واضح آرشیو وب فارسی:حيات: رييس سازمان نظام مشاوره و روانشناسي كشور:انتخاب همسر يك نگاه روانشناختي فرهنگي است
تهران- حيات
رييس سازمان نظام مشاوره و روانشناسي كشور در كميسيون راهكارهاي موثر در تسهيل ازدواج جوانان با اشاره به اينكه بهترين بحث دنياي امروز ازدواج و تشكيل خانواده است، بر انتخاب همسر به عنوان يك نگاه روانشناختي فرهنگي و نه اقتصادي تاكيد كرد.
به گزارش حيات به نقل از روابط عمومي سازمان ملي جوانان، غلامعلي افروز در اين كميسيون اصلي ترين مانع در مسير ازدواج به هنگام جوانان كشور را موانع فرهنگي اعلام كرد و اظهار داشت: دانشگاهيان مدرسان و گروه هاي مرجع در راستاي رفع مشكلات و موانع فرهنگي ازدواج جوانان مسوول هستند. انتخاب همسر يك نگاه مالي نيست و بايد زمينه هاي فرهنگي در اين حوزه مهيا شود. اينكه دختر عقد كرده نمي تواند در منزل پدر بماند يك خرافه فرهنگي است. با عقد دو جوان خانواده تشكيل شده و مي توان سال ها صبر كرد كه زوج زير يك سقف زندگي را آغاز كنند.
وي با اشاره به اينكه خداوند ازدواج و تشكل خانواده را تضمين كرده است گفت: ازدواج راه خوشبختي و آرامش است و هم اكنون در تمام دنيا بر مبناي دلايل عقلي، روانشناسي و ديني هيچ بحثي به عظمت و اهميت ازدواج نيست. چرا كه از ابتداي خلقت، خداوند انسان ها را زوج آفريده است و زيباترين و محبوب ترين بنا براي پيامبر خدا خانواده است. اين بنيان در ايده آل ترين شرايط كانون همسرپروري خواهد بود.
افروز با تاكيد بر وجود موانع فرهنگي در مسير ازدواج هاي خويشاوندي يا ازدوجا پسران با دختران كوچكتر از خود افزود: كدام منطق، دين و سنت اين موضوع را اعلام كرده است؟ حال آنكه پيامبر اسلام همسري بزرگتر از خودداشت، لازم است باور داشته باشيم كه اين نگرش باطلي است . چه بسا كه مطالعات كشور نشان مي دهد، آنجا كه سن زنان از همسرانشان دو سال بيشتر بوده، ميزان طلاق كمتر است . سن واقعي انسان برآيند سه مولفه اساسي سن شناسنامه، سن زيستي و سن رواني و عقلاني است. از اين رو نمي توان تنها سن شناسنامه اي را ملاك قرار داد.
وي بر تسهيل فرايند شناخت جوانان در مسير انتخاب دقيق و آگاهانه و تحقق ازدواج آسان و پايدار تصريح كرد: از منظر روانشناسي ديني، هر دختر و پسري كه به بلوغ جنسي رسيده ، سلامت عقلاني و رواني، تعادل عاطفي و رواني، كفايت شخصيتي و قابليت مسووليت پذيري اجتماعي دارند، مي توانند همسر انتخاب كنند. يك همسر خوب بايد كاستي ها و عيب هاي زوج خود را چون تن پوش بپوشاند، محبت خود را ابراز دارد، همه جاذبه هاي زيستي، شناختي، رواني و جنسي خود را تقديم زوج خود كند و در نتيجه آرامشگر باشد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اينكه به ازاي هر هزار دختر، هزار و 18 پسر در كشور وجود دارد گفت: خانواده كامل با ازدواج زن و مرد شكل مي گيرد. در اين راستا فرزند آوري و قرار گرفتن زير يك سقف ملاك نخواهد بود، پيوند زيباي زوجيت نبايد با دروغ ايجاد شود ، از اين رو تعيين مهريه هاي سنگين و خارج از توان مرد مورد انتقاد خواهد بود.
پايان پيام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]