تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826818919




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرش دستباف آذربايجان در هزارتوي مشكلات ( بخش دوم )


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرش دستباف آذربايجان در هزارتوي مشكلات ( بخش دوم )
يكي از فرش فروشان تبريز بالا بودن ماليات اختصاص يافته براي اين شغل را عامل تغيير شغل توليدكنندگان فرش در اين خطه دانست و گفت: در حال حاضر توليد فرش در شهر تبريز با كاهش قابل توجهي روبروست.


"مصطفي حسين چي" با اشاره به اينكه در سال فرشهاي صادرشده به كشورهاي خارجي فروش نرفته يا حتي برگشت خورده است، واگذاري مشاغل اجرايي به افراد غيرمتخصص و ناآشنا با ظرافتهاي اين رشته را موجب كم توجهي به اين هنر اصيل قلمداد كرد.
وي ورود فرش قاچاق به كشور و پايين آمدن قدرت خريد ايراني ها رااز ديگر عوامل بي رونق شدن بازار فرش اعلام كرد.
"رسول جوان" از توليدكنندگان پيش كسوت فرش تبريز تبديل اين هنر به صنعت را باعث زوال اين هنر باارزش تلقي كرد وافزود: شهرهاي تبريز، خوي و آذرشهر زماني از مراكز عمده توليد فرش درايران به شمار مي رفتند، ولي در حال حاضر تعداد كمي در اين شهرها به اين شغل اشتغال دارند.
وي تصريح كرد: بيشتر اين افراد به دليل سختي شغل بافندگي و عوارض طولاني مدت آن مانندآسم وآرتروز و همچنين درآمد پايين اين كاربه كارهاي ساختماني روي آورده اند.
"رضا گوگاني" از فعالان اين عرصه توجه و حمايت مسوولان را براي رفع مشكلات فراروي اين هنر ضروري دانست و پيشنهاد كرد: از پيشكسوتان اين حرفه براي احياي اين هنر استفاده شود.
وي يادآوري كرد: پيشكسوتان اين رشته هنري به خاطر بي توجهي مسوولين در شرايط بدي به سر مي برند و به سختي روزگار مي گذرانند.
رييس اداره فرش سازمان بازرگاني آذربايجان شرقي بااشاره به اينكه درحال حاضر 200 هزار بافنده فرش در آذربايجان شرقي فعال هستند، گفت: اين آمار با شاغلين غيرمستقيم فرش به 300 هزار نفر مي رسد.
"علي سليماني" سهم صادرات فرش استان از كل صادرات غيرنفتي كشور را 35 درصد اعلام كرد و گفت: 250 طراح و نقاش فرش در اين خطه شناسايي شده اند.
وي همچنين از آماده بودن مجتمع قالي بافي شهرك سليمي تبريز خبرداد و افزود: با شروع بهره برداري از اين مجتمع در آينده نزديك، سر و ساماني به وضعيت توليد فرش داده شود.
وي اهتمام اين اداره را براي بهبود كيفيت بافت فرش در آذربايجان شرقي متذكر شد و گفت: از سال 84 تا كنون 125 دوره آموزش بهبافي فرش توسط اين اداره برگزار شده است.
سليماني برگزاري دوره توجيهي آموزشي مربيان فرش كشور، برگزاري دوره هاي طراحي و نقاشي قالي آذربايجان، تهيه و انجام طرحهاي تحقيقاتي در مورد فرش و قالي آذربايجان و ساخت فيلم مستند قالي آذربايجان باهمكاري صدا و سيماي استان را از ديگر فعاليتهاي اين اداره كل برشمرد.
وي هند، چين، پاكستان و تركيه را از رقباي جديد ايران برشمرد و گفت: اين كشورها از طرحهاي ايراني استفاده كرده و با كاستن از تنوع رنگ اين طرحها بازارهاي اروپايي را به دست گرفته اند.
مدير گروه سليقه يابي مركز ملي فرش ايران يكي از دلايل كاهش صادرات فرش ايران را ناآگاهي از سليقه مشتريان جديد اعلام كرد و گفت: اين مركز شناسايي سلايق خريداران در بازارهاي هدف و انعكاس آن به زنجيره توليد و صادرات را در دستور كار خود دارد.
"مرتضي لطفي افشار" بازارهاي هدف براي فرش دستباف ايران را در حال حاضر مشتمل بر بازار اروپا، آمريكا، آمريكاي لاتين، شرق آسيا و خاورميانه دانست و افزود: يكي ديگر از دلايل اصلي افول صادرات فرش دستباف ايران ناهماهنگي توليد با نياز مشتريان است.
وي گفت: مركزملي فرش ايران درصدداست كه با بهره گيري از ظرفيتهاي فني و اجرايي كشور و نيزبا تسهيل تجارت فرش ، بستري را فراهم كند كه فرش دستباف ايران در بازارهاي هدف ارزشمندتر از محصولات رقبا بوده و رضايت مشتريان را به همراه داشته باشد.
مسوول اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تبريز، با توجه به سهم مهم صادرات فرش از كل صادرات كشور و اشتغال زايي بالاي اين هنر صنعت خواستار تقويت زيرساختهاي آن شد.
"اسماعيل چمني"بااشاره به اينكه 90 درصد توليد فرش كشورخانگي است، حمايت دولت از توليدكنندگان فرش را كه به خاطر حجب و حياي آميخته با هنرشان حاضر به طرح مشكلات خود نيستند، ضروري دانست.
وي به عدم همكاري بانكها درپرداخت تسهيلات اعتباري به قاليبافان اشاره و پيشنهاد كرد: براي حمايت از توليدكنندگان فرش ، رديف بودجه اي اختصاص يافته و صندوق تعاون فرش تاسيس شود.
وي گفت: با توجه به اينكه دولتمردان كشور توجه كافي به اين هنر صنعت كه سهم مهمي در رشد اقتصادي كشور مي تواند داشته باشد ندارند، خواستار تشكيل كميسيوني ويژه در مجلس شوراي اسلامي به منظور رسيدگي به مشكلات فعالان اين هنر اصيل شد.
چمني با توجه به اهميت استفاده ازمواد مرغوب در توليد فرش گفت: بايد جلوي ورود مواد نامرغوب خارجي گرفته شده و از مواد مرغوب استفاده شود.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر بيمه تامين اجتماعي تنها بافندگان فرش را آن هم بصورت ناقص و ناكارآمد (بافندگان خانگي فاقد دفترچه خدمات درمان مي- باشند)تحت پوشش قرارداده و ساير فعالان عرصه توليد فرش از جمله طراحان، رنگرزان، قالي شويان، رفوگران، سازندگان دار و ابزار قالي بافي و پرداخت كاران از مزاياي استفاده از حداقل خدمات بيمه اي محروم هستند، لذا اصلاح قوانين تامين اجتماعي مي تواند بخشي از مشكلات اين عده كثير را برطرف كند.
چمني بااذعان به اهميت بازاريابي براي صادرات فرش ، تقويت توليدكننده و توان توليد را مقدم بر سفارش پذيري دانست و بااين وجوداعلام كرد: اتحاديه توليدكنندگان فرش دستباف تبريز آمادگي پذيرش و انجام همه گونه سفارش داخلي و خارجي را دارد.
وي عزم ملي و استفاده از مديريت واحد با توجه به كثرت مراكز متولي فرش را براي شكوفايي دوباره اين هنر ضروري دانست و پيشنهاد كرد: مركز ملي فرش ايران به سازمان ملي فرش ايران تبديل شده و مسووليت آن به عهده كسي كه اشراف كامل به تمام مراحل توليد و صادرات فرش داشته باشد سپرده شود.
كد/4 7232/518/586/546 شماره 202 ساعت 11:31 تمام
 يکشنبه 19 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن