تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن نیک را از هر کسی ، هر چند به آن عمل نکند ، فرا گیرید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815417432




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عاشق شدن در سه مرحله


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: عاشق شدن در سه مرحله نگارش یافته توسط Rad باز می لرزد دلم، دستم
مترجم: هلیا خرم
عشق از کجا آغاز می شود؟ وقتی انسان علاقه مند می شود اتفاقاتی در مغزش رخ می دهد که شباهت هایی با بیماری روانی دارد. وقتی انسان مجذوب فردی می شود شاید به این دلیل باشد که به طور ناخودآگاه او را دوست دارد. گاهی اوقات انسان، عاشق ظاهر و بوی فردی می شود زیرا شباهت زیادی به والدینش دارد و علم به ما در شناخت تداوم یک رابطه کمک می کند.
گونه های سرخ، افزایش ضربان قلب ودستان سرد و مرطوب، برخی از علائم ظاهری و خارجی یک فرد عاشق است، اما در درون بدن فرد عاشق نیز علائم شیمیایی وجود دارد که حاکی از عشق است.
«هلمن فیشر» استاد دانشگاه «نیوجرسی» معتقد است عاشق شدن در 3 مرحله رخ می دهد و در هر مرحله یکسری فرآیندهای شیمیایی خاص صورت می گیرد.
مرحله اول: تمایل توسط هورمون های استروژن و تستسترون هدایت می شود. تستسترون تنها در مردان وجود ندارد بلکه در زنان نیز نقش مهمی ایفا می کند.
مرحله دوم: جذابیت است. در این مرحله عشق واقعا صورت می گیرد و وقتی افراد عاشق می شوند به هیچ چیز دیگری نمی توانند فکر کنند و حتی ممکن است اشتهای خود را از دست بدهند، دچار کم خوابی شوند و ترجیح بدهند ساعتها در گوشه ای ساکت بنشینند و به رویاهای خود فکر کنند، در این مرحله گروهی از انتقال دهنده های عصبی به نام «مونومانیز» ایفای نقش می کنند. مونومانیزها عبارتند از:
1 ) دوپامین که توسط نیکوتین نیز فعال می شوند.
2 ) نورپین افرین که به آن «آدرنالین» هم می گویند و باعث افزایش ضربان قلب و حلاوت احساس نیز می شود.
3 ) سروتونین یکی از مواد شیمیایی و فرآیندهای شیمیایی مهم عشق است که حتی گاهی اوقات باعث جنون و بی عقلی موقت می شود.
مرحله سوم: دلبستگی، این مرحله درست پس از مرحله جذابیت رخ می دهد، زیرا اگر یک رابطه ادامه پیدا کند، زوج نمی توانند برای همیشه در مرحله جذابیت باقی بمانند و علاقه بیش از هر مرحله دیگری ادامه پیدا می کند تا جایی که زوج تا به دنیا آمدن فرزند در کنار هم باقی می مانند. نکته حائز اهمیت در این مرحله که نقش مهمی در علاقه و دلبستگی اجتماعی ایفا می کند، آزاد شدن 2 هورمون توسط سیستم عصبی است.
1 ) اکسی توسین که توسط غده هیپوتالاموس هنگام تولد نوزاد ترشح می شود و به جمع شدن شیر در سینه مادر کمک می کند و این هورمون باعث ایجاد یک رابطه قوی و عاطفه شدید بین مادر و فرزند می شود.
مطالعات نشان می دهد، هرچه زوجین وابستگی بیشتری به یکدیگر داشته باشند، احساس قوی و عمیق تری بین آنها ایجاد می شود.
2 ) وشوپرسین، این هورمون نیز نقش مهمی در کنترل کار کلیه ها و تداوم یک رابطه بلندمدت ایفا می کند، این ماده شیمیایی طی فرآیندی باعث طولانی شدن عشق و رابطه زوجین می شود.

چه چیزی باعث علاقه مند شدن می شود؟
ظاهر می تواند یکی از فاکتورهای علاقه مندی باشد، کارشناسان بر این باورند که گاهی ذهن ناخودآگاه دنبال خصوصیاتی می شود که شاید ما از آن بی اطلاع باشیم، اصولا مردان به طور ناخودآگاه دنبال زنانی هستند که چهره متناسبی دارند و زن ها به دنبال مردانی هستند که توانایی حمایت و تامین امرار معاش را داشته باشند، گاهی اوقات نیز افراد دنبال آدم هایی شبیه والدین خود می گردند. یک دختر، همسری با خصوصیات و رفتارهای پدر را به عنوان شوهر دوست دارد و یک پسر نیز همسر خود را در قالب مادرش تصور می کند. متخصصان بر این باورند که برخی خصوصیات ژنتیکی و حتی تداوم ازدواج ها نیز گاهی ژنتیک است. هیچ کس نمی داند یک رابطه تاکی ادامه دارد، اما بررسی ها نشان می دهد چنانچه در خانواده خواهری مطلقه بود، برادر نیز تمایل به این امر پیدا خواهد کرد و این امر می تواند ژنتیکی باشد.

چه اتفاقی می افتد که فرد عاشق می شود؟
«چرا عاشق یک نفر می شویم و او با بقیه چه تفاوت هایی دارد؟»
انسان ها در ضمیر ناخودآگاه خود دنبال فردی می گردند تا توسط او تجربیات خود را کامل کنند. گاهی اوقات با فردی که کاملا شبیه خود ماست می توانیم تجربیات خود را کامل کنیم و گاهی نیز دنبال کسی می گردیم تا بتوانیم از او چیزهایی یاد بگیریم و روحیات و خلقیاتش کاملا با ما تفاوت داشته باشد که این رابطه به چند صورت مختلف شکل می گیرد:
1 ) رابطه والدین و فرزند
در این نوع رابطه زوجین رابطه خود را براساس استقلال و امنیت تنظیم می کنند، به گونه ای که یک طرف همانند یک بچه عمل می کند، وابسته و نیازمند است و به حمایت طرف مقابل احتیاج دارد و برای از دست ندادن این حامی عقاید و افکار خود را مخفی می کند و طرف مقابل نیز همانند یکی از والدین وظیفه مراقبت و نگهداری از او را بر عهده می گیرد.
2 ) برده و برده دار
این قبیل زوج ها بر سر مسئله ریاست در خانه و کنترل اوضاع با هم دچار مشکل هستند. یکی از طرفین در اثر احساس عدم امنیت به طرف مقابل وابسته می شود و رابطه رئیس و کارمندی در منزل ایجاد می شود.
3 ) خواهان و خوانده
در این نوع رابطه هر دو طرف از برقراری صمیمیت زیاد اجتناب می کنند، اما تفاهم خوبی با یکدیگر برقرار می کنند و همیشه یکی از طرفین غرغر بیشتری می کند و تقاضای بیشتری دارد و دیگری صمیمیت بیشتری احساس می کند.
4 ) بت و پرستنده
وقتی یکی از طرفین دیگری را به عنوان تنها تکیه گاه خود قرار می دهد، نوعی رابطه ایجاد می شود که طرفین ناخودآگاه نقش بت و پرستنده را ایفا می کنند. تمامی این رفتارهای بیولوژیکی را افراد برای حفاظت از خود و راحتی شان انجام می دهند.
گاهی اوقات زوجین در یکی از این حالت ها قرار می گیرند، بدون این که خود متوجه باشند. مشکلات زمانی آغاز می شود که یکی از طرفین احساس کند دیگر قادر نیست به راحتی با طرف مقابل ارتباط برقرار کرده یا احساساتش را به راحتی بیان کند.

آیا زوجین خواسته های یکسانی دارند؟
معمولا داشتن عقاید و خواسته های یکسان نخستین عامل ایجاد جذابیت است، به همین دلیل است که برخی افراد، کسی را درست مثل خود انتخاب می کنند و هرچه یک رابطه فراتر می رود، این امکان برای طرفین فراهم می شود تا متوجه شوند که آیا با هم همدرد هستند؟ احساسات یکسانی دارند یا در انتخاب دارای اشتراک نظرند؟
وقتی ما با طرف مقابل خود در مورد آرزوها و آرمان های خود صحبت می کنیم، یعنی این که خواسته های قلبی خود را به زبان می آوریم. اگر تاییدی شنیدیم یا خواسته های ما با خواسته های طرف مقابل تطابق داشت رابطه شیرینی خاصی پیدا می کند. هدف ها مشخص و مسیر معین می شود. البته لازم به ذکر است، هرچه سن انسان بالاتر می رود، عاقل تر می شود و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند، بنابراین آرزوها و خواسته هایش نیز تغییر می کند. گاهی اوقات این تغییرات باعث می شود تا احساس کنیم نقاط مشترک کمتری با طرف مقابل خود داریم و آن طور که تاکنون فکر می کردیم او را نشناخته ایم اما این دلیل نمی شود تا نتوانید آینده بهتری را در کنار او داشته باشید، چیزی که در این زمان باید به آن توجه داشت صحبت کردن در مورد آمال، آرزوها و عقاید شخصی با طرف مقابل است زیرا وقتی زوجین در مورد نیازها و علایقشان با هم صحبت می کنند، متوجه می شوند که هرکدام از زندگی چه می خواهند. به تداوم رابطه نیندیشید، به تداوم عشق بیندیشید، عشق همانند معجزه ای تمامی مشکلات را حل خواهد کرد. عاشق بمانید و عاشقانه زندگی کنید.
منبع: ریجرزدایجست
روزنامه تهران امروز88.3.6






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن