واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛اما و اگرهاي وجود غسال خانه در بيمارستان هاي مشهد
؛حدود ٧ سال قبل به موجب تفاهم نامه اي بين شهرداري مشهد و دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني خراسان رضوي، در ٢ بيمارستان بزرگ شهر مشهد غسال خانه راه اندازي شد و بخشي از مشكل حمل ونقل اجساد به بهشت رضا و طواف در حرم رضوي رفع شد. اما اكنون زمزمه هايي براي تعطيلي غسال خانه هاي بيمارستان هاي قائم(عج) و امام رضا(ع) به گوش مي رسد و اين موضوع با اعتراض مردم و مسئولان مواجه شده است. در حالي كه راه اندازي امكانات تغسيل اموات در بيمارستان هاي بزرگ شهر مشهد با رضايت شهروندان مواجه شده است، مديرعامل سازمان فردوس هاي شهرداري مشهد از برچيده شدن غسال خانه هاي بيمارستان هاي قائم(عج) و امام رضا(ع) شهر مشهد ابراز نگراني كرده است.
؛رفت و آمدهاي اضافي
؛شهروندي در تماس با خراسان اعلام كرد: مسئولان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني خراسان رضوي اخيرا پي گير تعطيل كردن غسال خانه هاي موجود در بيمارستان هاي بزرگ مشهد هستند در حالي كه وجود اين اماكن، بار زيادي از مشكلات تردد بين بهشت رضا(ع) و داخل شهر را رفع كرده است.
به گفته وي در صورت تعطيل كردن اين غسال خانه ها، بستگان افراد متوفي در بيمارستان هاي مشهد و همراهان آن ها بايد بعد از تحويل جسد براي تغسيل به بهشت رضا مراجعه كنند و پس از معطلي فراوان، براي طواف دادن ميت به حرم مطهر رضوي بروند و بعضا براي تدفين متوفي مجددا به بهشت رضا برگردند كه اين ترددها علاوه بر ترافيك و اتلاف وقت باعث بروز مشكلاتي مي شود.
در پي گيري اين موضوع، گزارشگر خراسان با مدير عامل سازمان فردوس ها تماس گرفت. مهندس «سيدحسن حسيني» با اعلام نارضايتي از برچيده شدن غسال خانه هاي بيمارستان هاي امام رضا(ع) و قائم (عج) گفت: اين مسئله مشكلي بزرگ براي شهر مشهد است چرا كه شهروندان اموات خود را براي غسل دادن بايد به بهشت رضا منتقل كنند و مجددا براي طواف به دور حرم مطهر ببرند.
وي با اشاره به اين كه به طور متوسط روزانه ٤٥ نفر در شهر مشهد فوت مي كنند افزود: به طور متوسط ٥ دستگاه خودرو و ٣٠ نفر همراه براي هر متوفي در برنامه هاي تغسيل، طواف، تشييع و... بين بيمارستان، بهشت رضا و حرم مطهر تردد دارند.
؛تدبير متوليان
؛وي گفت: با توجه به مشكل جدي مردم به خصوص براي حمل ونقل، رفت و آمد بين بهشت رضا و حرم مطهر براي انجام آيين طواف ميت و به جاي آوردن آداب و رسوم خاص كه هر نوبت ٣٥ كيلومتر طي مسير را به همراهان متوفي تحميل مي كرد، قراردادي با دانشگاه علوم پزشكي مشهد منعقد شد و به موجب آن در ٢ بيمارستان بزرگ مشهد كه در روز تا ٢٠ جسد متوفي دارند با تامين محل از سوي دانشگاه و امكانات غسال خانه اي از سوي شهرداري غسال خانه داير شد.
مديرعامل سازمان فردوس ها گفت: براي رفاه حال مردم اين تدبير از سال ٨٠ در بيمارستان قائم(عج) و از سال ٨٢در بيمارستان امام رضا(ع) عملياتي شد و قراردادهاي ما نيز ١٠ ساله است.به گفته«حسيني» در كنار سردخانه اين بيمارستان ها، محل تغسيل اموات داير شده است كه متوفي بعد از تحويل جسد، غسل و كفن مي شود و خانواده و مشايعت كنندگان مي توانند جنازه را تحويل بگيرند و به طواف حرم بروند و سپس به محل دفن ميت عزيمت كنند.
وي اظهار كرد: در حالي كه اين اقدام در راستاي يك رويكرد اجتماعي توسط شهرداري مشهد و دانشگاه علوم پزشكي انجام شد و ٧ سال از آغاز آن مي گذرد ولي آقايان در دانشگاه علوم پزشكي به دنبال لغو قرارداد هستند و تبعات رواني ناشي از گريه و شيون بستگان اموات را در محوطه بيمارستان ها موجب نگراني بيماران و همراهان آن ها مي دانند.
به گفته وي، هياهو و گريه و زاري و مشكلات روحي و رواني جزء لاينفك كار بيمارستان هاست و همين متوفيان در همان بيمارستان ها جان مي دهند و همراهان هم بلافاصله گريه و زاري مي كنند. وي با اعلام اين كه سردخانه ها و همان غسال خانه هاي بيمارستان ها در نقاط كور بيمارستان ها قرار دارد و خيلي براي عموم ظهور و بروز ندارد، افزود: انجام تمام موارد تغسيل اموات در بهشت رضا اگرچه به نفع اين سازمان است و حضور انبوه مراجعان موجب رونق غرفه هاي موجود در مجموعه بهشت رضا(ع) مي شود ولي با وجود اين غسال خانه ها در شهر ٥٠ درصد رفت و آمدها براي تغسيل اموات كاهش مي يابد و اين به نفع شهر است.
وي تصريح كرد: به دليل تمركز امكانات، مديريت بهتر و درآمد بيشتر براي سازمان فردوس ها ، راحتي كار ما اين است كه همه افراد به بهشت رضا هدايت شوند ولي طي ٨ سال اخير سرمايه گذاري ويژه اي براي توسعه غسال خانه در بهشت رضا صورت نگرفته و سرمايه گذاري ما در بيمارستان ها بوده و حتي در يك بيمارستان ١٥٠ ميليون تومان هزينه كرده ايم. وي با اعلام اين كه انتقال تمام اجساد متوفيان به بهشت رضا موجب اتلاف وقت و سرگرداني مردم خواهد شد، تاكيد كرد، مشكل ترافيك در محور بهشت رضا يكي از آزاردهنده ترين مسائلي است كه مردم با آن روبه رو هستند.
خراسان صحت و سقم موضوع برچيده شدن اين غسال خانه ها را از طريق دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز پي گيري كرد.
؛تناقض با اهداف درماني
؛مدير بيمارستان قائم(عج) در گفت وگو با خراسان مي گويد: يك مركز درماني بايد بار مثبت به مراجعان وارد كند و در درمان بيماري هاي مراجعان موثر باشد ولي وجود غسال خانه در داخل بيمارستان با فرهنگ ما ايرانيان كه در مرگ عزيزان شيون و زاري مي كنيم با اهداف درماني بيمارستان ها تناقض دارد.
دكتر«مسعود خاني» مي افزايد: مشرف بودن غسال خانه و سردخانه بيمارستان قائم(عج) مشهد به بخش هاي درماني سبب شده است همه روزه بيماران و همراهان آن ها با سر و صداي همراهان ٨ تا ١٠بيمار فوتي در اين بيمارستان روبه رو باشند و بار رواني اين مسئله را تحمل كنند.
به گفته وي در مجاورت غسال خانه اين بيمارستان در حال حاضر ساخت بخش اورژانس با متراژ ١٦ هزار مترمربع در حال انجام است كه طبيعتا با بهره برداري از اين بخش و لزوم آرامش در بخش اورژانس امكان فعاليت غسال خانه مقدور نخواهد بود.
وي با اعلام اين كه وجود غسال خانه در داخل محيط درماني منطقي و عقلي نيست تصريح كرد: ما بايد به بيماران كه به اميد درمان به بيمارستان پناه آورده اند روحيه بدهيم نه آن كه آن ها را تحت تاثير مسائل روحي و رواني قرار داده و نگران كنيم.
مدير بيمارستان قائم(عج) استقرار غسال خانه در بيمارستان هاي مشهد را نوعي بي سليقگي عنوان و تصريح كرد: پيشنهاد مديريت بيمارستان اين است كه حتي سردخانه نيز در بيمارستان نباشد و اجساد متوفيان بلافاصله پس از تصفيه حساب در مركز درماني به سردخانه در بيرون شهر و حاشيه صد متري منتقل شود تا براي مردم و بيماران بار رواني ايجاد نكند.
دكتر«خاني» اين اقدام را به نفع و صلاح شهر مشهد دانست و گفت: ما هم مشكل ترافيك و ٢ بار انتقال ميت و همراهان به بهشت رضا را قبول داريم و اين مسئله خاص شهر مشهد است كه مي توان با برنامه ريزي آن را رفع كرد.
وي تصريح كرد: به نفع مردم و صلاح هيچ كس نيست كه غسال خانه در محيط درماني داير باشد و برخي مسئولان مشهد نيز به اين مسئله واكنش نشان داده اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه مگر سازمان فردوس هاي شهرداري مشهد با بيمارستان قراردادي در اين باره منعقد نكرده است؟ اظهار داشت: بيمارستان چنين قراردادي ندارد و هرگز حاضر به امضاي چنين موردي نمي شويم.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]