واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد دانشگاه صدا و سيما خواستار شد: راهاندازي اينترنت ملي براي ساماندهي اطلاعات داخلي
خبرگزاري فارس: استاد دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه صدا و سيما طرح اينترنت ملي را براي ساماندهي اطلاعات داخلي بسيار مفيد دانست.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان به نقل از دانشگاه ملاير، حميد ضياييپرور در همايش ملي ناتوي فرهنگي «2» در تالار حافظ دانشگاه ملاير، استفاده از فضاي مجازي براي تغيير حكومتها در قرن 21 را سياست عمده آمريكا در اين خصوص بر شمرد و افزود: جاسوسي اينترنتي، تشكيل اجتماعات مجازي، نافرماني مدني، دمكراسي ديجيتالي، افكارسازي از طريق اينترنت و تكنولوژيهاي پايه مانند ايميل، وب سايت، وبلاگ، فروم، چت روم و... هر كدام كاركردهاي ويژهاي براي جنگهاي اينترنتي، براندازي نرم و چالشهاي سياسي دارند.
وي با بيان اينكه محيط چت روم با امكان انتقال صوت و تصوير و متن، ظرفيت لازم را براي يك جاسوس اينترنتي دارد و كنترل و رديابي آن نيز مشكل است، اضافه كرد: همچنين يك متخصص جنگ رواني ميتواند در تالارهاي گفتگو يا وب سايتهاي اشتراكي، موضوعي را طرح كرده بازخوردهاي آن را بررسي نمايد.
استاد علوم ارتباطات دانشكده صدا و سيما مشكل اساسي آمريكا در برخورد با ايران را نداشتن اطلاعات نسبت به مردم و افكار عمومي كشور دانست و گفت: تكنولوژيهاي بنيانگذاري شده از طريق اينترنت بيشترين اطلاعات را از ايران و كشورهاي مختلف در اختيار آمريكا قرار ميدهد، به عنوان مثال نتايج آماري جمعآوري شده از طريق موتورهاي جستجوگر و يا جمعآوري روزانه 70 هزار فيلم توسط مردم دنيا در سايت يوتيوب از آن جمله است.
ضياييپرور با اشاره به آنكه متأسفانه اكثر سايتهاي ايراني در سرورهاي آمريكايي نگهداري ميشود، تصريح كرد: به عنوان مثال سايت مناقصات دولتي كشورمان در هاستينگهاي آمريكايي قرار دارد و اين در واقع تقديم اطلاعات ذيقيمت به آمريكاييها است.
وي افزود: هماكنون در حدود 2 ميليون كاربر ايميلهاي دستهجمعي (Mail Group) در ايران وجود دارد كه به راحتي ميتوانند ميتوانند افكارسازي كنند و زمينه انتشار شايعه و خبرهاي تحريف شده را بدون دروازه كنترلي ايجاد كنند.
اين استاد دانشگاه در ادامه به برخي اظهارات و نوشتههاي تعدادي از شخصيتها و گروههاي دستاندركار سياست خارجي آمريكا در خصوص مقابله با ايران اشاره كرد و گفت: آنها بر بيفايده بودن جنگ سخت تأكيد كرده و خواستار اتحاد يك نوع ديپلماسي رسانهاي يا پيگيري پروژه «براندازي از درون» با سه محور دكترين مهار، نبرد رسانهاي و نافرماني مدني براي تغيير حكومت در ايران شدهاند.
وي رتبه ايران در خصوص تعداد وبلاگهاي شخصي در جهان را دهم عنوان كرد و افزود: وبلاگنويسي تأثيرات سياسي، اجتماعي و امنيتي گستردهاي ميتواند در ايران داشته باشد و اين نكته حائز اهميت است كه وبلاگها از رسانههاي مورد توجه سازمانهاي جاسوسي از جمله سيا هستند.
ضياييپرور با اشاره به امكانات و چالشهاي سيستم Google Earth اشاره و تصريح كرد: بيشترين استفاده از عكسهاي موجود در اين سرويس را بخشهاي اطلاعاتي و امنيتي آمريكا انجام ميدهند.
استاد دانشكده علوم ارتباطات تأكيد كرد: زيرساختهاي سيستم اينترنت و امكانات مربوط به آن به نحوي طراحي شده است كه رگ حياتي اين تكنولوژي در اختيار آمريكاييها است.
وي طرح اينترنت ملي را براي ساماندهي اطلاعات داخلي بسيار مفيد دانست و گفت: البته به لحاظ فني خيلي روي آن بحث است و به هزينه بالايي نياز دارد، اما فعاليتهاي خوبي در زمينه انجام شده است.
وي در ادامه به كاركردهاي مختلف استراق سمع، تحليل اطلاعات و... از سوي شبكه جاسوسي اشلون كه كشورهاي آمريكا، انگليس، كانادا، استراليا و نيوزلند عضو اين شبكه عظيم جاسوسي الكترونيكي هستند، اشاره كرد و افزود: تمام فرآيندهاي اينترنتي، تماسهاي تلفني، بيسيمها، برنامههاي راديويي و تلويزيوني در اين شبكه بايگاني ميشود.
انتهاي پيام/ش20
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]