واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسجمهور در ديدار شركتكنندگان در همايش بيدل دهلوي: تلاش براي معرفي بيدل در واقع تلاش در راستاي معرفي حقيقت انسان است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييسجمهور معرفي انسان كامل و حقيقت انسان به بشريت را مهمترين مأموريت امروز همه دانست و تصريح كرد: حلقه وصل ملتهاي منطقه گرايش به انسانيت و ارزشهاي ماندگار انساني است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد عصر جمعه در ديدار جمعي از شركتكنندگان سومين همايش بزرگداشت بيدل دهلوي با بيان اين كه اگر قلدران عالم حقيقت و جايگاه انسان را ميشناختند، دست به جنايت نميزدند، اظهاركرد: زيباترين و ماندگارترين اقدام در جامعه بشري كاري است كه به شناساندن انسان كامل و حقيقت انسان به ملتهاي جهان منجر شود.
رييسجمهور با تأكيد بر اين كه هنوز حقيقت و توانمندي استعدادهاي خدادادي انسان در عالم متجلي و جاري نشده است، گفت: اگر انسانها حقيقت خود را بشناسند به جايگاهي پايينتر از قله انساني، يعني جوار خداوند رضايت نميدهند.
دكتر احمدينژاد با اشاره به مأموريت همه پيامبران و مصلحان در معرفي انسان كامل و حقيقت انسان به بشريت خاطرنشان كرد: رمز جاودانهماندن همه ستارگان درخشان آسمان بشري از جمله حافظ، سعدي، مولوي و بيدل دهلوي، پيوستگي به انسان كامل و شناختن حقيقت انسان است.
رييسجمهور با بيان اين كه بيدل در قالب شعر به عنوان زيباترين، اثربخشترين و بهترين هنر، حقيقت انسان را معرفي كرده است، تأكيد كرد: امروز پرچم بيدل دهلوي برافراشته و انديشه و كلام بيدل يكي از نسخههاي بسيار زيبا براي شناخت انسان است.
دكتر احمدينژاد اشعار بيدل در موضوع حقيقت انسان را بسيار زيبا و دلنشين توصيف كرد و گفت: تلاش براي معرفي بيدل دهلوي در واقع تلاش و فعاليت در راستاي معرفي حقيقت انسان است.
بر اساس اين گزارش پيش از سخنان رييسجمهور، سعيدي كياسري، دبير سومين همايش بيدل دهلوي گزارشي از برگزاري اين همايش بيان و خاطرنشان كرد: بيش از 280 مقاله علمي و پژوهشي از كشورهاي مختلف جهان به دبيرخانه همايش ارسال شد.
خجسته معاون صداي سازمان صداوسيما نيز با بيان اين كه ملتهاي جهان تشنه فرهنگ ايراني اسلامي هستند، گفت: دكتر احمدينژاد با توجه ويژه به فرهنگ و ادبيات احياگر تمدن اسلامي است.
دكتر افتخار عارف از پاكستان با بيان اين كه كنگره بيدل دهلوي جايگاهي براي بيان ميراث مشترك كشورهاي منطقه است، گفت: فرهنگ و تمدن ملتهاي منطقه ميتواند زمينه اتحاد مردم را فراهم كند.
خالد نجار از تونس نيز با تأكيد بر اين كه ايران علاوه بر دفاع و حمايت از همه مسلمانان به ويژه ملت مظلوم فلسطين از فرهنگ و تمدن اسلامي نيز پاسداري ميكند، اظهاركرد: جمهوري اسلامي ايران و دكتر احمدينژاد الگويي در جهان اسلام و بشريت براي دفاع از حقيقت و عدالت هستند.
عسگر حكيم از تاجيكستان نيز با اشاره به اين كه معرفت و توحيد امروز در جهان وجود دارد، تأكيد كرد : ايران پرچمدار معرفي فرهيختگان از جمله بيدل دهلوي به جهانيان است.
اسدالله حبيب از آلمان نيز با بيان اين كه بيدل شاعر بشريت و مخاطبش انسان است، گفت: امروز جوانان به شعر بيدل به عنوان آموزه هاي خداپرستي و توحيد توجه دارند.
در ادامه خانم قمر غفار از هندوستان تصريح كرد: امروز رييس جمهوري اسلامي ايران حامي فرهنگ ناب و پرچمدار مبارزه با ظلم است.
رفيع جنيد از افغانستان هم وظيفه شاعران را معرفي و تبليغ ديدگاههاي اديان الهي دانست و گفت: انديشه بيدل دهلوي به عنوان انديشه انسان موحد بايد شناسانده شود.
شريف حسين قاسمي از هندوستان نيز در اين ديدار تصريح كرد: بهترين مكان براي ترويج انديشههاي بيدل دهلوي ايران است.
حميرا نكحت از هلند نيز با قدرداني از توجه رييس جمهوري اسلامي ايران به فرهنگ و تمدن انسانساز اسلام و با بيان اين كه ادبيات فارسي قوي ترين نيروي غير مادي است، اظهاركرد: زبان فارسي ملتهاي منطقه را در برابر مشكلات و ناگواريهاي تاريخ حفظ كرده است.
احسن الظفر از هندوستان نيز گفت: بيدل دهلوي شاعري با جهانبيني عدالتمحور و انساندوستانه است كه بايد به ملتهاي جهان معرفي شود.
مصطفوي از ايران نيز با اشاره به علاقه ملتهاي منطقه و شبه قاره هند به زبان پارسي اظهاركرد: بايد در جهت ترويج و معرفي زبان فارسي تلاش كرد.
همچنين عبدالعزيز مهجور از افغانستان با قدرداني از حمايتهاي دكتر احمدينژاد از فرهنگ و ادبيات ملتهاي منطقه گفت: ايجاد تشكل در ايران براي معرفي بيدل دهلوي و شرح افكارش براي جهانيان ضروري است.
انتهاي پيام
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]