واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استيضاحي كه نبايد صورت بگيرد
استيضاح بعدي حكم عمليات انتحاري در روابط دو قوه و نيز توقف و يا ادامه برنامه هاي دولت را دارد، به همين دليل، حساسيت شرايط و اوضاع مي طلبد كه نمايندگان دست به عصا شده راه هاي ديگري به جز استيضاح و از رسميت انداختن كابينه و احتياج دوباره دولت به راي اعتماد را بيازمايند.
هيچ رئيس دولت و كابينه اي دوست ندارد وزير و مسئولي را كه با هزاران دليل و ترفند روي كار آورده است به راحتي از دست داده، قصه اي تازه براي غصه هاي خود ساز كنند.
با به تاريخ پيوستن داستان كردان، پرونده اي تازه در حال گشوده شدن است كه بر خلاف پرونده هاي گذشته بايد نگرشي جدي و بسامان تر بر آن داشت. اين روزها نقطه ثقل مصاحبه ها و اظهارات مجلسيان بر استيضاح وزير بعدي است و در اين ميان به نظرمي رسد قرعه فال به نام كسي چون علي احمدي وزير لب تيغ آموزش و پرورش و يا چند عضو كابينه ديگر رقم بخورد.
در بازي تازه مجلس با دولت براي استيضاح وزيري ديگر سخن هايي است كه بايستي بدان ها پرداخته و آن ها را گوش زد كرد.
اصل اولي در هر استيضاحي بر عدم توان مندي وزير مربوط و نارضايتي وكلاي مجلس از عملكرد وي استوار است . اما اصل ثانوي و قاعده مصلحتي متداولي نيز دراين ميان حاكم است و آن فشاري است كه بعضا ازمجاري مختلف بر مجلس وارد و با عمل نكردن دولت مردان به وعده هاي خود در قبال نمايندگان و نارضايتي مجلسيان، دمل چركين كدورت مجلس و دولت از مجراي استيضاح سرباز مي كند.
روشن نيست كه چگونه ناگهان به سرعت رعد و برق، موضوع استيضاح وزير آموزش و پرورش در حالي كه هنوز روزهاي اولتيماتوم مجلس درباره ضرب الاجل خود به پايان نرسيده و تا اقدامات موعود فرصت باقيست، باز هم نقل محافل شده و از اراده جدي نمايندگان در اين باره خبر داده مي شود.
استيضاح بعدي مي تواند ضربه اي جبران ناپذير بر دولتي باشد كه بايستي چند ماه آينده را در تحقق برنامه هايش بكوشد. و كوشش بدون اعتماد به نفس و خالي از اطمينان دولت، مسلم است كه نتيجه اي به ارمغان نخواهد آورد. از همين رو بايستي همواره اين مطلب مد نظر باشد كه استيضاح بعدي حكم عمليات انتحاري در روابط دو قوه و نيز توقف و يا ادامه برنامه هاي دولت را دارد، به همين دليل، حساسيت شرايط و اوضاع مي طلبد كه نمايندگان دست به عصا شده راه هاي ديگري به جز استيضاح و از رسميت انداختن كابينه و احتياج دوباره دولت به راي اعتماد را بيازمايند.
هر چند بايد از برخي وزرا نيز انتقاد كرد كه با ژست هاي غير متعامل خود، مجلسيان را ناراضي كرده و بر اين تنش ها افزوده اند. بهترين راه ، تجديد نظر در شيوه ارتباطي برخي مسئولان دولتي با مجلس و افزايش سعه صدر مجلس است تا تجربه اي جديد وناخوشايند براي دولت نهم پيش نيايد.
سخنان اخير رهبر انقلاب كه به مانند گذشته مرز تخريب و انتقاد به راحتي در آن مشخص شده و خواستار حمايت از دولت شدند نيز مي تواند فصل الخطابي در اوضاع حال حاضر باشد تا خداي ناكرده ثلمه اي بر وضعيت معيشتي و سياسي مردم و جامعه وارد نشود.
مشروح اين مطلب را در ستون يادداشت بخوانيد.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]