واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اوباما: بحران اقتصادي، بزرگترين چالش آمريكاست
سرويس خارجي - خبرگزاريها: رئيس جمهوري منتخب آمريكا بر حل مشكلات اقتصادي اين كشور و تلاش براي رفع نيازهاي طبقه متوسط آمريكا تأكيد كرد.
به گزارش شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز، باراك اوباما در كنفرانس خبري در شيكاگو با اشاره به افزايش ميزان بيكاري در آمريكا خاطرنشان كرد، اكنون بيش از 10 ميليون نفر در آمريكا بيكار هستند و دهها هزار خانوار آمريكايي با مشكلات گسترده اقتصادي مواجهند.
وي افزود: اين آمارها بزرگترين چالشهاي پيشروي اقتصاد آمريكا را در دوران حاضر نشان ميدهد و بايد اقدامات سريعي براي حل اين چالشها انجام شود.
اوباما افزود: در حال حاضر آمريكا تنها يك رئيسجمهور و يك دولت دارد و تا ژانويه سال بعد اين دولت مسئول امور در آمريكا است. من با جرجبوش گفتگو كردهام و از تعهد وي و همكاران اقتصادي او براي پيگيري مسائل قدرداني ميكنم.
اوباما افزود: بعد از آنكه من پست رياست جمهوري را برعهده بگيرم، بيدرنگ مقابله با بحران اقتصادي جاري را شروع خواهم كرد و تدابير لازم را براي رفع بحران مالي اتخاذ خواهم كرد و برنامههايي را براي كمك به خانوادههايي كه درآمد آنها از طريق كار و فعاليت پاره وقت تأمين ميشود، اجرا خواهم كرد و زمينه را براي رشد و رفاه در آمريكا فراهم ميسازم.
رئيس جمهوري منتخب آمريكا در ادامه گفت: با اعضاي تيم مشاوران اقتصادي خود ديدار كردهام و اين تيم به همراه جوزف بايدن و رام امانوئل رئيس كاركنان كاخ سفيد طرحهاي موثري را براي مقابله با بحران جاري آمريكا مشخص خواهند كرد.
اوباما افزود: براي مقابله با مشكلات اقتصادي آمريكا در ابتدا به طرحي براي كمك به طبقات متوسط جامعه آمريكا نياز است و در راستاي اين طرح بايد براي خانوادههاي متوسط شغل ايجاد شود و كمكهايي در اختيار آنها قرار بگيرد و بيمههاي بيكاري براي كساني كه نميتوانند در شرايط ركود اقتصادي كنوني شغلي بيابند، افزايش خواهد يافت. يك طرح مشوق مالي و پولي هم با هدف تسريع در رشد اقتصادي آمريكا اجرا خواهد شد.
باراك اوباما گفت: ما تلاش خواهيم كرد با اتخاذ سياستهايي تقويت طبقه متوسط و تقويت اقتصاد كشورمان در بلندمدت تأمين شود.
وي رهايي آمريكا از شرايط و مشكلات كنوني را در كوتاه مدت رد كرد.
اوباما شرط لازم براي رفع مشكلات و بحرانهاي كنوني را پرهيز از مسائل حزبي و سياسي و همكاري با همديگر دانست.
اعتراف رايس
وزير امورخارجه آمريكا به اشتباهات فراوان دولت بوش طي هشت ساله گذشته اذعان كرد.
به گزارش رسيده، كاندوليزا رايس در گفتگو با هفتهنامه آلماني ، ضمن اعتراف به شكست طي هشت سال دوره زمامداري بوش گفت:
رايس بدون اشاره به ناامنيها در عراق كه روزانه جان دهها نفر از مردم عراق را ميگيرد و به راه انداختن جنگ در افغانستان كه اين كشور را به ويرانهاي تبديل كرده، برقراري دموكراسي در منطقه خاورميانه را از دستاوردها و موفقيتهاي دولت بوش خواند و گفت: معتقدم كه عراق به عنوان اولين كشور دموكرات واقعي در اين منطقه ظاهر خواهد شد و بر ساير كشورهاي منطقه تأثير زيادي خواهد گذاشت.
تبريك بشار اسد
رئيس جمهوري سوريه در پيام تبريك به باراك اوباما رئيس جمهوري منتخب آمريكا توجه دولت آينده اين كشور به حل و فصل مشكلات منطقه را خواستار شد.
به گزارش رسيده از دمشق، بشار اسد در اين پيام، از گفتگو با همه طرفها در منازعات منطقه، به عنوان راهكاري كارآمد براي حل و فصل مشكلات ياد كرد.
وعده همكاري
رئيس جمهوري آمريكا تاكيد كرد كه در زمينه انتقال قدرت با باراكاوباما به طور كامل همكاري خواهد كرد.
جرج بوش گفت: به رئيس جمهوري جديد اعلام ميكنم كه ميتواند در مورد همكاري كامل دولت من در روند انتقال قدرت مطمئن باشد.
وي افزود: رئيس جمهوري منتخب را به طور كامل در جريان تصميمات مهمي كه اتخاذ ميكنم، قرار خواهم داد.
بوش همچنين از اوباما خواست كه هرچه سريعتر ديداري از كاخ سفيد به عمل آورد.بوش گفت كه در هفته جاري با باراك اوباما ديدار ميكند.از طرفي، جرج بوش هشدار داد كه تروريستها ممكن است در خلال انتقال قدرت در آمريكا، حملاتي را انجام دهند.
انتظارات از اوباما
در اين حال، رئيس مجلس نمايندگان آمريكا گفت: اوباما بايد بداند دادن وعدههاي زياد، باعث افزايش انتظارات شده است و البته عمل به آنها بسيار دشوارتر از حرف خواهد بود.
نانسي پلوسي در اظهاراتي درباره اوباما گفت: انتظارات از اوباما بيش از هر رئيس جمهوري ديگر در تاريخ اين كشور است.
روابط بهتر
از طرفي، رئيس جمهوري روسيه بر آمادگي كشورش براي برقراري روابط بهتر با باراك اوباما، رئيسجمهوري منتخب آمريكا، تاكيد كرد.
ديمتري مدودف تصريح كرد: ما اميدواريم رئيس جمهوري جديد آمريكا، رئيس جمهوري موفق باشد كه بتواند تصويري درست از كشورش، هم در امور بينالملل و هم در امور داخلي ارائه كند.
گفتگو با اولمرت
دفتر ايهود اولمرت، نخست وزير صهيونيستي نيز اعلام كرد كه اولمرت و اوباما طي گفتگوي تلفني، درباره پيگيري روند صلح خاورميانه و تضمين امنيت اين رژيم، تبادلنظر كردند.
يك ديپلمات كره شمالي نيز اعلام كرد كه كشورش آماده است تا با دولت جديد آمريكا تعامل كند. مذاكرهكننده كره شمالي، پس از ديدار با نمانيده ويژه آمريكا در مذاكرات بينالمللي برنامههاي هستهاي پيونگيانگ، اين موضوع را اعلام كرد.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]