واضح آرشیو وب فارسی:موج: پول نفت يكي از موانع توسعه صنايع فرهنگي است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ رييس حوزه هنري در همايش توسعه صنايع فرهنگي گفت: پول نفت كه يك نعمت الهي است در شرايط كنوني يكي از موانع پيش روي توسعه صنايع فرهنگي در كشور است.
به گزارش موج به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، حسن بنيانيان افزود: توسعه فرهنگي يك كشور با گسترش بازار عرضه و تقاضا براي خدمات و كالاهاي فرهنگي شكل مي گيرد، اما اكنون در كشور ما هر چند توليد كالاي فرهنگي به ظاهر در حال افزايش است؛ اما در مقابل آن تقاضا براي كالاي فرهنگي خارجي و به ويژه صنايع دستي چيني افزايش پيدا ميكند.
او تاكيد كرد: اكنون داشتههاي فرهنگي ما، مانند ميدان نقش جهان، به جاي عرضه كالاي فرهنگي ايراني براي فروش كالاي فرهنگي چيني و بازاريابي آن به كار ميرود و به جهانگردان كالاي فرهنگي توليد چين عرضه ميشود.
بنيانيان افزود: توسعه صنايع فرهنگي در كشور، مستلزم سرعت بخشي به فرآيند توسعه فرهنگي است و اين فرايند ابتدا بايد در بخش علمي آن آغاز شود.
رييس حوزه هنري گفت: حضور نيروي انساني كارآمد و تخصصي شدن عرصه فرهنگي در كشور و همچنين گسترش مراكز پژوهشي و تحقيقاتي از ديگر علايم شكل گيري روند توسعه فرهنگي است و بايد به آن توجه كرد.
او تاكيد كرد: نگاه محدود مديران ارشد اجرايي به مسايل فرهنگ و كاربرد آن موجب ميشود آنها نتوانند رسالت خود در اين زمينه را به انجام رسانند، در واقع اگر هدف شكل گيري صنايع فرهنگي در كشور است، اين اقدام بايد از سطح مديران ارشد اجرايي ابتدا تبديل شود به تقاضا براي اصلاح كاركرد فرهنگي تمام دستگاههاي اقتصادي، سياسي، نظامي و اجتماعي و در روند پاسخ گويي به اين تقاضاي عرضه كارهاي فرهنگي و هنري توسعه پيدا كند و نسل هنرمندان تازه احساس كنند ميتوانند زندگي مناسبي در عرصه هنر داشته باشند. در چنين بستري، همزمان با توليد آثار هنري با كيفيت، صدور كالاي هنري نيز آغاز خواهد شد و ما به جاي انفعال در مقابل كالاهاي هنري چيني به رقيبي مطرح تبديل مي شويم.
بنيانيان همچنين وابستگي به درآمدهاي نفتي را از عوامل جلوگيري از توسعه و صنايع فرهنگي كشور برشمرد وگفت: پول نفت هر چند يك نعمت الهي است، اما اگر با مديريت صحيح مصرف نشود مانع توسعه كشور ميشود، زيرا وقتي به پول نفت وابسته ميشويم، متغير اصلي توسعه كه انسان و دانش و فرهنگ اوست، ديده نشده و موجب مي شود مديران ارشد و مياني در فكر توسعه دانش و اصلاح فرهنگ كاركنان خود نباشند و تقاضايي هم براي كار فرهنگي و هنري به وجود نيايد ؛به همين دليل نفت اكنون در جامعه ما عهده دار نقش منفي شده است.
رييس حوزه هنري افزود: عامل بعدي دموكراسي ناقصي است كه اكنون تجربه ميكنيم، زيرا آدمها هر يك براي يك دوره 4 ساله ميآيند و فعاليتهايي را براي 4 سال ارايه ميكنند حتي بعضي از وزرا افق كاري خود راكمتر از 4 سال ترسيم ميكنند زيرا هميشه منتظر استيضاح مجلس هستند و در اين شرايط تمام تلاش خود را به كار مي برند تا كارهايي انجام دهند كه به چشم بيايد.
وي ادامه داد: در اين شرايط اگر حتي در حوزه فرهنگ هم مسووليت داشته باشند ذهن شان متوجه تامين لوازم و بخش سخت افزاري عرصه فرهنگ است.در حالي كه كتر فرهنگي يعني پي گيري تحول در روح و روان مخاطبين براي اصلاح باورها و ارزش هاي ذهني افراد است و اين نيازمند ثبات مديريتي است.
بنيانيان تاكيد كرد: ميتوان تصور كرد كه با پول نفت، كشور را پر از ابزار فرهنگي كرد ولي به جاي فرهنگ اسلامي، فرهنگ غربي در آن جاري شود.
او با اشاره به اينكه اكنون پيشرفت هاي توسعه در كشور، دچار عدم تعادل است كه نتيجه آن بروز انواع بحران هاي اجتماعي است، گفت: اگر ميخواهيم دچار بحران نشويم، بايد تلاش كنيم تا توسعه فرهنگي، سياسي واقتصادي با هم پيشرفت كنند.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]