واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اگر فضای خانه با توجه به روحیات ساكنانش طراحی نشده باشد، از نظر روانشناسی استرس.های كوچك و نامحسوسی در انسان به.وجود می.آید و به مرور او را خسته و دلزده می.كند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد كه بدون یافتن علت قانع.كننده.ای، بگویید دیگر از این خانه، اتاق یا این فضا خسته شده.ام. برای پیشگیری از این مسائل به راهكارهای كارشناسان «منزل» دقت كنید.
معمولا بیشتر انسان.ها حتی اگر اصول معماری را نیز به خوبی نشناسند، بعد از مدتی سكونت در یك خانه، می.توانند به راحتی ایرادهای طراحی منزل.شان را عنوان كنند و عموما وقتی دیگر نمی.توانند این ایرادات را تحمل كنند، تصمیم به تعویض خانه می.گیرند. گاهی اوقات آن.ها فقط دنبال منزلی می.گردند كه مشكلات خانه قبلی را نداشته باشد، بنابراین خانه جدید را هم با دقت انتخاب نمی.كنند. حتی بعضی.ها فكر می.كنند كه «نمی.توان خانه.ای بدون عیب و كامل پیدا كرد». حالا اگر می.خواهید در خانه.های رویایی حتی كوچك زندگی كنید و آنقدر در این خانه.ها احساس راحتی كنید كه دلتان نخواهد آن را تغییر دهید، نكات زیر را به.خصوص هنگام خرید خانه مدنظر داشته باشید:
• یك خانه فقط شامل آپارتمان یا واحد شما نمی.شود، از كوچه گرفته تا ورودی، پله.ها و آسانسور جزئی از محدوده زندگی.تان به شمار می.آیند؛ پس با دقت زیاد از همان ابتدا ساختمان را بررسی كنید. دقت كنید ساختمان موردنظر چه نمایی دارد، سپس وارد ساختمان شوید. بهتر است در ورودی ساختمان نسبت به پیاده.رو كمی داخل.تر باشد، .این موضوع از نظر حفظ فضای نیمه.خصوصی بسیار مهم است.
• وارد ساختمان شوید، اگر یك فضای كوچك قبل از پله.ها باشد بدان معناست كه طراح این ساختمان دقیق عمل كرده و در ابتدای ورود وقفه كوچكی ایجاد كرده است؛ این نكته مثبتی در ساختمان به حساب می.آید.
• در فضای راه.پله.ها سه نكته مهم وجود دارد:
• عرض آن كم یا زیاد نباشد.
• بهتر است نورگیری راه.پله.ها از نور طبیعی و از طریق پنجره.ها باشد.
• بهتر است دیواره.های راه.پله.ها از مصالحی با مقاومت بالا پوشیده شده باشد. ساختمان.هایی كه راه.پله.های رنگ شده دارد با یك یا دو بار اسباب.كشی صدمه می.بیند و جلوه بدی به محیط می.دهند. بنابراین گزینه.های دیگر مثل سنگ و غیره بهتر است.
• حال به فضای ورودی واحد می.رسیم؛ به نحوه قرارگیری درهایی كه در یك پاگرد باز می.شوند دقت كنید. .تعداد آنها نیز مهم است، اگر تعداد درها زیاد و فضا كوچك باشد، آرامش شما را برهم می.زند. بهتر است درها با زاویه كنار هم قرار گیرند تا حریم خانه حفظ شود.
• نكته كلی در مورد هر ساختمان دارای اهمیت است:
• مطلوب.ترین طراحی در پلان خانه شما به این صورت است كه از وسط وارد فضا شوید نه از جنوب یا شمال. زیرا در این حالت واحد مسكونی می.تواند به سه بخش خصوصی، نیمه.خصوصی و عمومی تقسیم شود.
• نكته مهم دیگر در ایجاد آسایش ساكنان خانه مسكونی، نور است. همانطور كه می.دانید منازل مسكونی در ایران به صورت شمالی – جنوبی ساخته می.شوند. شما در واحدهای مسكونی غالبا نور شمال و جنوب دارید كه از مطلوب.ترین نورها است و نورهای مشرق و مغرب نورهای مناسبی به حساب نمی.آیند. بنابراین به جهت قرارگیری پنجره.ها دقت كنید.
مساله دیگری كه در مبحث نور و سطح پنجره.ها اهمیت دارد، حجم پنجره.هاست. گاهی اوقات تعداد زیاد پنجره.ها و بزرگ بودن سطح آنها بسیار خوشایند جلوه می.كند در حالی كه در درازمدت، آرامش شما را از بین می.برد. سطح زیاد ورود آفتاب، نور و گرما، گاهی شما را مجبور به استفاده از پرده.های ضخیم، سیستم.های خنك.كننده و گرم.كننده قوی می.كند. در شرایط فعلی كه بیشتر به سمت صرفه.جویی انرژی می.رویم، داشتن پنجره زیاد در سطح سالن، دردسرهایی به.وجود می.آورد. بنابراین كم و زیاد بودن نور داخل ساختمان را خوب بررسی كنید.
• به تناسب میان فضاهای مختلف دقت كنید؛ گاه سازندگان برای توجه خریداران، یك فضا به طور مثال پذیرایی را بزرگ در نظر می.گیرند تا نظر مشتری را جلب كنند. درست است كه شما در نگاه اول جذب سالن بزرگ می.شوید، اما این بزرگی سالن باعث كوچك شدن آشپزخانه، اتاق.خواب.ها و سرویس.های بهداشتی می.شود كه مشكلاتی هم به همراه دارد. در نتیجه توجه داشته باشید كه بزرگی یكی از فضاها، آسیبی به فضاهای دیگر خانه وارد نكرده باشد. به طور مثال در یك خانه 60 متری بهتر است فضاها به این صورت تفكیك شده باشند: اتاق خواب 12 متری، آشپزخانه حداقل 10 متری، سرویس.های بهداشتی 5 متری و یك سالن حدود 30 متری.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]