واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: نكاتي كه زائران بيت ا...الحرام بايد بدانند(1)
«حج» بزرگ ترين كنگره جهاني است، همه ساله ميليون ها مسلمان از اقصي نقاط عالم براي انجام اين فريضه الهي و برگزاري حج ابراهيمي به عربستان سفر مي كنند.
توفيق زيارت خانه خدا آرزويي است كه در دل هر مسلمان خداجو وجود دارد و شما زائران افراد سعادتمندي هستيد كه امسال به اين ضيافت الهي دعوت شده ايد.
تمام مناسك حج را بايد با توجهات باطني و خلوص نيت و پاكي روح انجام داد و براي انجام بهتر اعمال حج و بهره مندي بيشتر از فيوضات اين سفر الهي بايد كوشيد از توان جسمي و سلامتي خوبي برخوردار بود.به دليل اهميت رعايت بهداشت در پيش گيري از بيماري ها و خطراتي كه جان و سلامت زائران را تهديد مي كند و موجب مشكلاتي در انجام صحيح و به موقع اعمال حج مي شود، گفت وگويي با يكي از پزشكان فوق تخصص داخلي روماتولوژي و دانش يار دانشگاه علوم پزشكي بيرجند كه چندين بار به عنوان پزشك كاروان حج توفيق زيارت كعبه را داشته انجام شده است.دكتر سيدهادي اخباري مي گويد: اكثر مشكلاتي كه باعث مي شود زائران به علت كسالت و بيماري توانايي بهره مندي كامل از فيوضات الهي را نداشته باشند به راحتي و با رعايت نكات بهداشتي قابل پيشگيري است.
وي با اشاره به معاينه تمام زائران قبل از سفر حج مي افزايد: در صورت ابتلاي زائران به بيماري هايي كه از نظر تشرف بلامانع است، پزشك كاروان توصيه هاي پزشكي و درماني را به زائر گوشزد و آن ها را رعايت كند.
وي تاكيد مي كند: در مواردي كه فرد زائر به بيماري هاي قلبي و ديابت مبتلا باشد بهتر است فرد در دست بند مچي كه حاوي اطلاعات شخصي است نام بيماري، مصرف دارو و نوع آن و طريقه مصرف را ثبت كند.
وي اضافه مي كند: همچنين زائراني كه سابقه بيماري قلبي و سكته مغزي، فشار خون، ديابت و اعمال جراحي دارند نيز در صورتي كه به مشكلي در سفر برخوردند بايد بلافاصله به پزشك مراجعه كنند و بيماراني كه نياز به مراقبت هاي درماني ويژه و مداوم دارند هم بايد ضمن عمل به توصيه هاي پزشكي خاص، داروهاي خود را در طول سفر به همراه داشته باشند.
وي با بيان اين كه براي تامين سلامت روح و روان و حفظ وحدت و اخلاق اسلامي زائران بايد در محيطي آرام و بدون سر و صدا اسكان يابند، متذكر مي شود: اگر چه اميد مي رود كه در سفر الهي حج هيچ فردي به خود اجازه سيگار كشيدن را ندهد با اين وجود اگر زائري هنوز در اسارت دخانيات است نبايد در محل اسكان سيگار بكشد.
به گفته اين فوق تخصص داخلي، زائران بايد از مصرف اغذيه در اماكني غير از هتل كه گاه باعث مسموميت غذايي شده و سلامتي را به مخاطره مي اندازد، بپرهيزند و به جز نوشيدن آب و نوشابه مصرف هيچ گونه ماده خوردني ديگري براي زائران در خارج از هتل جايز نيست.وي خاطرنشان مي كند: مصرف بيش از حد نوشابه هاي گازدار بسيار سرد كه مورد علاقه حجاج است باعث ورم معده (گاستريت) و دل درد مي شود و بهتر است كه حجاج از مصرف آن ها اجتناب كنند.وي ادامه مي دهد: در صورت تمايل حجاج به مصرف نوشابه هاي گازدار سرد بهتر است نوشابه را در ليوان ريخته و كمي صبر كنند تا گاز آن كمتر شود.دكتر اخباري عنوان مي كند: ماست و دوغ بهترين نوشيدني است كه در ايام حج توصيه مي شود جايگزين نوشابه هاي گازدار شوند.
وي با بيان اين كه گرماي طاقت فرساي جده و مكه به خصوص در مراسم انجام حج باعث تعريق فراوان همراه با از دست دادن نمك و گرمازدگي مي شود، توصيه مي كند: با پيشگيري از اين مقوله مي توان از آشاميدن آب كافي (چندين ليوان آب) و نوشيدن چاي كم رنگ استفاده كرد.
وي زائران را از پرخوري و خوردن تنقلات منع كرده و تاكيد مي كند: بهتر است پس از صرف غذا زائران چند دقيقه پياده روي كنند.
وي ادامه مي دهد: زائران همچنين بايد در زمان ابتلا به سرماخوردگي از دست دادن و بوسيدن كه موجب انتقال آلودگي مي شود اجتناب و در هنگام عطسه و سرفه از دستمال تميز جلوي دهان و بيني استفاده كنند و خودداري از انداختن آب دهان در اماكن عمومي و استفاده مشترك از ظروف و ليوان از ديگر مواردي است كه در اين زمينه توصيه مي شود.
به گفته اين پزشك فوق تخصص داخلي لباس حجاج بايد نخي، گشاد، راحت و روزانه عوض شده و استحمام نيز بايد هر روز انجام شود.
وي با تاكيد بر رعايت و توجه به علايم راهنمايي و رانندگي مي گويد: با توجه به سرعت بالاي اتومبيل ها در خيابان هاي مكه و مدينه براي پيش گيري از سانحه و تصادف بايد زائران از مسيرهاي خط كشي شده عبور كنند و به خصوص بانوان كه از چادر مشكي استفاده مي كنند در هنگام غروب و شب براي عبور از خيابان بيشتر مراقب باشند و افراد سالمند نيز با كمك اشخاص جوان عرض خيابان را طي كنند.
وي توصيه مي كند: زائران كارت شناسايي و آدرس محل سكونت خود را به همراه داشته باشند.به گفته دكتر اخباري علاوه بر واكسيناسيون اجباري مننژيت مننگوكوك، حجاج مي توانند تحت واكسيناسيون آنفلوانزا و پنوموكوك (به خصوص بيماراني كه دچار بيماري كليه، بيماري قلب و بيماري هاي تنفسي هستند)، قرار بگيرند.
وي با بيان اين كه زائراني كه داراي عينك طبي هستند بايد عينك اضافي نيز همراه خود داشته باشند، تاكيد مي كند: زائراني كه زانوبند، مچ بند، كمربند و گردن بند طبي استفاده مي كنند بايد در طول سفر اين وسايل را همراه داشته باشند.
ادامه دارد.....
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]