واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - اصولگرايان منتقد تحت فشار
سياست - اصولگرايان منتقد تحت فشار
محمود پوررضايي: فضاي رسانهاي كشور در دو روز گذشته متاثر از هشدار مقام معظم رهبري نسبت به «بيبندوباري در اظهار نظر عليه دولت» بود و در اين ميان سخنان ايشان در جمع كارگزاران حج كه چهارشنبه گذشته ايراد شد، بيش از همه در اردوگاه اصولگرايان بازتاب يافت. رهبر انقلاب در اين سخنراني هشدار دادند: «اين فضاي بيبندوباري در حرف زدن و اظهارنظر عليه دولت، مسائلي نيست كه خداوند به آساني از آنها بگذرد.» ايشان خاطرنشان كردند: «برخي كارها و ظلمها، فتنهاي به پا ميكند كه دامن همه، اعم از ظالم و غيرظالم را ميگيرد.» روزنامههاي ايران (ارگان مطبوعاتي دولت)، خورشيد (به صاحب امتيازي سازمان تامين اجتماعي) و وطنامروز (به مديرمسوولي مهرداد بذرپاش از نزديكان رئيسجمهوري) در نسخه پنجشنبه مورخ 16 آبان در كنار سخنان رهبري، مواضع چند نفر از اصولگرايان حامي دولت را منتشر كردند كه حاوي انتقادات تندي از اصولگرايان منتقد دولت بود. در اين ميان كيهان تنها روزنامه مدافع دولت به شمار ميرفت كه ترجيح داد از مصداقيابي براي سخنان رهبري كنار بماند. از آنجا كه سخنراني رهبري تنها يك روز پس از استيضاح و بركناري «علي كردان» از وزارت كشور ايراد شد، مدافعان دولت برخورد صورت گرفته با وزير سابق كشور را نزديكترين مصداق بيانات ايشان دانستند. روزنامه ايران به نقل از فاطمه آليا، نماينده تهران و از مخالفان استيضاح كردان، نوشت: «اين فرمايشها بهخصوص در اين روزها كه عدهاي پروژه از نصاب انداختن دولت نهم را بيشرمانه در دستور كار قرار دادند، بسيار اهميت دارد.
با توجه به اينكه دولت نهم سال چهارم خود را طي ميكند، در دستور كار قراردادن استيضاحهاي متعدد... آگاهانه يا ناآگاهانه فضاي تلاش و خدمترساني در دولت نهم را در معرض دغدغه و نگراني قرار ميدهد.» اشاره نماينده تهران به اصل 136 قانون اساسي است كه براساس آن چنانچه نيمي از وزيران كابينه تغيير كنند، رئيسجمهوري موظف است دوباره براي همه وزيران از پارلمان راي اعتماد بگيرد. علي كردان دهمين وزير از 21 وزير كابينه محسوب ميشود كه تغيير كرده. بر اين اساس دولت با استيضاح كردان مشمول اصل 136 قانون اساسي نشده است. حميد رسايي ديگر نماينده طرفدار دولت نيز در گفتوگو با روزنامه دولت گفت: «متاسفانه شاهد هستيم كه برخي نيروهاي خوشنام كه از نوعي وجهه و ويژگي خانوادگي برخوردارند در سخنان و موضعگيريهاي خود دقت نكرده و مسائلي را مطرح ميكنند كه رسانههاي مسئلهدار از مواضع آنها سوءاستفاده كرده و فضاسازي عليه دولت را آغاز كنند و مسائلي خلاف واقع به خورد مردم دهند.» رسايي با به كاربردن عبارت «برخي نيروهاي خوشنام كه از نوعي وجهه خانوادگي برخوردارند» بهطور غيرمستقيم «علي مطهري» نماينده تهران و فرزند شهيد مطهري اشاره ميكند كه از طراحان استيضاح وزير كشور بود. روزنامه خورشيد نيز با انعكاس مواضع عفت شريعتي، سيدرمضان شجاعي و احمدعلي مقيمي، نمايندگان مشهد، ساري و بهشهر مطالب مطرح شده در استيضاح كردان را مصداق سخنان رهبري دانست. مهدي كوچكزاده، ديگر نماينده تهران نيز در يادداشتي كه در روزنامه وطنامروز به چاپ رساند، نوشت: «يكي از مصاديق «بيبندباري در حرف زدن» را ميتوان در اظهارات برخي از افراد كه بهانه استيضاح آقاي علي كرداني، وزير كشور در مجامع مختلف مطرح كردند، مشاهده كرد. وي از برخي اصولگرايان مدافع استيضاح پرسيد: «بركنار كردن يك فرد بيصلاحيت از وزارت با ريختن آبروي او چه تناسبي ميتواند داشته باشد؟
چه كسي به ما اجازه ميدهد از تريبونهاي عمومي مطالبي را كه متضمن اتهامات به افراد مختلف است، بيان كنيم كه نفس ايراد اين اتهامات موجب تعزير ميشود؟» ديروز نيز خبرگزاري ايرنا كه زير نظر دولت اداره ميشود و سايت «رجانيوز» كه پايگاه اطلاعرساني مدافعان دولت به شمار ميرود يادداشتي مشترك به قلم «عبدالرضا داوري» منتشر كردند كه در آن آمده است: «در واقع مخاطب هشدار امروز رهبر معظم انقلاب، اصولگراياني هستند كه «كاتوليكتر از پاپ» شده و بنا دارند در اصولگرايي از رهبري انقلاب هم سبقت بگيرند و با ادعاي اصولگرايي به تخريب دولت بپردازند.» نگارنده افزود: «براي شناسايي مخاطبان هشدار امروز رهبري، كافي است برخي نطقها، يادداشتهاي روز، تيترهاي اول اخبار ويژه و... را در برخي مجالس و محافل و روزنامهها و سايتهاي خاص مرور كنيم تا دريابيم چه كساني به فضاي بيبند و باري در حرف زدن و اظهارنظر عليه دولت دامن زدهاند. پايبندي به هشدار امروز رهبر معظم انقلاب معيار اصولگرايي است. آن دسته از مدعيان اصولگرايي كه طي هفتههاي اخير بر طبل تخريب دولت كوفتند اكنون در معرض «محك» ولايتمداري قرار دارند تا سيه روي شود هر كه در او غش باشد.» در سوي ديگر ماجرا، الياس نادران، نماينده اصولگراي مجلس هشتم در گفتوگو با خبرگزاري فارس مصداقيابيهاي مدافعان دولت را صحيح ندانست و گفت كه فرمايشهاي اخير مقام معظم رهبري درباره استيضاح كردان نبود. وي اضافه كرد: مقام معظم رهبري قبلا و بارها اعلام كردند كه استيضاح و سوال حق نمايندگان مجلس است كه ميتوانند از آن استفاده كنند. اگر ايشان از استيضاح نارضايتي داشته باشند، به صورت مكتوب يا شفاهي نظرات خود را بيان ميكردند. همانطور كه قبلا هم اتفاق افتاد. در حالي كه چنين اتفاقي اخيرا نيفتاده است. نادران گفت: «ايشان در ملاقات هفتگي با رئيسمجلس مطلبي بيان نكردند و همچنين پيام خاصي هم به مجلس نفرستادند.» وي افزود: «استيضاح و مطالبي كه در جلسه استيضاح گفته شد تحليل مستقلي ميخواهد و نبايد مسائل را با هم مخلوط كرد چرا كه اين مسائل با هم ارتباطي ندارد.»
برخي ديگر از مدافعان دولت شكلگيري فضاي «بيبندوباري» در اظهارنظر عليه دولت را ناشي از آغاز تبليغات زودهنگام انتخاباتي دانستند. چنانكه محمد كوثري، نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به خبرنگار روزنامه ايران گفت: «متاسفانه بسياري براي ورود به فضاي انتخاباتي رعايت برخي مسائل را نميكنند و بعضا با اظهار نظراتشان كه در رسانهها نيز منعكس ميشود، موجب ميشوندكه تشنج به جامعه منتقل شود.» موسي قرباني، عضو هيات رئيسه مجلس نيز از همين زاويه به موضوع پرداخت و گفت: «با توجه به اينكه ايام انتخابات در پيش است، افراد به جاي اينكه به معرفي خود بپردازند، سعي ميكنند رقيب خويش را مورد هجمه و تخريب قرار دهند.» بر اساس توافق وزارت كشور و شوراي نگهبان دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري، 22 خرداد سال آينده برگزار ميشود. اما حسن بيادي، سخنگوي جمعيت آبادگران جوان كه از تشكلهاي اصولگرا به شمار ميرود، شكلگيري تبليغات زودهنگام را ناشي از عملكرد برخي از طرفداران دولت دانست و گفت: «اكنون برخي طرفداران دولت معروف به «رايحه خوش خدمت» تبليغات زودهنگامي را براي انتخابات در استانها آغاز كردهاند و حركت آنها تاكنون مثبت نبوده است.
اين خود باعث ميشود گروههاي ديگر سياسي نيز وارد تبليغات زودهنگام انتخابات شوند.» به گزارش ايسنا، بيادي افزود: «اعضاي دولت نبايد خودشان كاري كنند كه بهانه به دست اين و آن براي انتقاد از روي غرضورزي بدهند.» سخنگوي جمعيت آبادگران جوان در حالي از عملكرد رايحه خوش خدمت انتقاد كرد كه مهرداد بذرپاش، يكي از اعضاي ارشد اين ائتلاف چهارشنبه گذشته پس از مدتها سكوت در مسائل سياسي يكي از تندترين اظهارنظرها عليه منتقدان دولت را درگفتوگو با خبرگزاري فارس مطرح كرد. بذرپاش سرليست رايحه خوش خدمت در انتخابات سومين دوره شوراها و نامزد طرفداران دولت براي تصدي شهرداري تهران بود كه در پي ناكامي در اين انتخابات ابتدا به مديرعاملي شركت پارس خودرو و سپس گروه خودروسازي سايپا منصوب شد. وي پيش از اين رياست گروه مشاوران جوان رياستجمهوري را بر عهده داشت. بذرپاش با بيان اينكه مخالفان و بعضا دشمنان احمدينژاد و دولت به يك جريان سياسي خلاصه نميشود، گفت: «شاهد رفتارهاي مغرضانه و نادرستي از سوي به ظاهر دوستان هستيم.»
وي فضاي سياسي كشور را «مشمئزكننده» دانست و افزود: «كساني كه در خانههاي چندميلياردي نشستهاند، فرزندانشان را براي تحصيل به اروپا و آمريكا ميفرستند، سالها بر اريكه قدرت و ثروت تكيه زده بودند و بيرحمانهترين تصميمات را در حوزه اجرايي ميگرفتند، امروز مدعي شرايط خطرناك و عقبگرد در كشور هستند و با تعابير تمسخرانگيزي همانند جبهه نجات ملي يا جبهه وحدت ملي به دنبال تخريب احمدينژاد در ميان مردم هستند، آن هم به اين دليل كه رئيسجمهوري حاضر نيست با هيچ گروه سياسي در اين كشور پيوند معاملهگرانه بزند. بر اساس آنچه چند ماه پيش رسانهها منعكس كردند ايده تشكيل جبهه «وحدت ملي» از سوي علياكبر ناطق نوري، رئيس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري مطرح شده بود. حجتالاسلام احمد علمالهدي، امام جمعه مشهد نيز ديروز در خطبههاي نماز جمعه اين شهر، عملكرد يكي از روزنامههاي اصولگرا را به شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت: «اين دولت، استكبارستيزي و مقابله با دشمنان را در رأس اصول خود قرار داده است كه از اصول مهم و ارزشي انقلاب و نظام است؛ همچنين تا به حال در اين دولت اختلاس و رانتخواري نبوده است، حالا به فرض اينكه درصدي از وعدههاي دولت انجام نشده است، آيا اين برخورد درست است كه در برخي روزنامهها اين همه توهين صورت گيرد و هيچ كس جلوي آن را نگيرد؟» به گزارش ايسنا، امام جمعه مشهد افزود: «آيا اين درست است كه در يك روزنامه اصولگرا، ستون «حرف مردم» درست ميكنند و به اسم اينكه دموكراسي در جامعه وجود دارد، در آن جز حرفهاي مسخره، شيطاني و بيتقوايي چيز ديگري نباشد؟» ستون «حرفهاي مردم» در روزنامه خراسان به چاپ ميرسد.
علمالهدي در ادامه خطاب به اصولگرايان گفت: يادمان باشد كه روزي مستضعف بوديم و همه اصول و ارزشهايمان به تاراج ميرفت و كسي هم جرأت نداشت سخني بگويد و عناصر ضد ارزشي و مهاجم لائيك به همين نظام حمله كردند اما خدا اين نظام را حفظ كرد. امروز كه شما اصولگرايان همه سرشاخههاي تصميمگيري را به دست گرفتهايد، بايد خدا را شكر كنيد و نبايد افسار زبان را برداريد و اجازه دهيد كه يك عده عناصر ضدارزشي هرچه خواستند، بگويند.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]