واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سالروز شهادت حسين فهميده مردان بلند آوازه حماسه جاويدان
جام جم آنلاين: شهيد فهميده كه با اقدام حماسي خويش به تعبير حضرت امام (ره) رهبر جامعه لقب گرفت، نمونه اي از خيل نوجوانان و جوانان بسيجي است كه در دوران دفاع مقدس ضمن تحصيل در مدارس و دانشگاهها به سوي جبهه ها شتافتند تا امنيت و آرامش اين سرزمين را براي قرنها بيمه كنند.
شهيد محمد حسين فهميده يكي از هزاران نونهال و دانش آموز بسيجي كشور است كه با نثار خون خود بر تازگي و سرخي خون شهداي جنگ تحميلي افزودند. او با سرمايه عظيمي از فهم و درك انقلابي و اعتقادات اسلامي، وارد جنگ شد و با وجود سن كم به قهرماني جاودان مبدل گشت.
نوجوانان و جوانان دانش آموز در طول 8 سال دفاع مقدس نقش برجسته اي در پيشبرد اهداف و آرمانهاي انقلاب اسلامي ايفا كردند و با طلايه داري جبههها و تقديم بيش از 36 هزار شهيد و هزاران مجروح و آزاده در هشت سال جنگ تحميلي دين خود را به اسلام و انقلاب ادا كردند.
شهيد محمد حسين فهميده در شانزدهم ارديبهشت ماه 1346 (مصادف با سوم محرم) در روستاي سراجه قم متولد شد. وي دوران ابتدايي و دوسال اول مقطع راهنمايي را در قم گذراند وسپس طي سفر خانواده به كرج در اين شهرستان به ادامه تحصيل پرداخت.
وي كه سومين فرزند خانواده در بين هفت خواهر و برادر خود بود، پس از پيروزي انقلاب با شروع حوادث كردستان به مناطق درگيري با منافقين و ضد انقلاب شتافت و پس از آن با شنيدن تجاوز نيروهاي بعث عراق به خوزستان، رهسپار اين سرزمين شد و در كنار مردم مقاوم خونين شهر حماسه آفريد.
شهيد فهميده كه به دليل كمي سن بارها از سوي مسئولان اعزام كننده با ممانعت از حضور در خط مقدم مواجه شده بود سرانجام با تلاشهاي زيركانه خويش اعتماد مسئولان نظامي منطقه را جلب كرد و در مناطق درگيري مستقيم با دشمن حاضر شد.
وي سرانجام در روز هشتم آبان 59 در زماني كه خرمشهر مورد محاصره رژيم بعث عراق بود، براي جلوگيري از پيشروي تانكهاي عراقي به شهر و قتل عام نيروهاي مقاومت، با نارنجكي در دست از لابه لاي سفير گلوله هاي دشمن خود را به تانك دشمن مي رساند و با استفاده از نارنجك، تانك دشمن را منفجر مي كند كه در اثر اين انفجار محل عبور ديگر تانك ها بسته مي شود و خود نيز به شهادت مي رسد.
شهيد حسين فهميده، اين دليرمرد نوجوان كه با اقدام شجاعانه در مقابل تهاجم نيروهاي دشمن نام خود را در دفتر شهيدان هماره زنده تاريخ ايران ثبت كرد، هم اكنون نه تنها به الگويي براي نوجوانان برومند ايران اسلامي تبديل شده بلكه آوازه حماسه جاودان او در ديگر كشورهاي اسلامي به ويژه لبنان و فلسطين، مايه برانگيختگي و خيزش جوانان مقاومت در برابر حملات رژيم صهيونيستي شده است.
ساخت موزه شهداي دانش آموز درخانه پدري شهيد فهميده دركرج مي تواند گامي هرچند ديرهنگام وكوچك درانعكاس رشادتهاي دانش آموزان شهيدي باشد كه در پاسداشت ارزشهاي والاي انساني و اعتلاي باورهاي ديني جان خويش را فدا كردند.
دفاع مقدس ملت نستوه ايران بستر طلوع و بالندگي اين چنين مجاهداني بود كه ره صدساله را يك شبه طي كردند و به اسوه هاي اخلاقي و حماسي مردم ايران پيوستند. نوجوانان و جوانان ايران اسلامي نيز با تأسي به روحيه والاي شهدايي چون فهميده در راه خودباوري و خداباوري بيش از پيش گام برداشتند، چنانكه موفقيت هاي دانش آموزان ايراني در المپيادهاي علمي و مسابقات بين المللي مؤيد اين مسئله است كه آنان داراي روحيه جهادي در هر ميدان و آزموني هستند.
به دنبال نامگذاري هشتم آبان به عنوان روز بسيج دانش آموزي، سازماني به همين نام تشكيل شد و هم اكنون اين سازمان با همكاري وزارت آموزش و پرورش در 53 هزار واحد آموزشي اقدام به تشكيل واحدهاي مقاومت بسيج نموده و با جذب دانش آموزان به اين واحدها بخش عظيمي از ارتش 20 ميليوني را تشكيل داده است.
در حال حاضر 4 ميليون و 500 هزار دانش آموز در دوره هاي راهنمايي و متوسطه اعم از دختران پسران جذب بسيج دانش آموزي شده اند كه بيش از 450 هزار نفر از آنان عضو فعال بسيج دانش آموزي هستند كه مسئوليت هدايت و كنترل واحدهاي خود را بر عهده دارند.
از آنجايي كه سالانه 900 هزارنفر از دانش آموزان در دوره هاي راهنمايي و متوسطه به عضويت بسيج دانش آموزي پذيرفته مي شوند و به همين ميزان پس از پايان تحصيل به اقشار ديگر بسيج مي پيوندند، لزوم تربيت نيروهاي متعهد، متدين و با روحيه انقلابي و مسئوليت پذير كه در آينده توانمندي نقش آفريني در عرصه هاي مديريتي، علمي، فرهنگي و اجتماعي كشور را داشته باشند، در بزرگ ترين تشكل دانش آموزي احساس مي شود.
مسئولين سازمان بسيج دانش آموزي با توجه به تدابير رهبر معظم انقلاب مبني بر پرورش نيروهاي بسيجي طبق الگوهاي همطراز با انقلاب اسلامي و آرمان هاي امام راحل و همچنين گفتمان غالب علم و جنش نرم افزاري و بر اساس تنظيم سند چشم انداز بيست ساله كشور، تغيير شرايط داخلي و منطقه اي، شكل گيري فرصت هاي جديد در كشور، از ميان رفتن تهديدات و تغيير نوع و ابزار تهديدات خارجي بر ضرورت بازنگري در سازمان مذكور تأكيد دارند.
منبع-خبرگزاري مهر
پنجشنبه 16 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]