واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: ياسمن كوچولو، قرباني آدمكش نامرئي
گروه حوادث، سمانه شهباز اين آدمكش نامرئي، دختر بچه اي را در يكي از خانههاي اصفهان، قرباني كرد.
به گزارش خبرنگار ما، عقربهها هفت بامداد دوشنبه را نشان مي داد و پدر، مثل هميشه سه ساله اش را كه در خواب ناز بود بوسيد و پاشنه كفشهاي خود را كشيد.مرد با همسر 25 ساله اش خداحافظي كرد و به محل كارش رفت.شب كه شد پدر به خانه برگشت و چند بار همسرش را صدا زد اما هيچ جوابي نشنيد.شعله اجاق گاز، روشن بود و كفشهاي مادر و فرزند نيز جلوي در به چشم مي خورد.
اين يعني و در خانه بودند اما چرا جواب نمي دادند؟
دلشوره به جان مرد افتاده بود كه به نزديك حمام رسيد. در را كه باز كرد ناخودآگاه دستانش را روي چشمان خود گذاشت.آنچه مي ديد باور نداشت.شوكه شده بود و تنها كاري كه توانست انجام دهد تماس تلفني با اورژانس و آتش نشاني بود.ستاد فرماندهي آتش نشاني اصفهان ساعت 21:31 دوشنبه از طريق سامانه 125 از گازگرفتگي در يكي از خانههاي خيابان باخبر شد و بي درنگ گروه نجات ايستگاه شماره هفت را رهسپار آنجا كرد. شواهد حاكي از اين بود كه ياسمن كوچولو قرباني استنشاق گاز سمي شده اما مادرش هنوز زنده بود و به سختي نفس مي كشيد.
بررسيها نشان مي داد براي استحمام فرزندش از آبگرمكن ديواري بدون دودكش استفاده كرده بود كه ناشي از سوختن گاز شهري به دليل پارگي لوله آلومينيومي، داخل ساختمان پخش شد ومتاسفانه جگر گوشه او را به خواب ابدي برد. ديروز پرونده براي رسيدگي قضايي و صدور جواز دفن به دادسراي اصفهان سپرده شد.كارشناسان آتش نشاني و خدمات ايمني براي پيشگيري از رخدادهاي مشابه در فصل سرما هشدار مي دهد:
1-حتما از دستگاههاي گرمازاي استاندارد استفاده و به همين منظور از افراد متخصص براي بازبيني و سرويس كمك گرفته شود.
2-تحت هر شرايطي عمل تهويه هوا را تسهيل كنيد ؛ به عنوان مثال باز گذاشتن دريچههاي كولر براي تهويه هوا مناسب است.بازگذاشتن يك پنجره كوچك يا در به نحو مطمئن كه بسته نشود نيز راه حل مناسب تهويه هواست.
3- هرگز از بخاريهاي دستي براي گرم كردن هواي حمام استفاده نشود چون محيط حمامها كوچك است و اكسيژن محيط نيز به كمك بخار آب به سطوح بالا رانده مي شود و در نهايت بر اثر سوختن ناقص و ايجاد گاز، مسموميت حتمي خواهد بود.
4 -در صورت استفاده از وسايل گرمازاي دودكش دار حتما دودكشها كاملا معاينه و بررسي شود. معمولا مسدود بودن دودكشهاي ديوار از عوامل مهم ايجاد مسموميت و گازگرفتگي و به خطر افتادن جان افراد محسوب مي شود.
5 -دودكشهاي غير ثابت (غير ديواري) حتما كنترل شود. اين دودكشها بايد از مواد غير قابل اشتعال و گالوانيزه (زنگ نزن) و از مقاومت فيزيكي مناسبي برخوردار باشد.
6 -اين نوع دودكشها بايد كوتاه و مستقيم و در محل اتصالات كاملا محكم و غير قابل نفوذ باشد.
7-قدرت مكش دودكشها هر چند وقت يك بار از سوي سرويس كار و متخصص اهل فن بررسي شود.
8-براي جلوگيري از برگشت دود و گازهاي مضر به داخل دودكش و در نهايت به داخل محيط كه معمولا بر اثر گرفتگي و يا وزش باد به وجود مي آيد بايد دودكشها داراي هواكش مخصوص باشد.كلاهك را هم حداقل 60 سانتي متر از بلندترين نقطه ساختمان بالاتر بگذاريد.
9-دودكشها به ويژه در مورد شومينهها هر سال بررسي و از دوده تميز شود.
10-اتصالات دودكشها و سر تا سر آن از هر گونه نقص و نشت گاز حفاظت شود.
11-استفاده مشترك از يك دودكش بسيار خطرناك است و دودكشهاي فلزي بايد در مسير خود با بستهاي مخصوص محكم شده باشد به نحوي كه از جدا شدن اتصالات جلوگيري شود.
12- قطر دودكش طراحي آن مسير عبور و... بايد باتوجه به ظرفيت حرارتي محاسبه و اجرا شود.
13-از وسايل پخت وپز براي گرمايش استفاده نشود.
14-از كپسولهاي سفري (پيك نيكي) در فضاي داخلي ساختمان استفاده نشود.
15-در فضاي پاركينگ كه بسته و فاقد تهويه است اتومبيل روشن گذاشته نشود.
16- نفوذ دود احتراق خودرو به فضاي سكونت خطرناك است و بايد مراقبت بود.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]