واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ويژگي شخصيتي كارآفرينان موفق
سرمايه : محمدعلي آذري نيا: هر كس قادر است كسب و كاري را آغاز كند اما راز موفقيت اين است كه آن كسب و كاري را آغاز كنيد كه با شخصيت شما سازگاري بيشتري دارد. در مقاله حاضر به روش هاي تعيين ويژگي هاي شخصيتي در حوزه كارآفريني اشاره مي شود.طي چند سال گذشته اين پرسش مطرح شده كه آيا خصوصيات شخصيتي در موفقيت كارآفرين ها موثر است؟
تحقيقات اخير پاسخ مثبتي به اين پرسش مي دهند. كارآفرين هاي موفق داراي مجموعه اي از ويژگي هاي مشترك شخصيتي بوده و اين ويژگي ها، شاخص هاي مهمي هستند كه با دقت در آنها مي توان تا اندازه اي آينده را پيش بيني كرد. از سوي ديگر آن دسته از افراد كه كسب و كارهاي متناسب با شخصيت واقعي شان انتخاب مي كنند معمولاً موفقيت بيشتري كسب كرده و احساس اغناي بيشتري دارند.
هرگونه شخصيتي و در نتيجه هر شخصي توان بالقوه راه اندازي و موفقيت در كسب و كار را دارد و تنها كافي است فرصت مناسب تشخيص داده شود. آگاهي از خود به ما در درك آنچه لازم است تا شكاف بين ما و اين فرصت را پر كند كمك مي كند. تحقيقات نشان مي دهد اكثر كارآفرين هايي كه به اهداف شان مي رسند داراي ويژگي هاي رهبر هستند، در حل مساله تبحر خاصي دارند و تحت فشارهاي گوناگون به خوبي وظايف خود را انجام مي دهند. آن دسته از افراد كه داراي چنين ويژگي هايي نيستند - يعني اكثر افراد - لازم است ضروريات يك كارآفرين موفق بودن را درك كنند. تنها در اين حالت است كه اين افراد آمادگي ايجاد تيم هاي مناسب براي حركت به سوي كارآفريني را دارند. كليد موفقيت انتخاب است. شما بايد فرصتي را كه مناسب ويژگي هاي شخصيت شماست انتخاب كنيد، سپس افراد مناسب را كه با شما در راه رسيدن به هدف و استفاده از فرصت همراهي خواهند كرد را به استخدام درآوريد. افرادي كه به كارآفريني تمايل دارند بايد ابتدا به شناخت شخصيت خود در اين حوزه پرداخته و سپس اين ويژگي ها را كه براي كارآفريني لازم هستند براي به حداكثر رساندن احتمال موفقيت خود تعديل كنيد.
دو چهره
طي هشت سال گذشته تعدادي از شركت هاي مشاوره مديريت با 1500 كارآفرين كه شركت هايشان بيش از يك ميليون دلار در سال فروش داشتند مصاحبه كرده و نتايج را بررسي كرده اند. در اين تحقيقات، ويژگي هاي شخصيتي و هوش احساسي آنها از طريق يكصد پرسش مورد بررسي قرار گرفت. اين تحقيق به ما نشان داد چطور برخي كارآفرين ها بسيار ثروتمند و موفق هستند، برخي ديگر ثروتي متوسط دارند و برخي نيز صرفاً براي امرار معاش پول كافي دارند. نكته مهم ديگر اين است كه ما متوجه مي شويم چطور پيش بيني كنيم كارآفرين ها چه كارهايي را مي توانند بر مبناي شخصيت خود انجام دهند تا احتمال موفقيت خود را افزايش دهند.
ما در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيديم كه افراد را مي توان به دو گروه كلان نگر و جزء نگر تقسيم كرد. اين دو گروه در دو انتهاي يك طيف قرار دارند و طبيعتاً بين آنها افراد با درجات گوناگون كلان نگري و جزءنگري وجود دارند. كلان نگرها به تفكرات استراتژيك تمايل دارند، به تصوير بزرگ نگاه مي كنند، محيط هايي را ترجيح مي دهند كه در آن بتوانند از ماهيت نتيجه محور خود استفاده كنند. آنها از استقلال لذت مي برند و ريسك پذير هستند اما جزءنگرها مايلند مسووليت بخش هايي را كه در آن تخصص دارند برعهده بگيرند، به جزئيات بيشتر توجه نشان مي دهند كه محيط هايي را ترجيح مي دهند و هم امنيت داشته باشد و هم ثبات. اينها ريسك گريزند مگر آنكه در حوزه تخصصي خود مشغول فعاليت باشند.
ما همچنين چهار ويژگي شخصيتي يعني سلطه طلبي، اجتماعي بودن، آسان گيري و فرمانبرداري را بررسي كرديم. همه ما درجات مختلف از تمام اين ويژگي ها را داريم.
در شخصيت هاي كلان نگر مولفه سلطه طلبي بسيار قوي تر از فرمانبرداري است به همين علت به پيروز شدن نيازمند هستند و معتقدند همواره حق با آنهاست. به اين ترتيب اين افراد داراي اعتماد به نفس هستند و ريسك پذيرند. در شخصيت جزءنگر مولفه فرمانبرداري بسيار قوي تر از سلطه طلبي است بنابراين براي اين افراد انجام كارها طبق قواعد معين و رويه هاي جاري بسيار مهم است. آنها تلاش مي كنند همكاري را درست انجام دهند و اين به معناي ريسك گريزي است.
با توجه به اين عوامل و مولفه ها هفت گونه شخصيت قابل تعريف است، چهارگونه از اين هفت گونه كلان نگر هستند يعني داراي تفكر استراتژيك و متمايل به رهبري. اين چهارگونه عبارتند از: ستيزه جو، اجتماعي، مدير و انگيزه بخش. همچنين سه گونه شخصيتي جزءنگر وجود دارد. اين افراد در رفتارهاي خود به قواعد اهميت مي دهند، از جزئيات لذت مي برند و به خوبي كارهاي محوله را انجام مي دهند.
چهارگونه شخصيتي كارآفرين ها آغازكننده، مالك و مدير بخش اعظم شركت ها و كسب و كارهاي موفق هستند. بخش كوچك تر اما تاثيرگذارتر شركت ها تحت مديريت افرادي است كه يكي از سه گونه شخصيت جزءنگر را دارند. در ادامه مقاله حاضر نگاهي عميق تر به چهار گونه شخصيتي كارآفرين ها كه در تحقيقات شناسايي شدند خواهيم داشت.
ويژگي هاي كل نگرها
1- شخصيت ستيزه جو: بسيار رقابت طلب، جاه طلب و هدف محور هستيد به طوري كه معمولاً مهاجم هستيد و رويكردي منحصر به فرد داريد، پرانرژي هستيد و خستگي ناپذير و صرف نظر از وظيفه اي كه در دست داريد تلاش مي كنيد هر چه زودتر آن را انجام دهيد،معمولاً دو سرعت در انجام كارها داريد: سريع و سريع تر.
مستقل، باثبات قدم و قاطع هستيد، تا مسوول و رئيس نباشيد خشنود نخواهيد بود. گروه ستيزه جو، منطقي، تحليلگر، عملگرا و واقع بين هستند و معمولاً بر مبناي واقعيت ها و نه احساسات تصميم مي گيرند البته ريسك پذيري آنها حساب شده است. بهترين صنايع براي گروه ستيزه جو، صنايع داروسازي، مالي، حقوقي و مشاوره اي و نيز صنايعي است كه به تكنولوژي پيشرفته مربوط مي شوند. عادت به تفكر استراتژيك باعث مي شود به راحتي روي بازاريابي و عمليات تمركز كنيد. چالش شما احتمالاً كار كردن و تعامل با مردم است. كارآفرين با اين ويژگي شخصيتي بيشتر رهبر است تا مدير و بايد اطرافيان خود را طوري انتخاب كند كه آنها به مديريت كاركنان بپردازند.
كارآفرين هاي ستيزه جو ترجيح مي دهند نيروي پيش برنده كسب و كار باشند، نوآوري كنند و از مبارزه لذت ببرند.
2- گروه اجتماعي: اين گروه از كارآفرين ها بيش از ديگران سلطه طلب و اجتماعي هستند و از استقلال عمل لذت مي برند. آنها نيز به رقابت علاقه مند هستند اما عامل حركت آنها به سوي موفقيت علاقه به ديگران است. اكثر كارآفرين ها جزء اين گروه هستند. گروه كارآفرين هاي اجتماعي به شكل طبيعي هم به مديريت و رهبري روندها و عمليات ها علاقه نشان مي دهند و هم نيروي انساني. اين گروه نيز شبيه گروه قبلي براي انجام كارها احساس ضرورت مي كنند و رهبر و مديري خوب هستند و در ايجاد انگيزه در خود و اطرافيان تبحر طبيعي دارند.
اين گروه در خرده فروشي و كار در محيط هاي غيرمتعارف توانايي خاص دارند. اين بدان معناست كه قادرند كسب و كار كاملاً جديد را آغاز كنند و در آن موفق شوند. لازم نيست در اين حوزه متخصص باشند زيرا توانايي همكاري با ديگران و آموختن در اين گروه بسيار بالاست.
3- گروه مدير: اگر جزء كارآفرين ها با خصوصيت شخصي مدير باشيد، سلطه طلب و مستقل هستيد و اين دو ويژگي يكديگر را تقويت مي كنند به همين دليل اگر براي نخستين بار است كه كسب و كاري را آغاز كرده ايد بدانيد كه هر چه زمان مي گذرد بر شدت اين خصوصيات در شما افزوده مي شود. اگر جزء اين گروه باشيد هدف محور هستيد و بيشتر بر روندها و نتايج تمركز مي كنيد تا افراد. همچنين اين تمايل در شما وجود دارد كه به افراد به عنوان ابزار دستيابي به اهداف خود نگاه كنيد. بنابراين نگاه،توجهي به نقش نيروي انساني نمي كنيد يا با سبك نه چندان مناسب برقرار كردن ارتباط با آنها موجب رنجش خاطر آنها را فراهم خواهيد كرد.
مديرها برخلاف ديگر انواع كارآفرين ها آسودگي خاطر بيشتري دارند و مي دانند تكميل برخي پروژه ها مدت زمان بيشتري طول خواهد كشيد، آنها توان بالايي در برقراري ارتباط با مشتري دارند و همين امر زمينه پيشرفت كسب و كار شما را فراهم خواهد كرد.
4- انگيزه بخش ها: اين گروه از كارآفرين ها نيز روابط اجتماعي خوبي دارند و از استقلال لذت مي برند. در اغلب موارد توانايي بالايي براي كار تحت فشار از خود نشان مي دهند و برنامه ريزي هاي آنها با موفقيت روبه رو مي شود. انگيزه بخش ها در تشكيل تيم و ايجاد اتفاق نظر و حس همكاري در سازمان موفق هستند. كارشناسان به اين نتيجه رسيده اند كه اين گروه در حوزه هايي كه نيروي انساني نقش بزرگي در سازمان دارد بهتر عمل مي كنند زيرا قادرند به راحتي با استدلال و انرژي بخشيدن به جمع، ديگران را متقاعد كنند.
80 درصد كارآفرين هايي كه مورد بررسي قرار گرفتند داراي ويژگي هاي مشتركي بودند. بسياري از تحليلگران مي گويند كارآفرين ها با اين ويژگي زاده مي شوند و تربيت كارآفرين چندان موفق نخواهد بود اما تجربه نشان مي دهد كارآفرين ها با آموزش و آگاهي از ويژگي هاي شخصيتي خود قادرند همچون كساني كه از كودكي چنين ويژگي هايي را داشته اند در كار خود موفق باشند.
منبع:www.entrepreneur.com
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]