واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: براي اولين بار در كشور 30 دستگاه خودروي طراحي شده مخصوص حمل پسماندهاي خشك در اصفهان راه اندازي مي شود
اصفهان ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : مدير عامل سازمان بازيافت شهرداري اصفهان گفت : بزودي خودروهاي ويژه حمل پسماند خشك به اصفهان مي آيند.
با ساخت ايستگاه هاي ثابت جمع آوري بازيافت در مناطق چهارده گانه شهرداري و برخي شهرك هاي اقماري اصفهان و همچنين ورود 30 دستگاه خودروي ويژه حمل مواد زايد بازيافتي به ناوگان جمع آوري پسماند شهر تا پايان امسال شاهد تحول چشم گيري در عرصه تفكيك از مبدا و بازيافت مواد زائد شهر اصفهان خواهيم بود.
تيمور باجول مدير عامل سازمان بازيافت و تبديل مواد زائد جامد شهرداري اصفهان تفكيك مواد زائد خانگي يا به عبارتي پسماند خشك را امري كم هزينه اما پرسود دانست و افزود : بازيافت به سه روش مي تواند انجام پذيرد كه كارآمدترين روش آن تفكيك از مبدا به معني جمع آوري و جداسازي مواد قابل بازيافت از زباله خانگي ادارات كارخانجات ... است كه اين امر با آموزش صحيح « فرهنگ بازيافت » و همكاري صميمانه مردم در جهت تفكيك و ريختن اقلام در كيسه هاي جداگانه امكان پذير خواهد بود كه باصرفه ترين روش ها محسوب مي شود.
وي از نصب كيوسك هايي در نقاط مختلف شهر اصفهان براي جمع آوري مواد قابل بازيافت خبر داد و گفت : شهروندان در قبال تحويل مواد قابل بازيافت مواد شوينده دستكش دستمال كاغذي مايع ظرفشويي و... دريافت مي كنند ضمن اينكه كارت اشتراك به آنها تحويل مي شود كه هر سه ماه يكبار براساس قرعه كشي جوايزي به شركت كنندگان اعطا مي شود.
وي از تمايل بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در حوزه بازيافت خبر داد و افزود : در اين مرحله بخش خصوصي با يك ميليارد تومان سرمايه گذاري اقدام به نصب راه اندازي اداره كانكس ها و ايستگاه هاي ثابت بازيافت فوق الذكر نموده است و در مرحله دوم نيز قرار است 50 درصد در طرح ورود خودروهاي ويژه حمل مواد بازيافتي با اين سازمان مشاركت كند.
مدير عامل سازمان بازيافت و تبديل مواد زائد جامد شهرداري اصفهان اعلام كرد در قالب اين طرح از اول آذر ماه سال جاري تعداد 30 دستگاه خودروي مخصوص حمل ضايعات كه براي اولين بار در كشور توسط سازمان بازيافت طراحي و ساخته شده و برروي شاسي ماشينهاي ايسوز و نصب گرديده به عنوان خودرو ويژه حمل مواد بازيافتي به شهر مي آيد كه هر دستگاه آن در هر نوبت سرويس دهي گنجايش حمل يك و نيم تن مواد زائد جامد را داراست .
باجول با تاكيد بر لزوم اجراي اين طرح خاطرنشان ساخت : از آنجا كه تاكنون در كشور خوروهاي بازيافت با طراحي ويژه و خاص خود وجود نداشت از سال 74 تعداد 30 دستگاه نيسان كه فاقد ظرفيت مناسب و شكل ظاهري مطلوب است و ديگر مستهلك شده به اين امر در شهر اصفهان اختصاص داده شده بود كه در نتيجه اين روند تا به امروز تنها 3 درصد از پسماند خشك و بازيافتي شهر در مبدا تفكيك و جمع آوري مي شد كه اين رقم بسيار كمي است و لذا اين مهم مكانيسم خاصي را مي طلبيد كه براي اولين بار در كشور در اصفهان انجام شده است و به زودي به بهره برداري مي رسد.
وي افزود : هزينه ورود 30 دستگاه خودرو ويژه حمل پسماند خشك نيز بالغ بر يك ميليارد تومان مي باشد كه 50 درصد آن از سوي بخش خصوصي و پنجاه درصد مابقي توسط اين سازمان تامين مي گردد.
وي گفت : پيش بيني مي گردد با آمدن اين خودروها به شهر و رونق فعاليت ايستگاه هاي ثابت بازيافت در مناطق و همچنين سياست هاي تشويقي در سال جاري شاهد تحول در بخش بازيافت مواد زائد باشيم .
مدير عامل سازمان بازيافت و تبديل مواد زائد جامد شهرداري اصفهان در ادامه گفت : در آناليز زباله شهر اصفهان روزانه در حدود 800 تن پسماند تر جمع آوري مي شود كه بيش از 20 درصد مواد تشكيل دهنده قابل بازيافت مي باشند كه با بازگشت مجدد به چرخه مصرف منبع درآمد قابل توجهي خواهند بود.
وي افزود : به طور مثال هر كيلوگرم پسماند خشك درحال حاضر در حدود 130 تا 150 تومان خريد و فروش مي شود كه اگر با روش ها و برنامه ريزي هاي صورت گرفته بتوانيم روزانه 150 الي 200 تن مواد بازيافتي را در مبدا از زباله تفكيك كنيم درآمد بسيار هنگفتي از اين سرمايه نصيب سازمان بازيافت مي شود.
وي اظهار داشت : علاوه بر اين درآمد با كاهش هزينه جمع آوري پردازش و حمل و نقل پسماندتر شهرداري مي تواند در سال حدود 3 ميليارد تومان صرفه جويي در هزينه داشته باشد.
وي افزود : از سوي ديگر هر تن زباله تر اگر قرار باشد دفن شود به چيزي در حدود 1 2 متر مكعب فضا نياز است كه با توجه به كمبود زمين و مسائل زيست محيطي مي طلبد كه برنامه ريزي بيشتر و مطلوب تري را در اين بخش انجام دهيم تا بتوانيم از اين سرمايه بيشترين بهره برداري را داشته باشيم .
باجول ابراز اميدواري كرد با سرمايه گذاري بخش خصوصي مشاركت و همكاري دلسوزانه شهروندان در سال 90 هيچ گونه پسماند خشكي در اصفهان دفن نشود و ميزان تفكيك از مبدا به بيشترين اندازه ممكن برسد.
در آينده نزديك خبر داد و گفت : در قانون مديريت پسماند GPS GIS وي از تجهيز ناوگان حمل و نقل زباله و بازيافت شهري به سيستم هاي برروي خودروهاي حمل زباله و پسماند GPS به منظور نقشه بندي سطح شهر مورد تاكيد قرار گرفته است كه همراه با نصب GIS بهره گيري از سيستم خشك كنترل ماشين آلات اعلام زمان دقيق مراجعه و اطلاع رساني به مردم در راستاي دستيابي به شهرداري الكترونيك محقق خواهد شد و از اين نظام سنتي نجات خواهد يافت .
مدير عامل سازمان بازيافت و تبديل مواد زائد جامد شهرداري اصفهان ادامه داد : خودروهاي ويژه حمل مواد بازيافتي كه از اول آذر ماه وارد ناوگان مجهز خواهند بود . ضمن آن كه سيستم هاي اينترنتي سازمان درحال حاضر نيز فعال است و شهروندان مناطق چهارده گانه شهر GPS مي شود به سيستم اصفهان مي توانند از زمان مراجعه خودروهاي بازيافت به محله خود را آگاه شوند.
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]