محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828708305
/نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران/ * حضور خاموشي ١٦ ماه پس از انتخابات! * به راه افتادن دعواي شهرستاني ـ تهراني در اتاق ايران
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران/ * حضور خاموشي ١٦ ماه پس از انتخابات! * به راه افتادن دعواي شهرستاني ـ تهراني در اتاق ايران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
هجدهمين نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران به بحث و بررسي درباره بحران مالي جهان، تاثير تحريم كشتيراني در حمل و نقل كالاهاي صادراتي، لايحه قانون امور گمركي و نامهربانيهاي بخش خصوصي نسبت به همديگر، وضعيت شوراهاي مشترك و اتاقهاي بازرگاني و ضرورت رسيدگي به انتخابات و مجامع عمومي اتاقهاي مشترك سپري شد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، در اين نشست يحيي آلاسحاق ـ رييس اتاق بازرگاني تهران ـ با اشاره به بحرانهالي مالي جهان و اثرات آن در اقتصاد كشورمان عنوان كرد: واقعيت اين است كه اين بحرانها با وجود اينكه كشورمان در حوزههاي مالي و بانكي ارتباط چنداني با بانكهاي جهاني نداشته است اما تاثيرات اين بحران در حوزه تجارت و خدمات جدي است و قطعا بودجه سال آينده را با مشكل مواجه خواهد كرد.
* تركيه رقيبي جدي براي ايران
وي همچنين گزارشي از سفر اخير هيات تجاري ايران به تركيه ارائه كرد و به مقايسه وضعيت صادرات تركيه در كشورمان پرداخت.
رييس اتاق تهران تصريح كرد: با وجود اينكه پيشبيني شده است طبق سند چشمانداز 20 ساله و برنامه توسعهاي در چند سال آينده شاگرد اول منطقه باشيم اما در حال حاضر تركيه با صادرات 135 ميليارد دلاري به رقيب جدي تبديل شده بنابراين اگر خواستار اجرايي شدن برنامه پنجم هستيم بايد آن را در بودجه مورد ملاحظه قرار داده و پيشبيني كنيم.
وي بر لزوم تعامل جدي ميان دولت، عاملان اقتصادي و مجلس تاكيد كرد و عنوان كرد: براي تدوين بودجه سال آينده بايد همكاري بين اين سه گروه افزايش يابد چرا كه در صورت تعامل نداشتن شاهد تاثير بيشتر بحرانها خواهيم بود.
آل اسحاق گفت: اولين تاثير بحرانها در اقتصاد كشورمان در صنعت فولاد بوده به طوري كه در حال حاضر 40 تا 60 درصد قيمت آن كاهش يافته است در حالي كه مواد اوليه آن چند ماه پيش با قيمت بالايي تعيين شده است.
* نتايج تحريم بر فعاليت كشتيراني
در ادامه اين نشست خوانساري ـ رييس كميسيون حمل و نقل و امور گمركي ـ به نتايج اثرات تحريم آمريكا در فعاليت كشتيراني كشورمان پرداخت و گفت: اعمال اين تحريم از سوي آمريكا بلافاصله در كشورهاي اروپايي هم تاثير داشت و موجب شد كه برخي بانكهاي اروپايي از جمله بانكهاي سوئيسي بارنامههاي ايراني را نپذيرند.
وي افزود: با به وجود آمدن چنين شرايطي صاحبان كالا نيز كمتر به دنبال حمل كالاي خود از طريق كشتيراني بودند و ترجيح دادند كه اين امر از طريق واسطهها انجام گيرد بنابراين با افزايش اثرات تحريم نتيجه تخريبي بيشتري را در ترانزيت شاهد بوديم كه متاسفانه موجب فراهم شدن فرصت براي كشورهاي همسايه شده است.
وي با بيان اينكه به دليل كج سليقهگيها و بي سليقهگيها نميتوانيم از موقعيت خوب خود استفاده كنيم افزود: علاوه بر تحريم حمل و نقل دريايي در داخل نيز در حمل و نقل ريلي به دليل اينكه قطعات لوكوموتيوها آمريكايي و فرانسوي است تهيه قطعه آنها با مشكل مواجه شده است.
از سوي ديگر در خصوص كشندهها نيز با وجود اينكه مقرر شده بود يك شركت سرمايهگذاري در اين زمينه سرمايهگذاري كند اما هنوز موفق نشده و پيشبيني ميشود در فصل سرد براي تهيه سوخت با مشكلاتي مواجه شويم.
* لايحه امور گمركي و روند اصلاح آن
خوانساري با اشاره به قطع وام ليزينگ خودرو عنوان كرد: قطع اين وام موجب شده تا شركتهاي خصوصي زمينگير شوند چرا كه با وجود تقاضا براي خريد توان پرداخت نقدي وجود ندارد.
وي پيشنهاد كرد كه دولت مداخله كرده و شركتهايي كه در زمينه حمل و نقل دريايي و هوايي فعالند را مورد حمايت جدي قرار دهد.
رييس كميسيون حمل و نقل و امور گمركي اتاق تهران در ادامه به لايحه امور گمركي و روند اصلاح آن نيز اشاره داشت و اظهار كرد: اين لايحه هشت سال پيش نهايي شد اما اخيرا شاهد پس گرفتن آن از سوي دولت بوديم كه در حال حاضر در مرحله جديد اصلاح آن قانون به دو قسمت تقسيم شده و تا آخر ماه جاري جمعبندي خواهد شد كه البته كارشناسان معتقدند قانون جديد به تسهيل و روانسازي بيشتر منجر خواهد شد.
* به راه افتادن دعواي شهرستاني ـ تهراني در اتاق ايران
به گزارش ايسنا، سيد حميد حسيني ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ نيز در اين نشست از نامهربانيهاي بخش خصوصي نسبت به همديگر اظهار گلهمندي كرد و افزود: گروه تحول با هدف توانمند شدن بخش خصوصي، زمان زيادي را براي اتاق بازرگاني و تقويت آن صرف كرد چرا كه معتقد بودهايم بايد به وظيفه خود عمل كرده و تعامل و ارتباط بخش خصوصي با بدنه كارشناسي دولت تقويت كنيم.
وي به اهميت و جايگاه كميسيونها، شوراهاي مشترك و اتاقهاي مشترك بازرگاني به عنوان تشكلهاي زيرمجموعه اتاق اشاره كرد و افزود: توان و پتانسيل كارشناسي كه در هيات نمايندگان اتاقهاي بازرگاني وجود دارد در هيچ نهادي به اين شكل مشاهده نميشود بنابراين معتقدم كه باوجود برخورداري از چنين تواني نتوانستيم از مديران خوش فكر بنگاههاي اقتصادي استفاده برده و هنوز سازوكاري براي بهرهمندي از همه توانمندي بخش خصوصي ارائه ندادهايم.
حسيني تصريح كرد: اتاق ايران نتوانسته است از توان تشكلها و سرمايهي كارشناسي بخش خصوصي استفاده كند و اتاق تهران نيز بايد تلاش بيشتري در اين زمينه انجام دهد.
وي با بيان اينكه در دور جديد انتخابات شاهد تحولاتي در اتاق ايران بودهايم در همان ابتداي تحولات تصميم بر اين شد كه هيات رييسه اتاق ايران در شوراها و اتاقهاي مشترك حضور نيابد اما شاهديم كه متاسفانه برخي با اينكه مسئوليتهاي بسياري دارند بر حضور در تعداد بسياري از تشكلها به عنوان رييس و يا هيات رييسه اصرار ميورزند.
حسيني در ادامه با اشاره به سفارشها و محدوديتهايي كه حتي در كانديد شدن اعضاي گروه تحول در كميسيونهاي اتاق ايران انجام گرفت، از به راه افتادن دعواي شهرستاني ـ تهراني در اتاق ايران اظهار نگراني كرد و گفت: عدهاي نميخواهند زمينه براي استفاده از توان كارشناسي موجود در اتاق تهران باز شود. به طوري كه اخيرا شاهديم درباره ساماندهي تشكلها و كميسيونها و حتي اتصال بازرگاني ايراني خارج از كشور به اتاق ايران و يا تشكيل كانون عالي تشكلها هيچ اقدام موثري انجام نشده است.
وي تاكيد كرد: مشكلات عديده همچنان در تشكل بخش خصوصي ادامه دارد كه نمونه بارز آن در انتخابات اتاق مشترك ايران و تركيه و اتاق مشترك ايران و چين كه اخيرا برگزار شد را شاهد بوديم. به طوري كه حتي در مورد اتاق ايران و تركيه موضوع علاوه بر شهرستاني ـ تهران به قوميت گرايي هم كشيده شد.
* اعتراض به انتخابات هيات رييسه اتاق ايران و چين
حسيني سپس به بيان حاشيههاي انتخابات هيات رييسه اتاق ايران و چين پرداخت و گفت: مسئولان اتاق ايران و چين از كانديد شدن چهرههاي جديد در اين انتخابات جلوگيري كردند تنها به اين بهانه كه كانديداها بايد رييس هيات مديره باشند. از سوي ديگر اين گروه با اطلاع رساني ناقص حتي فرصت رسيدگي به اين موضوع را هم از بين بردند.
وي ادامه داد: با وجود اينكه معاون حقوقي و بينالملل اتاق ايران دراين موضوع اظهار نظر كرده و خواستار حل مشكل شده بود اما حاضران در جلسه انتخابات زمينه كانديد شدن چهرههاي جديد را بستند. حال نكته اينجاست كه با توجه به تلاشهاي اعضاي اتاق اگر قرار است اين تلاشها بينتيجه بماند هيچ ضرورتي براي ادامه حضور نيست.
وي گفت: در صورت ادامه اين روند و مشكلات تشكلها از اتاق ايران انصراف داده و حاضر نيستم به اعمال زور و رفتارهاي غير قانوني تن در دهم چرا كه در حال حاضر عمدتا وارد كنندهها در اتاق ايران به قدرت تبديل شدهاند.
حسيني پيشنهاد كرد كه اتاق تهران در زمينه تشكلها به صورت فعالتر وارد شده و تشكلهاي صادركنندگان را تقويت و زمينه را براي استفاده از پتانسيلها فراهم كند.
* اتاق تهران ستون مالي اتاق ايران
در ادامه اين نشست آلاسحاق با تاييد سخنان اين عضو هيات نمايندگان عنوان كرد: اتاقهاي مشترك بازوهاي عملياتي اتاقهاي بازرگاني هستند و قطعا بايد به اين وضعيت سروسامان جدي داده شود. البته انتقادي كه درباره حضور نداشتن اتاق تهران وجود دارد نيز صد درصد انتقاد درستي است و قطعا بايد در همكاري با اتاق ايران سازوكار آن فراهم شود.
همچنين پدرام سلطاني با بيان اينكه ستون مالي اتاق ايران، اتاق تهران است عنوان كرد: با وجود اينكه اتاق تهران اتاق ايران را تامين مالي ميكند اما شاهديم كه ابتكار عمل در دست اتاق ايران است و به اين به نفع هيچ كس نيست. به نظر ميرسد كه اتاق تهران در اين زمينه كوتاهي كرده است.
وي تصريح كرد: با وجود اينكه از فضاي انتخابات هيات نمايندگان گذشتهايم اما متاسفانه برخي نميخواهند اين را بپذيرند و همچنان در اين فضا حركت ميكنند.
* بحران مالي دنيا و كسري بودجه ايران
به گزارش ايسنا در ادامه اين نشست ترك نژاد ـ عضو ديگر هيات نمايندگان اتاق تهران ـ نيز به بيان وضعيت اقتصادي آمريكا و نيز چگونگي تدوين بودجه سال آينده كشورمان پرداخت.
وي گفت: اقتصاد آمريكا 25 درصد اقتصاد جهاني است و 14 تريليون دلار گردش مالي دارد. بنابراين طبيعي است كه با ايجاد بحران در اقتصاد آمريكا به ساير اقتصادها نيز كشيده شود.
به گفته وي با توجه به اينكه دو سوم توليد داخلي آمريكا به مصرف داخلي ميرسد قطعا هر اختلالي در مصرف داخلي مشكلات اقتصادي را ايجاد ميكند لذا از روشهاي مختلف براي تشديد مصرف استفاده ميشود.
تركنژاد به مشكلاتي كه در بخش مسكن و تشديد ارائه وام مسكن در آمريكا ايجاد شده است اشاره كرد و افزود: بانكهاي آمريكايي با ناديده گرفتن ضوابط اعتباري و پيش بيني رونق بازار در آينده بدون دقت لازم اقدام به پرداخت وام به متقاضيان كردند كه البته تشابهي بين وامهاي زودبازده ايران و با آن نيز وجود دارد با اين تفاوت كه در ايران بازگشت اين وامها مشخص نيست اما در آمريكا املاك در اختيار بانكها هستند.
وي با اشاره به افزايش قيمت انرژي و رشد قيمت كالاهاي در سال گذشته افزود: آثار اين اتفاقات قدرت بازپرداخت بدهي وام گيرندگان بخش مسكن در آمريكا را محدود كرد به طوري كه 9 ميليون فقره وام به حالت معوق درآمد كه در آگوست سال گذشته اقداماتي در جهت حل اين مشكل انجام گرفت كه شامل تزريق منابع مالي به بازار مسكن، كاهش ارزش دلار با هدف بهبود دادن تراز تجاري و سپس شروع به تقويت دلار بود.
به گفته وي آغاز تقويت دلار مسير سرمايهگذاريها از بازار نفت را تغيير داد و همين امر در كنار تزريق منابع موجب پرداخت نشدن وامها و جبران نشدن منابع شد كه در نتيجه اولين بانك آمريكايي اعلام ورشكستگي كرد. در ادامه نيز بحران ديدهها تلاش كردند تا عمق فاجعه افزايش نيابد كه بيانگر سيستم دفاعي منسجم و عمل بر مبناي خردمندي و هوشياري بود.
* تعادل بودجه با نفت 90 دلاري امكان پذير است
ترك نژاد در ادامه با اشاره به ادعاي صندوق بينالمللي پول مبني بر اينكه برخي كشورها براي تعادل بودجهاي نيازمند چهار برابر قيمت نفت هستند، گفت: در حال حاضر نسبت بودجه سال جاري به عمراني 79 به 21 رسيده است كه عدد بسيار بزرگي است.
وي افزود: بر اساس اطلاعات قانون بودجه امسال اين مبلغ 94 هزار ميليارد تومان بوده كه اگر با 20 درصد تورم در نظر بگيريم با وجود حفظ قيمتها در سالهاي آينده به 110 هزار ميليارد تومان بودجه نيازمنديم كه در بهترين شرايط 45 هزار ميليارد آن از غير نفت و 65 هزار ميليارد آن از نفت تامين ميشود.
وي تصريح كرد: اين وضعيت تا 70 درصد كسري بودجه را براي هر دلار در پي خواهد داشت. به اين مفهوم كه اقتصاد كاملا در وضعيت نامطلوبي قرار ميگيرد و تغيير در بودجه جاري و يا كاهش آن غير ممكن خواهد بود.
وي با بيان اينكه تعادل بودجه با نفت 90 دلاري امكان پذير خواهد بود اين سوال را مطرح كرد كه آيا در اين شرايط مكانيزم دفاعي براي بحران اخير داريم يا نه؟ چرا بايد پيش بيني لازم براي اين شرايط انجام نگيرد و با وجود اينكه براساس قانون تنها بايد 47 هزار ميليارد از منابع ذخيره شده درآمدهاي نفتي مصرف ميشد بيش از اينها صرف شده و فكري براي شرايط فعلي انجام نشود.
* اقتصاد ايران در ICU !
به گفته وي اقتصاد كشورمان در حال حاضر در ICU به سر ميبرد و بي دفاع است و متاسفانه منابعي براي استفاده از فرصتهايي كه در خصوص نصف شدن قيمت كشتي و يا كاهش قيمت سهام در دنيا اتفاق افتاده وجود ندارد. به راستي چه كسي پاسخگوي اين ماجراست؟
تركنژاد با طرح اين سوال كه آيا قادريم توليد نفت را روزانه 4.3 ميليون بشكه انجام دهيم؟ گفت: اگر نميتوانيم بنابراين تنها منبع توسعهاي ايران را از دست دادهايم و معلوم نيست عدمالنفع ملي را چه كسي بايد پاسخ دهد.
وي گفت: خودسانسوريهاي سه سال گذشته امروز اين وضعيت را براي كشور به وجود آورده است و متاسفانه كارشناسان هم سكوت كرده و ملت بيچاره شدهاند!
اين عضو هيات نمايندگان اتاق تهران پيشنهاد كرد كه سناريوهاي مختلفي براي بودجه كشور در قالب نفت 10 تا 100 دلاري شبيه سازي شود و روشهاي چگونگي تجهيز منابع و كوتاه كردن دست دولت از اقتصاد مورد بررسي قرار گيرد.
* برخورد چماقي بانكها با بخش خصوصي
به گزارش ايسنا، فرهاد فزوني ـ عضو هيات نمايندگان اتاق ايران ـ نيز از وضعيتي كه بانكها براي بخش خصوصي بوجود آوردهاند اظهار تاسف كرد و گفت: بانكها در حال حاضر براي برخورد با بخش خصوصي به جاي قانون از چماق استفاده ميكنند به طوري كه فعاليت قوه قضايي را هم سبكتر كردهاند!
وي همچنين به نارساييهايي كه در اتاق ايران وجود دارد اشاره كرد و افزود: اتاق ايران از پاسخ به درخواست نمايندگان اتاقهاي بازرگاني امتنا ميكند و ظاهرا قصد پاسخگويي ندارد، لذا ضروري است كه اتاق تهران در اين خصوص اقدام اساسي انجام دهد چرا كه اگر قرار به پاسخ ندادن باشد هيچ دليلي ندارد همانند سياهي لشگر در جلسات اتاق تهران شركت كنيم.
وي نيز از گسترش دامنه دعواي شهرستاني ـ تهراني و شهرستان محوري اتاق ايران اظهار نگراني كرد و گفت: اين رويه خطرناك بوده و نوع اداره ملوكالطوايفي را دامن زده و موجب ايجاد تفرقه ميشود.
وي عنوان كرد: در حالي كه 30 درصد صادرات از سوي اتاق تهران انجام ميشود آيا جايگاه اين اتاق با ساير اتاقهاي شهرستانها يكي است و به راستي آيا كسي نبايد به اين موضوع اعتراض كند.
فزوني خواستار مذاكره جدي مسئولان اتاق تهران با مسئولان اتاق ايران شد.
* حضور خاموشي 16 ماه پس از انتخابات!
به گزارش ايسنا، از حاشيههاي جالب اين نشست ميتوان به بازگشت علينقيخاموشي ـ رييس سابق اتاق بازرگاني ايران ـ پس از 16 ماه به نشست هيات نمايندگان اتاق تهران اشاره كرد.
گفته ميشود كه بازگشت وي به دليل امضاهايي بوده است كه براي حذف خاموشي به دليل غيبتهاي متعددي كه در هيات نمايندگان داشته است.
بحث درباره استيضاح وزير كشور هم در هيات نمايندگان به پچپچهاي در گوشي اعضا تبديل شد و جالب اينكه تعداد انگشت شماري از اعضاي دولت در اين نشست حضور داشتند.
بخش عمدهاي از زمان سه ساعته جلسه به طرح حاشيههاي اتاقهاي مشترك و تشكلهاي اتاق ايران گذشت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
-
گوناگون
پربازدیدترینها