واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سهام 3 شركت بيمهاي سال آينده در بورس
رئيسكل بيمه مركزي در حالي از واگذاري سه شركت بيمه آسيا، البرز و دانا تا پايان سال جاري خبر داده بود كه به گفته رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار اين سه شركت بيمهاي از سال آينده به تدريج وارد بورس خواهند شد.
به گزارش فارس، محمد جواد فرشباف رئيسكل بيمه مركزي در كنفرانس فضاي كسب و كار صنعت بيمه كشور از واگذاري سه شركت بيمه آسيا، البرز و دانا تا پايان سال جاري سخن گفته بود اما به گفته رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار اين اقدام در سال آينده اجرا خواهد شد.
به گزارش سنا، علي صالحآبادي اظهار داشت: هم اكنون كارگروههايي در وزارت امور اقتصادي و دارايي با مديريت معاونت بانك و بيمه اين وزارتخانه تشكيل شده است تا شرايط لازم براي عرضه بيمهها در بورس فراهم شود. وي افزود: چهار كار گروه چالشهاي خصوصيسازي شركتهاي بيمه با مديريت بيمه مركزي، بررسي تدوين قوانين و مقررات با مديريت بيمه آسيا، مسائل مالي و شفافسازي صورتهاي مالي با مديريت بيمه البرز و ساختار سازماني نيروي انساني و نمايندگيها با مديريت بيمه دانا در وزارت امور اقتصادي و دارايي تشكيل شده است.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بيمهها بر اساس سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي مشمول واگذاري از طريق بورس هستند كه به غير از بيمه ايران ساير آنها به عموم مردم واگذار خواهند شد.
وي واگذاري سهام بيمهها به بخش خصوصي، كاهش حجم فعاليتها و تصديگري دولت، ايجاد فضاي رقابتي درحوزه صنعت بيمه، افزايش كارآيي و شفافيت اطلاعات شركتهاي بيمهاي را از مهمترين مزيتهاي حضور بيمهها در بورس اوراق بهادار اعلام كرد.
صالحآبادي خاطر نشان كرد: بيمهها پس از ورود به بورس ملزم خواهند بود كه در دورههاي زماني مشخص، اطلاعات خود را براي سهامداران منتشر كنند كه قطعاً پاسخگويي اين امر، تأثير مهمي در عملكرد مثبت بيمهها خواهد داشت. وي ادامه داد: از سوي ديگر بخشي از سهام بيمهها در عرضه اوليه به كارمندان آنها واگذار ميشود كه اين موضوع ميتواند منجر به رضايت شغلي و افزايش كارايي اين شركتها شود.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه اهميت بيمه بر هيچكس پوشيده نيست، گفت: فعاليتهاي بيمهاي به طور كلي ايجاد اطيمنان در اقتصاد كشور ميكند به طوري كه هر حركتي بدون وجود بيمه با مخاطرات خاصي روبرو است. وي اضافه كرد: بيمه باعث ميشود تا افراد با قدمهاي استوار حركت اقتصادي خود را در كشور انجام دهند.
صالحآبادي گفت: بيمهها در تمام دنيا در بازارهاي مالي سرمايهگذاري ميكنند تا از عوايد سرمايهگذاريهاي خود منابع مالي لازم را تأمين كنند. در ايران نيز بيمهها از طريق شركتهاي سرمايهگذاري حضور فعالي در بازار سرمايه دارند. وي با بيان اينكه معمولا بيمهها و بانكها در مراحل پاياني واگذاريها قرار دارند، افزود: بانكها و بيمهها علاوه بر اينكه با راهاندازي شركتهاي سرمايهگذاري به بخش خصوصي كمك ميكنند، پيچيدگيهاي خاصي بر خلاف شركتهاي توليدي براي ورود به بازار سرمايه دارند.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: فرآيند واگذاري مخابرات نيز كه يك شركت خدماتي است، بيش از يك سال به طول انجاميد تا وضعيت پروانه آن مشخص شود. در اين مدت دولت پروانه مخابرات را صادر كرد تا اين شركت بر اساس آن در بازار سرمايه فعاليت كند.
وي با تأكيد بر اين نكته كه بيمهها براي ورود به بورس بايد الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار را رعايت كنند، افزود: اصلاح ساختار و اساسنامه، تبديل شدن به شركت سهامي عام و شفافيت اطلاعات و صورتهاي مالي را از مهمترين الزامات اين سازمان براي ورود شركتها به بورس اعلام كرد.
صالحآبادي يكي از موضوعات مهم در واگذاري شركتهاي دولتي را تأكيد بر ايجاد شفافيت اطلاعات و صورتهاي مالي آنها ذكر كرد و گفت: وضعيت وظايف حاكميتي، روابط شركت با دولت و املاك و مستغلات آنها بايد پيش از واگذاري روش شود تا شرايط براي واگذاري شركتها فراهم شود. وي خاطر نشان كرد: فراهم كردن زيرساختهاي گزارشگري مطابق با استانداردهاي افشاي اطلاعات، تعيين سهم بهينه دولت و بخش خصوصي و رعايت استاندارد شماره 28 را از موضوعات مهم قبل از واگذاري بيمهها اعلام كرد.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد تعيين سهم بهينه دولت و بخش خصوصي گفت: 20 درصد سهام بيمهها طبق ضوابط در اختيار دولت باقي خواهد ماند و 80 درصد سهام آنها به مردم واگذار خواهد شد كه بايد اين سهم به طور بهينهاي تعيين شود.
وي در مورد استاندارد شماره 28 افزود: سازمان حسابرسي سال گذشته اين استاندارد را به بيمهها ابلاغ كرد تا نحوه شناسايي سود خود را نسبت به گذشته تغيير دهند.
صالحآبادي با بيان اينكه استاندارد شماره 28 از امسال براي بيمهها اجرايي شده است، اظهار داشت: بيمهها بايد براساس اين استاندارد صورتهاي مالي و پيشبينيهاي سال آينده خود را انجام دهند تا مقدمات ورود بيمهها در بورس فراهم شود.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد تا با ورود شركتهاي بيمهها به بازار سرمايه، سهم بخش خصوصي در صنعت بيمه كشور نيز افزايش يابد. به گفته وي در حال حاضر انتشار اوراق مشاركت رهني در بازار مشكلي نداشته و كليه اقدامات آن صورت گرفته است ولي تقاضا كننده براي انتشار اين اوراق وجود نداشته و تاكنون درخواستي ارايه نشده است.
دكترعلي صالح آبادي در مورد آخرين وضعيت انتشار اوراق مشاركت رهني در بازار بورس گفت: در حال حاضر انتشار اين اوراق در بازار مشكلي ندارد اما بايد مقررات تكميلي و نظارتي در اين خصوص وجود داشته و كيفيت مطالبات بالا باشد. از سوي ديگر بايد مشخص شود كه چه نوع وامهايي ميتواند به اوراق تبديل شود بنابراين دولت بايد اصلاحات را در اين خصوص انجام دهد.
صالحآبادي عنوان كرد: اگر لايحه مالياتي پيشنهادي سازمان بورس در دولت تصويب شود قطعا ابزارهاي مالي مختلف ايجاد ميشود.
توصيه به سهامداران
رئيس سازمان خصوصي سازي با اشاره به انتشار برخي اطلاعات در مورد سود شركت مخابرات و انتقاد از ارايه اطلاعات ناقص به سهامداران توصيه كرد كه مراقب اطلاعات منتشر شده باشند زيرا دستهايي پشت پرده وجود دارد كه ميخواهند سهام را به قيمت ارزان از دست مردم خارج كنند.
دكتر غلامرضا حيدري كرد زنگنه در گفتوگو با ايسنا، با انتقاد از انتشار ناقص اطلاعات شركتها گفت: دستهايي در كار است كه قصد دارند روي سر سهام زده تا افراد سهام خود را ارزان بفروشند.
وي توضيح داد: اخيراً اطلاعاتي از سهام مخابرات منتشر شده است كه اطلاعات درستي نيست و رقم سود شركت را 16 ريال اعلام كرده است در حالي كه رقم سود مخابرات بالاتر از اين ميزان بوده و حتي شركت مخابرات سودي را كه در بودجه شركت بيان شده و 17 ريال است را تحقق ميبخشد.
وي اضافه كرد: بنابراين، اين عده بخش زيان شركت را گرفته و آن را منتشر ميكنند در حالي كه بخش تلفن همراه در 6 ماهه امسال500 ميليارد تومان سود كرده است را اعلام نميكنند در نتيجه اطلاعات شركت ناقص پخش شده و خريداران را تحريك ميكند.
رئيس سازمان خصوصيسازي با بيان اينكه در حال حاضر مشاهده ميشود كه اطلاعات ناقص به منظور كاهش ارزي سهام و بيرون آوردن سهام از دست مردم منتشر ميشود توصيه كرد كه سهامداران و مردم مواظب باشند اطلاعات دقيق شركتها را دريافت كنند.
فرآيند پذيرش شركتها
مديرعامل شركت فرابورس نيز گفت: در تدوين برخي از آييننامهها و دستورالعملهاي موردنياز شركت فرابورس از آييننامههاي شركت بورس استفاده ميشود و مقدمات پذيرش شركتها بعد از تدوين آييننامهها آغاز خواهد شد.
مصطفي اميد قائمي، در رابطه با وضعيت تهيه و تدوين آييننامهها و دستورالعملهاي موردنياز اظهار داشت: براي آغاز به كار شركت بورس بايد آييننامهها و دستورالعملهايي مانند پذيرش، معاملات، افشاي اطلاعات، كارگزاران، نظارت بركارگزاران تهيه و همچنين از سيستم معاملات استفاده شود.
وي ادامه داد: در تهيه و تدوين برخي از اين موارد و با در نظر گرفتن تغييرات لازم، از آييننامهها و همچنين سيستم معاملاتي شركت بورس استفاده خواهد شد.
به گفته وي تدوين اين آييننامهها و دستورالعملهاي مربوطه در حال بررسي و تهيه است.
اميد قائمي در پاسخ به اين سؤال كه آيا اقدامي هم در راستاي پذيرش شركتها و رايزنيها به عمل آمده خاطرنشان كرد: مقدمات پذيرش شركتها بعد از تدوين آييننامهها انجام خواهد شد.
وي در رابطه با محل استقرار شركت فرابورس نيز اظهار داشت: با توجه به سرمايه 10 ميليارد توماني شركت و همچنين عدم دريافت كارمزد در شرايط كنوني، خريد ساختمان منجر به كاهش سودآوري شركت خواهد شد و بر همين اساس فعلاً در ساختمان شركت بورس (حافظ) مستقر هستيم.
پنجشنبه 16 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]