واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي ازازدواجهاي آسان وكم هزينه درآلمان ؟فقط دو حلقه انگشتر
اجتماعي. ازدواج . گزارش
برلين- ساعت كمي از ۱۱گذشته كه ميشاييلو ريتا براي ثبت ازدواج شان وارد شهرداري منطقه شونه برگ برلين شده و بعد از حدود ۱۵دقيقه با امضاي دفتر و ثبت ازدواج شان زندگي زناشويي خود را آغاز ميكنند.
ميشاييلدانشجوي رشته فلسفه دانشگاه برلين وريتا دانشجوي زيست شناسي همين دانشگاه است ،آنها در اين دانشگاه با يكديگر آشنا شده و بعد از دو سال آشنايي تصميم به ازدواج گرفتند.
درمراسم ساده ازدواج اين دو دانشجو ۱۱نفر شامل چهار پدر ومادر، شش خواهر و برادرو يك عمو شركت داشتند كه بعد از حضور در شهرداري با رفتن به يك كليسا و سپس رستوران جهت خوردن غذاي چيني زندگي جديد اين زوج را همراه با آنان جشن گرفتند.
ازهزينه غذاي جشن ازدواج اين دو دانشجو كه حدود ۳۰۰يورو بود پدرنسبتا پولدار ميشاييل تنها حاضربه قبول ۱۵۰يورو آن شد و ۵۰يورو را نيز عموي ريتا و بقيه را خود وي پرداخت كرد.
اين زوج كه قصد دارند از فرداي روز ازدواج برسركلاسهاي درس خود و محل كار حاضر شوند ، عصر اين روز را به ديدن يكي از موزههاي برلين مي گذرانند.
ميشاييل در يك شركت ساختماني بصورت نيمه وقت كارهاي دفتري انجام ميدهد و ريتا نيز صبحها در يك رستوران مشغول به كار است.
مجموع درآمد ماهانه اين زوج حدود۱۵۹۰يورو است كه باآن يك خانه ۴۱متري با كمكهاي دولت درمحله شونه برگ برلين اجاره كرده و بقيه را نيز صرف هزينه هاي زندگي خود ميكنند.
برگزاري مراسمهاي ساده ازدواج دربين جوانان درآلمان همواره يكي ازويژگيهاي فرهنگي و اجتماعي اين كشور بوده است . گرايش به برگزاري اين نوع ازدواجها اخيرا در بين خانوادههاي كاتوليك نيز كه بسيار علاقمند به برگزاري مراسمهاي بزرگ و مفصل هستند، افزايش يافته است.
ميشاييل و ريتا در بين جوانان آلماني جزو معدود زوجهايي هستند كه در سن زير ۲۸سالگي ازدواج ميكنند، اكثر جوانان اين كشور بعد از ۳۴سالگي اقدام به تشكيل زندگي مشترك ميكنند.
ميشاييل درباره علت برگزاري ساده مراسم ازدواج ميگويد : درآمد من اندك است و حاضر نيستم با گرفتن وام و قرض خود را بدهكار كنم.
وي ادامه داد : ما قصد داشتيم حتي بعد از مراسم ثبت ازدواج در شهرداري و رفتن به كليسا به خانه خود برويم و اين مبلغ ۳۰۰يورو را نيز خرج نكنيم كه مخالفت والدين باعث تغيير اين تصميم شد. ما حتي لوازم زندگي مان را نيز از يك فروشگاه لوازم خانگي دست دوم تهيه كرديم .
ريتا نيزمعتقد است كه تنها نياز اساسي و ضروري براي زندگي ، عشق و علاقه و دو حلقه انگشتر است و بقيه چيزها فرعي است و كمكي به موفقيت در زندگي نمي كنند.
در آلمان اگرچه ميزان طلاق افزايش قابل توجهي دارد، ولي باز هم جوانان و افراد مطلقه در اين كشور گرايش به ازدواج مجدد دارند.
پيارسكارمند ثبت ازدواج در شهرداري برلين درباره ميزان حضور جوانان براي ثبت ازدواج هايشان گفت:طي چند سال اخير روند نسبتا ثابتي در ثبت ازدواج ها در اين محل وجود داشته ولي به نظر ميرسد كه جوانان بيشتر علاقمندند تا بدون تشريفات و ساده ازدواج كنند.
وي گفت: به نظر من حسابگر شدن جوانان وعلاقه آنان به جمع آوري پول و هزينه آن در جهت رفع نيازهاي ضروري شان موجب گسترش ازدواجهاي آسان و ساده در اين كشور شده است.
احمد كيايي دانشجوي دكتراي جامعه شناسي دانشگاه هامبورگ درباره ازدواج هاي ساده درآلمان و تفاوت آن با نوع ازدواجها در ايران گفت: مسئله مهم تفاوت در نقش و نوع كاركرد خانوادهها و والدين در رابطه با فرزندان در اين دو كشور است.
وي افزود: در حاليكه خانوادهها در آلمان فرزندان را مستقل تربيت ميكنند درايران اين استقلال از آنان گرفته شده و فرزندان مطيع و مجري انتظارات و خواستههاي والدين قبل و حتي بعد ازازدواج هستند.
اين كارشناس مسائل اجتماعي ادامه داد:بيشترين تاثير را در اين زمينه فرهنگ و سنن برعهده دارند.در اين كشور اروپايي از گذشته همواره انجام ازدواجهاي كم هزينه و ساده مرسوم بوده ولي در ايران به اين مهم توجه زيادي ميشده است.
وي يادآور شد كه جوانان آلماني عشق و علاقه را عامل مهمي در ازدواج و تشكيل زندگي ميدانند و به همين دليل ساير موضوعات را جدي تلقي نميكنند.
اين جامعه شناس گفت: البته فرهنگ آلمان نيز اخيرا به دليل تاثيراتي كه رسانههاي برتر و فرهنگ آمريكا بر اين كشور گذاشته ، به سمت تغيير و گرايش به تجملات حركت ميكند.
وي به راه اندازي يك برنامه تلويزيوني در آلمان اشاره كرد و گفت : در اين برنامه براي برگزاري مراسمهاي مفصل عروسي تبليغ ميشود.
اين محقق كه تحقيقي نيز در زمينه تفاوتهاي فرهنگي وتاثير آن برطلاق درميان خارجيان در شهر هامبورگ آلمان انجام داده ،ادامه داد: به دليل تاثيرات اين تبليغات ۶۷درصد جوانان الماني در يك نظرسنجي اخيرا اعلام كردهاند كه علاقمند به برگزاري مراسم عروسي بزرگ هستند.
اين دانشجو به آمارهاي ارايه شده از سوي اداره فدرال آلمان،در سال ۲۰۰۶ اشاره كرد و گفت: در اين سال ۳۷۳هزار مورد ازدواج در اين كشور ثبت شده است .
وي درباره تاثير جهاني شدن بر ازدواجها گفت : به رغم جهاني شدن و غلبه فرهنگ كشورهاي برتر اقتصادي و سياسي در جهان ، بازهم به دليل عنصر تاثير گذار و مهم ازدواج ، علاقه به پيدا كردن يك همدم و زندگي مشترك در بين جوانان زياد است.
كيايي به تاثير خانوادهها بربرگزاري مراسمهاي پرهزينه براي جوانان اشاره كرد و ادامه داد: براي تغيير نوع نگاه به مراسم ازدواج بهتر است كه اين تغييرات و اقدامات فرهنگي درخانوادهها صورت بگيرد.
وي ادامه داد: دولت آلمان براي ترويج ازدواج قصد دارد تا با وضع قوانيني درجهت تقويت خانواده و ارايه كمكهاي مالي به جوانان ازدواج كرده و والديني كه صاحب فرزند ميشوند، اقدام كند.
وي ادامه داد: طبق آمار اداره فدرال آلمان، در سال ۲۰۰۷سن زوجها در اين كشور بالا رفته و جوانان با شرايط مالي بهتري ازدواج كرده اند.
كيايي همچنين بااشاره به تشكيل شركتهايي كه در حيطه ازدواج به جوانان مشاوره ميدهند، گفت: مشورت با كارشناسان قبل از ازدواج به جوانان در انجام يك ازدواج پايدار و محكم كمك ميكند.
هانس برتراماستاد جامعه شناسي دانشگاه هوم ولت برلين و يكي ازتهيه كنندگان گزارش سالانه وضعيت خانواده در آلمان نيز اخيرا در گزارشي ابراز عقيده كرده است كه دخالت حقوقي كمتر دولت در امر ازدواج نيز به افزايش ازدواج و پايدار بودن آن كمك ميكند.
وي افزوده است: وقتي دولت وارد موضوع مهم ازدواج شد و قوانين محكم و سختي وضع كرد گرايش جوانان به ازدواج و گرفتار شدن در بند اين قيودات نيز بسيار كاهش يافت.
اين جامعه شناس همچنين پيشنهاد ثبت هر دو نام خانوادگي زن و مرد به عنوان نام خانوادگي فرزند را در گسترش ازدواج موثر دانسته و گفته است: حركت جوامع و جوانان به سمت انجام ازدواجهاي كم دردسر و راحت است و دولت ها بايد اين مسير را تسهيل كنند.
سه شنبه 14 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]