واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: علي معلم: صفارزاده ،«آناهيتاي» زميني بود
جام جم آنلاين: «معلم» ، صفارزاده را شخصيتي زميني از نوع آناهيتا معرفي كرد و گفت: زمانيكه انقلاب شد بسياري از نويسندگان همچون هلن راه فرار به خارج از كشور را پيش گرفته است اما كساني چون صفارزاده، شمس آل احمد و مهرداد اوستا با ماندن خود به جريان هنر و شعر ايران قداست بخشيدند.
علي معلم در مراسم بزرگداشت صفارزاده كه از سوي انجمن قلم در سالن اجتماعات امامزاده صالح برگزار شده بود گفت: جهان با همه ماجراييهايي كه از آن مي شناسيم هنوز تحت سيطره دوزن طي طريق مي كند كه يكي از اين زنان هلن و ديگري آناهيتا است.
وي با اشاره به باور پيشينيان كه معتقد بودند هر كودكي كه بدنيا مي آيد يا ارسطويي است يا افلاطوني گفت: اما امروزه ما بر اين باوريم كه هر كودكي كه به دنيا مي آيد يا از نژاد آناهيتا است و يا هلن.
معلم با اشاره به شخصيت هلن در باور كهن و اسطوره اي ما گفت: هلن شاهزاده اسپارت است و مردم سرزمين او به غيرت و جنگاوري شهره اند.هلن به عقد يكي از شاهزادگان اين سرزمين درآمد و سالها به زندگي خود ادامه داد.
وي با اشاره به اصل امروز كه در آن شاعران به جاي روي آوردن به حماسه سرايي به زنجه موره هاي انسان گرفتار معاصر روي آورده اند گفت: شاعران امروز در شعرشان از دردهاي انسان امروز روايت مي كند و در بسياري از اين اشعار نازل خبري از عشق نيست.
اين شاعر افزود: در چنين شرايطي است كه بسياري از انسانها راه هلن را بر مي گزينند و دوستداري و پيوستن به جناح هلن، هيچ ربطي به مرد بودن يا زن بودن ندارد. ما امروز با بسياري از مردان روبرو مي شويم كه خصلت و روحيه زنانه دارند.
معلم در ادامه فردوسي را يكي از بزرگترين شاعران شيعي خواند كه اسطوره هاي بزرگ را در قالب شخصيت هايي كه هر يك نمادي از شجاعت و مظلوميت هستند در اشعارش به تصوير كشيده است و در اين خداينامه رستم به عنوان مصداق شجاعت كه در دليري سرمشق همگان است معرفي مي شود.
به گفته علي معلم در ايران امروز هر فردي كه روي اسطوره ها كار كند از روي خرد است، يادآور شد: بهرام بيضايي در فيلمي به نام «باشوغريبه كوچك» كه مربوط به دوران جنگ بود اسطوره آناهيتا را به دنياي امروز مي آورد.
وي مسئوليت انسان امروز را بسيار دشوار عنوان كرد و گفت: در چنين شرايطي بايد به سلمان اقتدا كنيم و مسلمان باشيم و طاهره صفارزاده را ستايش كنيم تا دختران اين سرزمين در مسيراو طي طريق كنند.
معلم افزود: طاهره صفارزاده يك شاعر بزرگ بود كه هرچه از گذر عمر او مي گذشت پخته تر مي شد و در سالهاي آخر عمرش بيشتر به قرآن و حديث روي آورد.
وي طاهره صفارزاده را شخصيتي زميني از نوع آناهيتا معرفي كرد كه ضد تاريكي است و گفت: زمانيكه انقلاب شد بسياري از نويسندگان همچون هلن راه فرار به خارج از كشور را پيش گرفته است اما كساني چون طاهره صفارزاده، شمس آل احمد و مهرداد اوستا با ماندن خود به جريان هنر و شعر ايران قداست بخشيدند.
معلم با اشاره به تاريخچه تاسيس حوزه هنري گفت: پس از انقلاب طاهره صفارزاده به همراهي تعدادي از شاعران انجمن نويسندگاني كه بعدها حوزه هنري نام گرفت را تاسيس كرد و امروزه حوزه هنري يكي از جريان سازترين نهادهاي فرهنگي كشور محسوب مي شود.
معلم گفت: ما برزگرزادهها مي دانيم كه پاييز فصل چيدن ميوه است و كديوران خراسان به اين فصل سنگ خزان مي گويند. در فصل سنگ خزان تاريخ رسيدن به انسانيت و كامل شدن بسيار دشوار است و هر روز بايد از خود اين پرسش را بكنيم كه آيا هنوز كودك هستيم يا نه.
عباس براتي پور (شاعر) نيز درباره ترجمه قرآن صفارزاده گفت: در مدت زماني كه در خارج از كشور بودم در ديدارهايي كه با انگليس زبانها داشتم شاهد عطش آنها براي يافتن ترجمه سليس و رواني از قرآن كريم بودم. در همان زمان تصميم گرفتم كه ترجمه قرآن طاهره صفارزاده را به كشيشي معرفي كنم.
وي افزود: پس از چند روز اين كشيش به نزدم آمد و گفت: قرآن شما به زبان شعر است و من ارتباط عجيبي توانستم با آن برقرار كنم. من در ديداري كه با طاهره صفارزاده داشتم اين موضوع را با او در ميان گذاشتم و او با شنيدن اين گفته بسيار خوشحال شد.
معلم ترجمه قرآن طاهره صفارزاده را بسيار سليس و روان خواند و گفت: اين بانوي شاعر در شعرهايش نيز از روايتهاي قرآن بهره برده است و شعر سپيدي كه براي حضرت علي سروده است از بهترين نمونه هاي شعر فارسي است كه در نهايت ايجاز تصاوير زيبايي به مخاطب ارائه مي كند.
در اين مراسم علي اكبر ولايتي، اميرحسين فردي، محمود دعايي، منيژه آرمين، پدرام پاك آيين، محمدعلي گوديني، محمدرضا سرشار و علي كاشفي خوانساري حضور داشتند.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]