واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يك كارگزار بورس:زمان ورود سيمان به بورس كالا فرا رسيده است
ايسنا- بحران مالي جهان در مباحثي كه ايران مراودات بينالمللي دارد، بروز ميكند و به عنوان نمونه، احتمال بروز مشكل در بخش صادرات وجود دارد، اما تاكنون اتفاقي براي بورس نيفتاده است. فرزاد هيبتي اظهار كرد: طي يكسال گذشته، محصولات پتروشيمي به بورس كالا اضافه شد كه با افزوده شدن كالاهاي جديد، حجم معاملات و تعداد كارگزاران افزايش يافته و در بهتر سرويس دادن مجموعه بورس به مشتريان كمك كرد و رينگهاي صادراتي به ويژه در بخش پتروشيمي فعال شدند.
محصولات پتروشيمي
هيبتي ادامه داد: تغييراتي كه از حدود10 ماه پيش در سيستم فروش بورس كالا انجام شده، باعث افزايش چشمگير حجم معادلات در بورس شده و تقاضا براي اين كالاها افزايش يافته است. وي در ادامه به تاثير تغييرات فصلي در نوسانات قيمت و عرضه محصولات در بورس اشاره كرد و گفت: در بخشهاي سردسير كشور در فصل زمستان و با شروع بارش، عمليات عمراني و راهسازي كاهش مييابد، اما در بخشهاي جنوبي و مركزي محصولاتي چون قير، متقاضي بيشتري دارد و اين نوسانات در نقاط مختلف كشور يكديگر را پوشش ميدهند. او با بيان اينكه نوسانات نرخ كالاها در بورس با روند نوسانات جهاني هم راستا است، گفت: با ركود جهاني قيمت شمش فولاد، قيمت تمام شده وارداتي اين محصول هم كم شده و محصول با قيمت پايينتري به فروش ميرسد. البته اين نوسانات در حد بحران نيست.
سيمان
اين كارگزار خاطرنشان كرد: موضوع ورود سيمان به بورس از سال گذشته مطرح بود و به دليل آنكه عرضه كالاهايي كه قيمت آن بر مبناي عرضه و تقاضاي بازار باشد، بهترين نحوه عرضه است، بورس كالا آماده پذيرش سيمان است تا جزو محصولات بورسي شود و معتقدم باتوجه به اينكه هماكنون فصل ساختوساز تا حدودي افت كرده، بهترين زمان براي ورود اين محصول به بورس است.
كالاهاي جديد
هيبتي ادامه داد: كالاهاي متفاوتي در فاز پذيرش بورس قرار دارند و تنوع محصولاتي كه وارد خواهند شد، زياد است و در بخش پتروشيمي، شركت پتروشيمي قائد بصير در پي ورود به سيستم معاملاتي بورس است. البته محصول مس و شمشهاي آلومينيومي همچنان در اين فهرست حضور دارند.
قراردادهاي آتي
او در ادامه قراردادهاي آتي را مدينه فاضله بورس خواند و گفت: با توجه به اين كه گذشت زمان كوتاه از شروع معاملات آتي در بورس، روند قابلقبولي داشته است و شركتها در تلاش هستند تا محصولات بيشتري را وارد رينگهاي معاملات آتي كنند، اين معاملات، نقطه نهايي است كه بورس كالا بايد به آن برسد و از روند معاملات فيزيكي خارج شود.
وي تاكيد كرد: در معاملات آتي با توجه به اينكه توليدكننده و مصرفكننده ميتوانند در اين رينگها فعال باشند، دو نوع معاملهگر وجود دارد كه يا كالايي را خريداري كرده و ميخواهند آن را از طريق بورس در مقابل ريسك نوسان قيمت آينده پوشش دهند يا معاملهگراني كه در نوسانات نرخ بازار وارد معاملات شده و اقدام به خريد و فروش ميكنند. به گفته وي، هر چه محصولات بيشتري وارد بورس معاملات آتي شوند، افراد بيشتري در آن فعال ميشوند و نتيجه بهتري از آن به دست ميآورند.
وي افزود: بورس كالا در حال آمادهسازي ساختماني جديد براي كار در فضاي بهتر و گسترش آن است.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]