واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اوباما دربست در اختيار لابي صهيونيستي نخواهد بود
تاريخ سياسي آمريكا نشانگر آن است كه هيچ دولتي مانند دولت نومحافظه كار بوش در چنگال صهيونيسم اسير نشده است و بعيد به نظر مي رسد كه دولت هاي بعدي به اندازه دولت بوش خود را اسير اين جريان كنند.
دكتر مجتهدزاده ، تحليلگر مسائل بين الملل در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر درخصوص سياست هاي جديد دولت اوباما اظهار داشت : با توجه به اينكه انتخاب باراك اوباما در اوج سرنگوني سياسي و اقتصادي دولت نومحافظه كار اتفاق افتاد، وي بايد بخش عمده اي از تلاش خود را روي جبران اين شكست ها متمركز كند كه قطعا مدت زمان زيادي را احتياج دارد و در اين مدت تقريبا تمام مسائل ديگر داخلي و خارجي را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
اين تحليلگر مسائل بين الملل افزود : اوباما در سياست خارجي ، خروج نيروهاي آمريكايي از عراق را در فازهاي مختلف پيگيري مي كند و اگر نتواند ظرف مدت 16 ماه به اين هدف دست پيدا كند ، در مدت زمان بيشتري اين هدف را پيگيري خواهد كرد ، در افغانستان هم ما شاهديم كه دولت نومحافظه كار مذاكره با پاكستان را آغاز كرده ولي دولت جديد بايد توجه كند كه ارتباط مراكز اطلاعاتي ارتش پاكستان را با طالبان و القاعده قطع كند تا بتواند در افغانستان به موفقيت دست يابد .
وي افزود: ولي اگر قرار باشد مذاكره و كنار آمدن با طالبان و القاعده را پيگيري كند ، دولت جديد ايالات متحده هم در افغانستان شكست خواهد خورد .
مجتهدزاده درباره رابطه دولت جديد آمريكا با ايران با بيان اين مطلب كه اين فرض را ناوارد مي دانم كه اوباما بلافاصله وارد مذاكرات مستقيم با ايران شود، گفت : قطعا او بايد از مراحل بسيار دشواري عبور كند ، در دراز مدت اين مذاكرات مستقيم سرانجام صورت خواهد گرفت و مسائل موجود حل مي شود .
اين كارشناس مسائل بين الملل درباره تاثير لابي صهيونيستي در كابينه اوباما اظهار داشت : دعوت از تعدادي از اعضاي فعال لابي يهودي طرفدار صهيونيسم امري قابل پيش بيني بود چرا كه اوباما در خلال مبارزات تبليغاتي با همه اين گروه ها تماس هاي گسترده اي برقرار كرد تا بتواند حمايت لابي يهودي را در انتخابات براي خودش به دست بياورد ، بديهي است در چنين وضعي او حداقل در اولين برخورد سعي مي كند اين لابي ها را راضي نگه دارد ، اما ما نبايد اين تصور را داشته باشيم كه وقتي كار خود را شروع كرد و سياستش را به اجرا گذاشت همه ياران و مشاوران خود را از يك گروه خاص انتخاب كند، طبيعي است كه او به هنگام كار سعي كند امور را به دست متخصصان بسپارد و مشاوران خود را از ميان همه گروه ها انتخاب كند .
مجتهدزاده با بيان اين مطلب كه اوباما دربست در اختيار لابي صهيونيست نخواهد بود ،تصريح كرد : همچنان كه در تاريخ سياسي آمريكا مشهود است ، هيچ دولتي مانند دولت نومحافظه كار جرج بوش در چنگال صهيونيسم اسير نشده است و بعيد هم به نظر مي رسد كه دولت هاي بعدي به اندازه دولت بوش خود را اسير اين جريان كنند.
وي درخصوص سياست هاي دولت جديد آمريكا در خاورميانه اظهار داشت : نه تنها حزب دموكرات كه حزب نومحافظه كار هم اقرار كرده است كه طرح خاورميانه بزرگ دولت نومحافظه كار با شكست قطعي مواجه شده و شكست فلسفه اصلي اين طرح كه گسترش دموكراسي آمريكايي در مناطق عمده مسلمان نشين بود، مورد پذيرش همگان قرار گرفته است، چرا كه دموكراسي وقتي با دوام است كه بومي باشد .
مجتهدزاده با اشاره به اين نكته كه اوباما پيش از انتخاب به رياست جمهوري ، سياست خروج از عراق را اعلام كرد و اكنون مي خواهد اين خروج را واقعيت ببخشد، افزود: وي سياست توقف تهديدهاي جنگي نسبت به ايران را رسما اعلام كرد و گفت كه خواهان حل كردن مسائل با ايران از طريق گفتگوست ، بنابراين كاملا واضح است كه دولت اوباما سياست هاي اجرا شده دولت بوش را پيگيري نخواهد كرد، منتها ما نبايد منتظر باشيم كه اين تغيير سياست يك شبه اتفاق بيفتد؛زيرا تغيير سياست ها به خصوص در روابط خارجي موكول است به عبور طرح هاي جديد از پروسه سياست گذاري دولتي، يعني بايد به تصويب سنا و كنگره و تاييد حزب مخالف برسد كه اين فرآيند را كمي زمانبر مي كند .
وي خاطرنشان كرد: به اين ترتيب ما بايد در ميان مدت منتظر اين باشيم كه سياست هاي اجرا شده در خاورميانه توسط دولت نو محافظه كار به كلي از بين برود .
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]