واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برنامههاي نمايشگاه كتابهاي كاربردي و دانشگاهي تشريح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
نشست خبري ششمين نمايشگاه بينالمللي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي، در آستانهي هفتهي كتاب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست كه امروز (چهارشنبه، 15 آبانماه) برگزار شد، محمود آموزگار - رييس ستاد ششمين نمايشگاه بينالمللي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي - در سخناني گفت: ششمين نمايشگاه به مدت پنج روز از 19 تا 23 آبانماه در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار ميشود و در مراسم افتتاحيهي آن، كه شنبه (18 آبان) برپا ميشود، محسن پرويز - معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي - و علياكبر اشعري - رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي - حضور خواهند داشت.
او در ادامه عنوان كرد: ما هرسال، نمايشگاههاي كتابي داريم كه توسط نهادهاي دولتي برگزار ميشود؛ از جمله: نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران كه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هرساله برپا ميشود و نيز نمايشگاههايي كه توسط وزارت بهداشت و وزارت علوم در ميانهي سال برپا ميشود. اما بايد گفت، اتكاي اين نمايشگاهها به يارانه بوده و اين ويژگي اصليشان است. با توجه به قطع اين يارانهها، وزارت بهداشت و علوم ديگر نتوانستند نمايشگاههاي تخصصي خودشان را برگزار كنند و خلأيي به وجود آمد. همه بايد يك سال صبر ميكردند تا نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برگزار ميشد. ما براي پر كردن اين خلأ، چنين نمايشگاهي را برگزار كرديم و خوشحاليم كه توانستيم كيفيت كاري نمايشگاه را در طول پنج سال برگزاري بالا ببريم.
آموزگار همچنين گفت: حدود 60درصد منابعي كه امسال عرضه ميشود، با ارزهاي اروپايي پوند و يورو، محاسبه و عرضه ميشود و به دليل نوساناتي كه نرخ ارز دارد، ستاد نمايشگاه تصميم گرفت، 10درصد تخفيف براي كتابها درنظر گيرد، تا قيمت كتابها به قيمت واقعي آنها نزديك شود.
او سپس با ارائهي آماري دربارهي نمايشگاه گفت: حدود 60هزار عنوان كتاب در نمايشگاه عرضه ميشود با 700 ناشر و توسط 25 موزع. عمدتا ناشران خارجي با نمايندگانشان حضور دارند. شركتكنندگان هم بيشتر از كشورهاي آمريكا و ساير كشورهاي اروپايي و تعدادي از كشورهاي عربي حوزهي خليج فارس هستند. امسال سعي كرديم با توجه به نياز جامعه و موضوعهاي روز، كتابهايي را نيز در زمينهي تحقيقات سلولهاي بنيادي و انرژي هستهيي در نمايشگاه داشته باشيم. از سوي ديگر، به لحاظ آماري، 57درصد كتابهاي هنر، 54درصد علوم پايه، 42درصد فني و مهندسي، 61درصد عمومي، 62درصد علوم انساني و 60درصد پزشكي، نسبتهايي است كه در نمايشگاه حضور دارد.
آموزگار افزود: هرچند ما عرضهي كتابهاي 2003 و بالاتر را در نمايشگاه مجاز دانستهايم؛ اما بايد گفت، حدود 65درصد كتابها مربوط به سال 2006 و بالاتر هستند و اين نشان ميدهد عرضهي كتابهاي جديد همواره مورد توجه انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي ايرانيان بوده است. ما سعي كرديم حداقل 15درصد تخفيف به متقاضيان شركت در نمايشگاه داده شود و سعي كرديم جاذبههايي ايجاد كنيم تا متقاضيان بتوانند با تسهيلات بهتري در آن شركت كنند و ظاهرا كتابخانهي ملي هم قرار است خريدهايي از اين نمايشگاه داشته باشد. همچنين با تعاملي كه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داشتيم، توانستيم اقداماتي را انجام دهيم در جهت كاهش هزينههاي واردات كتابهاي خارجي، كه در نهايت به ارزانتر رسيدن كتاب به دست مصرفكننده ميانجامد.
رييس ستاد ششمين نمايشگاه بينالمللي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي سپس متذكر شد: در اين نمايشگاه، بنهاي كتاب اعم از كاغذي و الكترونيكي پذيرفته ميشود و با هماهنگيهاي صورتگرفته با ارشاد و بانك صادرات، قرار شده تا دستگاههاي مربوطه نصب شود.
او دربارهي تسهيلات امسال براي خريد كتاب در نمايشگاه، گفت: شيوهي خريد كتاب را به مراتب آسانتر كردهايم و يك سيستم متمركز فروش با استفاده از يك نرمافزار كه همهجا قيمت را يكسان اعلام كرده است، وجود دارد و همهي اينها به همراه قيمت كتابها در وبسايت انجمن قرار دارد. سعي داريم در سالهاي آينده به سمت خريد اينترنتي كتاب در اين نمايشگاه پيش رويم.
وي گفت: امسال براي اولينبار، ناشران عربي به صورت جديتر با پنجهزار عنوان از 20 ناشر و از كشورهاي عمدتا لبنان و سوريه و حوزهي خليج فارس با كتابهايي با موضوعهاي فلسفه، مذهب، تاريخ، ادبيات و بقيهي حوزههاي علوم انساني حضور دارند. همچنين اگر موجودي كتابهايي در نمايشگاه به پايان برسد، امكان سفارش وجود دارد و حداكثر سه ماه پس از پايان نمايشگاه، متقاضيان كتابهاي خود را دريافت ميكنند. ناشران ايراني كه كتاب تأليف و ترجمه را در نمايشگاه عرضه ميكنند، حضور دارند و كتابهايي كه بدون مجوز ناشر خارجياش تكثير شده باشد، اجازهي حضور ندارد.
محمود آموزگار يادآور شد: ما از 10هزار عنوان كتاب در سال 82 كه اولين نمايشگاه بود، به 60هزار عنوان رسيدهايم. حدود 65درصد از كتابها مربوط به سال 2006 و بالاتر هستند. در حوزهي هنر از 4500 عنوان، 800 عنوان چاپ 2008 و 700 عنوان چاپ 2007، در حوزهي علوم پايه از حدود 10هزار عنوان، 2500 عنوان مربوط به 2007 و 1600 عنوان مربوط به 2008، از 9هزار عنوان فني - مهندسي، 1600 عنوان مربوط به 2008 و 2400 عنوان مربوط به 2007، در حوزهي عمومي از 800 عنوان، 180 عنوان 2007 و 82 عنوان 2008، در حوزهي علوم انساني از حدود 16هزار عنوان، 2600 عنوان 2008 و 5هزار عنوان 2007، در حوزهي پزشكي از 10هزار عنوان، 2100 عنوان 2008 و 2600 عنوان 2007 عرضه شده است. همچنين حدود 400 عنوان كتاب به صورت كپيرايت 2009 در نمايشگاه حضور دارند.
او در توضيحات ديگري افزود: به نظرم، در زمينهي كتابهاي آكادميك، بخش زيادي از كتابها آمريكايي هستند.
به گزارش ايسنا، مهدي عمرانلو - دبير ستاد ششمين نمايشگاه - و عليرضا رباني - رييس انجمن فرهنگي ناشران بينالمللي - نيز در اين نشست، آموزگار را همراهي كردند.
گفتني است، مراسم افتتاحيهي ششمين نمايشگاه بينالمللي كتابهاي كاربردي و دانشگاهي، روز شنبه (18 آبانماه) از ساعت 19 تا 21 در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار ميشود.
سايت نمايشگاه نيز anjomannasheran.com اعلام شده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]