واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: براي نخستين بار آثار هنري در ايران حراج مي شود در اكسپو عكس ايران;
مديرعامل موسسه فرهنگي و هنري صبا از برگزاري حراج آثار هنري براي نخستين بار در ايران خبر داد كه در آخرين روزهاي برگزاري اكسپو عكس ايران اتفاق خواهد افتاد.
نشست خبري نخستين اكسپوي عكس ايران با حضور اكبر عالمي عضو شواري علمي،محسن زارع مدير عامل موسسه فرهنگي وهنري صبا، محمدرضا حسين خاني معاون موسسه صبا و عليرضا كيا مسئول دبيرخانه اكسپو در موسسه فرهنگي و هنري صبا برگزار شد.
محسن زارع مديرعامل موسسه فرهنگي و هنري صبا در ابتداي اين نشست، برگزاري نخستين اكسپو عكس ايران را به منظور حمايت از برنامه هاي هنري و هنرمندان خواند و گفت: موسسه صبا تاكنون همه برنامه هاي نمايشگاهي كه داشته با محور فعاليت هاي پژوهشي بوده و مروري تاريخي بر هنر كه مصداق اين پژوهش ها را نيز به روي ديوار برده و نقد و بررسي كرده است. اين بار هم با هدف حمايت از هنر و هنرمندان اما با رويكردي متفاوت، موسسه صبا تصميم گرفت بحث اقتصاد را با هنر مرتبط كند و نخستين نمايشگاه فروش آثار هنري با موضوع عكس را در همين راستا برگزار كند.
وي ادامه داد: پيش از برگزاري اين اكسپو، پيش درآمدي را ارديبهشت ماه سال گذشته در زمينه فروش آثار نقاشي نگارخانه ها داشتيم كه با حضور 81 نگارخانه برگزار شد، روز دوشنبه نخستين اكسپو عكس را پيش رو داريم و بعد از آن نيز اكسپو آثار خوشنويسي را خواهيم داشت.
حسين خاني معاون موسسه فرهنگي و هنري صبا نيز به ارائه گزارشي از آثار رسيده به دبيرخانه پرداخت و گفت: 633 هنرمند ، 3020 قطعه عكس به دبيرخانه اين نمايشگاه ارسال كردند كه از آن ميان در بخش عكاسان حرفه اي 330 عكس از 90 هنرمند، در بخش عكاسان تجربي 191 عكس از 110 هنرمند و در بخش نگارخانه ها 191 اثر از 66 هنرمند به نمايشگاه راه يافت.
وي با اشاره به حضور 9 نگارخانه در اين نمايشگاه، ابراز اميدواري كرد كه صاحبان نگارخانه ها، موسسه فرهنگي و هنري صبا را دركنار خود ببينند.
اكبر عالمي عضو شوراي علمي اين نمايشگاه نيز سخنانش را با اين جمله آغاز كرد كه من 34 سال است كه عكاسي تدريس مي كنم و هميشه آرزو داشتم يك دوربين عكاسي را براي مدت سه روز در اختيار داشته باشم و عكس بگيرم.
عالمي در ادامه ابراز اميدواري كرد كه هنرهاي تصويري،نمايشي و تجسمي ايران هر روز ارتقا» يابد و گام هاي بلندي بيش از گذشته و تاريخ 7 هزار ساله نوشته شده خود بردارد.
عالمي در ادامه به فروش آثار هنري اشاره كرد و گفت: تاكنون در ايران عادت نداشتيم كه به فروش آثار هنري و بحث اقتصاد هنر نيز بيانديشيم.
اين استاد دانشگاه در ادامه به نقش مديران فرهنگي اشاره داشت و تاكيد كرد: شكوفايي هنري در هر جامعه اي، سايه يك مديريت فرهنگي را بر سر دارد و شما بايد سايه مديران فرهنگي را در كشور تعقيب كنيد كه آيا توانسته اند بستري از زايندگي و بالندگي را براي خلق آثار هنري فراهم كنند يا خير.
اكبر عالمي همچنين تصريح كرد كه هنرمندان و عكاساني كه آثاري از نازيبايي ها،دردها و رنج هاي ايرانيان به تصوير كشيد ه اند در خارج از مرزهاي ايران به نمايش نگذارند و چهره ايران و ايرانيان را با اين تصاوير براي خارجي ها مخدوش نكنند، بلكه آنها را در داخل كشور و براي اطلاع رساني و كمك به بهبود وضعيت جامعه به نمايش بگذارند تا تلنگري براي ديگران باشد.
اين هنرمند و كارشناس سينما همچنين گفت: هر كس اين تابلوها را خريد، يعني صدور انديشه ايران به دورترين نقطه جهان.
عليرضا كيا مسئول دبيرخانه اين نمايشگاه نيز نخستين اكسپو عكس ايران را ضيافتي خواند و گفت: ابتدا قرار بود اين نمايشگاه به صورت بين المللي برگزار شود اما براي اين كه بنيان اين كار درست گذاشته شود و ابتدا هنرمندان خودمان را با قوانين بين المللي اكسپو آشنا كنيم، تصميم گرفتيم اولين دوره را به صورت ملي برگزار كنيم.
وي افزود: در اولين اكسپو عكس ايران حدود 700 قطعه عكس به روي ديوار خواهد رفت و روز دوشنبه 20 آبان ماه شاهد ضيافت بزرگ هنري با حضور سينماگران وعكاسان در موسسه فرهنگي وهنري صبا خواهيم بود.
مسئول دبيرخانه اين نمايشگاه همچنين از حسين پرتوي عكاس پيشكسوت دوران انقلاب كه هم اكنون در بستر بيماري به سر مي برد ياد كرد و گفت: از اين هنرمند نيز يك عكس كه يادآور دوران انقلاب و دفاع مقدس است به نمايش و فروش گذاشته خواهد شد.
كيا با اشاره به اجراي همه قوانين بين المللي اكسپو در نخستين اكسپو عكس ايران گفت: تعهد اديشن يكي از قوانيني بود كه بايد با قوانين و فرهنگ كشور خودمان هماهنگ مي كرديم، استاندارد جهاني اكسپو عكس، 5 اديشن است و هر عكاس مي تواند پنج اديشن از يك عكس داشته باشد كه نسخه پنجم متعلق به خود عكاس است و مي تواند در آرشيو خود نگه دارد اما 4 نسخه ديگر آن را مي تواند بفروشد.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]