واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پاكستان ؛صحنه شرارت هاي مكرر آمريكا
اسلام آباد - احمد فراهاني : ديدار هاي دو روز گذشته ژنرال ديويد پترائوس فرمانده نيروهاي مركزي و ريچارد بوچر معاون وزارت خارجه آمريكا با مقام هاي پاكستان و ادامه حملات موشكي به مناطق قبايلي ؛ نشان مي دهد كه اين كشو به صحنه شرارت ها و بي شرمي هاي مكرر كاخ سفيد تبديل شده ا
مقام هاي پاكستاني به ويژه آصف علي زرداري رييس جمهوري در ديدار با پتراوئس از حملات نظامي اين كشور به مناطق قبايلي ابراز نگراني كردند.
زرداري روز گذشته در ديدار با پترائوس ، تغيير سياست آمريكا در خصوص حملات فرامرزي از افغانستان به خاك پاكستان را خواستار شده است .
وي در عين حال تاكيد كرده كه پاكستان از متحدان مهم آمريكاا ست و اين كشور بايد به خودمختاري، حاكميت و تماميت ارضي پاكستان احترام بگذارد..
زرداري تصريح كرده كه در خصوص امنيت پاكستان به هيچ وجه معامله نخواهد كرد.
وي افزود كه دولت منتخب پاكستان نمي تواند حملات موشكي هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا را توجيه كند و اين حملات تلفات و خسارات به بار مي آورد و به حيثيت دولت بين مردم ضربه مي زند.
رييس جمهور پاكستان گفت: آمريكا درباره احترام به استقلال و حاكميت ملي پاكستان اطمينان داده بود اما به علت حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا آن كشور ، مردم پاكستان براي گرفتن مواضع شديد ضد اين حملات به دولت فشار مي آورند.
يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان نيز در ديدار با هيات سياسي - نظامي آمريكا درباره حملات اين كشور به خاك پاكستان گفت: اينگونه حملات در مبارزه با تروريسم مفيد نخواهد بود و آمريكا بايد به قطعنامه پارلمان پاكستان احترام بگذارد.
هرچند پترائوس نيز اعلام كرده كه آمريكا تروريست ها را تعقيب مي كند و به خودمختاري پاكستان نيز احترام خواهد گذاشت اما به نظر تحليل گران فضا براي مانور سياسي پاكستان بسيار محدود است .
اولين سفر خارجي پيترائوس بعد از انتصاب به فرماندهي نيروهاي مركزي آمريكا به پاكستان انجام شده و اين پيام بسيار صريحي را براي دولت جديد اسلام آباد به همراه داشته است .
پاكستان از نظر سازمان ملل متحد از جمله خطرناك ترين كشورها محسوب مي شود و طبيعي است كه تمركز نظاميان آمريكايي ها در بحبوبه انتخابات رياست جمهوري اين كشور به پاكستان جلب شود.
در واقع راهبرد آمريكايي ها در پاكستان طراحي شده و حضور پترائوس به واقع از عملياتي شدن
اين راهبرد حكايت دارد.
سناتور جوزف بايدن معاون اول باراك اوباما ، نامزد حزب دموكرات در انتخابات رياست جمهوري آمريكا ، به تازگي حضورالقاعده در مناطق قبايلي پاكستان را بزرگترين تهديد امنيتي براي كشورش توصيف كرده و پترائوس نيز با اين ديدگاه موافق است .
وي بعد از ديدار با زرداري اعلام كرده كه مقام هاي پاكستاني به ماهيت تهديد وجودي افراطيوني كه در مناطق قبايلي حضور دارند واقف هستند.
پترائوس در مقابل هشدار زرداري به آمريكا درباره توقف حملات موشكي فقط تاكيد كرده كه "همه طرف ها به اين تهديد و اهميت فعاليت افراطيون و تهديد آنها براي پاكستان و افغانستان و فراتر از منطقه ! واقف هستند و براي همين به نفع همه ماست كه با اين تهديد مقابله كنيم.
معناي اين جمله اين است كه آمريكا بر اساس راهبرد جديد خود پاكستان را به عنوان صحنه اصلي نگاه مي كند و حضور فرمانده نيروهاي مركزي آن كشور در پاكستان به معناي تاييد اين راهبرد است .
به نظر مي رسد آمريكايي ها از سال گذشته و با افزايش كشته شدن نظاميانشان در افغانستان به تدريج راهبردي چند گانه را براي اعمال سياست هاي منطقه اي خود در پاكستان اتخاذ كردند؛سياستي كه داراي پرده هايي متفاوت بود .
از اعمال فشار سياسي بي نظير بوتو به مشرف براي كناره گيري از فرماندهي ارتش پاكستان تا كناره گيري وي از سمت رياست جمهوري حلقه هايي متصل و معنا دار را تشكيل مي دهند كه
كه نشان مي دهد آمريكايي ها براي تغيير در راهبرد نظامي خود در منطقه ؛ به تغيير در صحنه سياسي كشوري بطور نسبي بحران زده مانند پاكستان متوسل شدند و كاري كردند تا بنيان هاي حاكميت مشرف سست شود.
تغييرعرصه سياست پاكستان از نظامي به دمكراسي به واقع بخشي از اين راهبرد از سوي آمريكايي بوده است .
دوران حاكميت مشرف در پاكستان به ويژه سه سال آخر نشان مي دهد كه وي چگونه براساس برگ هاي آمريكايي ها در منطقه به مديريت سياسي و نظامي كشورش اقدام مي كرد.
اقتدار دولت مشرف به عنوان يك دولت نظامي هرچند به باور برخي از تحليل گران به عناصري خارج از صحنه سياسي پاكستان ( متغيير خارجي )وابسته بود اما اقدامات وي در مقابله با تاكتيك ها و راهبرد آمريكايي ها در مقاطع مختلف پاكستان را از غلطيدن كامل به سمت بحران نجات داد.
در زمان مشرف هيچگاه اخبار حملات موشكي آمريكا به مناطق قبايلي پاكستان به اين وسعت منتشر نمي شد و حتي در صورت پذيرش توافق پنهاني وي با آمريكايي ها ؛ اين توافق با ملاحظاتي عملياتي مي شد.
در واقع حذف مشرف از صحنه سياسي پاكستان و جايگزيني دولت جديد صحنه هايي از بازي كاخ سفيد در جنوب غربي آسيا بود و دولت جديد اسلام آباد خواسته و ناخواسته به عنوان بازيگري بطور كابل تسليم شده ؛ خود را در بازي آنها قرار داد.
آنها به جاي اينكه مانند مشرف با آمريكايي ها بازي كند براي آنها بازي مي كنند و اين نكته در واقع حلقه اصلي مشكلات دولت پاكستان و زمينه افزايش شرارت ها و حملات موشكي آشكار به خاك پاكستان شده است .
دولتي كه همه چيز خود را با آمريكايي ها هماهنگ كرده و سفارت اين كشور در اسلام آباد محل انتخاب وزرا و چينش سياسي افراد بوده چگونه مي تواند در مقابل پترائوس بگويد كه واشنگتن
حق ندارد خاك پاكستان را مورد حمله قرار دهد.
ازابتداي استقرار دولت جديد بارها مناطق قبايلي پاكستان به بهانه حضور القاعده در آنها مورد حمله موشكي قرار گرفته و هربار نيز مقام هاي جديد اين كشور اين حملات را محكوم كرده اند!.
طي دو ماه و نيم گذشته بيش از سي موشك نظاميان آمريكايي به منطقه وزيرستان اصابت كرده و در مقابل اعتراض هاي دولت اسلام آباد ساكنان اين مناطق و همچنين ديگر نقاط پاكستان بشدت عليه نيروهاي نظامي آمريكا و نيروهاي ائتلاف مستقر در افغانستان اظهار انزجار و نفرت مي كنند.
با وجود شصت و چهار هزار نيروي غربي در افغانستان ، آمريكا و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو ) در برقراري امنيت و ثبات شكست خورده اند و تاكيد مي كنند كه اين شكست متوجه حضور القاعده در مناطق قبايلي پاكستان است .
آمريكا مدعي است شبه نظامياني كه در افغانستان نيروهاي بين المللي مستقر در اين كشور را هدف قرار مي دهند از مرز پاكستان وارد افغانستان مي شوند و پاكستان در جلوگيري از ورود انها اقدامات لازم و كافي را انجام نمي دهد .
اما پاكستان چنين ادعاهايي را پيوسته تكذيب كرده و در تلاش براي تقويت همكاري خود با افغانستان در مقابله با تروريسم بوده است .
درمجموع به نظ مي رسد حضور پترائوس در پاكستان حاوي پيامي صريحي به دولت جديد
اين كشور است به اين معنا كه دولت جديد و حزب مردم براي ادامه بقاي حاكميت خود بايد شرايط موجود را بپذيرد.
نكته مهم اين است كه دولت جديد پاكستان حتي اگر هم بخواهد در مقابل آمريكا حرفي براي گفتن داشته باشد ؛ به دليل وجود مشكلات متعدد اقتصادي ؛ سياسي و امنيتي نمي تواند درمقابل شرارت ها و بي شرمي هاي آمريكايي ها و ناديده گرفتن حقوق مردم پاكستان حرفي براي گفتن داشته باشد.
كاخ سفيد دولتي ضعيف با ظاهري دمكرات و البته با انبوهي از مشكلات را بهتر برمي تابد تا دولتي بطور نسبي قوي و نظامي .
آساق ××235
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]