تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831375647




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بلندترین برج دنیا و اولین عکس های منتشر شده


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


اطلاعاتی جالب در مورد بلندترین برج دنیا و اولین عکس های منتشر شده از بالای این هیولای آسمان خراش380 معمار و تکنیسن پس از 6 سال تلاش، طرح بی.نظیر آدریان اسمیت را به برج 828 متری خلیفه در دبی تبدیل کرده.اند. داخل برج نیز با طراحی جورجیو آرمانی به همان زیبایی نمای بیرونی است. با بلندترین برج جهان بیشتر آشنا شوید.

محمود حاج.زمان: برج دبی که اکنون مرتفع.ترین ساختمان جهان محسوب می.شود، با پشت سر گذاشتن رقبا، تمام رکودهای ممکن را به خود اختصاص داده است. این برج با نام رسمی برج خلیفه، پس از 6 سال عملیات عمرانی در 4 ژانویه / 14 دی امسال افتتاح شد.
برج دبی قسمت مرکزی و شاهکار پروژه.ای عظیم در قلب شهر دبی است. این پروژه که با نام پروژه مگا شناخته می.شود، در زمینی به وسعت 200 هکتار اجرا خواهد شد و مشتمل بر 30هزار واحد مسکونی، 9 هتل، 2.5 هکتار پارک، 19 برج مسکونی، بازار بزرگ دبی و 12 هکتار دریاچه است. هزینه کل پروژه بالغ بر 20 میلیارد دلار تخمین زده می.شود.
ساخت برج دبی تصمیمی حکومتی به منظور تغییر اقتصاد تجارت.محور و نفت.محور دبی به یک اقتصاد گردشگر محور بود. حدود 90 درصد از مساحت شیخ.نشین دبی را بیابان و زمین.های بایر تشکیل می.دهد و حکومت دبی قصد دارد با اجرای پروژه.های بلند پروازانه.ای همچون برج دبی، جزایر نخل و غیره، جهانیان را با دبی آشنا نماید و سالانه ده.ها میلیون نفر را به آنجا بکشاند.
طراحی و معماری برج دبی
معماری برج دبی تلفیقی از الگوهای سنتی معماری اسلامی و معماری مدرن است. طرح اولیه برج از یکی از گل.های صحرایی امارات به نام Hymenocallis الهام گرفته شده است.
معمار اصلی برج دبی، آدریان اسمیت از شرکت اس.او.ام است. این شرکت طراحی برج.های شیکاگو و برج آزادی نیویورک (جانشین برج.های دوقلوی مرکز تجارت جهانی) را نیز بر عهده داشته و طرح برج دبی، یادآور ایده طراحی برج 1600 متری ایالت ایلی.نویز در آمریکاست.
برج دبی از سه بال تشکیل شده که حول یک هسته مرکزی قرار گرفته.اند. این حالت وضعیت ایستایی مناسبی را برای برج ایجاد می.کند. بال.ها با افزایش ارتفاع برج به.صورت پله.ای به سمت هسته مرکزی عقب.نشینی می.کنند، در نتیجه سطح مقع برج دبی با افزایش ارتفاع کاهش می.یابد. در بالای برج نیز یک منار مخروطی شکل قرار دارد. فرم Y شکل برج دبی باعث می.شود بیشتر واحدهای این برج دیدی به سمت خلیج فارس داشته باشند.
برج دبی با کاربری چند منظوره اداری-تجاری، مسکونی، خدماتی و تفریحی، دارای 162 طبقه است که غیر از 37 طبقه اول برای هتل برج، طبقات 45 تا 108 برای 700 واحد آپارتمان شخصی و طبقه 78 برای یک استخر، بقیه طبقات به شرکت.های تجاری اختصاص داده شده است. لابی برج در طبقه 123 و عرشه دید.بانی در طبقه 124 قرار دارد. تجهیزات مخابراتی نیز در منار مخروطی بالای برج قرار می.گیرد.
دکوراسیون داخلی برج نیز توسط جورجیو آرمانی طراحی شده است.
مشخصات سازه.ای برج دبی
برج دبی شبیه سازه لوله.ای برج سیرز در شیکاگو است، با این وجود این برج یک سازه لوله.ای محسوب نمی.شود. از مهم.ترین مشکلاتی که مهندسان در ساخت برج تجربه کردند، می.توان به طراحی لرزه.ای سازه، نیروی باد حاکم در طراحی سازه.ای، انتقال نیرو و مصالح در ارتفاعات زیاد و طراحی نمای خارجی مقاوم در برابر شرایط آب.وهوایی سخت دبی شامل دمای بالای محیط، طوفان.های شن و تابش فرابنفش خورشید سوزان اشاره کرد. هم.چنین در ساختمان.های بلند، تغییرات فشار و دما با افزایش ارتفاع محسوس است که اثرات آن را باید در طراحی سازه لحاظ کرد.
برج دبی بیش از 500 هزار تن وزن دارد. این ابرسازه بر روی فونداسیون مثلثی شکلی به ضخلمت 3.7 متر قرار گرفته و خود فونداسیون نیز توسط 192 شمع به قطر 1.5 متر و طول 50 متر نگه داشته می.شود. در فونداسیون برج از بتن با چگالی بالا و نفوذپذیری اندک، به همراه حفاطت کاتدیک در زیر آن استفاده شده تا هرگونه اثر مخرب ناشی از حملات شیمیایی آب.های زیرزمینی را به حداقل برساند.
مهندسان، سازه بتنی برج را که به شکل یک Y پهن است، به فرم پله.ای ساخته.اند، در نتیجه برج دارای سطح مقطع متغیری است. این ترفند برای کاهش نیروی باد بر برج استفاده شده و علاوه بر مزایای زیبایی و کارکردی، برای شکل دادن هسته سازه.ای برج نیز به کار رفته است. هر کدام از بال.های برج، بال.های دیگر را توسط هسته مرکزی شش ضلعی برج نگهداری می.کند. هسته مرکزی همچنین مقاومت پیچشی سازه را فراهم می.آورد.
دیوارهای میانی در هر بال از هسته مرکزی تا انتهای بال امتداد می.یابد و به دیوارهای سرچکشی (Hammerhead) ختم می.شوند. این دیوارهای میانی به همراه دیوارهای سرچکشی مشابه جان و بال یک تیر عمل می.کنند و مقاوت سازه را در برابر برش و خمش ناشی از باد تامین می.کند. ستون.های پیرامونی و طبقه همکف برج نیز این سیستم را تکمیل می.کند. نتیجه کار برجی است که در برابر حرکت جانبی و پیچشی، بی.نهایت مقاوم است.
برج دبی در بلندترین نقطه خود در اثر نیروهای جانبی حداکثر 1.2 متر نوسان می.کند. شاید این مقدار زیاد به.نظر برسد، اما اگر ساکنان برج از پنجره به بیرون نگاه نکنند، متوجه این حرکت نخواهند شد.
فعالیت.های کارگاهی
برای ساخت برج دبی از 380 مهندس و تکنیسین ماهر در محل کارگاه و در مجموع، 22 میلیون نفر-ساعت کار استفاده شد. از نکات مهم درباره برج دبی ساخت سازه بتنی آن است. پمپاژ بتن به.صورت عمودی برای ارتفاعات زیاد، بسیار سخت است. رکورد قبلی مربوط به یک واحد صنعتی نیروگاهی در ایتالیا به ارتفاع 532 متر بود که این رکورد با پمپاژ عمودی بتن تا ارتفاع 601 متر در برج دبی شکسته شد. رسیدن بتن به چنین ارتفاعی حدود 30 دقیقه طول می.کشد، بنابراین مهندسان مجبور بودند ترکیب بتن را به گونه.ای تغییر دهند که در این مدت سیال باقی بماند. هم.چنین برای پمپاژ بتن تا این ارتفاع به پمپ.های بسیار قوی احتیاج است، به.طوری.که فشار بتن در طول عملیات پمپاژ به حدود 200 اتمسفر (معادل فشار آب در عمق 2 کیلومتری) رسید.
برای ساخت برج دبی از روش.هایی استفاده شد که اگرچه امتحان شده و در عمل کارایی خود را نشان داده بود، اما به دلیل ارتفاع زیاد مهندسان مجبور بودند گاهی تا مرز ناشناخته.ها پیش بروند. برای آن.که درکی از بزرگی این پروژه بدست آورید، به آمارهای زیر دقت کنید.
ارتفاع بخش بتنی سازه: 574.4 متر
حجم بتن.ریزی فونداسیون: 45هزار مترمکعب
حجم بتن.ریزی کل سازه: 330 هزار مترمکعب
وزن کل آرماتورهای مصرفی : 39هزار تن
رکوردشکنی.های برج دبی
برج دبی که ارتفاع آن در اوایل اجرای پروژه به دلیل رقابت بین سازندگان برج.های بلند دنیا پنهان نگاه داشته شده بود، اکنون بر اساس هر سه معیار اصلی انجمن ساختمان.های بلند و سکونت.گاه.های شهری (CTBUH)، بلندترین ساختمان دنیا به حساب می.آید. این انجمن ساختمان.ها را بر اساس ارتفاع بالاترین نقطه برج، مرتفع.ترین نقطه از نظر معماری، و ارتفاع مرتفع.ترین طبقه مسکونی رتبه.بندی می.کند.

بر اساس اعلام سازندگان، ارتفاع برج دبی 828 متر است که 320 متر بیشتر از ارتفاع نزدیک.ترین ساختمان مسکونی رقیب آن، ساختمان تایپه 101 با 508 متر ارتفاع است. قبل از برج دبی، بلندترین سازه دنیا دکل تلویزیونی KVLY در داکوتای آمریکا با ارتفاع 628.8 متر بود. این برج همچنین رکورد 31 ساله سی.ان تاور کانادا را که با 553 متر ارتفاع، بلندترین سازه خودمتکی(Free-Standing) دنیا بود، شکست.
مهم.ترین رکوردهای برج دبی عبارتند از:
مرتفع.ترین ساختمان دنیا؛ مرتفع.ترین سازه خودمتکی(Free-Standing) دنیا، بیشترین تعداد طبقات را در دنیا، مرتفع.ترین طبقه مسکونی در ساختمان.های روی زمین، مرتفع.ترین عرشه دیدبانی روباز دنیا، سریع.ترین آسانسورهای دنیا با بیشترین مسافت جابه.جایی، مرتفع ترین آسانسور باری دنیا.
بر بالای برج دبی، منار مخروطی شکل تلسکوپی قرار دارد که کامل.کننده معماری برج است و برای ساخت آن، بیش از 4هزار تن فولاد سازه.ای به.کار رفته است. قسمت.های مختلف این مناره با استفاده از یک جک هیدرولیکی و از داخل ساختمان، در محل نهایی خود که بیش از 200 متر ارتفاع داشت، قرار داده شد. این منار مخروطی شکل علاوه بر این.که مقام برج دوبی را به عنوان بلندترین سازه دنیا تضمین می.کند، بخشی از تجهیزات مخابراتی و رادیو تلویزیونی برج را در خود جای داده است.
نمای بیرونی برج 142هزار مترمربع مساحت دارد که از شیشه.های رفلکس، آلومینیوم، پانل.های فولادی ضدزنگ و پره.های لوله.ای عمودی تشکیل شده است. وزن کل آلومینیوم استفاده.شده در نمای برج معادل 5 هواپیمای غول.پیکر ایرباس A380 است. پوشش خارجی برج بر اساس حداکثر دمای هوا در تابستان دبی طراحی شده؛ اما جالب اینجاست که دمای هوا در بلندترین نقطه برج دبی به 6 درجه سانتی.گراد بالای صفر می.رسد که نسبت به دمای پایین برج بسیار سرد است.
ایمنی برج در برابر آتش و سرعت تخلیه برج، از فاکتورهای مهم طراحی برج دبی بوده است. تمام راه.پله.ها با بتن احاطه شده و آسانسور باری و آتش.نشانی برج 5500 کیلوگرم ظرفیت دارد. از آن.جا که منطقاً انتظار نمی.رود مردم 160 طبقه را پیاده طی کنند، هر 25 طبقه، پناهگاه.هایی با سیستم تهویه برای مواقع اضطراری وجود دارد.
سریع.ترین آسانسور جهان با سرعت 18 متر بر ثانیه در برج دبی نصب شده است. پیش از ساخت برج دبی، سریع.ترین آسانسور جهان مربوط به برج تایپه 101 با سرعتی معادل 16.3 متر بر ثانیه بود. برج دبی دارای 52 آسانسور است که به.صورت دو عرشه.ای ساخته شده و هرکدام می.تواند 42 نفر را جابجا کند. همچنین آسانسور باری این برج که تا ارتفاع 504 متری بالا می.رود، مرتفع.ترین آسانسور باری جهان محسوب می.شود.
تاریخ.های مهم در ساخت برج دبی
ژانویه 2004 / دی 1382: آغاز عملیات خاکبرداری
فوریه 2004 / بهمن 1382: آغاز شمع.کوبی فونداسیون
مارس 2005 / فروردین 1384: آغاز ساخت سازه برج
ژوئن 2006 / خرداد 1385: رسیدن برج به طبقه پنجاهم
ژانویه 2007 / دی 1385: رسیدن برج به طبقه صدم
جولای 2007 / تیر 1386: رسیدن برج به طبقه 141، کسب عنوان مرتفع.ترین ساختمان دنیا
سپتامبر 2007 / شهریور 1386: رسیدن برج به طبقه 150، کسب عنوان مرتفع.ترین سازه خودمتکی دنیا
آوریل 2008 / اردیبهشت 1387: رسیدن برج به طبقه 160، بلندترین سازه ساخت دست بشر
ژانویه 2009 / دی 1387: تکمیل منار مخروطی راس برج، رسیدن برج به ارتفاع نهایی
سپتامبر 2009 / شهریور 1388: تکمیل نمای خارجی برج
ژانویه 2010 / دی 1389: افتتاح رسمی برج دبی



















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4024]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن