واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نمايندگي بانك خون بند ناف پژوهشكده رويان در اردبيل راهاندازي شد
داخلي. علمي. پزشكي. خون. بند ناف.
دفتر نمايندگي بانك خون بند ناف روز چهارشنبه در شهر اردبيل راهاندازي شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، مديرعامل بانك خون بند ناف پژوهشكده رويان در اين مراسم گفت: درسال ۲۰۰۶ميلادي ۷۸۰ميليون دلار براي راهاندازي بانك هاي بند ناف خون و استفاده از سلولهاي بنيادي در دنيا هزينه شده است.
دكتر مرتضي ضرابي با اعلام اينكه پيشبيني ميشود اين رقم تا سال ۲۰۱۰ ميلادي به دو ميليارد و ۷۰۰ميليون دلار برسد، افزود: با اين وجود موضوع استفاده ازخون بند ناف نه تنها درايران بلكه هنوز دربسياري از كشورهاي دنيا هنوز جا نيافتاده است و بسياري از خانواده از ارايه چنين خدماتي آگاهي ندارند.
وي اظهارداشت: جمهوري اسلامي ايران نيز سعي دارد از ظرفيتهاي ايجاد شده در دنيا و رويكرد كشورهاي پيشرفته دراين زمينه بيشتر استفاده نمايد.
او گفت: بايد تلاش شود عرصه براي استفاده خانوادهها ازخدمات خون بند ناف در كشور فراهم شود و شايد بسياري از مردم كه در خانواده آنان افرادي مبتلا به بيماريهاي خوني از قبيل تالاسمي، كم خوني و سرطان خون وجود دارد به لحاظ نداشتن اطلاع و يا بضاعت مالي كافي از اين خدمات بيبهره باشند.
وي افزود: در زمان حاضر اقداماتي از قبيل ايجاد امكانات ذخيرهسازي خون بند ناف، توسعه فضاهاي آزمايشگاهي و آموزش نيروي انساني مورد نياز انجام شده است ولي براي بهرهگيري هرچه بيشتر از اين فنآوري نياز به كمك دولت و موسسات خيريه است.
دكتر ضرابي گفت: كودكان مبتلا به فلج مغزي كه مشكلات زيادي براي خانوادهها ايجاد ميكنند درزمان حاضر پيوندهاي متعددي در دنيا در اين زمينه انجام ميشود و درايران نيز اقداماتي در اين زمينه شده است.
وي افزود: خون بند ناف كه از خانوادهها گرفته ميشود تا ۲۰سال قابل نگهداري و استفاده براي بيماران مبتلا به بيماريهاي خوني خواهد بود.
دكتر ضرابي گفت: روز به روز بر تعداد بيماراني كه با استفاده از سلول هاي بنيادي قابل درمان هستند، افزوده ميشود و سلولهاي بنيادي خون بند ناف نيز بيشتر در درمان بيماريهايي كه منشا خوني دارند مانند تالاسمي، كم - خونيها، بيماريهاي ناشي از نقص سامانه ايمني بدن و سرطانهاي خون كاربرد دارند.
به گزارش خبرنگار ايرنا وي از خانوادههايي كه فرزندي در آستانه تولد دارند و به ويژه افرادي كه سابقه بيماري ژنتيكي در خانواده دارند و ممكن است در آينده از خون بند ناف مادران آنان در درمان چنين بيماريهايي استفاده شود خواست از اين خدمات بهرهمند شوند.
وي افزود: اين خانوادهها بايد بطور قطع يك ماه قبل از زايمان مادران براي انجام آزمايش خانم باردار مراجعه نمايند.
بهگزارش خبرنگار ايرنا معاون درماني دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان اردبيل نيز در اين مراسم گفت: اين دانشگاه اقدامات موثري را براي راهاندازي مجموعههايي كه از مراجعه افراد نيازمند خدمات تشخيصي و درماني به تهران جلوگيري كند، در مركز استان و شهرستانها انجام داده است.
دكتر عليرضا آقاجعفري افزود: دفتر نمايندگي استفاده از سلولهاي خون بند ناف از جمله اين مكانهاست كه در آن سعي ميشود تا حد توان از علم روز و امكانات و تجهيزات و نيروهاي خود اين استان استفاده شود.
او گفت: تلاش بر اين است كه با همكاري و مساعدت استانداري اين نمايندگي در آينده به عنوان بانك خون بند ناف، شمالغرب ايران و حتي كشورهاي همسايه استان را زير پوشش خود قراردهد.
رييس جهاد دانشگاهي استان اردبيل نيز در اين مراسم گفت: اميد است ايجاد دفتر نمايندگي بانك خون بند ناف در اردبيل تحولي بزرگ در زمينه علم پزشكي در اين استان باشد.
بهنام آزادي افزود: عمليات مربوط به خونگيري بند ناف از خانوادههايي كه تمايل دارند، در اين مركز انجام و خون تهيه شده براي آزمايش، جداسازي و ذخيرهسازي بلافاصله به تهران ارسال خواهد شد و ديگر از مراجعه اين افراد به تهران جلوگيري خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا با راهاندازي اين دفتر امور اداري و ثبت نام خانوادهها درمحل درمانگاه تخصصي دانشگاه آزاد اسلامي واحد اردبيل در ميدان قدس و كار مربوط به خونگيري دربيمارستان امام خميني (ره) اين شهر انجام خواهد شد.ك/۲
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]