترين هجوم را به نظارتهاي پيشبيني شده در قانون اساسي كشور ما وارد ميكند. در آنجا آزادي رسانه به مفهوم واقعي وجود ندارد و با چالشهاي جدي در تحقق عدالت و دموكراسي روبهرو هستند با اين همه خود را مدافع اين مفاهيم در كشورهاي ديگر نشان ميدهند.
وي با اشاره به اينكه نظام سلطه نقاط ضعف مهمي دارد كه ما در تبيين آن نقاط موفق عمل نكردهايم، اظهار داشت: ما حتي در اين زمينه كه آمريكا با منافع و منابع ما و ساير ملل چه كرده است توفيق چنداني نداشتهايم و اگر رخدادهاي افغانستان و عراق نبود ما نميتوانستيم به راحتي در كلاسها با برخي از ذهنيتهاي دانشجويان دربارهي آمريكا روبهرو شويم. ما متاسفانه در ارايهي تصوير باطني و واقعي تبليغات جهاني ضعفهاي آشكاري داريم. وقتي بزرگترين جنايتكار عالم، مدافع حقوق بشر و مبارزه با تروريسم در جهان باشد بايد بپذيريم كه كلاه بزرگي بر سر بشريت رفته است.
محمديان در بخش ديگري از نشست با مدرسان درس «ريشههاي انقلاب اسلامي» در دانشگاهها گفت: ما گاهي احساس ميكنيم برخي از اساتيد به دليل مشكلات معيشتي، مديريتهاي نپخته، بدسليقگيها و روزمرگيها منفعلانه با مباحث اصلي در تبيين ريشههاي انقلاب اسلامي برخورد ميكنند. البته قبول ميكنيم كه «ريشههاي انقلاب اسلامي»دشوارترين درس در مجموعه دروس معارف اسلامي است؛ چرا كه مخاطبان جوان اين درس گفتارهاي ما را با رفتارهاي مسوولان مقايسه ميكنند. از اين نظر جهادي كه اساتيد ريشههاي انقلاب اسلامي انجام ميدهند سختترين جهاد علمي در دفاع از انقلاب اسلامي است. اما بايد توجه كرد كه انقلاب ما دستاوردهاي بزرگي دارد و اگر بتوانيم نقشهي جامع اين دستاوردها را به درستي براي جوانان و دانشجويان تبيين كنيم آنها چالشهاي جزيي در اين نقشه را تحمل خواهند كرد.
وي در پايان تاكيد كرد: امروز مردمسالاري ديني حاكم بر كشور، پديدهي مسبوق به سابقهاي نيست. اين الگوي نوين انقلاب اسلامي است و اگرچه امكان دارد مردم در بطن اين الگو جايي انتخاب اصلح داشته باشند و گاهي انتخاب صالح. اما بايد پذيرفت كه نقصانها نيز در درون همين نظام و الگو اتفاق ميافتد و ما ديگر از بيگانگان تبعيت نميكنيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]