تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815402780




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كشف «رصدخانه» خواجه نصيرالدين طوسي در قلعه الموت


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاري فارس: مدير پايگاه الموت از كشف «رصدخانه» خواجه نصيرالدين طوسي در قلعه الموت خبر داد.




حميده چوبك در گفت.وگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: طي كاوش.هايي كه در منطقه قلعه الموت انجام داديم به دريچه.هايي كه برخورد كرده.ايم كه اين فضاها قطعاً پنجره.هايي براي ديده.باني نبوده تا از چيزي بخواهند محافظت كنند بلكه اين دريچه.ها رو به جنوب شرق است يعني به سوي محلي كه اولين ستاره.ها مي.آيند.

وي در ادامه افزود: اين 3 دريچه. كه با فاصله معيني از يكديگر قرار دارند براي رصد ستارگان توسط خواجه نصيرالدين طوسي استفاده مي.شده است.

مدير پايگاه الموت با اشاره به اينكه اين دريچه.ها در بخش قلعه.بالا قرار دارد، گفت: كل قلعه الموت داراي مشخصاتي است كه نشان مي.دهد به عنوان محلي براي رصد ستارگان استفاده مي.شده است به طوري كه يك رصدخانه بايد حداقل 220 متر از سطح زمين بالاتر باشد كه اين ويژگي در اين قلعه نيز وجود دارد و دور تا دور آن مي.توان ستارگان را رصد كرد.

چوبك با اشاره به اينكه در متون متعددي آمده كه آلات رصد در قلعه الموت بسيار يافت شده است، گفت: مهم.ترين كتاب نجوم كه دستورالمنجمين نام دارد نيز در قلعه الموت به رشته تحرير درآمده است.

وي تأكيد كرد: با مقايسه قلعه الموت با رصدخانه مراغه مشخص است كه خواجه نصيرالدين طوسي پس از الموت، رصدخانه مراغه را مي.سازد با اين فرضيه مي.توان گفت از الگوي الموت براي ساخت رصدخانه مراغه استفاده كرده است.

به گفته مدير پايگاه الموت، آثار رصد در مراغه متعلق به قرن ششم و هفتم است.

به گزارش فارس، قلعه الموت يكي از منحصر به فرد ترين دژهاي تاريخي ايران است كه در منطقه رودبار الموت از توابع قزوين واقع شده است.

خواجه نصيرالدين محمد بن حسن جهرودي طوسي مشهور به خواجه نصيرالدين طوسي از اهالي جهرود از توابع قم بوده است كه در تاريخ 15 جمادي الاول سال 597 هجري قمري ولادت يافته است. او به تحصيل دانش، علاقه زيادي داشت و از دوران جواني در علوم رياضي و نجوم و حكمت سرآمد و از دانشمندان معروف زمان خود شد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن