محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827720775
عرضه سهام با قيمتهاي جديد
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: عرضه سهام با قيمتهاي جديد
كساني كه تا چندماه پيش در رقابتهاي نفسگير خريد عرضههاي بلوكي اصل 44، ريال به ريال بر قيمتها افزودند و رقبا را يكي پس از ديگري از ميدان به در كردند تا بلوكهاي مديريتي را با قيمتهايي گرانتر از آن خود كنند، امروز زيانديدگان بزرگ بازار سرمايه هستند. رقابت براي تصاحب بلوكهاي شركتهاي مشمول اصل 44 در حالي در بازار شكل گرفت كه سازمان بورس پس از تجربه دو ناكاميدر عرضههاي بلوكي فولادمباركه، رويكرد خود را به فروش نقد و اقساط تغيير داد و با عرضه سهام فولاد مباركه در چهار بلوك پنج درصدي، رقابت بين نهادهاي شبه دولتي همانند شستا، صندوق بازنشستگي كاركنان فولاد، صندوق قرضالحسنه بسيجيان و... براي تصاحب بلوكها پايهگذاري شد به طوري كه گاهي رقيبان براي برنده شدن در رقابت در افزايش ريالها، ارزندگي سهم را از ياد ميبردند و بهايي را براي بلوكي ميپرداختند كه گران بود. به گزارش بورسنيوز هرچند بيشتر بلوكهاي عرضه شده همانند ملي مس، بلوكهاي پنج درصدي فولاد مباركه و... بيشتر توسط نهادهاي شبه دولتي همانند شستا، مهر اقتصاد ايرانيان و... خريداري شد اما فولاد خوزستان و تايدواتر توسط بخش خصوصي خريداري شد كه امروز براي تأمين نقدينگي براي قطعيت خريد خود با مشكل مواجه هستند، ضمن اينكه با كاهش قيمتهاي شديد فلزات اساسي در جهان و افت قيمت سهام اين شركتها در بورس تهران ارزش برخي از اين بلوكها به يك چهارم كاهش يافته است. به طور مثال فولاد خوزستان در تاريخ هشتم تيرماه با قيمت پايه هر سهم 10 هزار و 942 ريال عرضه شد و در نهايت پس از 9 روز رقابت نفسگير يك شخص حقيقي (جابريان) آن را با قيمت هر سهم 20 هزار و 403 ريال به ارزش 1364 ميليارد تومان خريداري كرد.
در حالي كه قيمت هر سهم فولاد خوزستان در حال حاضر به 562 تومان رسيده است. جابريان كه پس از خريداري بلوك 5/30 درصدي فولاد خوزستان پيش از اين در گفت وگو با اظهار خوشحالي ميكرد و اميدوار بود كه طي يك سال سودآوري سهام فولاد خوزستان را به دو برابر افزايش دهد، امروز در گفت وگو با سكوت اختيار كرد و در پاسخ به اين سؤال كه آيا هنوز از خريد خود راضي هستيد و برنامههاي شما براي اين شركت تغيير كرده است يا خير، تنها به بيان اين جمله اكتفا كرد كه
برخي از كارشناسان راهكار برون رفت از بحران را در بورس عرضههاي جديد با قيمت پايين عنوان ميكنند در مقابل عدهاي از كارشناسان معتقدند تا زماني كه بازار شرايط با ثباتي پيدا نكند عرضههاي جديد تأثيري در رونق بورس نخواهد داشت.
عرضههاي جديد با قيمت ارزان
محمدرضا رهبر مديرعامل كارگزاري رهبر با يادآوري اينكه اغلب خريداران بلوكها و عرضههاي عمده متضرر شدند، گفت: با متضرر شدن خريداران بزرگ عرضههاي عمده، لطمات زيادي به بازار سرمايه وارد شد.
وي افزود: ممكن است عرضههاي بعدي خصوصي سازي موجب رونق بورس شود ولي قيمت آنها در بلوك بسيار مهم است و بايد با قيمتهاي پايين عرضه شود. به گفته وي بهتر است دو قسط از اقساط خريد عرضههاي عمده اصل 44 به حالت تعليق درآيد تا شركتهاي سرمايهگذاري هلدينگ كه اين روزها مجبور به پرداخت اقساطي هستند كه چندبرابر ارزش واقعي سهام در حال حاضرشان است، نقدينگي كافي براي كمك به اجراي بند ج اصل 44 در اختيار داشته باشند.
رهبر خاطرنشان كرد: بازار پول بايد به كمك بازار سرمايه آمده و ممنوعيت اعطاي تسهيلات به شركتهاي سرمايهگذاري حذف شود و حتي در صورت امكان از بودجه عمومي منابعي در اختيار نهادهاي فعال مالي قرار بگيرد تا در عرضههاي خصوصيسازي بازار با رونق مواجه شود. وي در ادامه تصريح كرد: اگر قيمتگذاري منطقي و اطلاعات شفاف نباشد، بازار تنها در روز اول هيجان زده ميشود ولي بلافاصله هيجان خود را از دست ميدهد و رونق جاي خود را به ركود ميدهد. وي درباره علت تأخير در واگذاريها با وجود اعلام مكرر سازمان خصوصيسازي براي تعيين مدت عرضه گفت: هيات پذيرش و سازمان بورس به دنبال دريافت اطلاعات كامل و عرضه شفاف سهام در بورس هستند. بخشي از تدوينها به دليل عدم ارائه اطلاعات شفاف از سوي شركتهاي مشمول اصل 44 است.
مديرعامل كارگزاري حافظ دليل ديگر را ممانعت سازمان خصوصيسازي از عرضه سهام شركتها در شرايط فعلي عنوان كرد و گفت: ممكن است سازمان خصوصيسازي شرايط فعلي را براي عرضه مناسب ارزيابي نكرده و به خاطر اينكه در شرايط فعلي مجبور به عرضه ارزان است، از عرضه خودداري كند.
توقف عرضهها تا ثبات بازار
اين در حالي است كه سعيد شيرزادي كارشناس بازار سرمايه معتقد است: در حال حاضر عرضههاي سهام اصل 44 كمكي به بازار نخواهد كرد و بهتر است تا زماني كه بحران مالي كنترل نشده و قيمت نفت متعادل نشده و به طور كلي به ثبات اقتصادي لازم نرسيدهايم، عرضههاي اصل 44 متوقف شده يا به شرط بازگشت پول خريد سهام اصل 44 به بازار صورت گيرد. بهتر است پس از تعيين وضعيت طرح تحول اقتصادي عرضهها صورت گيرد.
اين كارشناس بازار سرمايه تصريح كرد: مديران بورس بهتر است اجازه دهند بورس ما نيز مثل ساير بورسهاي دنيا روال طبيعي خود را طي كند و استفاده از ابزارهاي كنترلي همانند توقف نمادها و دامنه نوسان و حجم مبنا را به طور منطقي كاهش دهد.
وي در ادامه گفت: البته اين ابزارها در بازار ناكارا براي كنترل شاخص و بازار مناسب است ولي در صورتي كه براي سهام بازارساز وجود داشته باشد كه متأسفانه وجود ندارد.
به گفته وي سازمان بورس براي بعضي از سهام كه نقدشوندگي آنها بسيار كم است و نياز به اصلاح قيمت دارند، حجم مبنا را به صورت منطقي بردارد.
وي افزود: برخي نمادها را نيز بدون محدوديت دامنه نوسان مورد بازگشايي قرار دهند تا از عرضههاي ايجاد صفها جلوگيري شود. شيرزادي با بيان اينكه در همه جاي دنيا براي نجات اقتصاد، دولتها مجبور به دخالت در بازار ميشوند، گفت: دولت با اعطاي تسهيلات و سازمان بورس با تكليف به شركتهاي سرمايهگذاري براي خريد و فروش سهام ميتواند بازار سهام را كمك كند. وي افزود: برخي از شركتهاي دولتي نيز ميتوانند خودشان سهام خودشان را مديريت كنند و آن را از بازار جمع كنند. اين كارشناس با تأكيد بر وجود بازارساز در بازار سرمايه گفت: در حال حاضر برخي سهام همانند مخابرات اصلاً از بازارهاي جهاني تبعيت نميكنند ولي تحت تأثير جو منفي بازار با صف فروش مواجه ميشوند. وجود بازارساز ميتواند ضمن حمايت از سهم به روند مثبت بازار نيز كمك كند.
وي با انتقاد از تصميمات و عملكرد شركتهاي سرمايه گذاري گفت: در حال حاضر تصميمات شركتهاي سرمايهگذاري بسيار عجولانه است. اين شركتها در شرايط منفي بازار سهام خود را ميفروشند و اصلاً به آينده كوتاه مدت خود نيز فكر نميكنند و اصلاً معلوم نيست منابع مالي خود را كجا خواهند برد.
زمان دسترسي به سامانه
به گزارش بورس نيوز قبل از شروع معاملات روزانه بازار سهام، 30 دقيقه زمان به صورت آزاد وجود دارد تا كارگزاران كه تنها افرادي هستند كه به سامانه معاملات دسترسي دارند، اقدام به درج دستورهاي خريد و فروش مشتريان خود كنند. اين 30 دقيقه ساعت 8 و 30 تا 9 صبح است كه در اين دوره كه به گشايش معروف است، كارگزاران امكان حذف يا درج دستورهاي خريد يا فروش را دارند. در اين محدوده زماني گاهي دستورهاي ياد شده، به يكباره حذف ميشوند و احتمال گمراه كردن فعالان بازار به خصوص سهامداران خرد در اين فرآيند افزايش مييابد.
از سوي ديگر قبل از شروع فعاليت، محدوده ياد شده به برخي افراد كمك ميكند تا شرايط بازار در خصوص سهام مورد نظر واكاوي شود. اگر چه اين موضوع در مواقعي فعالان را در تصميمگيري هدايت ميكند، اما در مواردي هم ديده شده كه اين فضاي نيم ساعته منجر به انحراف قيمتها در بازار ميشود. كارشناسان در مجموع عقيده دارند كه در همه بورسهاي دنيا سفارش خريد و فروش در زمانPre Opening صورت ميگيرد كه بورس تهران نيز از اين امر مستثنا نيست.
اما بررسيها حاكي از آن است كه در خصوص چند سهام با اهميت بازار، دستورهايي وارد سيستم سامانه معاملات شده است كه قبل از ساعت 9 روي قيمت تعييني اين دستورها، رقابت صورت ميگيرد. مثلاً قيمت بسته سهمي((CLOSE PRICE در روز قبل معادل 170 تومان بوده كه همان روز نيز محسوب ميشود، سپس در ساعت 8 و 30 دقيقه صبح حدود ده هزار سهم روي قيمت صفر درخواست خريد وارد ميشود، در همان لحظه نيز روي قيمت 171 ريال يعني يك تومان بالاتر از درخواست فروش دارد.در اين ميان به يكباره خريداري سفارش خريد 200هزار سهم مزبور را در قيمت 1751 ريال وارد ميكند كه روي درصد مثبت خريد براي سهم ايجاد ميشود.
اين سفارش خريد در حجم بالا و با اختلاف قيمت بالا در سامانه به ثبت ميرسد. در همين حال پس از درج چنين قيمت بالايي براي سهم فرض شده، درخواستهاي فروشندگان سهام در همين رده قيمت به سمت پايين رقم ميخورد و رقابت ميان فروشندگان آغاز ميشود. اين نمونه عملكرد كارگزاران بازار اوراق بهادار در زمان قبل از شروع معاملات نيز براي چند سهم ديگر صورت گرفته بود. از آنجا كه سيستم ، سيستم كنترل و نظارت بر فعاليت معاملات كارگزاران كه هر اقداماتي مغاير با قوانين بازار را كه از سوي آنها صورت گيرد را هشدار ميدهد، بر فعاليت كارگزاران نظارت دارد و تمامياين اقدامات را به ثبت ميرساند. اين سيستم بر روند سامانه معاملات حاكم است، بنابراين موارد ذكر شده كاملا قابل اثبات است.
دبير كانون كارگزاران بورس اوراق بهادار تهران پيرو موارد ياد شده گفت: اگر در روزهاي متمادي حذف سفارشهاي سنگين يا درج آن انجام شود، بايد فعاليت كارگزار بررسي شود و اين امر به طور قطع تخلف محسوب ميشود. وي معتقد است كه اين مشكل سيستم معاملات ما است، به اين دليل كه هر فردي ميخواهد هرچه سريعتر دستور مورد نظر خود را وارد سامانه معاملات كند تا در صدر صفوف خريد و فروش قرار بگيرد. وي ادامه داد: اين كارگزار ميتواند روي سه درصد مثبت يا سه درصد منفي دستور مورد نظر را در ساعت 8 و 30 دقيقه وارد كند و با باز شدن بازار، حتي روي قيمت پايين خريد هم انجام دهد.
خزلي خرازي با اشاره به اين مطلب كه در مجموع اين ناظر بازار است كه بايد اين رفتارها را در بازار تشخيص دهد، تصريح كرد: اينگونه رفتارها در بازار انحراف ايجاد ميكند. در سالهاي گذشته مواردي را داشتيم كه كارگزار بدون اجازه مشتري دستور فروش سنگين در ابتداي معاملات وارد سيستم ميكرد و در شروع بازار دستورها را حذف ميكرد. وي افزود: اين قبيل رفتارها صفهاي خريد يا فروش را متورم نشان ميدهند كه اكنون به كمك سيستم چنين اتفاقاتي كمتر صورت ميگيرد. خرازي خاطرنشان كرد: تمام تراكنشهاي دستورهاي خريد و فروش در سيستم ثبت ميشود، به طوري كه اگر دستورهاي خريد و فروش طولاني وجود داشته باشد، اگر قصد خريد باشد هشدار wait ميدهد و بايد كارگزار open دستور خود را وارد كند. وي افزود: مقام ناظر همچنين بايد دقت كند كه اگر دستورها گروهي داده ميشود، مربوط به چه شخصي است و حتماً اين دستورها به نام باشد وگرنه بايد تحقيق و بررسي در اين زمينه داشته باشد تا مجاري تخلف از ميان برداشته شود.
خرازي به مورد ديگري در بازار اشاره كرد كه باعث متورم شدن صفهاي خريد و فروش ميشود. وي گفت: به دليل وجود نقدينگي اندك در معاملات، سهامدار به چند كارگزار دستور خريد سهم در حجم بالا را اعلام ميكند تا از اين طريق در صدر صف به طور خود به خود قرار گيرد. اين امر صفها را در بازار متورم ميكند كه بيشتر در صفهاي خريد اين ترفند صورت ميگيرد. وي اظهار داشت: اين در حالي است كه فروش سهم به دليل ارتباط مستقيم با دارايي فرد قابل كنترل است. اما در مجموع بهدليل كم بودن حجم معاملات بازار و پايين بودن نقدينگي و محدوديتهاي سيستم معاملاتي، سفارشهاي واقعي مشتريها در سامانه معاملات وارد نميشود.
دبير كانون كارگزاران بورس اوراق بهادار در همين حال به مزيت ساير بورسهاي دنيا در اين زمينه اشاره كرد و گفت: تجربه بورسهاي ديگر در خصوص ثبت دقيق سفارشها به دو صورت است: نخست اينكه سفارشهاي مشتري ياorder ها از طريق خود مشتريان و دسترسي آنها به سامانه كارگزاران رخ ميدهد و دوم اينكه كدهايي از طريق مظنههاي قيمتي وارد سيستم ميشود، يعني اين بازارها مبتني بر مظنه هستند. وي ادامه داد: سيستمهاي جامعي كه بورسهاي دنيا از آن بهره ميبرند، به مشتريان حرفهاي اين امكان را ميدهد از طريق سرور كارگزاران سفارشهاي خود را وارد كنند.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]
-
گوناگون
پربازدیدترینها