واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ضرورت بررسي تشكيل نهاد امر به معروف و نهيازمنكر
در منابع ديني و اسلامي تاكيدات بسياري به فريضه امر به معروف و نهي از منكر شده است. خداوند متعال در قرآن كريم در سوره آل عمران آيه 104 ميفرمايد:
بايد از ميان شما، جمعي دعوت به نيكي و امر به معروف و نهيازمنكر كنند! و آنها همان رستگارانند. پيامبر اكرم صليالله عليه و آله در اين باره ميفرمايند:
همه كارهاي نيك و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهيازمنكر چون قطره نسبت به درياست. همچنين در اين باب مهم در رسالههاي عمليه نيز مباحث بسيار مفصلي بيان گرديده است كه با مراجعه به آنها ميتوان نسبت به اهميت موضوع پي برد. بايد اذعان نمود با توجه به گسترش فناوريهاي نوين ارتباطي و مخابراتي كه بهطور شگرفي اساس و پايههاي فرهنگي ملل را مورد آسيبهاي جدي قرار داده و ميدهد و نيز مناسبات و رفتارهاي غلط و ناهنجاريهايي كه بيشتر از اين ناحيه نشأت ميگيرد، موجب كاهش امنيت اخلاقي و فرهنگي جامعه شده است.
انقلاب اسلامي كه ريشه در فرهنگ اسلام ناب محمدي (صلواتالله عليه) دارد در اين راستا توسط دشمنان و شياطين بيشتر مورد تهاجم قرار گرفته است و ميلياردها دلار در طول 30 سال گذشته صرف و هزينه گرديده است و آنان همچنان اميدوار هستند كه اين نظام الهي را با اين شيوه از درون تهي كرده و به اهداف شوم خود برسند.
هشدارهاي مقام معظم رهبري در اين خصوص، گوياي اين مطلب و نكته مهم در اين باب ميباشد. مروري به عملكرد دستگاههاي فرهنگي در طول ساليان بعد از انقلاب اسلامي نشان ميدهد كه به تناسب اين هجمه هنوز متوليان امر نسبت به برنامهريزي و انسجام و مقابله با تهاجم فرهنگي اقدام عملي و موثر و مستمري را صورت ندادهاند و يا نيز به صورت پراكنده فعاليتهايي انجام شده است كه گستره زماني و جغرافيايي آن محدود بوده است. لذا بايد توجه نمود كه به تناسب تغييرات دراين حوزه بايد نهادي با سازوكار مناسب و به روز براي گسترش معروفات و مقابله با منكرات تشكيل گردد. بديهي است اين نهاد با استفاده از توانمنديهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي بايد با تمام توان در اين زمينه تلاش نمايد و با اقتدر اقدامات سلبي و ايجابي خود را انجام دهد.
البته به اين نكته بايد عنايت داشت كه نبايد انتظار داشت كه تنها نيروي انتظامي با امكانات محدود خود بهويژه در شهرهاي بزرگ مانند تهران كه هر منطقه آن بيش از نيم ميليون جمعيت دارد بتواند با تمام نابسامانيها و ناهنجاريها مقابله نمايد. شايد در 50 سال گذشته و شرايط آن هنگام، يك كلانتري ميتوانست تا حدي به وظايف خود عمل كند اما امروز اين انتظار بجايي نخواهد بود. در سيستم مديريت كلانشهري به جوانب مختلفي توجه شده است كه در اين زمينه ادارات و دستگاهها و سازمانهاي زيادي براي تامين بخشهاي عمراني، آموزشي و بهداشتي و... تاسيس و مشغول فعاليت شدهاند ولي در زمينه موضوع فوقالذكر تاكنون اين خلا بيش از پيش احساس ميشود. در هر صورت با تشكيل اين نهاد به نظر ميرسد بايد آن را تا سطح محلهها و با همكاري شوراياري محلات كه در اساسنامه خود مواردي را در زمينه مسايل فرهنگي پيشبيني نمودهاند گسترش داد.
لازم به ذكر است در ادامه گسترش اين نهاد در اصناف و سازمانهاي خصوصي و دولتي و نيز حضور فراگير مردم در اين حوزه، ميتوان شاهد حركتي نويدبخش و جدي براي مبارزه با منكرات و ترويج و نشر خوبيها و معروفات و شكست توطئههاي رنگارنگ شياطين داخلي و خارجي باشيم.
مصطفي همداني
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]