واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: احساس خستگي و تغيير وزن دائم را جدي بگيريد
از آنجا كه احتمال عود بيماري با عدم قطع به موقع مصرف دارو توسط خود بيمار افزايش مي يابد، دارو و مدت زمان مصرف آن بايد توسط روانپزشك معالج بيمار تجويز شده و بيمار نبايد حتي در صورت احساس بهبودي اقدام به قطع دارو كند
يك روانشناس باليني با بيان اينكه احساس خستگي و تغيير وزن (كاهش يا افزايش) دائم از علائم اصلي بيماري افسردگي است، بر جدي گرفتن آن تاكيد كرد.
دكتر حسين اسدبيگي افزود: افكار عود كننده درباره خودكشي، كم خوابي يا پرخوابي، بي قراري و احساس گناه شديد از ديگر علائم اصلي ابتلاي فرد به بيماري افسردگي است.
وي اظهار داشت: اين علائم معمولا براي فرد ايجاد رنج و عذاب كرده و كاركردهاي اجتماعي، فردي و خانوادگي وي را مختل مي كند. وي گفت: افسردگي يكي از اختلال هاي خلقي يا عاطفي است كه عللي همچون عدم اعتماد به نفس، ارث، استرس هاي زندگي و عقده هاي دوران كودكي در ابتلا به آن موثر هستند.
اين روانشناس با اشاره به راه هاي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري افزود: پيشگيري از ابتلا به بيماري افسردگي در صورتي كه احتمال زمينه ارثي مطرح باشد، بيشتر از طريق دارو درماني و پيگيري آثار دارو درماني بوسيله روانپزشك موثر است.
اسدبيگي اظهار داشت: با اين وجود در نظر گرفتن جنبه هاي مثبت زندگي، لذت بردن از طبيعت، ورزش كردن، تحت نظر مشاور و روان درمانگر بودن، داشتن خانواده محكم و قوي از نظر عاطفي در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري نقش موثري دارند.
وي، به راه هاي درمان بيماري افسردگي در فرد اشاره كرد و گفت: درمان بيماري افسردگي از دو طريق درمان دارويي و غير دارويي امكان پذير است. وي افزود: در درمان دارويي، مهم ترين داروهاي تجويزي شامل سه حلقه اي ها، داروهاي مهاركننده جذب مجدد "سروتونين" و بازدارنده هاي "منوآمين اكسيداز" مي باشد.
اين روانشناس يادآور شد: از آنجا كه احتمال عود بيماري با عدم قطع به موقع مصرف دارو توسط خود بيمار افزايش مي يابد، دارو و مدت زمان مصرف آن بايد توسط روانپزشك معالج بيمار تجويز شده و بيمار نبايد حتي در صورت احساس بهبودي اقدام به قطع دارو كند.
وي، راه هاي غيردارويي را نيز در درمان بيماري افسردگي موثر دانست و گفت: شناخت درماني از طريق دادن شناخت براي جايگزين كردن تفكر درست به جاي تفكر نادرست در قالب برگزاري جلسه هاي متعدد، رفتار درماني شناختي و روانكاوي مهم ترين راه هاي درمان غيردارويي افسردگي است. اسد بيگي افزود: دارو درماني و درمان غيردارويي به تنهايي تاثيرگذار نبوده و بر اين اساس بايد ابتدا از طريق تجويز دارو فرد را آماده روان درماني كرده و سپس درمان غيردارويي را آغاز كرد.
وي خاطر نشان كرد: آن دسته از مبتلايان كه نشانه هايي از خودكشي يا ديگركشي دارند بايد قبل از هر اقدامي در بيمارستان روانپزشكي بستري شوند.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]