تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826685639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عریضه نویسی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


:newComment(591)" target="_blank">
«عریضه» همان عرض حال است که یک نوع توسل و واسطه قرار دادن ائمه(ع)در درگاه الهی می باشد ، عریضه نویسی یکی از راههای توسل است و توسل جزو مبانی دینی ما است . به طور طبیعی عریضه نویسی یکی از راههای توسل است و با مستندات فراوان این امر در سیره علما از سید بن طاووس تا آیت الله بروجردی و دیگران مشاهده شده است.

عریضه نویسی در واقع نوعی توسل است. پس همان ادله جواز و یا لزوم توسل می تواند دلیل بر جواز عریضه نویسی بوده باشد. چون وقتی توسل جائز بود، نحوه و شکل آن تا زمانیکه از نظر عقلی یا نقلی منعی نداشته باشد، جائز خواهد بود.

عریضه نویسی دارای مستند روایی است که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

در تحفة الزائر، مرحوم علامه مجلسی از امام صادق علیه السلام نقل شده که ایشان فرمودند: هر گاه کسی حاجتی از خداوند متعال داشت، و یا از موضوعی در هراس بود، آن را به این صورتی که بیان می شود بر روی کاغذی بنویسد: «بسم الله الرحمن الرحیم. انی اتوجه الیک باحب الاسماء الیک و اعظمها لدیک و اتقرب و اتوسل الیک بمن اوجبت حقه علیک بمحمد و علی و فاطمه و الحسن و الحسین و علی بن الحسین و محمد بن علی، و جعفر بن محمد، و موسی بن جعفر، و علی بن موسی و محمد بن علی و علی بن محمد و الحسن بن علی و الحجة المنتظر صلوات الله علیهم اجمعین اکفنی کذا و کذا...» پس آن نوشته را در آب جاری یا چاهی بیندازد انشاء الله خداوند متعال حاجت و درخواست او را بر می آورد.»


و در مورد عریضه نویسی به خدمت امام زمان «عج»، مرحوم محدث نوری، در کتاب «نجم الثاقب» از کتاب سعادت، عریضه ای را نقل کرده اند که می توانید برای اطلاع بیشتر به آنجا مراجعه نمائید.[ کتاب نجم الثاقب، تالیف میرزا حسین طبرسی نوری، ص 789.]

به هر حال عریضه نویسی مستند اصلی آن روایات است و به همین جهت در زندگی علمای اسلامی نیز حکایاتی وجود دارد که ایشان نیز با هدف توسل به ائمه معصومین علیهم السلام، بویژه حضرت بقیة االله الاعظم «عج» به عریضه نویسی اقدام می کرده اند.


پس از نظر شرعی نه تنها منعی ندارد بلکه شواهد و روایاتی بر صحت و جواز آن نیز وجود دارد، همانطوری که اشاره نمودیم.

و عقل هم نمی تواند بگوید که چنین کاری لغو و بیهوده است، نهایتا اینکه می گوید من نمی دانم که نوشتن عریضه با آن شکل چگونه می تواند تاثیر داشته باشد. یعنی اینگونه امور ما فوق عقل اند نه مخالف عقل.

عریضه نویسی نامه نگاری با محبوب و انتظار برای جواب شیرین است ، این نوع حرکات در دنیای امروز که با رفتار مردم انس می گیرد کار ویژه ای به شمار می آید. نامه نگاری انسان با محبوب خود و انتظار کشیدن برای دریافت جواب شیرین است و اگر تأیید اصل آن در دین باشد این حرکتها با حس و حال مردم انس می گیرد.

از این مطالب كه بگذریم همانگونه كه حضرت عالی اشاره فرمودید خداوند از تمامی اسرار نهانی انسان ها با خبر است ، نه تنها خداوند بلكه ائمه معصومین (علیهم السلام) نیز از اسرار نهانی ما آگاه اند ، اما صرف آگاه بودن ایشان از ضمیر و باطن ما برای ادای حاجت كفایت نمی كند ، همچنانكه توسل یك امر معقول و مورد پسند است ، عریضه نویسی نیز كه نوعی توسل می باشد معقول و مورد پسند عقل می باشد . نوشتن نامه برای محبوب دل بسیار شیرین است و آن چنان رابطه عمیقی میان محب و محبوب ایجاد می كند كه توصیف ناپذیر است ، برخی افراد در حین نوشتن نامه از شوق دیدار محبوب دل اشك از چشمانشان سرازیر می شود و رابطه عمیقی در این حالت با امام زمان (عج) ایجاد می گردد ، حقیر تصور می كنم شاید یكی از دلایل عریضه نویستی همین ارتباط قوی محب با محبوب باشد « والله العالِم» اما همانگونه كه گفته شد دستورات شرعی و حكمت آن خارج از محدوده درك عقل بشری است .

برخی افراد سود جو كه به هر بهانه ای قصد تخریب دین اسلام را دارند در مورد همه احكام اسلامی چنین باورهایی دارند ، مگر این گونه افراد توسل را امری نامعقول جلوه نمی دهند ، مگر این نوع افراد بسیاری از معتقدات شیعیان را نامعقول جلوه نمی دهند ؟!

شیعیه بر اساس براهین عقلی و بر اساس روایاتی كه صدور آنها از معصوم (ع) یقینی است حكم می كند ، نه بر اساس سخن ناپخته عقل ناقص بشری ، در روایات ما محدوده ادراك عقل بشر توصیف و تبیین شده است ، كه چه اندازه عقل برای درك دستورات دین كاربرد دارد . فلذا ما بر اساس معتقدات خویش كه بر گرفته از براهین عقلی و بر گرفته از روایات ائمه اطهار (ع) است عمل می كنیم و سخن دیگران كه چه می گویند و چه می كنند برای ما اهمیت ندارد . زیرا برهان عقلی بی شك قابل خدشه نیست .

سپردن عریضه به آب به دلیل وجود اسماء متبرکه است

در روایات آمده است که پس از نوشتن عریضه در چاه آب یا آب روان انداخته شود و چند علت برای آن ذکر شده است. یکی این است که از دسترس مردم عادی دور بماند و رازی باشد میان حجت خدا و مردم، از این رو هیچ چاه خاصی موضوعیت خاصی ندارد. کنار چاه جمکران هم نوشته شده است که این چاه هیچ موضوعیت خاصی ندارد، یکی از علل انداختن عریضه در چاه آب و آب روان وجود اسماء الهی و متبرکه در این عریضه است.



چاه جمکران به دلیل حس وحال معنوی حاصل از فضای مسجد مورد توجه است.

در رابطه با علت انداختن این عریضه ها صرفا در چاه جمکران به علت این که حس و حالت توجه و حضور در این فضا به دلیل مسجد بیشتر است بسیاری از زائران دوست دارند عریضه خود را در این چاه بیندازند.



عریضه نویسی گاهی با اغراق همراه است

این بحثها گاهی با اغراق، تردید، سانسور، اجحاف در رسانه ها و بیشتر در فضای مجازی جریان دارد. ما معتقدیم تمام این نمادها و حرکتهای اصیل و ماندگار باید حفظ شود مگر اینکه زمینه سوء استفاده ای از آن فراهم شود و ما نتوانیم آن را از خرافات، شبهات و آفات حفظ کنیم. اما این اتفاق در رابطه با چاه جمکران رخ نمی دهد.



زائران از داخل یا خارج از کشور کنار چاه جمکران با عریضه مکتوب خود حاضر می شوند در غیر این صورت کاغذهایی در اختیار آنها قرار داده می شود و با توجه به عریضه ای که توصیف شد متن عریضه خود را می نویسند و آن را داخل چاه می اندازند. هر دو تا سه ماه ورود به چاه صورت می گیرد این نامه ها بیرون آورده می شود. گاهی اگر شیء قیمتی میان آنها باشد خارج می شود اما در مسجد به شدت اطلاع رسانی می شود که زائران اشیاء قیمتی خود را داخل چاه نیندازند. پس از خارج کردن این نامه ها به خمیر تبدیل می شوند و احدی آنها را نمی خواند.

حرکتهای انحرافی و مناسک آئینی اصیل ممزوج با خرافه ها باید از هم جدا شوند و نباید در این فرآیند اصل صورت مسئله را از بین برد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 301]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن