واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش مراسم 13 آبان در آفريقاي جنوبي، بلغارستان و سيرالئون
خبرگزاري فارس: مراسم بزرگداشت روز 13 آبان از سوي رايزني فرهنگي ايران و با حضور دانش آموزان، معلمان، اولياء و اعضاي سفارت كشورمان در كشورهاي آفريقاي جنوبي، بلغارستان و سيرالئون برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين مراسم ابتدا برخي از سرودهاي انقلابي توسط دانش آموزان قرائت شد و سپس پورمرجان رايزن فرهنگي ايران در پرتوريا در سخناني روز 13 آبان را روز پيوند ديني دانش آموزان و رهبر انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) ناميد و گفت: در بررسي اجمالي، در چنين روزي كه 13 آبان ناميده ميشود، سه واقعه تاريخي و سياسي در كشور ما رخ داد كه هر سه آنها حائز اهميت است.
وي افزود: اولين حادثه يعني تبعيد حضرت امام خميني (ره) در روز 13 آبان 1343 جرقهاي در اذهان مردم ايران و قشر دانش آموز و فرهنگيان ما زد و همين امر باعث شد كه ارتباط آنها با حضرت امام قطع نشود و حتي تا زمان برگشت حضرت امام به كشورمان برخي از دانش آموزان توزيع كنندگان پيامهاي ديني و سياسي رهبر انقلاب بودند. همين ارتباط و آگاهي بخشي حضرت امام بود كه در 13 آبان 1357 دانش آموزان با تجمع در دانشگاه تهران شعله ديگري را ايجاد كردند و با دادن شعارهاي مرگ بر آمريكا و مرگ بر شاه مبارزات آشكار خود را آغاز كردند و بر استكبار جهاني تاختند و از تير ستمشاهي هم نهراسيدند.
رايزن فرهنگي ايران در آفريقاي جنوبي اظهار داشت: اين حركت در جهت زدودن غبار خودباختگي از سيماي مدرسه و جامه عمل پوشاندن به شعار " ان الحياه عقيده و جهاد" بود كه حضرت امام خميني (ره) فرمودند خون شما به پاي نهال دينتان فرو ميرود و همراه دينتان بالا ميآييد. حادثه سوم مربوط به تسخير لانه جاسوسي در 13 آبان 1358 بود كه نشان از آگاهي سياسي دانشجويان بود و به يكباره بر جاسوسيها و شيطنتهاي استكبار در قالب محل سياسي پايان دادند و پرده از نقشه ها و توطئه هاي آمريكا برداشتند.
پورمرجان در ادامه تاكيد كرد: روز 13 آبان در تاريخ سياسي و انقلابي مردم ايران جايگاه ويژه اي دارد و به حق حضرت امام (ره) هم از آن به انقالاب دوم ياد كردند.
رايزن فرهنگي ايران در پايان خاطرنشان كرد: 13 آبان روز مسئوليت پذيري مردم ايران بود كه در واقع موتور محركه انقلاب اسلامي بوده است و همين مسئوليت پذيري نشانه رشد و شكوفائي در جامعه اسلامي است و انشاءالله كه اين آرمان گرائي و مسئوليت پذيري در بين جوانان و دانش آموئزان ما همواره مستدام باشد و دانش آموزان ما با حفظ هويت ديني و انقلابي در تعميق ايمان ، تقوا و بصيرت به ارتقاي توانمنديهاي علمي دست يابند.
* برپايي مراسم 13 آبان در بلغارستان
مراسم بزرگداشت روز 13 آبان با همكاري وابستگي فرهنگي كشورمان و مدرسه ابن سينا ي جمهوري اسلامي ايران در صوفيه برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،در اين مراسم كه با حضور دانش آموزان در محل مدرسه جمهوري اسلامي ايران در صوفيه برگزار شد،برنامه هاي متنوعي از جمله ، سخنراني ، برگزاري مسابقه نقاشي ومقاله نويسي، تجليل و اهداء جوائز به دانش آموزان و ... به مورد اجرا گذاشته شد.
محموديان كنسول جمهوري اسلامي ايران در بلغارستان در سخنان خود در اين مراسم با اشاره به واقعه 13 آبان 1343 كه به تاريخ تبعيد حضرت امام خميني (ره) مشهور است، نقش اين واقعه را در شكل گيري انقلاب اسلامي كليدي خواند و با اشاره به واقعه تاريخي 13 آبان ماه 1358 گفت: حضرت امام عليرغم فشارهاي بااصطلاح مصلحت انديشان كه تسخير لانه جاسوسي را به مصلحت نمي دانستند اين وافعه بزرگ را در تاريخ انقلاب به انقلاب دو م تعبير نمودند.
علي آقا نوري وابسته فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در بلغارستان هم در اين مراسم در سخناني ضمن گراميداشت اين روز و بيان وقايع مرتبط با اين واقعه تاريخي به نقش موثر دانش آموزان و دانشجويان در واقعه 13 آبان 1357 اشاره كرد و بر اهميت علم آموزي در مكتب اسلام و عصر حاضر به نقش محوري دانش آموزان در اين برهه حساس تاكيد نمود.
* رايزني فرهنگي ايران در سيرالئون: بايد مبارزه فرهنگي با استعمار نو درصدر همه مبارزات باشد
قزلسفلي رايزني فرهنگي ايران دراولين كنفرانس انجمن بين المللي سوسياليست هاي سازمان پان آفريكن درفريتاون اظهارداشت: بايد مبارزه فرهنگي با استعمار نو درصدر همه مبارزات باشد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،انجمن بين المللي سوسياليست هاي آفريقا وابسته به سازمان پان آفريكنيسم ،كنفرانسي با عنوان"بحران هاي جاري امپرياليسم ، استعمار نو و بردگي آفريقا ، مبارزه براي وحدت و آزادي قاره سياه" در سالن همايش هاي وزراء معروف به "يوئي بيلدينگ" دوم آبان ماه در فريتاون برگزار كرد.
در اين كنفرانس كه بيش از350 نفر از اقشار فرهنگي ، علمي و ديني شركت نمودند تعدادي از شخصيت هاي فرهنگي و علمي سيرالئون در خصوص ابعاد مبارزه با استعمار نو و امپرياليسم سخناني كردند.
قزلسفلي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سيرالئون كه رسما جهت ايراد سخنراني دعوت شده بود، در بخشي از سخنان خود با ارائه تعريف لغوي و اصطلاحي استعمار و تشريح مشخصات استعمار قديم و جديد گفت:استعمار جهت نيل به اهداف خود از دو شيوه " مبارزه با بافت سنتي و ديني مردم " و "مخالفت با رهبران آگاه و متعهد"استفاده نموده است . در اين راستا " تهاجم به ارزش هاي ديني و سنتي " و " فرهنگ هاي ملي " از جمله برنامه هاي استعمار بوده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شيوه هاي استعمار نو گفت:يكي از خصوصيات بارز دو قرن اخير اسيمله ها و تحصيل كرده هائي كه جاده صاف كن فرهنگي و راه انداز دستگاه هاي اداري استعمار جديد بوده اند به عنوان مصيبت بزرگ اجتماعي مي باشند . اين قشر بعد از بازگشت به كشور خود به عنوان عامل استعمار با ارزش هاي ديني ، تاريخ ، سنت و فرهنگ بومي مبارزه نموده و فاجعه اي ايجاد نمودند كه مرگ و حيات يك ملت به آن بستگي دارد.
وابسته فرهنگي درادامه سخنان خود گفت:عوامل استعمار تلاش نمودند تا فكر و انديشه ناب و سازنده را از جامعه خود كه عمدتا ديني مي باشند گرفته و نسخه هاي مخرب استعمارگران جديد را جايگرين آن كنند.
وي با قرائت آيه " فاستخف قومه فاطاعوه " به بيان پايمال كردن شخصيت انسان ها به عنوان شيوه فرعوني گفت:استعمارگران با تحقير نمودن شخصيت مردم و مبارزه با تاريخ ، فرهنگ و ارزش هاي ديني و انساني زمينه هاي ايجاد استعمار جديد را فراهم مي نمايند.
وابسته فرهنگي بخش ديگر سخنان خود را به برخي راه هاي مبارزه با استعمار نو اختصاص داد و با تاكيد برشناخت وجهه فرهنگي استعمار گفت: قبل از اينكه استعمار يك وجهه اجتماعي ، اقتصادي ، سياسي و نظامي داشته باشد وجهه فرهنگي دارد.
وابسته فرهنگي با بيان اينكه بزرگ ترين شاخصه مبارزان با استعمارنو شناخت وجهه فرهنگي استعمارگران است، گفت:مبارزه فرهنگي با استعمار نو بايد در صدر همه مبارزات باشد.
وي درادامه سخنان خود ضمن دعوت به وحدت ملت هاي قاره آفريقا با بيان اينكه استعمار جديد بسيار خطرناك تر از استعمار قديم مي باشد گفت: امروز ملت ها به لحاظ فيزيكي ظاهرا آزاد هستند ليكن از منظر فرهنگي و فكري هنوز در دوران بردگي بسر مي برند . اين نوع بردگي خطرناك تر از بردگي علني و ظاهري مي باشد .
وابسته فرهنگي ضمن دعوت ملت هاي آفريقائي به تلاش براي توسعه قاره سياه با قرائت آيه قرآن مجيد گفت:خداوند متعال سرنوشت ملتي را تغيير نمي دهد مگر اينكه خود به تغيير اوضاع خود اقدام نمايند.
"لووزي كينشاز" دبيركل انجمن سوسياليت هاي افريقا از غنا به عنوان سخنران اصلي كنفرانس در بخشي از سخنان خود گفت:اوضاع مردم آفريقا بيش از پيش ناگوار بوده و حتي دو سوم زندانيان و بازداشت شدگان آمريكا و اروپا از مردم آفريقا هستند .
وي در ادامه سخنان خود گفت:استعمار نو وسرمايه داري علت اصلي عقب ماندگي آفريقا بوده است . مضافا اينكه پانصد سال پيش اروپا كه از لحاظ منابع معدني فقير و توسعه نيافته بود به آفريقا هجوم آورده ضمن كشتن و برده نمودن ميليون ها آفريقائي منابع معدني را اين قاره را به غارت برده است.
دبيركل انجمن سوسياليست هاي آفريقا در بخشي از سخنان خود افزود:آفريقا بيش از پانصد سال است كه ضمن تحمل بردگي اروپا و آمريكا و تامين انرژي آن ها در ايجاد تمدن امروز غرب نقش اساسي داشته است .
وي ضمن اشاره به جنبش ها و رهبران ملي آفريقائي از جمله قوام نكرمه ، شيكو توره و... كه در ايجاد وحدت و آزادي آفريقا در دهه شصت ميلادي نقش مهمي داشتند، گفت: سوال رهبران پيشگام آزادي آفريقا اين بود كه چرا ثروت آفريقا كه بايد مورد استفاده ملت هاي اين قاره باشد توسط غرب غارت مي شود؟ سوالي كه تاكنون پاسخ صريح به آن داده نشده است . وي در ادامه سخنان خود طرح انقلابي عليه استعمار نو و كاپيتاليسم غرب را نياز ملت هاي آفريقا ارزيابي نمود .
ابراهيم عبدالله استاد دانشكده تاريخ و مطالعات آفريقاي دانشگاه فورابه كه رياست كنفرانس را بر عهده داشت، گفت:نظام سرمايه داري و امپرياليسم با بكار گيري شيوه هاي جديد استعمار و گسترش سلطه خود و پيروي بسياري رهبران آفريقا از آن ها موجبات عقب ماندگي اين قاره سرشار از منابع معدني و نيروي انساني را فراهم نموده است.
"چرنو آلفا باه" رئيس جنبش آفريقائي سوسياليست هاي سيرالئون گفت: اين كنفرانس ياد آور اولين كنفرانسي است كه قوام نكرومه رهبري حركت هاي استقلال طلبانه را داشته و موجب ظهور جنبش هاي آزادي بخش آفريقا بود مي باشد .
وي در ادامه سخنان خود ضمن دعوت همه رهبران و ملت هاي آفريقا به وحدت و مبارزه با امپرياليسم و استعمار جديد براي آزادي قاره سياه به برخي تلاش هاي بين المللي و منطقه اي كه در وحدت آفريقا موثر بوده و همچنين به ستم هاي وارده از سوي امپرياليسم و كاپيتاليسم به قاره سياه اشاره نمود.
"اليجا ام. جگرا" رئيس راديو فرهنگ سيرالئون ضمن انتقاد از ملت هاي آفريقائي گفت:اين ملت ها با وجود داشتن كشورهاي غني به خاطر وابستگي كامل آن ها به استعمار نو و امپرياليسم فقيرترين ملت هاي دنيا هستند .
وي در بخشي از سخنان خود از تمام ملت هاي آفريقائي خواست تا به امپرياليسم و استعمار نو " نه " گفته و جهت آزادي قاره سياه به با استعمارگران مبارزه نمايند.
قابل ذكر است روزنامه "پيپ" خلاصه اي از سخنان قزلسفلي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سيرالئون را با عنوان " توصيه از ايران " منعكس كرد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]