تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826638137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسی اشراق از نگاه افلاطون و سهروردی


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: مقاله «اشراق از نگاه افلاطون و سهروردی»، نوشته «مهدی قوام.صفری» در آخرين شماره فصل.نامه تخصصی«ذهن» روانه بازار كتاب شد.


به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، مقاله حاضر بر آن است تا دو ديدگاه متفاوت افلاطون و سهروردی را درباره اشراق كه دومی از حيث شمول نسبت به اولی عام.تر است، با جزئيات در خور مطلوب توضيح داده دهد.


تحصيل معرفت حقيقی از ديدگاه افلاطون در حقيقت، به معنای مواجهه با واقعيت متعالی و ازلی است كه در واقع، همان اشراق حقيقت بر عقل انسان است كه البته پس از دو گونه مقدمات، ممكن است به حاصل آيد. اول، اين.كه از ادراك حسی شروع كنيم و به فهم عقلانی برسيم.


دوم، تحت تأثير تربيت و آموزش و پرورش، نيروی عقل خود را به گونه.ای به سمت عالم پايدار و ازلی متوجه سازيم كه بتواند در معرض اشراق حقيقت واقع شود. هر آن.چه غير از اين است يا هيچ ارتباطی به حقيقت ندارد يا اگر داشته باشد كم.ترين ارتباط ممكن است.


برای افلاطون ادراك حسی به عنوان نخستين مرحله ديالكتيك معرفت، اهميت بسيار دارد، اما توقف در اين مرحله، معرفت توليد نمی.كند. به عقيده او پس از گذر از اين مرحله و دو مرحله عقيده و استدلال، خود واقعيت برای عقل انسان اشراق می.كند و همين اشراق معرفت حقيقی را تشكيل می.دهد. بنابراين حقيقت در جريان مسير ديالكتيكی معرفت.شناختی و در لحظه خاصی از آن اشراق می.كند.


برای سهروردی چون نفس انسان، نور مجرد است، اگر بين او و هر چيز ديگر حجاب نباشد نسبت به آن چيز، معرفت حاصل می.كند، زيرا جهان و هر چه در آن است با اشراق نورالانوار، نورانی است و اگر نفس به چيزی توجه كند و در مورد ماديات، چشم از سلامت برخوردار باشد و در مورد حقايق متعالی، نفس تزكيه شده باشد، معرفت حاصل می.شود.


برخلاف رأی افلاطون، به عقيده سهروردی حتی ادراك حسی هم حاصل اشراق است و بنابراين معرفت محسوب می.شود. بنابراين برای راه بردن به حقيقت ، تعليم فلسفه اشراق اين است كه نفس بايد تزكيه شود؛ به اين ترتيب معرفت حقيقت، كه محصول نهايی فلسفه بايد باشد، حاصل دو واقعيت است: اول تزكيه نفس به همراه به كاربستن عقل.


دوم، اشراق نورالانوار در مراتب هستی. دومی همواره حاصل است و اولی تكليفی است كه حقيقت برعهده انسان از آن حيث كه انسان است و قابليت كسب معرفت را دارد، گذاشته است.


آخرين شماره فصل.نامه تخصصی «ذهن» در حوزه مباحث معرفت.شناسی و فلسفه علم، با صاحب امتيازی «پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی»، مدير مسئولی «علی.اكبر رشاد» و سردبيری «عليرضا قائمی.نيا» روانه بازار نشر شده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 555]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن