تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846170737




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اختصاصي ايرنا / صادرات غيرنفتي ايران به افغانستان به بيش از يك ميليارد دلار مي رسد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا / صادرات غيرنفتي ايران به افغانستان به بيش از يك ميليارد دلار مي رسد
ارزش واقعي صادرات غيرنفتي ايران به افغانستان (به صورت مستقيم )بيش از دو برابر رقم هاي موجود است و اين ميزان در سال جاري به فراتر از يك ميليارد دلار خواهد رسيد.


اين سخنان بخشي از اظهارات "عبدالهادي فرهنگ "‌‌رييس اتحاديه تجار و سرمايه گذاران افغانستان است ،وي معتقد است ‌:‌ ‌آمارهاي رسمي ميزان صادرات ايران به افغانستان به دليل كم اظهاري تجار براي كاهش پرداخت عوارض واقعي اعلام نمي شود و بر همين اساس نبايد مبناي اعلام گزارش ها قرار گيرد .
وي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود:‌ در حالي كه روز به روز بر ميزان صادرات ايران به افغانستان افزوده مي شود، برخي آمارهاي رسمي از صادرات غيرنفتي 500 ميليون دلاري ايران به افغانستان در سال جاري حكايت دارد .
اين تاجر افعاني مي گويد: ايران يكي از بزرگترين شركاي تجاري افغانستان محسوب مي شود و مناسبات تجاري دو كشور از بسياري كشورهاي هميسايه بيشتر است .

** ترانزيت كالاي افغان
اين فعال اقتصادي افغانستان مي گويد: در صورتي كه جمهوري اسلامي ايران بتواند از طريق بندر چابهار و بندرعباس به تجار افغاني خدمات ارايه دهد ،به نحوي كه آنها قادر باشند كالاي وارداتي خود از دبي را از طريق ايران ارسال كنند ، بر ميزان ارزآوري ايران در زمينه ترانزيت افزوده مي شود .
وي تاكيد كرد، دليل برخورد بسيار مناسب تر سيستم گمركي ايران نسبت به پاكستاني ها ، به طور قطع توجه تجار افغاني به انتقال كالاهايشان از اين طريق معطوف خواهد شود .
فرهنگ در عين حال تصريح كرد :‌ناامني موجود در مرزهاي افغانستان و پاكستان (نآرامي هاي ايالت سرحد و كراچي) عامل ديگري است كه مي تواند موجب موفقيت ايران براي ترانزيت كالاها براي افغاني ها مي شود .

**ترانزيت سنتي
رييس اتحاديه تجار و سرمايه گذاران افغانستان ، انتقال بار و كالاهاي تجار افغاني از دبي از طريق كراچي را حركتي سنتي مي داند و تصريح مي كند :ايران مي تواند ‌با اندكي تبليغات و در نظر گرفتن وضعيت كنوني تجارت اين فعاليت را به بندر عباس منتقل كرده و كالاهاي افغاني از دبي مستقيم به بندر عباس وارد شود و از آنجا به افغانستان ارسال گردد .
وي با بيان اينكه انتقال بار تجار افغاني از طريق بندر كراچي بسيار طولاني تر از مسير ايران است ، گفت :اين نوع جابه جايي بار ، زنجيره اي از عادت و وابستگي بي مورد تجار افغاني به كراچي است كه به راحتي مي توان آن را تغيير داد .
فرهنگ درعين حال تاكيد كرد :ارايه برخي تسهيلات مثل صدور سريع رواديد از سوي طرف پاكستاني باعث مي شود تا تجار افغاني دوري راه را ناديده بگيرند و مسئولان ايراني بايد به اين امر توجه كنند.

‌ ** سرمايه گذاري 300 ميليون دلاري
رييس اتحاديه تجار و سرمايه گذاران افغانستان سپس مشاركت فعال سرمايه گذاران ايراني در انجام پروژه هاي خدمات فني و مهندسي در بخش هاي مختلف آب و فاضلاب ، برق ،‌ساختمان ، انر‍ژي را در اين كشور ،مورد توجه قرار داد .
وي گفت : سرمايه گذاران ايراني در چهار پروژه انتقال برق و نصب دكل هاي برق در سال جاري بيش از 150ميليون دلار سرمايه گذاري در افغانستان انجام داده اند .
فرهنگ ياد آورشد: ارزش سرمايه گذاري ها در بخش خدمات فني و مهندسي افزون بر 100ميليون دلار مي باشد .‌
به گفته وي ، شركت هاي ايراني علاوه بر مشاركت در پروژه هاي سراسري برق در افغانستان ، در پروژه هاي آبرساني در اين كشور مشاركت دارند .
فرهنگ سپس مشاركت بيشتر سرمايه‌ گذاران ايراني در اجراي پروژه‌هاي زيربنايي اين كشور را خواستار شد و افزود:‌ درحال حاضر سرمايه ‌گذاران ايراني در بخش‌هاي مختلف بازسازي افغانستان از جمله انجام پروژه‌هاي مختلف ساختماني، برقرساني، طراحي، ساخت و نظارت بر شهرك‌هاي بزرگ و ...، مشاركت دارند.

**طولاني شدن مراحل صدور ويزا
فرهنگ در ادامه گفت وگو خود با خبرنگار اقتصادي ايرنا اظهار داشت :‌با وجودي كه مسئولان ايراني در برخورد با تجار افغاني بسيار شايسته عمل مي كنند ، اما طولاني شدن مراحل صدور ويزا از 10 روز تا دو هفته ، به كندي فعاليت ها منجر مي شود .

**فعاليت اندك بندري
وي همچنين افزود: ‌در حال حاضر بسياري از كالاهاي افغاني از طريق بنادر كشورهاي ازبكستان ، تركمنستان ، تاجيكستان و كويته پاكستان ترانزيت مي شود ،درحالي كه فعاليت بندري با ايران بسيار اندك است و تنها از طريق " دو غارون " و "‌ميلك "انجام مي شود .

**ضرورت تبليغات رايزنان بازرگاني ايران در كشورهاي مختلف
فرهنگ همچنين گفت :در صورتي كه رايزنان بازرگاني ايران در ديگر كشورها نسبت به خدمات جمهوري اسلامي ايران در بخش بار و ترانزيت تبليغات كافي كنند و اطلاع رساني مناسب را انجام دهند ، اين امر به توسعه مناسبات با ايران منجر مي شود .
اين فعال بخش تجاري افغانستان تاكيد كرد ‌:‌اگر تبليغات به نحوي شايسته صورت گيرد ، ايران به راحتي و بدون صرف هزينه مي تواند ترانزيت كالاهاي افغاني را از آن خود كند .
به گفته وي ، مشاركت سازمان هاي ذيربط ايراني در بخش تجارت با هدف مديريت تبليغات ، موجب آشنايي بيشتر تجار ساير كشورها با خدمات ترانزيتي ايران مي شود.

** مردم افغانستان طرفدار كالاهاي ساخت ايران هستند
فرهنگ با بيان اينكه مشتركات تاريخي و فرهنگي مهمترين عامل موفقيت اقتصادي ايران در افغانستان شده است ،‌افزود:‌مردم اين كشور با استقبال خود از كالاهاي ساخت ايران بارها نشان دادند كه كالاهاي ايراني را به ديگر كشورها ، ترجيح مي دهند .
به گفته وي ،در حال حاضر انواع مواد غذايي ، شوينده ها و پاك كننده ها ،‌البسه ،برخي فرآورده هاي نفتي (قير )‌،‌انواع ميلگرد ، آهن و ... از ايران به افغانستان صادر مي شود .

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا ،‌‌گروه شوينده ها شامل پودر لباسشويي، مايع ظرفشويي، شامپو و صابون،‌ گروه مواد غذايي شامل انواع نوشابه، كنسرو، ماكاروني، انواع ترشي و مربا و ‌گروه مصالح ساختماني شامل انواع كاشي و سراميك، سيمان ، كالاهاي ايراني داراي مزيت در افغانستان هستند .
همچنين شيرآلات و سرويس هاي بهداشتي، لوله پليكا و سينك ظرفشويي ،‌ گروه دارويي شامل انواع قرص و كپسول و شربت ،‌گروه پلاستيك شامل انواع ظروف ملامين و پلاستيكي ،‌ انواع سوخت و انواع موكت و فرش ماشيني ديگر كالاهاي داراي مزيت در اين كشور محسوب مي شوند .

** محدوديت هاي صادرات به افغانستان
بر اساس اطلاعات منتشره بر روي سايت رايزني بازرگاني ايران در افغانستان ، مشكلات و محدوديت هاي صادرات و سرمايه گذاري ايران در افغانستان ‌‌كمبود راه هاي مواصلاتي،‌ ورود كالاهاي قاچاق و چندگانه بودن كانال هاي ورود ،فقدان ضمانت نامه هاي تجاري و‌ عدم تردد كاميون هاي دو كشور در كشور مقابل مي باشد .
همچنين كمبود زيرساخت هاي مناسب مانند آب و برق ،زمين ،‌كمبود امنيت و عدم حضور شركت هاي سرمايه گذاري بزرگ ، شرايط سخت براي استفاده از تسهيلات صندوق ضمانت صادارت ، نگاه كوتاه مدت سرمايه گذاران در اين بازار كم تحرك از ديگر عوامل محدود كننده در صادرات به افغانستان محسوب مي شوند .

**همايش تجار ايراني و افغاني
فرهنگ در ادامه گفت و گو خود با خبرنگار اقتصادي ايرنا از برگزاري همايش تجاري با مشاركت بازرگانان ايراني - افغاني در دي ماه آينده در تهران ، خبر داد .
وي افزود:‌ در اين همايش افزون بر 300 بازرگان از دو كشور راه هاي توسعه مناسبات تجاري و رفع مشكلات فراروي را مورد بررسي قرار مي دهند .
اقتصام ** 1601** 1557
 جمعه 17 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن