واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: لاريجاني:/كامل/از رئيسجمهور خواستم كردان را به عنوان وزير كشور معرفي نكندمجلس و دولت مراقبت كنند تا كار به اجراي اصل 136 نرسد
تهران- خبرگزاري كار ايران
از رئيسجمهور خواسته بودم كه كردان را به عنوان وزير كشور معرفي نكند.
رئيس مجلس پس از بررسي استيضاي وزير كشور در جمع خبرنگاران پارلماني حاضر شد و اظهار داشت: بيش از اين از رئيس جمهور خواسته بوده تا كردان را به عنوان وزير كشور به مجلس معرفي نكند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علي لاريجاني با اشاره به جلسه طولاني استيضاح وزير كشور در صبح امروز اظهار داشت: از نمايندگان به ويژه استيضاح كنندگان كه با آراستگي و متانت نظراتشان را مطرح كردند و همچنين از وزير كشور به دليل حضور و سخنانش در مجلس تشكر ميكنم.
وي راي مجلس به عزل كردان را نشاندهنده آن دانست كه مجلس با جديت و مباني اصولي ايستادگي ميكند و با كسي تعارف ندارد. در اين راستا اگر مجلس كجي و ناراستي را احساس كند، برحسب وظيفه قانوني خود آن را پيگيري خواهد كرد.
رئيس مجلس با بيان اينكه مطالب زيادي در صحن علني مجلس مطرح شد، ادامه داد: تا الان ابا داشتم كه در صحن و يا بيرون از مجلس راجع به اين موضوع اظهار نظر كنم تا مبادا بر آراي نمايندگان اثر بگذارد اما در حال بايد چند نكته را مطرح كنم.
وي در تشريح اين نكات تاكيد كرد: پيشنهاد معرفي كردان براي وزارت كشور مطلقا از جانب وي نبوده و هيچ رايزني با او در اين زمينه نشده است.
لاريجاني در اين راستا اظهار داشت: يك روز ايشان را به مجلس آوردند و گفتند رئيسجمهور ميخواهد او را به عنوان وزير كشور معرفي كند در حالي كه قبل از آن درمورد فرد ديگري با من رايزني شده بود و بنده ازاين مساله تعجب كردم.
نماينده قم با بيان اينكه وزير كشور خواسته بود تا در مورد وي با مقامات بالاي كشور صحبت كند، خاطرنشان كرد: به ايشان گفتم من اين كار را نميكنم اگر درباره شما از بنده سوال كنند، نظرم را ميگويم، اين طور هم شد و بنده هم نظرم را اعلام كردم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه پيش از برگزاري جلسه بررسي راي اعتماد به وزير كشور مسايلي در ميان نمايندگان مطرح شد، تصريح كرد: روز قبل از آن جلسه متوجه اين موضوع شدم از آنجا كه مناسب نميدانستم اين مطالب در صحن علني مجلس مطرح شود لذا به آقاي كردان و آقاي رحيمي به عنوان معاون رئيسجمهور پيشنهاد كردم كه از معرفي آقاي كردان صرف نظر كنند.
وي افزود: آن زمان گرفتاري داشتم و نتوانستم با رئيسجمهور شخصا صحبت كنم اما در ساعات پاياني شب چون احتمال ميدادم اين مطالب به گوش رئيسجمهور نرسيده باشد، شخصا در ساعت 10 شب با آقاي احمدي نژاد تماس گرفتم و گفتم كه با توجه به شرايط مجلس مناسب است كه كردان را كنار بگذارند.
وي ادامه داد: اما به اين توصيه ما عمل نشد و فرداي آن روز آقاي كردان به مجلس معرفي گرديد.
رئيس مجلس با اشاره به نكاتي كه در مورد مدرك تحصيلي كردان در جلسه بررسي راي اعتماد به وي، مطرح شد و پاسخهاي وزير به شبهات نمايندگان ، گفت: از آنجا كه در كشور اصل بر اعتماد است، مجلس پذيرفت كه اين مدارك موجود است و به آقاي كردان راي اعتماد داد.
لاريجاني با اشاره به اينكه پس از آن بر حسب وظيفه از رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات خواسته است تا موضوع مدارك تحصيلي وزير كشوررا بررسي كند، ادامه داد: در نظر داشتم با اين كار هيچ چيزي مخفي در ذهن نمايندگان باقي نماند.
وي با بيان اينكه تا پيش از ارايه گزارش رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات اطلاعي از عدم صحت مدارك كردان نداشته است، افزود: البته در مورد مدرك دكتراي ايشان ترديدهايي داشتم كه مبادا از جنس همان مدارك دانشگاه هاوايي و... باشد.
وقتي آقاي عباسپور گزارش خودرا به من دادند به آقاي كردان اعلام كردم كه اين گزارش نشان ميدهد شما در گذشته (زماني كه لاريجاني در صداوسيما بود و كردان معاون امور مالي وي به شمار ميرفت) نيز اطلاعاتي صحيحي به ما ارايه نداديد.
وي در ادامه افزود: اگر چه مدرك دكترا براي وزير كشور شدن شرط نيست اما ايشان بايد با مجلس با صداقت برخورد ميكرد.
لاريجاني با بيان اينكه پس از اين مساله به كردان پيشنهاد ميدهد تا طي نامهاي از مجلس عذرخواهي كند، خاطرنشان كرد: اما ايشان به جاي نوشتن اين نامه به مجلس نامه ديگري به رئيسجمهور نوشتند و اعلام كردند كه در ارايه مدرك جعلي به ايشان فريب خوردهاند.
رئيس مجلس افزود: پس از آن معتقد بودم كه بهتر است كار بر استيضاح وزير در مجلس نكشد و به ايشان سمت ديگري بدهند به همين دليل به آقاي كردان هم گفتم در حال حاضر رسانهها و افكار عمومي روي اين مساله تمركز يافتهاند؛ بهتر است، استعفا دهند تا كارهاي خوبشان نيز زير ذرهبين از بين نرود.
لاريجاني با بيان اينكه از رئيسجمهور نيز خواسته است تا وزير كشور استعفا دهد، ادامه داد: برخي از ديگر دوستان در مجلس نيز اين مسير را طي كرده اند اما به توصيه ما عمل نشد.
وي در عين حالي كه به خدمات كردان در سالهاي گذشته اشاره ميكرد، يادآور شد: اشتباه وي در مورد مدرك تحصيلياش و عدم صداقت او با مجلس قابل دفاع نبوده است.
لاريجاني بر اين اساس اظهار داشت: به همين دليل عليرغم درخواست برخي كه از من ميخواستند از وزير كشور به دليل خدماتش دفاع كنم اين كار را نكردم. چون بحث ما مربوط به مشروعيت بود نه كارآمدي ايشان.
رئيس مجلس در ادامه سخنان خود گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران با برخي كارهاي نادرست با جديت برخورد ميكند. حتي اگر فردي زحمات زيادي براي نظام كشيده باشد، برخورد با تخلف وي لازم است.
وي استيضاح وزير كشور را آزمون بزرگي براي نظام جمهوري اسلامي ايران و مجلس شوراي اسلامي در دفاع از حقوق ملت و آراستن كشور به قانون دانست و گفت: برخورد با كجيها به هيچ وجه قابل مسامحه نيست.
رئيس مجلس براي وزير كشور آرزوي توفيق كرد و ابراز اميدواري نمود تا او در جاي ديگري با موفقيت به كار خود ادامه دهد.
رئيس مجلس گفت: با توجه به اينكه چند ماه از عمر دولت نهم باقي مانده است بهتر است هم مجلس ملاحظه كند هم رئيسجمهور مراقبت كند تا كار به اجراي اصل 136 نرسد.
علي لاريجاني در پاسخ به اين كه آيا راي مجلس به استيضاح وزير كشور به منزله تقابل مجلس و دولت است، اظهار داشت: استراتژي مجلس هشتم، برقراري يك تعامل موثر با دولت و قوه قضاييه است كه روي اين استراتژي ايستادگي ميكنيم.
وي در تشريح تعامل موثر با قوا توضيح داد: منظورمان اين است كه ما منفعل نيستيم و اگر جايي وظيفه خود بدانيم ، وارد عمل ميشويم. اين به معني تقابل با ديگر قوا نيست بلكه هر جا كه به مصلحت ملت و حقوق كشور باشد از قواي ديگر حمايت ميكنيم اما اگر ناراستي و كجي ببينيم با آن برخورد خواهيم كرد.
خبرنگار "ايلنا"، از رئيسمجلس پرسيد شما چندين بار از رئيسجمهور خواستهايد تا كردان را به عنوان وزير كشور به مجلس معرفي نكند و همچنين از وزير كشور خواستهايد كه استعفا دهد اما به اين توصيهها از جانب شما و نمايندگاني كه طي اين مدت با رئيسجمهور و وزيركشور مذاكره كردهاند، توجه نشد. با توجه به مجموعه اين مسايل شما فكر نميكنيد تعامل مجلس و دولت بيشتر از جانب مجلس دنبال ميشود و دولت توجه لازم به اين مساله را ندارد كه رئيس مجلس در پاسخ اظهار داشت: بايد اين حق را بدهيم كه وزرا و دولت بنا به تشخيص خود عمل كنند. بنا بر تعامل ميان دولت و مجلس نبايد منجر به صرفنظركردن از حقوق طرفين شود.ما ناصحانه عمل كرديم اما آقاي كردان و رئيسجمهور همچنان بر موضع خود اصرار كردند. از اين جهت گلايهاي نداريم چون ما به وظيفه خود عمل كرديم.
وي در پاسخ به سوال ديگري كه به برخي اختلاف نظرها ميان مجلس و دولت اشاره داشت، گفت: در مقام كار كارشناسي، دولت و مجلس ميتواند نظرات مختلفي داشته باشد. مجلس از پتانسيل كميسيونهاي تخصصي برخوردار و ممكن است نظرات كارشناسي متفاوت با دولت داشته باشد.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه تضادي ميان دولت و مجلس وجود ندارد، ادامه داد: اما قواي مجريه و مقننه نسبت به موضوعاتي همچون طرح تحول اقتصادي اختلاف نظرهايي دارند. كما اينكه هنوز ميزان دقيق رشد قيمتها به واسطه اجراي طرح تحول اقتصادي مشخص نيست و نمايندگان نگران انفجار قيمتها هستند.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري كه به عدم حضور رئيسجمهور در جلسه استيضاح وزير كشور اشاره داشت و ميپرسيد كه آيا اين به منزله بيتوجهي دولت به مجلس محسوب ميشود يا نه؟ خاطرنشان كرد: قانونا هيچ منعي براي عدم حضور رئيسجمهور در چنين جلساتي وجود ندارد.رئيسجمهور و وزير ميتوانند در جلسه استيضاح شركت نكنند كما اينكه در اصل 89 قانون اساسي نيز به اين مساله اشاره شده است.
وي افزود: عدم حضور رئيسجمهور در جلسه امروز را حمل بر بياحترامي به مجلس نميدانيم چون مناسبات قانوني در اين زمينه وجود دارد.
وي درپاسخ به اينكه آيا راي مجلس به استيضاح كردان به منزله اعاده حيثيت از مجلس و نظام بود؟ گفت: در سطوحي از كشور حرف خلاف واقع زده شده بود. وزيركشور اگرچه خدماتي داشتند اما در اين قسمت كارشان صحيح نبود. مجلس نيز نظرش را مطرح كرد و راه حل استعفا را نيز پيشنهاد نمود اما نهايتا كار به استفاده از ابزارهاي قانوني و استيضاح وزير انجاميد كه به نظر من دفاع از حيثيت نظام بود.
وي ضمن تاكيد بر لزوم همگرايي دولت و مجلس يادآور شد:مجلس راست كردن كجيها را براي حفظ نظام مفيد ميداند.
لاريجاني در پاسخ به اين كه آيا شما علاوه بر دعوت ديگران به صداقت، خودتان نيز صادقانه نتيجه تحقيق و تفحص مجلس ششم از صداوسيما و فساد مالي در آن را ميپذيريد و سخن قبلي خود مبني بر اينكه گزارش تحقيق و تفحص مجلس ششم را كشكي خوانده بوديد، پس ميگيريد ؟ اظهار داشت: كسي در آن زمان مانع از رسيدگي به نتيجه تحقيق و تفحص از صداوسيما نشد و گزارش آن تحقيق به قوه قضاييه جهت رسيدگي ارايه گرديد، اما اشكال آنجا بود كه آن تحقيق و تفحص با نگاه سياسي و از سوي كساني انجام شده بود كه روزي با سياست كاري تحصن كردند.
وي افزود: روش آنان روش حكمراني خوب نبود. حمكراني خوب بايد با گفت وگوي سازنده همراه باشد.
لاريجاني يادآور شد: با استيضاح وزير كشور، كابينه دولت نهم لب مرز قرار گرفته و اگر وزير ديگري تغيير كند براي كل كابينه بايد راي اعتماد گرفته شود.
وي بر اين اساس از دولت و مجلس خواست تا به اين مساله توجه داشته باشند و وقت دو قوه صرف موارد ديگري به جز اين مساله شود.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه هر دو قوه مختارند، ادامه داد: اما چون چند ماه از عمر دولت نهم باقي مانده است بهتر است هم مجلس ملاحظه كند هم رئيسجمهور مراقبت كند تا كار به اجراي اصل 136 نرسد.
رئيسمجلس در ادامه گفتوگوي مطبوعاتي خود با خبرنگاران در خصوص اينكه آيا مدارك علمي ديگر مديران كشور نيز بررسي خواهد شد؟ اظهار داشت: اگرچه مطالبي در اين زمينه در افكار عمومي مطرح شده است اما نميخواهم راجع به آن قضاوت كنم.ممكن است برخي دانشگاهها كه معلوم نيست از كجا سبز شدهاند مداركي بياعتبار را به برخي افراد ارايه دهند اما اين براي جمهوري اسلامي ايران خوب نيست كه مدرك بيخاصيت و بدون وزن علمي به افراد بدهد.
لاريجاني با بيان اينكه قوه مجريه و مقننه حتما كمك ميكند تا ديگر چنين مسايلي پيش نيايد، ادامه داد: وجود چنين مدارك بياعتباري موجب وهن وضعيت علمي و دانشگاهي كشور است چرا كه اعتبار دانشگاههاي ما به ارايه مدارك علمي است كه سطح نازلي ندارد و افراد براي دريافت اين مدارك بايد زحمت بكشند و اين مسير را طي كنند.
لاريجاني در پاسخ به اين كه مجلس هفتم معتقد بود كه آرامش را به فضاي كشور بازگردانده اما برخي معتقدند كه مجلس هشتم سياسي كاري ميكند و پس از 90 روز راي اعتماد خود را پس ميگيرد، تصريح كرد: مهم اين است كه مجلس هشتم به مسايل اساسي كشور بپردازد و سياستش اين باشدكه به خواستهاي ملي بيتوجهي نكند كما اينكه در موضوع خشكساليهاي اخير به سرعت وارد عمل شديم و درمورد طرح تحول اقتصادي نيز متناسب با جايگاه و اهميت آن كميسيون ويژهاي را تشكيل داديم.
در مورد وزيركشور نيز وقتي احساس كرديم كه به اعتماد عمومي خللي وارد شده، وارد عمل شديم.
وي در واكنش به اينكه گاهي كليات طرح دو فوريتي با اصرار نمايندگان تصويب و بعد از مدتي رد ميشود، گفت: اين كه موضوع عجيبي نيست چون راي به فوريت طرحها به دليل ضرورت و اهميت آن بوده است اما در بررسي كليات با توجه به محتواي طرح ممكن است ايراداتي پيدا شود كه رفع آن زمان ميبرد.
رئيس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از او پرسيد اگر امروز جاي كردان بوديد چه حسي پيدا ميكرديد؟ گفت: لازم نيست كه من احساس خود را مطرح كنم. مجلس مسير قانوني اين مساله را طي كرد. البته من رقت قلب شما را حس ميكنم. اما آنچه مهم است،منضبط بودن وعمل به الزامات قانوني است. انتظار قلبي خوب است اما كار وزير كشور اشتباه بود.
رئيسمجلس در پاسخ به سوال ديگري كه ميپرسيد چرا برخي اقدامات مجلس هشتم با عملكرد دولت دچار موازي كاري شده است، اظهار داشت: اين كه ميگويند ميان دولت و مجلس موازي كاري شده است،يك حرف كلي است. مثل اينكه بگويند با كره مريخ كار موازي انجام دادهايم.
خبرنگار مربوطه اعلام كرد كه منظورش موازي كاري در مسايل اقتصادي بوده است كه رئيس مجلس نيز پاسخ داد: مجلس در زمينههاي مختلف از جمله مسايل اقتصادي صاحب نظر است و كارشناسان متعددي دارد. به اعتقاد وي، مجلس بالاترين جايي است كه ميتواند كارهاي كارشناسي دولت را بررسي كند.
پايان پيام
كد خبر: 455716
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]